11 Şubat 2011, Cuma 08:21:55

ROLLS ROYCE NE KADAR KAR ETTİ?

Rolls-Royce 2010 vergi öncesi kârını açıkladı.
ABD'li General Electric'ten sonra dünyanın ikinci büyük motor üreticisi Rolls-Royce 2010 yılı vergi öncesi kârını açıkladı.

İngiliz uçak motoru üreticisi Rolls-Royce'un geçen yıl vergi öncesi karı 702 milyon sterlin oldu.

ABD'li General Electric'ten sonra dünyanın ikinci büyük motor üreticisi Rolls-Royce, tek seferlik maliyetler nedeniyle geçen yıl vergi öncesi karının önceki yıla göre yüzde 76 azalarak 702 milyon sterlin olduğunu açıkladı. Şirket, 2009 yılında 2,96 milyar sterlin kar etmişti.

Şirket karının düşmesinde dünyanın en büyük ticari yolcu uçağı Airbus A380 için ürettiği ''Trent 900'' motorun patlamasının yarattığı 56 milyon sterlinlik maliyetin yanı sıra döviz kuru maliyeti, faiz oranları ve akaryakıt sözleşmeleri maliyetlerinin etkisi olduğunu bildirdi.

Rolls-Royce'un tek seferlik maliyetler dışarıda tutulduğunda ise geçen yıl vergi öncesi karı 2009 yılına göre yüzde 4 artarak, 955 milyon sterlin oldu. Şirketin vergi öncesi karının 939 milyon sterlin olması bekleniyordu.

Şirketin geçen yıl gelirleri ise yüzde 6,4 yükselişle 11,1 milyar sterline çıktı.

Rolls-Royce Üst Yöneticisi (CEO) John Rose, ''bu yıl sivil havacılık ve denizcilik sektöründe hizmetleri büyümesinin verdiği destekle önemli bir büyüme kaydedeceklerini ve karlarının artacağını'' ifade etti.

Geçen yıl Avustralya havayolları şirketi Qantas'a ait A380'in Trent 900 motorunun, uçak Singapur'dan Avustralya'nın Sydney kentine giderken havada patlaması ve uçağın acil iniş yapmak zorunda kalması motoru üreten Rolls-Royce için sıkıntı yaratmıştı.

(Akşam)
ROLLS ROYCE NE KADAR KAR ETTİ?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000