04 Kasım 2010, Perşembe 17:03:39

AIRBUS'TAN "MOTOR" AÇIKLAMASI

Qantas Havayolları’na ait Airbus A380 tipi uçağın Sidney – Singapur uçuşu sırasında motorunun patlaması nedeniyle Airbus, Qantas Havayolları’na ait motoru incelemek üzere uzman bir ekip gönderdiğini açıkladı.
  • Buradan bakıldığında o motor iyi yerinden patlamış demekten başka birşey gelmiyor içimden. Diğer taraftan olsa Concorde örneğinde olduğu gibi çok kötü sonuçlar olabilirdi. Allah korumuş.
  • iyi ki motordan kopan parçalar yakıt dolu kanada girip olumsuz bir durum yaratmamış, yada kumandalara giden hidrolikler elektrik kabloları kopsa hiç şanşları olmazdı
  • düşseydi büyüh facia olurdu , qantas acilen deve kessin başka türlü kurlulamazlar bu olaydan .
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ekibine ve yolcularına geçmiş olsun.. Elbette uçağınız sıfır bile olsa bakımları aksatıldığı yada hatalı yapıldığı sürece tüm uçaklar tehlike arzeder. Ancak 8165 saat, ne olursa olsun böyle bir arıza ve A380 için çok erken oldu... Bakınız 777 yıllar sonra ancak Pilotaj yüzünden "1" problem yaşadı.. Bugün sıfır bir araba bile alsanız yıllarca problemsiz binilebiliniyor...
  • bugun muhtemelen ethiad a ait airbus330 A6-AFA registiration li EY17 çağri adli ucak abu dabi -londra seferini yaparken bir sebepten dolayi istanbula indi. emercensi ya da teknik iniş bilemiyorum bir araştirip bilgilendirrmisiniz.. az once kalkış yapti EY17a çağri adi ile londra ya devam ediyor. muhtemelen yolcu rahatsizliği olablir.
  • piloataj hatası der çıkarsın ne olacak.koskoca airbus hata yaparmı.meydan boeing e mi kalsın.
Airbus'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Qantas Havayolları’na ait VH-OQA tescilli Airbus A380 tipi uçakta dört adet Rolls Royce Trent 900 model motor bulunmaktadır. Qantas Havayolları’na satıldıktan sonra 831 iniş- kalkış yapan uçak 8.165 saat uçmuş ve bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamamıştır.

Yapılan ön inceleme sonucu motorda bir arıza meydana geldiği fakat uçağın sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Fransız BEA (Kaza - Kırım Araştırma Ekibi) ve Airbus teknisyenlerinden oluşan bir grubu Singapur’a gönderiyoruz. Kısa sürede somut bilgilere ulaşarak resmi bilgileri yayınlayacağız.”
AIRBUS'TAN "MOTOR" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Buradan bakıldığında o motor iyi yerinden patlamış demekten başka birşey gelmiyor içimden. Diğer taraftan olsa Concorde örneğinde olduğu gibi çok kötü sonuçlar olabilirdi. Allah korumuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi ki motordan kopan parçalar yakıt dolu kanada girip olumsuz bir durum yaratmamış, yada kumandalara giden hidrolikler elektrik kabloları kopsa hiç şanşları olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
düşseydi büyüh facia olurdu , qantas acilen deve kessin başka türlü kurlulamazlar bu olaydan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ekibine ve yolcularına geçmiş olsun.. Elbette uçağınız sıfır bile olsa bakımları aksatıldığı yada hatalı yapıldığı sürece tüm uçaklar tehlike arzeder. Ancak 8165 saat, ne olursa olsun böyle bir arıza ve A380 için çok erken oldu... Bakınız 777 yıllar sonra ancak Pilotaj yüzünden "1" problem yaşadı.. Bugün sıfır bir araba bile alsanız yıllarca problemsiz binilebiliniyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bugun muhtemelen ethiad a ait airbus330 A6-AFA registiration li EY17 çağri adli ucak abu dabi -londra seferini yaparken bir sebepten dolayi istanbula indi. emercensi ya da teknik iniş bilemiyorum bir araştirip bilgilendirrmisiniz.. az once kalkış yapti EY17a çağri adi ile londra ya devam ediyor. muhtemelen yolcu rahatsizliği olablir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
piloataj hatası der çıkarsın ne olacak.koskoca airbus hata yaparmı.meydan boeing e mi kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000