09 Şubat 2012, Perşembe 11:36:50

QANTAS UÇAĞINDA 4 AĞIR YARALI

Qantas Havayolları'nın Airbus A380 tipi yolcu uçağı Londra - Singapur seferini yaptığı sırada türbülansa girdi. Türbülans sonucu 7 yolcu yaralandı.
  • A380 i bile kağıt gibi atabildiğine göre meteorolojiye olan hayranlığım artmakta..
  • HİNDİSTAN HAVA SAHASI TÜRBÜLANS AÇISINDAN DÜNYADA EN TEHLİKELİ BÖLGELERDEN BİRİDİR.THY'NIN HONGKONG,TAYLAND,SİNGAPUR UÇUŞALARI DA O BÖLGEDEN GEÇER.BÜTÜN PİLOTLAR O BÖLGENİN RİSKLİ OLDUĞUNU BİLİR.THY PİLOTLARI GENELDE HİNDİSTAN HAVA SAHASINA YAKLAŞTIKLARINDA YOLCULARI TÜRBÜLANS OLABİLECEĞİNİ VE KEMERLERİN SÜREKLİ TAKILI DURMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE ANONS YAPARLAR.40000 FEET'TE HİÇ BULUT OLMAYAN,RADARDA GÖRÜNMEYEN YÜKSEKLİKLERDE DAHİ,CLEAR TÜRBÜLAS DENİLEN PİLOTLARIN BİLE FARKEDEMİYECEĞİ ÇOK ŞİDDETLİ TÜRBÜLANSLAR OLABİLİYOR.BU RADARDA KESİNLİKLE GÖRÜLMÜYOR,İŞ ŞANSA KALIYOR O NOKTADA,ÇOK SIK OLMAMAKLA BİRLİKTE OLDUĞU ZAMAN DA YIKICI OLABİLİYOR.BU NEDENLE BAZEN PİLOTLARI TÜRBÜLANS KONUSUNDA SUÇLARKEN BİLİNÇLİ OLMALIYIZ...
  • bu olay thy de olsaydı suç thy yöneticilerin olurdu neymiş neden trübülansa girmiş uçak entel dantel halbuki bu doğal bir durumdur.. yolcular neden koltukta oturdukları zaman kemerleri takılı olmaz ki kemer çözün ikazı yansa dahi sen yolcu olarak tak kemerini rahat et henüz daha yüzde yüz bir cihaz yok pilota türbülansa gireceksin önlemlerini al bazen pilotlar anans yapıyor bazen de yapamıyor çünkü radarlarında göstermiyo olabiliyor sonuçta sen yolcu olarak kemerin takımı olsun o kadar..
  • A 380 lerin yükselme menzili 42.980 ft 13.100 m olduğu için belkide o yükseklikte oluşan sorunlardır.
  • olay hindistan üzerinde oluyorsa neden singapura devam ediyorlar.. tuhaf.
  • A380 uçakları qantas'a pek de yaramadı galiba.devamlı vukuat oluyor bu uçaklarda....
Qantas Havayolları'nın  QF-32  Londra - Singapur seferini yapan A380-800 tipi yolcu uçağı Hindistan üzerinde türbülansa girdi.

Yaşanan türbülansın ardından uçakta bulunan 7 yolcunun yaralandığı ifade edildi.

Yaşanan olayın ardından Singapur'a iniş yapan yolcu uçağı, durumu ciddi olan yaralı dört yolcunun Singapur'daki hastanelere gönderildiğini belirtirken, üç yolcunun da Changi Havalimanı'nda ayakta tedavi edildiği ifade edildi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada hava şartlarının önceden farkedildiğini kemer ikaz ışıklarının yanık olduğu sırada ayakta bulunan yolcuların yaralandığını ifade etti. 

Yolcu uçağının yapılan bakımların ardından 24 saat rötarla QF-32D sefer sayılı Singapur - Sydney seferine devam ettiği öğrenildi. 

QANTAS UÇAĞINDA 4 AĞIR YARALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
A380 i bile kağıt gibi atabildiğine göre meteorolojiye olan hayranlığım artmakta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HİNDİSTAN HAVA SAHASI TÜRBÜLANS AÇISINDAN DÜNYADA EN TEHLİKELİ BÖLGELERDEN BİRİDİR.THY'NIN HONGKONG,TAYLAND,SİNGAPUR UÇUŞALARI DA O BÖLGEDEN GEÇER.BÜTÜN PİLOTLAR O BÖLGENİN RİSKLİ OLDUĞUNU BİLİR.THY PİLOTLARI GENELDE HİNDİSTAN HAVA SAHASINA YAKLAŞTIKLARINDA YOLCULARI TÜRBÜLANS OLABİLECEĞİNİ VE KEMERLERİN SÜREKLİ TAKILI DURMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE ANONS YAPARLAR.40000 FEET'TE HİÇ BULUT OLMAYAN,RADARDA GÖRÜNMEYEN YÜKSEKLİKLERDE DAHİ,CLEAR TÜRBÜLAS DENİLEN PİLOTLARIN BİLE FARKEDEMİYECEĞİ ÇOK ŞİDDETLİ TÜRBÜLANSLAR OLABİLİYOR.BU RADARDA KESİNLİKLE GÖRÜLMÜYOR,İŞ ŞANSA KALIYOR O NOKTADA,ÇOK SIK OLMAMAKLA BİRLİKTE OLDUĞU ZAMAN DA YIKICI OLABİLİYOR.BU NEDENLE BAZEN PİLOTLARI TÜRBÜLANS KONUSUNDA SUÇLARKEN BİLİNÇLİ OLMALIYIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olay thy de olsaydı suç thy yöneticilerin olurdu neymiş neden trübülansa girmiş uçak entel dantel halbuki bu doğal bir durumdur.. yolcular neden koltukta oturdukları zaman kemerleri takılı olmaz ki kemer çözün ikazı yansa dahi sen yolcu olarak tak kemerini rahat et henüz daha yüzde yüz bir cihaz yok pilota türbülansa gireceksin önlemlerini al bazen pilotlar anans yapıyor bazen de yapamıyor çünkü radarlarında göstermiyo olabiliyor sonuçta sen yolcu olarak kemerin takımı olsun o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A 380 lerin yükselme menzili 42.980 ft 13.100 m olduğu için belkide o yükseklikte oluşan sorunlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olay hindistan üzerinde oluyorsa neden singapura devam ediyorlar.. tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A380 uçakları qantas'a pek de yaramadı galiba.devamlı vukuat oluyor bu uçaklarda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000