07 Kasım 2009, Cumartesi 10:16:31

QANTAS PİLOTLARINI ASKIYA ALDI...

Avustralyalı Qantas Havayolları, Sydney Havaalanı’na iniş yapmak için yaklaşan Boeing 767 tipi uçağın iniş takımlarını inişe kısa bir süre kala açmayı unutan ve bu yüzden havaalanını pas geçen pilotlarını uçuştan çekti.
  • durun yahu hele işin iç yüzü bir ortaya çıksın sabah programlarındaki eyyamcı kadınları geçmişsiniz hepiniz
  • Hadi Check List yapılmadı veya unutuldu. Sistem uyarıları da mı gelmedi. Hadi geldiğini de varsayalım... Eee ikisi de deli mi bunların demiyorlar mı ki "arkadaş niye pas geçiyoruz?" Niye iniş takımlarını açmıyoruz. Fantezi mi bu? Bi tuhaflık var. Mantıklı gelmedi bana. Boeing ci değilim bu uçağı bilmem ama bu sınıfta bir uçağın mutlaka sesli ve görüntülü ikazı vardır.
  • ulusal havayolu sirketimiz Qantas hala en guvenilir kazasiz bir sirkettir. Good on ya Mate!
  • birincisi lisans geçici süre askıya alınmış sürekli bir durum değil. ikincisi keşke her firma quantas gibi hareket etse o zaman bizim ülkemizde de uçak kazaları sayısı azalır, çok fazla rahatlık hissi maalesef bütün pilotlarımızı olmasada bazılarını hantallaşmasına ve yapılmıcak hataları yapmasına yol açıyor. nasıl olsa yaptırım yok bişe yok millet deli gibi pilot arıyor ya. bir iniş takımı yüzünden o 767 deki bütün herkesin ölebileceğini düşündükçe bence hiçte aşırı bir yaptırım değil. bugüne kadar can kayıplı kazası bulunmayan bir şirket nede olsa quantas, heralde bunu herşeyden önce sıkı disipline ve esksiksiz tam prosedür bakımlara borçludur
  • Peki bu son an a gelene kadar elektronik sistemler sesli veya görüntülü, uyari yada ikaz sinyallari vermedimi???????
  • Havaciligin hic hata kabul etmedigini bir kez daha gormus olduk,bir yandanda uzulmekten kendimi alamiyorum !! sen tut ,pilot olmak icin yillarini ver bu ise. dunyanin parasini yatir ,bir inis takimini unuttun diye lisansini kaybet !! haydi hayirlisi.....
  • Bu pilotlara da sonunda teşekkür edip ödül verirler. Daha ne olduğu belli değil. Belki de, önlerinde kalkış yapan ve de henüz pisti terk etmemiş bir uçak vardı. 767 pilotu bu. Cessna 172 deki öğrenci değil. Landing Check list i mutlaka uygulamışlardır.

2 Kasım’da gerçekleşen olay şöyle gelişti, Boeing 767 tipi uçakla Sydney’e iniş gerçekleştirecek olan pilotlar, sistemin piste 700 feet mesafe kaldığı sırada uyarı vermesine rağmen iniş takımlarını açmayarak pisti pas geçti.

Qantas şirketi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada pilotların iniş takımlarını açmamasının, aralarındaki bir anlık iletişim bozukluğundan kaynaklandığı ifade edilirken, normal şartlarda piste 1500 ila 2000 feet yükseklikte iken iniş takımlarının açılması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, aynı zamanda pilotların maaşlarını almaya devam ettiklerini ancak Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu’nun incelemeleri süresince pilotların lisanslarının askıya alındığı ve uçuş yapamadıkları da belirtildi.

Qantas, son olarak Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu’nun konuyla ilgili incelemesini desteklediklerini ve kendi yaptıkları incelemeler sonucunda da nihai kararı vereceklerini açıkladı.

QANTAS PİLOTLARINI ASKIYA ALDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
durun yahu hele işin iç yüzü bir ortaya çıksın sabah programlarındaki eyyamcı kadınları geçmişsiniz hepiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hadi Check List yapılmadı veya unutuldu. Sistem uyarıları da mı gelmedi. Hadi geldiğini de varsayalım... Eee ikisi de deli mi bunların demiyorlar mı ki "arkadaş niye pas geçiyoruz?" Niye iniş takımlarını açmıyoruz. Fantezi mi bu? Bi tuhaflık var. Mantıklı gelmedi bana. Boeing ci değilim bu uçağı bilmem ama bu sınıfta bir uçağın mutlaka sesli ve görüntülü ikazı vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulusal havayolu sirketimiz Qantas hala en guvenilir kazasiz bir sirkettir. Good on ya Mate!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birincisi lisans geçici süre askıya alınmış sürekli bir durum değil. ikincisi keşke her firma quantas gibi hareket etse o zaman bizim ülkemizde de uçak kazaları sayısı azalır, çok fazla rahatlık hissi maalesef bütün pilotlarımızı olmasada bazılarını hantallaşmasına ve yapılmıcak hataları yapmasına yol açıyor. nasıl olsa yaptırım yok bişe yok millet deli gibi pilot arıyor ya. bir iniş takımı yüzünden o 767 deki bütün herkesin ölebileceğini düşündükçe bence hiçte aşırı bir yaptırım değil. bugüne kadar can kayıplı kazası bulunmayan bir şirket nede olsa quantas, heralde bunu herşeyden önce sıkı disipline ve esksiksiz tam prosedür bakımlara borçludur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki bu son an a gelene kadar elektronik sistemler sesli veya görüntülü, uyari yada ikaz sinyallari vermedimi???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havaciligin hic hata kabul etmedigini bir kez daha gormus olduk,bir yandanda uzulmekten kendimi alamiyorum !! sen tut ,pilot olmak icin yillarini ver bu ise. dunyanin parasini yatir ,bir inis takimini unuttun diye lisansini kaybet !! haydi hayirlisi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pilotlara da sonunda teşekkür edip ödül verirler. Daha ne olduğu belli değil. Belki de, önlerinde kalkış yapan ve de henüz pisti terk etmemiş bir uçak vardı. 767 pilotu bu. Cessna 172 deki öğrenci değil. Landing Check list i mutlaka uygulamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000