13 Nisan 2009, Pazartesi 11:42:04

Bir altimetre arızası daha

Türk Hava Yolları’nın Amsterdam’da düşen uçağında yaşanan altimetre arızasının bir benzeri, Qantas Havayolları’nın Boeing 737-800 tipi uçağında da yaşandı.
  • lions erzuruma da uçsun pls...orda epey bi potansiyel var...
  • ben thy nin amsterdam kazasında üreticinin hatalı tasarımının bedelini ödediğini değil pilotlarının dikkatsizliğinin bedelini ödediğine inanıyorum bu olay amsterdam olayının aynısı ve kırımsız sonuclandı... !?
  • Tıpkı Orly kazası gibi, üreticinin hatalı tasarımı, bedelini ödeyen THY, ardından yapılan uyarılar ve bu sayede kurtulan insanlar ve firmalar. Tek farkı, THY böyle acı bir kaza yaşadığı için "kına" hazırlığında olan "azgın azınlık"...
  • SEVGİLİ BRITISH RUMUZLU HAVACILIK UZMANI ARKADAŞ; KIM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM. ANCAK İŞLER ÖYLE HARİÇTEN GAZEL OKUMAKLA OLMUYOR, EĞER BİRAZCIK HAYSİYET VE ŞEREFİN VARSA BİR DAHA THY İLE UÇARKEN GÖRMEYEYİM SENİ. GARİBAN THY KAPTANI
  • Kalite farki TK ve diger dunya havayollari
  • 12.Nisan Uğur Cebeci'nin yazısı. İstanbul'a 36R pistine yaklaşma yapan THY 737-800 uçağı ATC çalışanı tarafından uyarılmasa benzer bir kaza belki de yinelenecekti.
  • Yukarıdaki heberdeki uçak gibi Amsterdam'a düşen uçağımızda da EPGWS ikaz vermiştir de, ikaz algılaması nasıl olmuştur onu Kara kutuların incelenmesi sonucu bileceğiz.Ülke olarak kaza geçiren uçaktaki arızalı denilen Radar altimetresini söküp inceleme olanağımız neden yoktur?,yada ne zaman olacaktır?.Böyle bir hak uçağı uçuran,bakımını yapan THY'ye neden tanınmaz?.Bence (saat kırılmamışsa) faal ve mükemmel çalışıyor olması kuvvetle muhtemeldir.
  • AGL+150 feet te olmasına rağmen ekip başarıyla uçağını indirmiş.THY kazasında AGL +2000 feet te arıza oluşmuş.Allah kimseyi şaşırtmasın.
  • arkadaşlar bu boeingler neden çok problem çıkarıyor... airbusta böyle değil ve uçağı iki kişi değil üç kişi yönetiyor(auto pilot)
  • Boeing sirketi acilen bu soruna bir cozum bulmalidir. Pilot degilim ancak pilotlara tavsiyem artik inislerde kontrolu siz elinizde tutun. Bilgisayarlara guvenmeyin derim problem cozulunceye kadar. (B738 icin gecerlidir)

7 Nisan’da Hobart şehrinden Sidney’e gitmek üzere kalkan Qantas Havayolları’na ait Qf-1020 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçak, 16R pistine alçalırken altimetre cihazının yükseltiyi yanlış okuması yüzünden EGPWS (Geliştirilmiş Yere Yakınlık Alarm Sistemi) ikaz verdi.

İkazın ardından 10 feet daha alçalan uçağın otopilotu devreden çıktı ve uçak oto trottle gaz kollarını retard pozisyonuna aldı.

Kokpit ekibi, derhal müdahale ederek uçağın kontrolünü manuel olarak aldı ve uçak sorunsuz şekilde Sidney Havalimanı’na indi.

Bir altimetre arızası daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
lions erzuruma da uçsun pls...orda epey bi potansiyel var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben thy nin amsterdam kazasında üreticinin hatalı tasarımının bedelini ödediğini değil pilotlarının dikkatsizliğinin bedelini ödediğine inanıyorum bu olay amsterdam olayının aynısı ve kırımsız sonuclandı... !?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tıpkı Orly kazası gibi, üreticinin hatalı tasarımı, bedelini ödeyen THY, ardından yapılan uyarılar ve bu sayede kurtulan insanlar ve firmalar. Tek farkı, THY böyle acı bir kaza yaşadığı için "kına" hazırlığında olan "azgın azınlık"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SEVGİLİ BRITISH RUMUZLU HAVACILIK UZMANI ARKADAŞ; KIM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM. ANCAK İŞLER ÖYLE HARİÇTEN GAZEL OKUMAKLA OLMUYOR, EĞER BİRAZCIK HAYSİYET VE ŞEREFİN VARSA BİR DAHA THY İLE UÇARKEN GÖRMEYEYİM SENİ. GARİBAN THY KAPTANI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kalite farki TK ve diger dunya havayollari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
12.Nisan Uğur Cebeci'nin yazısı. İstanbul'a 36R pistine yaklaşma yapan THY 737-800 uçağı ATC çalışanı tarafından uyarılmasa benzer bir kaza belki de yinelenecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yukarıdaki heberdeki uçak gibi Amsterdam'a düşen uçağımızda da EPGWS ikaz vermiştir de, ikaz algılaması nasıl olmuştur onu Kara kutuların incelenmesi sonucu bileceğiz.Ülke olarak kaza geçiren uçaktaki arızalı denilen Radar altimetresini söküp inceleme olanağımız neden yoktur?,yada ne zaman olacaktır?.Böyle bir hak uçağı uçuran,bakımını yapan THY'ye neden tanınmaz?.Bence (saat kırılmamışsa) faal ve mükemmel çalışıyor olması kuvvetle muhtemeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AGL+150 feet te olmasına rağmen ekip başarıyla uçağını indirmiş.THY kazasında AGL +2000 feet te arıza oluşmuş.Allah kimseyi şaşırtmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bu boeingler neden çok problem çıkarıyor... airbusta böyle değil ve uçağı iki kişi değil üç kişi yönetiyor(auto pilot)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Boeing sirketi acilen bu soruna bir cozum bulmalidir. Pilot degilim ancak pilotlara tavsiyem artik inislerde kontrolu siz elinizde tutun. Bilgisayarlara guvenmeyin derim problem cozulunceye kadar. (B738 icin gecerlidir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000