29 Ağustos 2014, Cuma 08:10:46

QANTAS'TAN REKOR ZARAR

Avustralya'nın milli hava yolu şirketi Qantas, yıllık zararının 2,84 milyar Avustralya Doları olduğunu açıkladı.
  • THY bir el atsın, yoksa yazık olacak. Avrupalılar uyanmadan ortak olsun...
  • yazik,koskoca sirkette bizdeki gibi bilanco makyaji yapacak adam bulamamislar..sark kurnazligi ogretecek adam lazim.. ayrica bilancoda mustesarlara verilen hediye nasil saklanir isimli seminerlere katilmalari lazim..thy ye yestismek icin cok ekmek yemeleri lazim..
  • Qantas İstanbul a niye uçsun ki daha Emirates le olan ortaklık anlaşmasının süresi bitmedi
  • Abi Avustralya'dan direk nasıl uçsun?
  • çoban olsa bu kadar zarar verdirmezdi:):):)
  • Türkiyeye uçsun bak nasıl doluluk oranı yakalıyor. THY'nin Avustralyaya uçmaya niyeti yok nasıl olsa, onlar için büyük bir avantaj.

Şubat ayında 2 milyar dolar tasarruf edebilmek için 5 bin kişinin işine son verileceğini duyuran şirketin zararı, beklentilerin üzerinde geldi. Yıllık 2,84 milyar Avustralya Doları zararın sadece kötü servisten kaynaklanmadığı, petrol fiyatlarındaki artışın da açıklanan zararda etkili olduğu belirtildi.

Qantas Üst Yöneticisi (CEO) Alan Joyce, yaptığı açıklamada, gelecek yıl daha iyi bir performans beklediklerini belirterek, "En kötüsünü atlattık, yeni hızlandırılmış Qantas dönüşüm programı ile daha azimli ve hedefe odaklı bir Quantas Grubu ortaya çıkacak. Rakamların kötü olduğu tartışılamaz ama bu rakamlar geçen yılı temsil ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan zarar karşısında Alan Joyce ve Yönetim Kurulu'nun istifa etmesi gerektiğini savunan Avustralya Hizmetler Sendikası Ulusal Sekreter Yardımcısı Linda White ise şirketin zarar etmesindeki en büyük etkenin kötü yönetim olduğunu öne sürdü.

Avustralya Ana Muhalefet Lideri ve Avustralya İşçi Partisi Genel Başkanı Bill Shorten ise Qantas'ın zor durumdan kurtulacağına inandığını belirterek, "Qantas ile uçmaya davam edeceğim, Avustralyalılar Qantas ile uçmaya devam edecek" dedi.

1920 yılında kurulan Avustralya'nın milli hava yolu, yaklaşık 28 bin çalışanı ile Avustralya içinde yüzde 65'lik yolcu taşıma kapasitesine sahip. Avustralya dışına seyahat eden yolcuların ise yüzde 18,7'sini Qantas taşıyor.

QANTAS'TAN REKOR ZARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY bir el atsın, yoksa yazık olacak. Avrupalılar uyanmadan ortak olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
yazik,koskoca sirkette bizdeki gibi bilanco makyaji yapacak adam bulamamislar..sark kurnazligi ogretecek adam lazim.. ayrica bilancoda mustesarlara verilen hediye nasil saklanir isimli seminerlere katilmalari lazim..thy ye yestismek icin cok ekmek yemeleri lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
Qantas İstanbul a niye uçsun ki daha Emirates le olan ortaklık anlaşmasının süresi bitmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Abi Avustralya'dan direk nasıl uçsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 747 ~ 10 yıl önce
Avrupa ülkelerine nasıl uçuyorsa Türkiyeye'de uçar.
çoban ali ~ 10 yıl önce
çoban olsa bu kadar zarar verdirmezdi:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 10 yıl önce
Türkiyeye uçsun bak nasıl doluluk oranı yakalıyor. THY'nin Avustralyaya uçmaya niyeti yok nasıl olsa, onlar için büyük bir avantaj.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolay değil ~ 10 yıl önce
Uçak yeterliliği ve izinlere bağlı olarak uçuşlar gerçekleştirilecektir diye bir cümle yazılır başlatılacak seferler için. O yüzden uçak uygun değildir ya da izin alınamıyordur. Kuvvetle muhtemel Avustralya izin vermiyordur. O yüzden uçuşlar başlayamıyordur. Yıllarca Kanada da aynısını yaptı halen yapıyor. Herhalde buralara uçuş başlatmak birilerinin aklına gelmiştir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000