25 Ekim 2011, Salı 10:15:51

SUNEXPRESS’TE UÇAK İÇİ VURGUN!

Sunexpress Havayolları’nda görev yapan bazı kabin memurları, dışarıdan getirdiği çay, kahve, bardak çorba ve sahte parfümleri uçakta sattıkları gerekçesiyle işten atıldı. İşte eşine ender rastlanacak olayın ayrıntıları...
  • Uctugum çoğu şirket de bu yazılanlarla karşılaştım ayrıca hosteslerin o tipi ne boya kutusuna düşmüş gibi ve çok terbiyesiz çoğu havslı kendilerini birşey sanıyorlar oysaki alt tarafı uçakta ki hizmetci
  • kaliteli ekibin olmadan,yönetimin olmadan bunları düzeltmen çok zor,herkes bu işlere karışabilir,şirket olarak bunları kontrol etmek senin görevin,askeri boş bırakırsan seni vurur,o yüzden kaliteli denetleme lazım,yapanları tenziğ ediyorum ama suç sirketin,adı lekelenen sirket,duydunuzmu hiç bir isim kabin ekibinden,ama hangi hava yolu olduğunu biliyoruz,o yüzden suçlu sirketler,demek ki iyi eğitemiyorlar,iyi seçemiyorlar ekipleri,boyuna posuna diline bakıp alıyorlar,artık herşey için çok geç,daha fazla para kazanmak isteyen şirketler,bu gün durumu bu hale getirdiler...
  • maaş olarak abartılmamış. ilk başlayanlar uçuş saat tazminatlarıyla beraber, 80 saati geçen aylık uçuşlarında 2000 tl'yi çok rahat görürler. ayda 10 yurtdışı uçuşyaparlarsa da, bu maaşın üzerine en az 10x50 euro'dan 1500 tl para kazanmak demek. yani yeniler 2500 tl'yi diil 3 bini çok rahat görürler sun express'te. bu ahlaksızlığa hiç ihtiyaçları yoktur.
  • Benim hostesim işini bilir :)))
  • Sun express okadar basvuran kisiden özen ile secti kabin memurlar belli oldu..
  • rica ediyorum götüren götürmüş malı ama sadece kabin memurumu cıkarılmıs acaba hiç zannetmem amirde vardır yoksa bas olmadan ayaklar hareket edebilirmi??? cay kahve satanıda işten cıkarmak lazım dimi ama
  • birde 70 saatin üstündeki uçuşlarda uçuş saati başına 4.5 euro vermekte iş kanununa aykırıdır. şöyleki 2,500 lira alan bir kabin memurunun saat ücreti 2,500/225=11.1 lira eder buda yaklaşık 4.5 euro. evet fazla mesai yaptıkları zaman saat başına 4.5 euro + %50 FM farkı almalılar. üstelik uçuş saati başına değilde havalimanına girdikleri saat ile dönüşte çıktıkları saat arasındaki geçen saat kadar ek ücret almalıdırlar.
  • Sizlerden ricam bir kac üç kagıtcı yüzünden tüm havacılık calısanları lütfen karalanmasın!!!Her yönetim gereken cezayı vermir.Lakin bu isden çıkarılan arkadasların siciline bakılmadan baska havayollarında da is bulmasıda olayın diger enteresan yüzüdür.Milletteki inanç havacıların havadan para kazanıyor yakısdırmasıda çekemeyenlerin lekesidir. Hele hele sidik yarıstırırcasına kokpit kabin çekisdirmeside yakısık almıyor.Çalışanları karalayanlar, ayda 110 saat minumum dinlenme zamanları ile basınclı ortamlarda sehir sehir ucsunlarda ondan sonra lekeleme calısmalarına devam etsinler.Helal parada gozu olmayanlarda lutfen aramızdan çekilsinler yada yüce adalet onlara bir sekilde döner!!!
  • bır sky deme alnının terıyle calısan insan var..dıger fırmalara haksızlık yapmayın.herkez alnının terıyle çalısıyo bu dünyada..
  • Açıkcası haberi okurken üzüldüm.Milyon dolarlar dönsün ama kendi ekibini denetleme(yurtiçi amir dahil 4 kişi uçarlar).Zamanında önlem alınmayan şeyler sonradan ne kadarda zarar verici olabiliyor.Bir sözüm de bu bu düşük ahlaklı tavrı sergileyen kabin görevlilerine;sektörde sizin 10 katınız yorulup 4 te 1 inizi alan alamayan insanlar asla iş ahlaklarından ödün vermeden hayat mücadelelerine devam ediyor.Yazıklar olsun size..
Sunexpress Havayolları’nın İstanbul merkezli uçuşlarında görev yapan bazı kabin memurları ilginç  gerekçeyle bir süre önce işten çıkarıldı.

