10 Mart 2008, Pazartesi 12:37:58

Uluslararası uçuşlar başlayacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Havaalanı'ndan yakın bir zamanda uluslararası uçuşların başlayacağını belirtti...

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, toplu konuttan ulaşıma, doğalgazından havaalanına kadar Hatay'ın ciddi kazanımlar elde etmeye başladığını söyledi.

Havaalanın yakın bir zamanda yurt dışı uçuşlara da açılacağını aktaran Ergin, havaalanın uluslararası uçuşlara hazırlandığını belirtti. Bu konudaki Bakanlar Kurulu kararı üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Ergin, "İlk etapta Hatay - Kıbrıs ve Hatay - Almanya için yoğun bir talep var. Pegasus Havayolları Kıbrıs uçuşları için resmi başvurusunu yaptı bile." dedi.

Hatay'ın yıllardır almaya hak ettiği ve birikmiş durumda bulunan alacaklarını AK Parti döneminde almaya başladığını belirten Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hatay Havaalanı 2007 yılında açılacak denildi ve açıldı. Çoğu kişi çalışmaz diyordu ama şu anki yüzde 85'lik doluluk oranı ile Türkiye'deki çoğu ildeki havaalanı doluluk oranından daha yüksek durumda. 31 Mart itibariyle Ankara seferleri de her gün olacak. İlk başta belki saatler uygun olmayabilir. Ancak ilk başladığında İstanbul saatleri de uygun değildi. Zamanla düzeltildi. İnşallah Ankara'nın saatleri de zamanla düzelecek."

Hatay'ın yol sorunlarına da değinen Ergin, gümrük kapılarının yeniden modernizasyonunun ardından tampon bölgede yer alan 3 kilometrelik yolun 2 şeritli olduğunu ve ağır trafik yükünü kaldıramadığını, bu yolun da kısa bir sürede düzenleneceğini ve rahat bir ulaşımın sağlanacağını söyledi. Antakya-Yayladağı yolunun da Harbiye'ye kadar olan bölümünün hizmete girdiğini belirten Ergin, "Şimdi bu yol çevre yolu ile birleştirilecek. Çevre yolu Samandağ yolu ile birleşti. Şimdi ise Asi Nehri üzerinden Harbiye tarafından Yayladağı yolu ile birleştirilecek. Bunun yanında yoğun bir taşıt trafiğinin yaşandığı Antakya - Samandağ, Antakya - Reyhanlı ve Kırıkhan - Akbez arasındaki yolların standardını düzenleyen projeler yapıldı. Bunların da tamamlanmasıyla Hatay'ın ulaşım problemi kalmayacak" dedi.

Toplantıda Hatay'a doğalgaz getirilmesi konusuna da değinen Milletvekili Ergin, doğalgazın dağıtım ihalesinin tamamlandığını, şu anda proje ihalesinin yapıldığını, doğalgazın Kilis üzerinden ovadan getirileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm noktasında da daha önce 1. etap toplu konutların teslim edildiğini ve 2. etapların da bitmek üzere olduğunu açıklayan Ergin, "3. etap içinde çalışmalar sürüyor. Yapılan toplu konutların yaklaşık 300 tanesi alt gelir grubuna ayrıldı. Konutlara gösterilen talep burada daha çok konuta ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bu nedenle toplu konut hamlesi devam edecek" dedi.

Uluslararası uçuşlar başlayacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000