17 Haziran 2015, Çarşamba 08:41:50

Uçak kaçırma davasında karar çıktı

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov, "hava ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • Yav hapse atcagına çalıştırt kullan borcunu ödesin. Gerçi o zararı ödemenin yolu yok.
  • Dunku haberdede sindel magdurlarinin, kapkaccilarini serbest birkadiklarini yaziodu.Bu sahis cezayi hak ettide onlar etmedimi?????
  • O gun yolculari ve calisanlari mahvetti havaalaninda keske daha da fazla ceza alsaymis.
  • daha caydırıcı olması için 20 seneden az olmamalı idi.
  • Çok iyi olmuş. Belki düşünenler vazgeçer

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov, "hava ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kozlov, duruşma salonundan polisler eşliğinde çıktı.

Anadolu Adalet Sarayı 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Kozlov ile avukatı katıldı.

Mahkeme hakimi, sanık Kozlov'a duruşmada hazır bulunan tercüman aracılığıyla, "Uçakta yaşı küçük çocukların da olması nedeniyle TCK'nın 109. maddesinde düzenlenen 'hürriyeti tahdit' suçunda, artırım maddesi var. Cezanda artırıma gidebilirim. Ek savunma olarak söylemek istediğin bir şey var mı? Uçağın içinde yaşı küçük çocuk gördün mü?" şeklinde soru yöneltti.

Kozlov da uçakta yaşı küçük çocukları gördüğünü belirterek, "Amacım suç işlemek değildi. Kötü niyetim yoktu. Barışçıl amaçla protesto yapmak istemiştim. Kimseye karşı kötü bir davranışım, saldırgan tavrım olmadı" yanıtını verdi.

Kozlov'un avukatı Yusuf Çalışkan da, müvekkilinin beyanlarında samimi olduğunu belirterek, beraatini istedi.

"Pişmanım"

Duruşmada son sözü sorulan Kozlov, eylemle Ukrayna'daki olayları kamuoyuna duyurmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi: "Kötü bir niyetim yoktu. Üzerimde herhangi bir bomba veya silah da yoktu. Niyetimi hosteslere anlattım. Aramızdaki diyalog da iyiydi. Kamuoyunun dikkatini Ukrayna'ya çekmek istedim. Öncelikle Pegasus Havayolları şirketinden, yanlış davranışımdan dolayı zarar gördülerse özür diliyorum. Pilotlar ve hosteslerin sıkıntı yaşaması nedeniyle de pişmanım. Yolculara rahatsızlık vermek istemezdim. Pişmanım."

Mahkeme hakimi, Kozlov'un üzerine atılı suçları işlediği kanaatine varıldığını belirterek, "hava ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Kozlov'a "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, üzerine atılı suçlardan aldığı cezanın miktarını dikkate alarak Kozlov'un tutuklanmasına hükmetti.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kozlov'un 7 Şubat 2014'te ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek düşüncesiyle, Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden Pegasus Havayolları'na ait uçağa yolcu olarak bindiği ifade edilmişti.

Kozlov'un, 7 mürettebat ve 110 yolcuyu bomba patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tahdit ettiğinin aktarıldığı iddianamede, hava korsanının, tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu kaydedilmişti.

İddianamede, şüpheli Artem Kozlov'un, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Uçak kaçırma davasında karar çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yav hapse atcagına çalıştırt kullan borcunu ödesin. Gerçi o zararı ödemenin yolu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 9 yıl önce
Dunku haberdede sindel magdurlarinin, kapkaccilarini serbest birkadiklarini yaziodu.Bu sahis cezayi hak ettide onlar etmedimi?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakinen ~ 9 yıl önce
O gun yolculari ve calisanlari mahvetti havaalaninda keske daha da fazla ceza alsaymis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ceza AZ ~ 9 yıl önce
daha caydırıcı olması için 20 seneden az olmamalı idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 9 yıl önce
Çok iyi olmuş. Belki düşünenler vazgeçer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000