05 Aralık 2008, Cuma 12:28:10

Birleşmede geri sayım başladı

İngiliz havayolu şirketi British Airways, Avustralya'nın ulusal havayolları Qantas ile birleşme olasılığını değerlendirdiğini bildirdi. Birleşmenin gerçekleşmesi halinde oluşacak şirket 500 uçaktan oluşan filosuyla yılda 71 milyon yolcu taşıyacak.
  • Şimdi, bir gerisayım olması için ortada kesin bir şey olmalı, varsayımlar veya kesinleşmemiş bir olay üzerine gerisayım başlamaz. İmzalar atılır resmiyete dökülür, birleşme aşaması başlayınca gerisayımda başlar. "başlık haberle alakasız ???? "

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, birleşmenin hayata geçmesi durumunda hem Londra hem de Avustralya borsasında faaliyet gösteren bir şirket yapısının hedeflendiği belirtildi.

British Airways, İspanya'nın ulusal havayolları Iberia ile de görüşmeleri sürdürdüğünü de ekledi. İlk defa geçen temmuz ayında Iberia ile birleşme olasılığını görüştüklerini açıklayan İngiliz Havayolları, gelir itibariyle dünyanın üçüncü en büyük havayolu şirketinin ortaya çıkabileceğini duyurmuştu.

İngiliz Havayolları'nın Qantas'la olası birleşme haberi Londra borsasında olumlu karşılandı ve İngliz Havayolları'nın hisse fiyatları yüzde 15 dolayında değer kazandı. Qantas'ın hisseleri de yüzde 4.4 değerlendi. Piyasa değeri açısından dünyanın 10'uncu en büyük havayolu şirketi olan Qantas, ekonomik kriz nedeniyle yakın zaman içinde çok sayıda elemanını işten çıkarmıştı. Şirket ayrıca, haziran ayında sona erecek mali yıl için vergi öncesi kâr tahmini, geçen yıla oranla yüzde 64 aşağı çekmişti.

 

Birleşmede geri sayım başladı

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Şimdi, bir gerisayım olması için ortada kesin bir şey olmalı, varsayımlar veya kesinleşmemiş bir olay üzerine gerisayım başlamaz. İmzalar atılır resmiyete dökülür, birleşme aşaması başlayınca gerisayımda başlar. "başlık haberle alakasız ???? "

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000