İddiaya göre, kabin memurları uçakta satılan ikramları dışarıdan getiriyor, sattıkları ikramların parasını şirkete vermiyor ve kendileri alıyordu.
 
Bir ihbar üzerine araştırma başlatan Sunexpress yetkilileri, şeytanın bile aklına gelmeyecek inanılmaz olayı tespit etti ve olaya karışan çok sayıda kabin memurunun iş akdini feshetti. Airporthaber’in ulaştığı Sunexpress'in üst düzey bir yetkilisi, sözkonusu olayı doğruladı ve olaya karışan kabin memurlarını işten çıkardıklarını kaydetti.
 
İşten çıkarılan kabin memurları, iddialara göre çay, kahve, bardak çorba gibi uçakta çok satılan bazı ürünleri dışarıdan getiriyor ve şirketin uçağa yüklediği ürünler yerine kendi getirdikleri ürünleri yurt içi uçuşlarda 3 liradan, yurtdışı uçuşlarda 3 euro’dan yolculara satıyordu.
 
Şirketin uçağa yüklediği çay, kahve ve çorba yerine kendi getirdiği ürünleri satan kabin memurları bu yolla hatırı sayılır miktarda para kazanıyordu. Üstelik sadece yiyecek içeceklerde değil, benzer yöntemi in flight ( uçak içi) ürünlerinde de yapıyorlardı. İddiaya göre, sözkonusu kabin memurları dışarıdan satın aldıkları sahte ve piyasa malı ucuz parfümleri orijinallerinin kutuları ile değiştirip yolculara satıyordu. 
 
HER UÇUŞTA 50 EURO KALIYOR


Uçakta ücretli ikram servisinin yaygınlaşmasıyla Türkiye’de Pegasus, Onur Air ve Sunexpress gibi havayolu şirketleri de ikramları ücretli olarak yolcularına sunmaya başladı. Sunexpress Havayolları da dış hat uçuşlarında yemek ve bir içeceği ücretsiz olarak yolcularına sunarken iç hatlarda  ikramlar tamamen ücretli olarak veriliyor. 
 
Türk havayolu şirketlerinde genellikle çay, kahve ve çorba gibi ikramlar yurt içi uçuşlarda 3 TL, yurtdışı uçuşlarda 3 euro’dan satılıyor. Ücretli ikramlardan uçuş başına 800 ile 3000 euro arasında gelir elde ediliyor. En çok satış yapılan hatlar ise Fransa, İngiltere ve Almanya olarak öne çıkarken, uzun uçuşlarda satışlar daha da artıyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelirin yüzde 10’u, o uçuşta görevli kabin memurları arasında eşit olarak bölünüyor. Bu yöntemle, çok satış yapılan uçuşlarda her bir kabin memuruna minimum 50-100 euro civarında para kalıyor. Bir kabin memurunun günde 4-5 uçuş yaptığı düşünülürse kabin memurları kabin içi satışlardan hatırı sayılır bir gelir elde ediyor.
 
SUNEXPRESS’TE KABİN MEMURU  MAAŞLARI DOLGUN
 
Türkiye’deki havayolu şirketleri arasında kabin memurlarına en yüksek maaşı veren şirket olarak Sunexpress öne çıkıyor. Sunexpress’te yeni göreve başlayan kabin memurları 2 bin 500 lira civarında aylık maaş alıyor. Tıpkı Türk Hava Yolları’nda olduğu gibi 70 saatin üzerindeki her uçuş için saat başı 4.5 euro alınırken, kabin amirlerinin fazla uçuşlarda saat başı ekstra ücreti 7.5 euro oluyor. Deneyimli kabin amirlerinin aylık maaşları 5 bin lirayı buluyor.

