13 Şubat 2012, Pazartesi 10:10:29

QANTAS'IN BAŞI BELADAN KURTULMUYOR

Geçtiğimiz gün dört kişinin ağır şekilde yaralandığı Qantas Havayolları'nın Londra-Singapur seferinde bu sefer de buz engeli yaşandı. İki kez pist başına gelen A380 tipi yolcu uçağı yaşanan buzlanma nedeniyle hızlanma sorunu yaşadığı öğrenildi.
  • Sürekli söylüyorum bu uçakta daha önce B747 nin rakibi olsun diye yapılan DC-10 yolcu uçağının sonu gbi olup bir facia yaşanmaz artık sunu havayolu şirketleri kabul etsin b747 dünyada tektir.
  • Adamlar otobüscü, kamyonu da yaparlar diye düşünmüştük ama otobüsü ne ki kamyonu ne olsun? Olan Qantas'a oluyor. İnşallah bu ya da başka bir şirkette elim bir kaza kırım yaşanmaz.
  • dünyadaki "tek" ölümlü bir kazaya sebep olmamış bir havayolunun sürekli aynı uçak tipinde bu ve bu benzeri sorunları yaşaması gerçekten ilginç.. Allah korusun ama, bu dev ile bir kaza yaşanırsa herhalde şirketi batırır ve havacılık tarihine de geçer dolayısıyla..
  • Kanadı kırılıp düşecek hemde 2012 de. Bence binmeyin 380'e. Hemde Quantasın değil , Lufthansanınki kırıma uğrayacak veya ciddi kaza geçirecek. Benden söylemesi.
  • QANTAS bir kurşun döktürsün .. Nazar bu :)
  • Ya birçok şirkette A380 var, diğerleri hiç bir problem yaşamiyorken Qantas'ın A380'lerine nazarmı değdi noldu...
  • UÇAK DİYE KAMYON YAPMIŞLAR.Bİ TÜRLÜ UÇMAYI BECEREMİYOR.EN KÖTÜLERİDE BU FİRMAYA KAKALANMIŞ SÜREKLİ SORUN ÇIKIYOR.
  • A380 LERLE QANTASIN YILDIZI BİRTÜRLÜ BARIŞMADI.BENCE VAZGEÇSİNLER BU SEVDADAN...
 Qantas Havayolları'na ait Londra - Singapur seferini yapan yolcu uçağı, Londra'da yaşanan yoğun kış nedeniyle iki kez pist başından döndü.

Londra Heatrow Havalimanı pistinde yaşanan buzlanma nedeniyle pist başına gelen uçağın kalkış için yeterli hıza ulaşamadığı ve pistten taksi yoluna girdiği öğrenilirken, yetkililer pisti temizlemek için 1:30 saatlik uğraş verdiler.

Düzenlemelerin ardından tekrar pist başına gelen 435 yolculu dev yolcu uçağının aynı sorunu tekrar yaşadığı ve ikinci kez pistten taksi yoluna girdiği öğrenildi.

Uçakta bulunan bazı yolcuların çimlerin üzerinden geçildiğini ve pist dışına çıkıldığını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazması üzerine şirket, pistte yaşanan buzlanma nedeniyle kalkış yapamadıklarını doğrularken, pist dışına çıkılması ile ilgili iddiaları kesin bir dille reddetti.

Qantas Havayolları'nın A380 uçaklarındaki sorunlar 2010 senesinde Singapur Changi Havalimanı'na inişinde yaşanan motor patlamasıyla gündeme gelmiş, daha sonra uçakların kanatlarında kılcal çatlaklar bulmasıyla devam etmişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan üzerinde dört kişinin ağır yaralandığı türbülans sonucu Avusturalya merkezli şirketin ismi duyulmuştu.

©AirportHaber

QANTAS'IN BAŞI BELADAN KURTULMUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sürekli söylüyorum bu uçakta daha önce B747 nin rakibi olsun diye yapılan DC-10 yolcu uçağının sonu gbi olup bir facia yaşanmaz artık sunu havayolu şirketleri kabul etsin b747 dünyada tektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar otobüscü, kamyonu da yaparlar diye düşünmüştük ama otobüsü ne ki kamyonu ne olsun? Olan Qantas'a oluyor. İnşallah bu ya da başka bir şirkette elim bir kaza kırım yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünyadaki "tek" ölümlü bir kazaya sebep olmamış bir havayolunun sürekli aynı uçak tipinde bu ve bu benzeri sorunları yaşaması gerçekten ilginç.. Allah korusun ama, bu dev ile bir kaza yaşanırsa herhalde şirketi batırır ve havacılık tarihine de geçer dolayısıyla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kanadı kırılıp düşecek hemde 2012 de. Bence binmeyin 380'e. Hemde Quantasın değil , Lufthansanınki kırıma uğrayacak veya ciddi kaza geçirecek. Benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
QANTAS bir kurşun döktürsün .. Nazar bu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya birçok şirkette A380 var, diğerleri hiç bir problem yaşamiyorken Qantas'ın A380'lerine nazarmı değdi noldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UÇAK DİYE KAMYON YAPMIŞLAR.Bİ TÜRLÜ UÇMAYI BECEREMİYOR.EN KÖTÜLERİDE BU FİRMAYA KAKALANMIŞ SÜREKLİ SORUN ÇIKIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A380 LERLE QANTASIN YILDIZI BİRTÜRLÜ BARIŞMADI.BENCE VAZGEÇSİNLER BU SEVDADAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000