06 Haziran 2014, Cuma 15:35:17

UÇMAK İSTEYEN ÇOK UÇABİLEN YOK!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne bağlı Batman Havalimanı, birçok havayolu şirketinin yurtdışına direkt uçuş talebine rağmen izin çıkmıyor. Peki, yoğun talebe rağmen yurtdışına direkt uçuş izni verilmemesinin sebebi ne? İşte ayrıntılar...
  • nedeni siyasidir diyarbakir dururken batmana sefer düzenlenmez
  • Yeni Diyarbakır apron ve terminali açılınca yurtdışı uçuşlarda Batman ve Siirtin de işini görecek.
  • Tesekkurler Airporthaber.Bu haberler kulagimiza gelmisti daha once. Demekki dogruymus. Umarim Batman bir an once daimi hudut kapisina kavusurda isteyen IHY, BJ ve PGS istedikleri yurtdisi seferlerine baslar. Bolgenin kalkinmasina katkisi olacagi kesindir bu atilimin.
  • Cidden bu DHMİ denen kurum ne işe yarar sivil havacilik işleri kolaylaştırmak için mi zorlaştırmak için var yani sacmaligin daniskasi
  • olaya sıyası nedenlerden dolayı zorluk cıkarıldıgı ortadadır.. ayrıca batman meydanı dıyarbakırın yedek meydanı oldugu ıcın de guvenlık acısından sakıncalı goruldugunden teklıfler kabul edılmemış olabılır...talepler ıraktan olmayıpta avrupa ulkelerınden gelseydı o zaman olumlu cvb verılebılırdı..bunun bır cok örneklerı eskıden berı vardır....
  • Başkentten bile birçok Avrupa merkezine direkt uçuşlar yok, biz çooook gerideyiz bunun farkında olmayanlar ve kendini kandıranlar çok var bu ülkede.
  • AirArabia'nın Hatay-Şarjah seferlerinede izin çıkmadı..Hatay Havalimanı hudut kapısı bu arada..Seferler ne zaman başlayacak bilen varsa yazsın lütfen..
  • Hatırladığım kadarıyla maliye Bakanı batmanlı neden bu konuyla ilgilenmiyor
  • Haketmedigimiz ama ihtiyacimiz olan havaalani
  • Orası sadece devlet hükümet görevleri insin diye yapıldı,sakin başka amaçla kullanmayin,millette falan yarariniz olur,sakin ha ..

Türkiye’de sivil havacılık sektörünün hızla gelişimine rağmen bazı meydanlardan yurtdışına direkt uçuş talepleri geri çevriliyor. Bunun son örneği ise Batman Havalimanı oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen Batman Havalimanı’ndan yurtdışına uçak seferi düzenlemek isteyen şirketlere hudut kapısı olmadığı gerekçesiyle taleplere “ret”  yanıtı veriliyor.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; geçtiğimiz yıl Pegasus Havayolları bu yıl da Borajet, Batman’dan KKTC’ye direkt sefer düzenlemek için talepte bulundu. Ancak her iki şirkete de hudut kapısı olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. Irak Havayolları’da geçtiğimiz günlerde direkt uçuş planladığı ancak bu durumdan dolayı direkt uçuş planlarının rafa kaldırıldığı iddia edildi. İddiaya göre; Batman’daki iş adamlarının talepleri doğrultusunda Bağdat-Batman arasında haftada karşılıklı 2 gün sefer düzenlemek isteyen Irak Havayolları, Mayıs ayında uçuşları başlatmayı planlıyordu. Şirket, Batman Havalimanı'nın hudut kapısı olmaması nedeniyle şimdilik bu planını rafa kaldırdı.

Öte yandan Irak Havayolları'nın Türkiye temsilcisi Miad Tur'dan AirportHaber'e yapılan açıklamada, Batman'a sefer düzenlemek üzere herhangi bir resmi girişimlerinin olmadığı belirtildi.

Gümrük Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Batman Havalimanı’na ‘Hac Dönemi’nde geçici hudut kapısı statüsü verildiği ve bu dönemin bitişiyle birlikte hudut kapısının kapatıldığı öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir havalimanının daimi “Hudut Kapısı” olması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

UÇMAK İSTEYEN ÇOK UÇABİLEN YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

batman ~ 10 yıl önce
nedeni siyasidir diyarbakir dururken batmana sefer düzenlenmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HUDUT KAPISI ~ 10 yıl önce
Yeni Diyarbakır apron ve terminali açılınca yurtdışı uçuşlarda Batman ve Siirtin de işini görecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber ~ 10 yıl önce
Tesekkurler Airporthaber.Bu haberler kulagimiza gelmisti daha once. Demekki dogruymus. Umarim Batman bir an once daimi hudut kapisina kavusurda isteyen IHY, BJ ve PGS istedikleri yurtdisi seferlerine baslar. Bolgenin kalkinmasina katkisi olacagi kesindir bu atilimin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cidden bu DHMİ denen kurum ne işe yarar sivil havacilik işleri kolaylaştırmak için mi zorlaştırmak için var yani sacmaligin daniskasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
olaya sıyası nedenlerden dolayı zorluk cıkarıldıgı ortadadır.. ayrıca batman meydanı dıyarbakırın yedek meydanı oldugu ıcın de guvenlık acısından sakıncalı goruldugunden teklıfler kabul edılmemış olabılır...talepler ıraktan olmayıpta avrupa ulkelerınden gelseydı o zaman olumlu cvb verılebılırdı..bunun bır cok örneklerı eskıden berı vardır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkentten bile ~ 10 yıl önce
Başkentten bile birçok Avrupa merkezine direkt uçuşlar yok, biz çooook gerideyiz bunun farkında olmayanlar ve kendini kandıranlar çok var bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 10 yıl önce
AirArabia'nın Hatay-Şarjah seferlerinede izin çıkmadı..Hatay Havalimanı hudut kapısı bu arada..Seferler ne zaman başlayacak bilen varsa yazsın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hatırladığım kadarıyla maliye Bakanı batmanlı neden bu konuyla ilgilenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haketmedigimiz ama ihtiyacimiz olan havaalani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Orası sadece devlet hükümet görevleri insin diye yapıldı,sakin başka amaçla kullanmayin,millette falan yarariniz olur,sakin ha ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000