03 Ağustos 2008, Pazar 18:26:32

Qantas uçağı yine acil iniş yaptı

Avustralya hava yolu şirketi Qantas'a ait bir uçağın, 8 gün içinde üçüncü kez acil iniş yapması üzerine Avustralya Sivil Havacılık İdaresi hava yolu şirketinin güvenlik standartlarını yeniden gözden geçirmeye başladı.
  • Qantas hala kusurlu bulunmus bir sirket degildir. Gunde yuzlerce ucus yapan bir sirket sendika ve medya tarafindan insafiszca elestriye tutulmaktadir.
  • Havacılık kuralları kanla yazılmıstır.Umarım hem Türkiye de hemde dünyada artan maliyetler bakımları aksatmak veya geciktirmek olarak uygunlanmaz

Sivil Havacılık Güvenliği İdaresinden yapılan açıklamada, Manila'ya 200 yolcu taşıyan Boeing 767 tipi uçağın, kontrol kulesinin, kanatlardan birinden sıvı püskürdüğünü görmesi üzerine kalkışından kısa süre sonra Sydney havaalanına geri döndüğü belirtildi.

Sivil havacılık sözcüsü Peter Gibson, Qantas'ta sorun olduğuna dair kanıt bulunmadığını, ancak hava yolu şirketinin güvenlik standartlarının yeniden gözden geçirilmesinin tedbirli ve akıllıca olacağını söyledi.

İngiltere-Avustralya seferini yapan bir Qantas uçağı 25 Temmuzda gövdesinde açılan bir delik nedeniyle Filipinler'in başkenti Manila'ya acil iniş yapmıştı. Bir başka uçak da geçen salı günü tekerlek kapağının kapanmaması yüzünden havaalanına geri dönmüştü.

Qantas uçağı yine acil iniş yaptı

Yorumlar

Sydney ~ 16 yıl önce
Qantas hala kusurlu bulunmus bir sirket degildir. Gunde yuzlerce ucus yapan bir sirket sendika ve medya tarafindan insafiszca elestriye tutulmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dex ~ 16 yıl önce
Havacılık kuralları kanla yazılmıstır.Umarım hem Türkiye de hemde dünyada artan maliyetler bakımları aksatmak veya geciktirmek olarak uygunlanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000