06 Ocak 2012, Cuma 11:39:34

QANTAS A380'LERİ FİLOSUNDAN ÇIKARTACAK MI?

Qantas Havayolları'na ait Airbus A380 tipi yolcu uçağının Sidney – Singapur seferi sırasında patlayan motorunun ardından bir şok daha...
  • boeing medyası amerikan medyası bu işi büyütür. çünkü olay şu ki 747-8 piyasaya çıkmak üzere amaç A380'in spariş almasını engellemek, ancak bu uçağın işletim maliyetleri gerçekten çok yüksek sadece belli çaptaki havayollarına hitap edebilir, thy falan gaza gelip bu uçaktan almamalı, şu da var 747-8'in tasarımı çok daha klas.
  • gecen sene yasanilan havada motor patlamasindan dolayi ciddi sikinti oldu ayni zamanda ciddi finansal sorun yasaiyor qantas isci sendikasi ile cok pahali olsn bu ucaklari baska havayoluna satabilir. gelelim yasanilan motor arizasina olabilecek bir ciddi bir olay su ana kadar 380 ile ucan diger havayollarinda olmadi dolayisiyla bu ucak motorlari arizalidir kotu ucak demek dogru olmaz, motor arizasi olabilir sadece o motora has bir sorun olabilir diger havayollarinin 380 leri sorunsuz ucuyor..
  • LH bal gibi uçuruyor.. Uçurmakta marifet
  • 70 lı yıllarda B747 ye rakıp olsun dıye hızla uretılen DC10 ucagının uretım hataları sonucu THY nın basına patlamasının ardından Qantas aynı sona gelmeden onlem alır umarız. Bu ucak uretıldıgınden berı hep suphem vardı ve umarım bı sorun yasamadan bu şekılsız rus ucagı bozması sey uretımden kalkar Boeıng 747-8 hukumdarlıgına gerı doner nede olsa bu konuda 70 yılından berı kendını kanıtlamıs bır ucak modelıdır
  • Sonları Comet e benzemesin de...
  • Good on ya Qantas.! Airbus-in gozunu yasina bakma....motor zarar talebinden sonra Airbustanda zarar talebinde bulun.
  • http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/5349403/
Geçtiğimiz sene Singapur Changi Havalimanı’na inişi sırasında motoru patlayan Airbus A380 tipi yolcu uçağı büyük maddi zarara neden olmuştu.

Patlamanın neden olduğu konusundaki en önemli parça “Türbin diski” bulunamamış ve Airbus konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirtmişti.

Qantas tüm A380 uçaklarını bakıma almış ve patladıktan sonra tamir edilen motor tekrar uçağa bağlanmıştı.

YENİ SORUN ÇATLAKLAR

Qantas Havayolları teknisyenleri A380 tipi uçakların incelenmesinin ardından uçakların bazılarının kanatlarında gözle görülmesi çok zor olan çatlaklar bulunduğunu açıkladı. Geçtiğimiz haftada Singapur Havayolları’nın A380 tipi uçağının kanadında bulunduğu belirtilen çatlaklar hakkında Airbus’tan “Güvenliği etkilemez” açıklaması gelmesine rağmen Qantas’ın filosundaki uçakları bakıma aldığı belirtildi.

QANTAS A380'LERİ FİLOSUNDAN ÇIKARTACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
boeing medyası amerikan medyası bu işi büyütür. çünkü olay şu ki 747-8 piyasaya çıkmak üzere amaç A380'in spariş almasını engellemek, ancak bu uçağın işletim maliyetleri gerçekten çok yüksek sadece belli çaptaki havayollarına hitap edebilir, thy falan gaza gelip bu uçaktan almamalı, şu da var 747-8'in tasarımı çok daha klas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gecen sene yasanilan havada motor patlamasindan dolayi ciddi sikinti oldu ayni zamanda ciddi finansal sorun yasaiyor qantas isci sendikasi ile cok pahali olsn bu ucaklari baska havayoluna satabilir. gelelim yasanilan motor arizasina olabilecek bir ciddi bir olay su ana kadar 380 ile ucan diger havayollarinda olmadi dolayisiyla bu ucak motorlari arizalidir kotu ucak demek dogru olmaz, motor arizasi olabilir sadece o motora has bir sorun olabilir diger havayollarinin 380 leri sorunsuz ucuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LH bal gibi uçuruyor.. Uçurmakta marifet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
70 lı yıllarda B747 ye rakıp olsun dıye hızla uretılen DC10 ucagının uretım hataları sonucu THY nın basına patlamasının ardından Qantas aynı sona gelmeden onlem alır umarız. Bu ucak uretıldıgınden berı hep suphem vardı ve umarım bı sorun yasamadan bu şekılsız rus ucagı bozması sey uretımden kalkar Boeıng 747-8 hukumdarlıgına gerı doner nede olsa bu konuda 70 yılından berı kendını kanıtlamıs bır ucak modelıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sonları Comet e benzemesin de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Good on ya Qantas.! Airbus-in gozunu yasina bakma....motor zarar talebinden sonra Airbustanda zarar talebinde bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/5349403/

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000