19 Eylül 2008, Cuma 13:49:06

Qantas Havayolları ilk A380'ini teslim aldı

Avustralya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Qantas, 20 Airbus A380 siparişinin ilkini Toulouse’da gerçekleştirilen bir törenle teslim aldı.
  • allah askına bu onur airin nesini begeniyorsunuz servisimi ucusumu nesi ? filosu vukuaatlı mdler ile dolu kaptanları neredeyse dedem yasında enteresan tek buyuk THY dir beyler hayale girmesin kimse filo buyuklugune aldanmasın aman onurcular. yakında o md ler havada kalamaz..
  • onur air ilk önce md lerini satsın sonra adam akıllı kaptanlarla uçsun yaşlıları emeklı etsın ondan sonra uçak almayı düşünür
  • darısı onur air'e

Rolls Royce motorlarıyla güçlendirilen ilk A380, Qantas CEOsu Geoff Dixon ve Qantas atanmış CEOsu Alan Joyce’a  Airbus Başkanı ve CEO’su Tom Enders ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Leahy tarafından teslim edildi.

Geoff Dixon: “2000 yılında A380 siparişi verdiğimiz zaman bu uçağın bize ürünümüzün imajını yenileme fırsatı sunmanın yanı sıra geniş kapasitesi, düşük operasyon maliyetleri ve çevreci özellikleri ile birçok avantaj sağlayacağını da gördük. İlk siparişimizden bugüne kadar gördüğümüz her adım da bu kararımızı destekledi.” dedi.

Qantas A380’inin kabini, dünyaca ünlü tasarımcı Marc Newson tarafından tasarlandı. A380 üç sınıf konfigürasyonunda 525 yolcu kapasitesine sahip olmasına rağmen Qantas 3 sınıfta 450 koltukla (14 First, 72 Business, 32 Premium ekonomi ve 332 ekonomi koltuğu) yolcularına oldukça konforlu bir yolculuk sunacak.

Tom Enders: “A380, 21. yüzyılda yepyeni standartlar oluşturuyor. Kabin içerisinde 380’den fazla patent ile uçağın ekonomik verimliği Qantas’ın büyümesine yardımcı olurken çevre üzerindeki etkisini de azaltmış olacak. Avustralya’nın ikonlaşmış havayolunun en başından beri A380 deneyimini bizimle paylaşmasından dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Qantas A380 için kontrat imzalayan ilk havayolu şirketiydi. Kasım 2000’de 12 adetlik A380 siparişi ile şirket tarihinde ilk defa Airbus siparişi vermiş oldu. Qantas daha sonra sipariş sayısını 20’ye çıkardı ve böylece A380’in ikinci büyük müşterisi oldu.

72,000 lbs itme gücüne sahip dört adet Rolls Royce Trent 900 motoru uçağın genel yakıt verimliliğine katkıda bulunacak ve yolcu başına yüz kilometrede 3 litreden az yakıt harcayacak.

Rolls Royce Başkanı Simon Robinson: “Avustralya’nın ikonlaşmış havayolu Qantas’ın geleceğinin şekillenmesi sürecine dahil olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tören A380’in pazardaki lider motoru olan Trent 900 için de ayrı bir dönüm noktasıdır” dedi.

Uçağın verimliliği ve ileri teknolojileri, 15,000 kmlik menzili ve en yakın rakibinden yüzde 20 daha az koltuk/mil maliyetleri ile operasyonel açıdan esneklik ve oldukça önemli ekonomik avantajlar sunuyor. A380 ayrıca uçuş sayısını artırmadan yolcu sayısını önemli ölçüde artırıyor.

Qantas’ın A380’i 21 Eylül’de Sydney’e ulaşmadan önce Singapur’a uğrayacak. İlk uçuşunu 20 Ekim’de Melbourne Los Angeles arasında gerçekleştirecek, 24 Ekim’de ise Sydney Los Angeles arasında uçacak. Daha sonra Qantas A380’i Singapur ve Londra uçuşlarında da kullanacak. Şu anda low cost havayolu Jetstar da dahil olmak üzere Qantas grubunun toplam 110 adet Airbus uçağı siparişi bulunuyor. 

Qantas Havayolları ilk A380'ini teslim aldı

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
allah askına bu onur airin nesini begeniyorsunuz servisimi ucusumu nesi ? filosu vukuaatlı mdler ile dolu kaptanları neredeyse dedem yasında enteresan tek buyuk THY dir beyler hayale girmesin kimse filo buyuklugune aldanmasın aman onurcular. yakında o md ler havada kalamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 16 yıl önce
onur air ilk önce md lerini satsın sonra adam akıllı kaptanlarla uçsun yaşlıları emeklı etsın ondan sonra uçak almayı düşünür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
darısı onur air'e

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000