27 Şubat 2014, Perşembe 11:12:10

5 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAKLAR!

Avustralya'nın milli hava yolu şirketi Qantas, 2 milyar dolarlık tasarruf yapabilmek için 5 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı.
  • avustralya ya yerlesmeyi dusunuyordum vaz gectim hangi ulkeyi dusunursem kriz
  • Tk ya gelsinler.
  • pf şirket çare arıyo doğru yada yanlış yollarla biz 1 milyar zarar ediyoruz her sene çözüm aramıyoruz istanbul mülteci cenneti oldu abuk subuk destinasyonlardan adam getirmekten
  • Avustralya cok buyuk bır kıta;büyük sehirleri birbirine cok uzak ve nufusları cok az.en kısa mesafeler bıle uçakla 2 saat..bunun için zararlar etmeleri oldukça normal;
  • Üzülmeyin tk gelin biz yabancı pilot meraklısıyiz.bayiliriz yunanlı pilotlara Rum pilotlarına.adamlar bizi kapıdan içeri sokmaz ama tk da favori yabancı pilot hayranlığı
  • Pilotlarıda işsiz kalırsa gelir artık bizim havayollarında uçarlar. Yabancı pilot cenneti...
  • emirates ile işbirliine gidince bütün pastayı emiratese kaptırmış olmalı.quantası anlamakda zorlanıyorum airbusun çift katlı uçaklarını ilk alanlardan ve filosunu yeniledi.hem yeni en pahalı uçakları alacaksın hem işçi çıkartımına gideceksin kötü bir yönetim olduğu kesin başında.

Avustralya'nın milli hava yolu şirketi Qantas, 2 milyar dolarlık tasarruf yapabilmek için 5 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı.

Qantas Üst Yöneticisi (CEO) Alan Joyce, yaptığı açıklamada, işten çıkarmaları savunarak, Qantas'ın, yaşadığı en zor durumla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Şirketin ilk 6 aylık dönemde 252 milyon dolarlık zarara uğradığına dikkati çeken Joyce, "Qantas'ın bu performansı kabul edilemez ve bu durumda mevcut konumunu sürdüremez" ifadesini kullandı.

Sendika yöneticileri ise Qantas'ın yaşadığı ekonomik sıkıntıların iyi yönetilememesinden kaynaklandığını, kötü yönetimin yükünü personelin taşıdığını savundu.

2 milyar dolar tasarruf hedefi

1920 yılında kurulan Avustralya'nın milli hava yolu şirketi Qantas'ın, 5 bin kişinin işine son verilmesi, yapılan harcamalardaki kısıtlamalar, filo ve servis ağında yapılacak yeni düzenlemeler ile 2 milyar dolarlık bir tasarrufu hedeflediği açıklandı.

Qantas bünyesinde halen 33 bin 265 kişi çalışıyor. 5 bin kişinin işten çıkarılması yaklaşık yüzde 15'lik bir iş gücü azaltılması anlamına geliyor.

Qantas mevcut yapısı ile Avustralya içinde yüzde 65'lik yolcu taşıma kapasitesine sahip. Avustralya dışına seyahat eden yolcuların ise yüzde 18,7'sini Qantas taşıyor. Son 5 yılda Avustralya borsasında işlem gören Qantas hisseleri önemli değer kaybı yaşadı. 2009'da 3 dolar olan hisse değeri bugünlerde 1 dolar 18 sent civarında işlem görüyor.

İşsizlik yükselişe geçti

Avustralya'da üretim yapan Ford, Toyota, Holden (General Motor) gibi otomobil firmalarının, fabrikalarını kapatma kararı aldığı 2016-2017 yılları öncesi işçi çıkartması da ülkede işsizlik oranının yüzde 5,8'den 6'ya çıkmasına neden oldu.

5 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAKLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

dutchlady ~ 10 yıl önce
avustralya ya yerlesmeyi dusunuyordum vaz gectim hangi ulkeyi dusunursem kriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tk ya gelsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 milyar ~ 10 yıl önce
pf şirket çare arıyo doğru yada yanlış yollarla biz 1 milyar zarar ediyoruz her sene çözüm aramıyoruz istanbul mülteci cenneti oldu abuk subuk destinasyonlardan adam getirmekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
transfer ~ 10 yıl önce
Avustralya cok buyuk bır kıta;büyük sehirleri birbirine cok uzak ve nufusları cok az.en kısa mesafeler bıle uçakla 2 saat..bunun için zararlar etmeleri oldukça normal;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Üzülmeyin tk gelin biz yabancı pilot meraklısıyiz.bayiliriz yunanlı pilotlara Rum pilotlarına.adamlar bizi kapıdan içeri sokmaz ama tk da favori yabancı pilot hayranlığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi bakalım ~ 10 yıl önce
Pilotlarıda işsiz kalırsa gelir artık bizim havayollarında uçarlar. Yabancı pilot cenneti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
emirates ile işbirliine gidince bütün pastayı emiratese kaptırmış olmalı.quantası anlamakda zorlanıyorum airbusun çift katlı uçaklarını ilk alanlardan ve filosunu yeniledi.hem yeni en pahalı uçakları alacaksın hem işçi çıkartımına gideceksin kötü bir yönetim olduğu kesin başında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000