18 Kasım 2012, Pazar 12:12:09

YOĞUN SİS UÇAK İNDİRTMEDİ!

Ankara'da gece görülen yoğun sis, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'ya inmesine izin vermedi.
  • he he eh globalim fosum yine foslayıp inememiş...komedi bu globalim fosum yaaa
  • Bu divertler sadece sis sebebi ile değil. RVR arızası da meydana gelmiş ESB de. Bilgilerinize.
  • rvr 50 feet te kuleden pist görünmüyorsa low visibilty takeoff a müsaitmiymiş de ankara THY nın uçagı ordan kalkmış asıl konuşalacak konu o :))
  • 21.yüzyılda, mangalda kül bırakmayanların ülkesinin başkentinde meydan, pilot ve uçak niye örtüşemiyormuş? onu da söylesen, cehaletimiz bir nebze azalsa.
  • Dogru yeri tarif edebilir mi acaba konuyu cok bilen bu arkadas? Bir kere dun aksam tum Ankara'yi sis basmisti. Oldu olacak Ankara'nin yer secimi yanlis desin de kapatalim bu konuyu. Ne hikayeden yorumcular var insan okurken bi tarafiyla guluyor.
  • Ankara'da sis oluyor dogru. Ama uydurdugunuz gibi 365 gunun 150 si degil. Ya sayi saymayi bilmiyorsunuz ya da .....
  • Esb CAT III a b c yi yap işler tut, Uçakların teçhizatını tamamlat, pilotların eğitimini ver, sis pus her gün inersin ne kadar zor olabilir ki. Her şeyi yokuşa sürersen istanbulun trafiginde gider gelirsin cok bilmis dostum. Azicik damar genisletici biseyler kullan da beyne kan gitsin.
  • Dun ayni saatlerde konyadan ankaraya donuyordum golbasi civari da cok sisliydi, yani bu sis meselesi sadece esenbogaya ozgu degil. hub meselesine gelince tabi ki ankara istanbul gibi bir hub olamaz ama, ankaranin hizli trenle sivasa kadar, konyaya ve eskisehire baglandigini dusunurseniz, anadolu sehirlerinin yurtdisina acilan kapisidir ve trafigi de giderek artmaktadir.
  • Esenboğa'da 0 görüş mesafesinde uçak indirebilecek teknoloji geçtiğimiz sene yapıldı.Hatta bu vesileyle 0 görüş mesafesinde bir çok uçak esenboğa'ya güvenle inebildi.Bu sistemin adi CAT3(Kategori 3). Ancak bu sistemi kullanacak olan pilotun CAT3 lisansına sahip olmasi gerekmektedir(Pilotun bu lisans için eğitim alması gerekiyor)..Bu lisnsa sahip olmayan pilotun uçağı haberdeki gibi başka havalimanlarına yönlendirilir.Her uçak geri çevrilmiyor yani.Aynı sistem Esenboğa'dan sonra AHL'yede yapıldı diye biliyorum. Sis problemi dünya'da sadece esenboğa'da olan bir sorun değil.Sis konusun'da esnboğa'dan daha beter olan yerlerde var. Bu sis problemleri Esenboğa'nın yurtdışı uçuşları için hub olmasini engelleyecek bir faktör değil yani.Ayrıca sis problemi esenboğa'da yılın belirli dönemlerinde olmaktadır.Bunun haricinde görüş mesafesi daima açıktır.
  • Güzel kardeşim, sıfır görüş diye bir terim/durum var. Ancak, bu durum uçak-pilot-meydan kategorisi örtüşürse uygulanabilir. Birinden, birinde bu yetki-kategori yoksa uygulanamaz. Bilir, bilmez yazmayınız, lütfen.

İstanbul'dan Ankara'ya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu sis yüzünden uçak inemeyince tekrar İstanbul'a döndü.

Dün gece saatlerinde etkili olan sis Başkent'teki hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Esenboğa Havalimanı'na inmeye çalışan uçakların zor anlar yaşadıkları öğrenilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sis nedeniyle Ankara'ya inemediği öğrenildi. CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, dün İstanbul'da gençlerle buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gece yarısı Türk Havayolları'na ait TK2188 sefer sayılı uçak ile İstanbul'dan Ankara'ya hareket ettiği ancak Esenboğa'daki sis nedeniyle uçak iniş yapamayınca tekrar İstanbul'a döndüğü belirtildi.

Dün gece Ankara'ya inemeyen Kılıçdaroğlu'nun ise bugün saat 11.00 uçağıyla Ankara'ya gelmek üzere İstanbul'dan ayrıldığı kaydedildi.

Öte yandan Pegasus Havayolları'na ait PC102 sefer sayılı İstanbul(SAW)-Ankara(ESB) uçağının da aynı şekilde geri döndüğü öğrenildi.

