23 Ekim 2011, Pazar 15:52:39

VAN'DA DEPREM..FERİT MELEN HASAR GÖRDÜ(GÜNCELLENDİ)

Doğu Anadolu bugün saat 13.41’de Richter ölçeğine göre 6.6 büyüklüğünde Van merkezli depremle sarsıldı. Van'da bulunan Ferit Melen Havaalanı'nın depremde ağır zarar gördüğü belirtildi.
  • akşama kadar kalbimi yokladım üzülemiyorum. ilk ve son aşkım şehit oldu mezarının başında bayrak dikili. şimdi benim mehmetçik kardeşim kendisine ateş eden insanlara ailelerine üşümesinler diye çadır kuruyor. üşüsünler biraz be. benim sevdiğim öldü. annesi delirdi sokaklarda oğlunu arıyor. benim hayatım kaydı. az acı çekilmedi şimdi onlara ÜZÜLEMİYORUM ÜZÜLECEK DUYGULARIM ÇALIŞMIYOR ARTIK.
  • beter olsun diyenlere sesleniyorum! sizinle aynı ırktan olduğum için utanıyorum.eğer vatan bölünmez diyorsanız van bizim toprağımızdır ve orda yaşayan insanlar da bizim insanlarımızdır.eğer sen bu topraklarda yaşayanlara iyi olmuş diyorsan ki binlerce insanın ölümünden söz ediyoruz o zaman vatan bölünmez deme hakkın yoktur.sen zaten o topraklardan vazgeçmişsin demektir.
  • Depreme ve ölenlere "iyi oldu" dersek, terörist dediklerimizden evlatlarımızı haince katledenlerden farkımız olmaz. Oysa biz insan olmaktan, vicdanlı olmaktan gurur duyuyoruz. Deprem doğa olayıdır, çok normaldir.. Bugün başka bir yerde de olabilir. Artık önlemimizi alsak; alınmadığında ayağa kalksak. Hala lüks daireden laminant + pvc doğrama anlamasak.. Biraz bilinçlensek!!
  • terörü destekleyen,uyuşturucu ticareti ve kaçakcılık yapanlara allahın bir ikazı bu...tabiki anlayana
  • Utanıyorum bunları okuduğum için.
  • Marmara depremi ile bu deprem arasında önemli bir fark var. Anında bir asker veya polis müdahalesi göremiyoruz. Yeterli doktor – hastane yok. Gelecek olan doktor da uzun bir yoldan bekleniyor. Müdahalenin gecikmesi, asayişin geç sağlanması ve enkaz üzerinde şuursuzca gezen eğitimsiz vatandaşlarımız; işte bunlar yıllardır terörün engellediği ve medeniyeti (güya kendi halkı) esirgeyenlerin yaptırımlarındandır. Evet deprem Allah’tan ama geç kalındığı için kurtarılamayan enkaz altındaki insanların vebali PKK’nındır!
  • HABER AJANS: Diyarbakırlı metafizik uzmanı Gökhan Hani Güneş Işımalarından sonra Dünya'nın herhangi bir yerinde 7,2 veya 7,4 şiddetinde deprem olacağını iddia etti. DEPREMLER BİLİNÇLİ OLARAK MEYDANA GETİRİLEBİLİNİR. Devinimsel kozmik dalga ışınım enerjisi; kontrol edilebilir ve yönlendirilebilinir özelliğinin olmasından dolayı, kozmoloji (uzay bilim) bilimiyle ilgilenen ülkeler tarafından kullanılarak herhangi bir yerde bilinçli olarak depremler meydana getirilebilinir."Haarp…
  • Teröristlere yardım ve yataklık yapanlar olabilir,ancak bu bütün şehrin yaptığı anlamına gelmez.Deprem'de hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.
  • cok haklısın dostum. bunlar iyilikten anlamayan insanlar. Dün şahsen hiç ama hiç üzülmedim. Şehitlerin bu hale gelmesinde çok önemli bir faktördür bölge halkının desteği.Beter olsunlar!
  • Helal olsun arkadasim..Gercekten yazdiklarina sonsuz katiliyorum...Bende senin gibi dusunuyorum..Cevremde senin gibi dusunen arkadaslara sahip oldugum icinde cok sansliyim.. Beter olsunlar!!!!! (SEHITLER OLMEZ,VATAN BOLUNMEZ)
Iğdır’dan Hakari’ye Van’dan Şanlıurfa’ya kadar bütün yerleşim merkezlerinde hissedilen depremde bazı binalar yıkılırken, bir çok binanın hasar gördüğü ifade edildi. Yaralanan çok sayıda kişi hastaneye kaldırılırken, enkaz altında kalanları kurtarma çalışması başlatıldı.

Depremde can kaybının fazla olmasından korkuluyor.

Van Havaalanı'nın da depremde ağır zarar gördüğü ve uçakların Erzurum'a yönlendirildiği belirtiliyor. Şu anda Van Ferit Melen Havaalanı'nda Sunexpress Havayolları'nın  XQ 9185 Van- İzmir , XQ9437 Van - İstanbul, Pegasus Havayolları'nın PC2428 Van-Adana, ve Türk Hava Yolları'nın TK7085 sefer sayılı uçuşlarındaki yolcuların havalimanında mahsur kaldığı belirtildi.

