26 Ağustos 2013, Pazartesi 08:56:53

UÇAK BİLETLERİNE ZAM YOLDA!

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Tavan aşağı çekilirse, taban yukarı çıkar” dedi. Haybat’ın bir kötü haberi daha var: Dolardaki artış maliyeti yükseltti... Biletlere yüzde 5 zam yolda!
  • Bu gibi yaptırımlara ülke olarak alıştık, sonra neden tüm önemli şirketler yabancılara satılıyor diye soruyoruz... Pegasus bir değer olarak uzun süredir yükseliyor, halka açılarak bence bir tık daha yükseldi. Yok eğer amaç saw yeteri kadar yolcular tarafında tanındı artık pegasusa ihtiyaç yok ise, devamı artarak gelir... Umarım olmaz.
  • Thy nin ekonomi tavan fiyatı 359 tl. Ancak özellerde bu biraz farklı 498 tl ye kadar çıkıyor aslında thy olmasa özeller fıyatlarını uçuracaklar 19 tl diyor 3-5koltuk satmakla bu iş olmaz Pegasus ikram a para,Check in e para ,koltuk seçimine para,yerhizmetine para,battaniyeye para nerde kaldı 19 tl ben bunu bilirim thy de bir defa öde hepsi bedava ha özelde 1 kğ fazla bagaj ada para bu nasıl olacak sivil havacılık bunada çözüm bulması lazım
  • Önceki yorumum denetimi aşamadığı için biraz daha yumuşak yazayım. Binali Yıldırım o kadar vatandaşı önemsiyorsa direkt kendisi ile alakalı ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ konusunda da bir çalışma yapsın...
  • 19 liraya binmesin kardeşim kimse! Acil işin çıkıyor gününde bilet alman gerekiyor 300 liradan aşağı bilet bulamıyorsun sonra. Bedavacıların bilet parasını ben neden ödüyorum?
  • her zaman kor atin kor alicisi olur demisler.
  • 19 LIRAYUA DA SATMAYIN ZATEN 100 LIRADAN AŞAĞI BILETMI OLUR UÇAKTA
  • Pegasus gibi alternatif şirketler sayesinde sadece yüksek gelir grubuna ait olan uçak (THY) hepimizin seyahat edebildiği bir seçenek oldu. Yoksa THY sadece üst bürokrat ve zenginleri uçurmaya devam edecekti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde, uçak bilet fiyatlarıyla ilgili yaptığı “Tavan fiyat belirlenebilir” açıklaması, havacılık sektöründe endişe yarattı. Özellikle bayram dönemlerinde bilet fiyatlarının 2-3 katına çıkması nedeniyle gündeme gelen konuda Bakan Binali Yıldırım, uçak bilet fiyatlarında akaryakıt ve et fiyatlarında da gündeme geldiği gibi, tavan fiyat uygulamasına gidilebileceğinin altını çizmişti.

SEKTÖRE ZARAR VERİR

Kulislerde iç hatlarda ‘tavan fiyat uygulamasınun Kurban Bayramı’ndan önce başlayacağı konuşuluyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 400 TL’ye de 19 liraya da bilet sattıklarını belirterek, “Eğer tavanı aşağı çekerseniz tabanı da yukarı çekersiniz. 400 liraya satmazsak 19 liraya da satamayız” diye konuştu. Tavan fiyat uygulamasının sektöre zarar vereceğini ifade eden Haybat, “Özel havayolu şirketlerinin iç hatlarda tarifeli uçmaya başlamasından sonra Türkiye nereden nereye gelmiş buna bakmak lazım. 2003’te iç hat bilet fiyatları üzerindeki deprem yardımı vergisi gibi ek vergiler kaldırılmış, o zaman 5-6 milyon olan yolcu sayısı şimdi 140 milyona gelmiş. Demek ki birşeyler doğru yapılmış. Şimdi bu uygulama sektörün yakaladığı bu ivmeye sekte vurmak olur” diye konuştu.

DOLARLA BERABER BİLET FİYATI DA ARTAR

Doların 2 TL’yi görmesinin de sektörde maliyetleri olumsuz etkileyeceğini ifade eden Haybat, “Kurdaki artış yüzde 10. Bunun yarısı kadar bilet fiyatlarına yansıma olur” dedi.

TOPLAM MALİYETİN YÜZDE 40’I YAKIT

Bugün havayolu şirketleri için en önemli maliyet kalemi açık ara yakıt. Son yapılan hesaplamalara göre yakıt maliyeti toplam maliyetin yüzde 40’ına yaklaşabiliyor.

Pegasus yurtiçindeki birçok farklı noktaya 19 liradan başlayan fiyatlarla uçuyor. Fakat  diğer tüm havayolu şirketlerinde olduğu gibi bu fiyatlarla uçabilmek için uzun bir zaman önce bilet almak gerekiyor.

UÇAK BİLETLERİNE ZAM YOLDA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu gibi yaptırımlara ülke olarak alıştık, sonra neden tüm önemli şirketler yabancılara satılıyor diye soruyoruz... Pegasus bir değer olarak uzun süredir yükseliyor, halka açılarak bence bir tık daha yükseldi. Yok eğer amaç saw yeteri kadar yolcular tarafında tanındı artık pegasusa ihtiyaç yok ise, devamı artarak gelir... Umarım olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Thy nin ekonomi tavan fiyatı 359 tl. Ancak özellerde bu biraz farklı 498 tl ye kadar çıkıyor aslında thy olmasa özeller fıyatlarını uçuracaklar 19 tl diyor 3-5koltuk satmakla bu iş olmaz Pegasus ikram a para,Check in e para ,koltuk seçimine para,yerhizmetine para,battaniyeye para nerde kaldı 19 tl ben bunu bilirim thy de bir defa öde hepsi bedava ha özelde 1 kğ fazla bagaj ada para bu nasıl olacak sivil havacılık bunada çözüm bulması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Önceki yorumum denetimi aşamadığı için biraz daha yumuşak yazayım. Binali Yıldırım o kadar vatandaşı önemsiyorsa direkt kendisi ile alakalı ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ konusunda da bir çalışma yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
19 liraya binmesin kardeşim kimse! Acil işin çıkıyor gününde bilet alman gerekiyor 300 liradan aşağı bilet bulamıyorsun sonra. Bedavacıların bilet parasını ben neden ödüyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyat farketmez ~ 11 yıl önce
her zaman kor atin kor alicisi olur demisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19 LIRAMI ~ 11 yıl önce
19 LIRAYUA DA SATMAYIN ZATEN 100 LIRADAN AŞAĞI BILETMI OLUR UÇAKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre Ankara'dan ~ 11 yıl önce
Pegasus gibi alternatif şirketler sayesinde sadece yüksek gelir grubuna ait olan uçak (THY) hepimizin seyahat edebildiği bir seçenek oldu. Yoksa THY sadece üst bürokrat ve zenginleri uçurmaya devam edecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
ne alaka thy nin iç hatlar economy sınıfında 400 tl ye bilet yok hepsi 400 ün altında.
Cevap ~ 11 yıl önce
Evet 400 TL'nin altında hakikaten.. 300-350 TL.. Thy fiyatları böylende yapalım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000