İşte o anın konuşma kayıtları:

YOĞUN SİS UÇAK İNDİRTMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

krey ~ 11 yıl önce
he he eh globalim fosum yine foslayıp inememiş...komedi bu globalim fosum yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
...fos, bu kelimeyi çok seviyorsun galiba çok mutlu oldun,ezik.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu divertler sadece sis sebebi ile değil. RVR arızası da meydana gelmiş ESB de. Bilgilerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
others ~ 11 yıl önce
rvr 50 feet te kuleden pist görünmüyorsa low visibilty takeoff a müsaitmiymiş de ankara THY nın uçagı ordan kalkmış asıl konuşalacak konu o :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alet düşmanı çok bilene ~ 11 yıl önce
21.yüzyılda, mangalda kül bırakmayanların ülkesinin başkentinde meydan, pilot ve uçak niye örtüşemiyormuş? onu da söylesen, cehaletimiz bir nebze azalsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb ~ 11 yıl önce
bihaber yaşamak diye buna denir sanırım.
Esb yeri yanlis diyen arkadasa ~ 11 yıl önce
Dogru yeri tarif edebilir mi acaba konuyu cok bilen bu arkadas? Bir kere dun aksam tum Ankara'yi sis basmisti. Oldu olacak Ankara'nin yer secimi yanlis desin de kapatalim bu konuyu. Ne hikayeden yorumcular var insan okurken bi tarafiyla guluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankarali hub ci ~ 11 yıl önce
Ankara'da sis oluyor dogru. Ama uydurdugunuz gibi 365 gunun 150 si degil. Ya sayi saymayi bilmiyorsunuz ya da .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hubçı yok ama benle idare et ~ 11 yıl önce
Esb CAT III a b c yi yap işler tut, Uçakların teçhizatını tamamlat, pilotların eğitimini ver, sis pus her gün inersin ne kadar zor olabilir ki. Her şeyi yokuşa sürersen istanbulun trafiginde gider gelirsin cok bilmis dostum. Azicik damar genisletici biseyler kullan da beyne kan gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hubcı olmayan ankaralı ~ 11 yıl önce
Dun ayni saatlerde konyadan ankaraya donuyordum golbasi civari da cok sisliydi, yani bu sis meselesi sadece esenbogaya ozgu degil. hub meselesine gelince tabi ki ankara istanbul gibi bir hub olamaz ama, ankaranin hizli trenle sivasa kadar, konyaya ve eskisehire baglandigini dusunurseniz, anadolu sehirlerinin yurtdisina acilan kapisidir ve trafigi de giderek artmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anatolia ~ 11 yıl önce
Esenboğa'da 0 görüş mesafesinde uçak indirebilecek teknoloji geçtiğimiz sene yapıldı.Hatta bu vesileyle 0 görüş mesafesinde bir çok uçak esenboğa'ya güvenle inebildi.Bu sistemin adi CAT3(Kategori 3). Ancak bu sistemi kullanacak olan pilotun CAT3 lisansına sahip olmasi gerekmektedir(Pilotun bu lisans için eğitim alması gerekiyor)..Bu lisnsa sahip olmayan pilotun uçağı haberdeki gibi başka havalimanlarına yönlendirilir.Her uçak geri çevrilmiyor yani.Aynı sistem Esenboğa'dan sonra AHL'yede yapıldı diye biliyorum. Sis problemi dünya'da sadece esenboğa'da olan bir sorun değil.Sis konusun'da esnboğa'dan daha beter olan yerlerde var. Bu sis problemleri Esenboğa'nın yurtdışı uçuşları için hub olmasini engelleyecek bir faktör değil yani.Ayrıca sis problemi esenboğa'da yılın belirli dönemlerinde olmaktadır.Bunun haricinde görüş mesafesi daima açıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'Alet' rumuzlu değerli şahısa, ~ 11 yıl önce
Güzel kardeşim, sıfır görüş diye bir terim/durum var. Ancak, bu durum uçak-pilot-meydan kategorisi örtüşürse uygulanabilir. Birinden, birinde bu yetki-kategori yoksa uygulanamaz. Bilir, bilmez yazmayınız, lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin hayal gücün mü kısıtlı? ~ 11 yıl önce
Alet yazan vatandaşın dediğinde ne var ki tepki gösteriyorsun? Pilotların uçakların ve meydanın örtüşsün o zaman. Elalem nasıl örtüştürüyor da sen neden örtüştüremiyorsun? 1. Meydana aleti kol. 2. Uçaklarda zaten sorun olmaması lazım. 3. Eğitimsiz pilotu da kapıya koy, öğrensin öyle gelsin. Yolcu da geri dönmesin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000