Bu arada Ankara'dan Van'a uçması planlanan Türk Hava Yolları'nın TK7084 sefer sayılı uçağının Esenboğa'da bekletildiği ve kalkışına izin verilmediği açıklandı.

Yetkililerin şu anda Ferit Melen Havaalanı'nda pist ve terminal hasar tespit çalışmalarına başladığı, yapılacak incelemelerin ardından uçuşların açılması beklendiğini ifade etti. Ayrıca AKUT yetkililerinin de Esenboğa'dan özel uçakla Erzurum Havaalanı'na inerek deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktığı ifade edildi.

Saat: 16:50 itibariyle Van Ferit Melen Havalimanı'nda yapılan pist inceleme çalışmalarının ardından seferlere tekrar başlandığı ifade edildi. Havalimanına ilk inişi Sağlık Bakanlığı ambulansları yaptı. Ayrıca Ankara'dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra iki askeri C130 tipi uçağın acil yardım malzemeleri ile birlikte Van'a hareket ettiği belirtildi.

DHMİ Ferit Melen Havalimanı Meydan Müdürü Engin Zırhlıoğlu, artçı sarsıntılar nedeniyle terminal binasında giden yolcu terminalinde hasar olduğunu, ancak havaalanının uçuş trafiğine açıldığını kaydetti.
VAN'DA DEPREM..FERİT MELEN HASAR GÖRDÜ(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 12 yıl önce
akşama kadar kalbimi yokladım üzülemiyorum. ilk ve son aşkım şehit oldu mezarının başında bayrak dikili. şimdi benim mehmetçik kardeşim kendisine ateş eden insanlara ailelerine üşümesinler diye çadır kuruyor. üşüsünler biraz be. benim sevdiğim öldü. annesi delirdi sokaklarda oğlunu arıyor. benim hayatım kaydı. az acı çekilmedi şimdi onlara ÜZÜLEMİYORUM ÜZÜLECEK DUYGULARIM ÇALIŞMIYOR ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
beter olsun diyenlere sesleniyorum! sizinle aynı ırktan olduğum için utanıyorum.eğer vatan bölünmez diyorsanız van bizim toprağımızdır ve orda yaşayan insanlar da bizim insanlarımızdır.eğer sen bu topraklarda yaşayanlara iyi olmuş diyorsan ki binlerce insanın ölümünden söz ediyoruz o zaman vatan bölünmez deme hakkın yoktur.sen zaten o topraklardan vazgeçmişsin demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Depreme ve ölenlere "iyi oldu" dersek, terörist dediklerimizden evlatlarımızı haince katledenlerden farkımız olmaz. Oysa biz insan olmaktan, vicdanlı olmaktan gurur duyuyoruz. Deprem doğa olayıdır, çok normaldir.. Bugün başka bir yerde de olabilir. Artık önlemimizi alsak; alınmadığında ayağa kalksak. Hala lüks daireden laminant + pvc doğrama anlamasak.. Biraz bilinçlensek!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
terörü destekleyen,uyuşturucu ticareti ve kaçakcılık yapanlara allahın bir ikazı bu...tabiki anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Utanıyorum bunları okuduğum için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Marmara depremi ile bu deprem arasında önemli bir fark var. Anında bir asker veya polis müdahalesi göremiyoruz. Yeterli doktor – hastane yok. Gelecek olan doktor da uzun bir yoldan bekleniyor. Müdahalenin gecikmesi, asayişin geç sağlanması ve enkaz üzerinde şuursuzca gezen eğitimsiz vatandaşlarımız; işte bunlar yıllardır terörün engellediği ve medeniyeti (güya kendi halkı) esirgeyenlerin yaptırımlarındandır. Evet deprem Allah’tan ama geç kalındığı için kurtarılamayan enkaz altındaki insanların vebali PKK’nındır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HABER AJANS: Diyarbakırlı metafizik uzmanı Gökhan Hani Güneş Işımalarından sonra Dünya'nın herhangi bir yerinde 7,2 veya 7,4 şiddetinde deprem olacağını iddia etti. DEPREMLER BİLİNÇLİ OLARAK MEYDANA GETİRİLEBİLİNİR. Devinimsel kozmik dalga ışınım enerjisi; kontrol edilebilir ve yönlendirilebilinir özelliğinin olmasından dolayı, kozmoloji (uzay bilim) bilimiyle ilgilenen ülkeler tarafından kullanılarak herhangi bir yerde bilinçli olarak depremler meydana getirilebilinir."Haarp…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teröristlere yardım ve yataklık yapanlar olabilir,ancak bu bütün şehrin yaptığı anlamına gelmez.Deprem'de hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cok haklısın dostum. bunlar iyilikten anlamayan insanlar. Dün şahsen hiç ama hiç üzülmedim. Şehitlerin bu hale gelmesinde çok önemli bir faktördür bölge halkının desteği.Beter olsunlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Helal olsun arkadasim..Gercekten yazdiklarina sonsuz katiliyorum...Bende senin gibi dusunuyorum..Cevremde senin gibi dusunen arkadaslara sahip oldugum icinde cok sansliyim.. Beter olsunlar!!!!! (SEHITLER OLMEZ,VATAN BOLUNMEZ)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000