©AirportHaber Özel
SUNEXPRESS’TE UÇAK İÇİ VURGUN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 8 yıl önce
Uctugum çoğu şirket de bu yazılanlarla karşılaştım ayrıca hosteslerin o tipi ne boya kutusuna düşmüş gibi ve çok terbiyesiz çoğu havslı kendilerini birşey sanıyorlar oysaki alt tarafı uçakta ki hizmetci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaliteli ekibin olmadan,yönetimin olmadan bunları düzeltmen çok zor,herkes bu işlere karışabilir,şirket olarak bunları kontrol etmek senin görevin,askeri boş bırakırsan seni vurur,o yüzden kaliteli denetleme lazım,yapanları tenziğ ediyorum ama suç sirketin,adı lekelenen sirket,duydunuzmu hiç bir isim kabin ekibinden,ama hangi hava yolu olduğunu biliyoruz,o yüzden suçlu sirketler,demek ki iyi eğitemiyorlar,iyi seçemiyorlar ekipleri,boyuna posuna diline bakıp alıyorlar,artık herşey için çok geç,daha fazla para kazanmak isteyen şirketler,bu gün durumu bu hale getirdiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
maaş olarak abartılmamış. ilk başlayanlar uçuş saat tazminatlarıyla beraber, 80 saati geçen aylık uçuşlarında 2000 tl'yi çok rahat görürler. ayda 10 yurtdışı uçuşyaparlarsa da, bu maaşın üzerine en az 10x50 euro'dan 1500 tl para kazanmak demek. yani yeniler 2500 tl'yi diil 3 bini çok rahat görürler sun express'te. bu ahlaksızlığa hiç ihtiyaçları yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim hostesim işini bilir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sun express okadar basvuran kisiden özen ile secti kabin memurlar belli oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
rica ediyorum götüren götürmüş malı ama sadece kabin memurumu cıkarılmıs acaba hiç zannetmem amirde vardır yoksa bas olmadan ayaklar hareket edebilirmi??? cay kahve satanıda işten cıkarmak lazım dimi ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birde 70 saatin üstündeki uçuşlarda uçuş saati başına 4.5 euro vermekte iş kanununa aykırıdır. şöyleki 2,500 lira alan bir kabin memurunun saat ücreti 2,500/225=11.1 lira eder buda yaklaşık 4.5 euro. evet fazla mesai yaptıkları zaman saat başına 4.5 euro + %50 FM farkı almalılar. üstelik uçuş saati başına değilde havalimanına girdikleri saat ile dönüşte çıktıkları saat arasındaki geçen saat kadar ek ücret almalıdırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizlerden ricam bir kac üç kagıtcı yüzünden tüm havacılık calısanları lütfen karalanmasın!!!Her yönetim gereken cezayı vermir.Lakin bu isden çıkarılan arkadasların siciline bakılmadan baska havayollarında da is bulmasıda olayın diger enteresan yüzüdür.Milletteki inanç havacıların havadan para kazanıyor yakısdırmasıda çekemeyenlerin lekesidir. Hele hele sidik yarıstırırcasına kokpit kabin çekisdirmeside yakısık almıyor.Çalışanları karalayanlar, ayda 110 saat minumum dinlenme zamanları ile basınclı ortamlarda sehir sehir ucsunlarda ondan sonra lekeleme calısmalarına devam etsinler.Helal parada gozu olmayanlarda lutfen aramızdan çekilsinler yada yüce adalet onlara bir sekilde döner!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bır sky deme alnının terıyle calısan insan var..dıger fırmalara haksızlık yapmayın.herkez alnının terıyle çalısıyo bu dünyada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıkcası haberi okurken üzüldüm.Milyon dolarlar dönsün ama kendi ekibini denetleme(yurtiçi amir dahil 4 kişi uçarlar).Zamanında önlem alınmayan şeyler sonradan ne kadarda zarar verici olabiliyor.Bir sözüm de bu bu düşük ahlaklı tavrı sergileyen kabin görevlilerine;sektörde sizin 10 katınız yorulup 4 te 1 inizi alan alamayan insanlar asla iş ahlaklarından ödün vermeden hayat mücadelelerine devam ediyor.Yazıklar olsun size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000