25 Mart 2016, Cuma 09:25:18

Sektörün profesyonelleri öğrencilerle buluştu

Pegasus Hava Yolları’nın hava kargo operasyonlarını yöneten Pegasus Kargo birimi ile İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Konferansı, 23 – 24 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi‘nin Avcılar yerleşkesinde gerçekleşti.
  • Thy kargonun olmadığı hava kargo toplantisi nasıl sektör toplantısı oluyor?
  • kargonun kıralı geliyoooo

Pegasus Hava Yolları’nın hava kargo operasyonlarını yöneten Pegasus Kargo birimi ile İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Konferansı, 23 – 24 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi‘nin Avcılar yerleşkesinde gerçekleşti. Lojistik sektörünün uluslararası firmalarının yöneticileri bilgi ve tecrübelerini konu üzerinde eğitim alan öğrencilerle paylaştı.

Konferansın açılış gününde bir konuşma yapan Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, “Bugün nasıl bilginin haberleşmesi ve paylaşılması bizler için vazgeçilmez ise lojistik sektörü de ihracat ve ticareti ayakta tutma özelliğiyle ekonominin aynı değerde vazgeçilmez bir alanını temsil ediyor. Bu kapsamda hava taşımacılığı ve kargo sektörleri Türkiye’nin 2023 hedeflerine erişmekte önemli araçlarından olacaktır” dedi.

Pegasus’un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ise konferansın açılış konuşmasında “11 yıl önce, 2005 yılında faaliyetlerine başlayan Pegasus Kargo olarak bugün yurt içinde 33, yurt dışında 64 olmak üzere 38 ülkede toplam 97 noktada hizmetlerimize devam ediyoruz. Son 5 yılda taşıdığımız kargo %100’den fazla artış gösterdi. 2015 sonu itibarıyla yüzde 17’lik bir büyüme ile taşıdığımız kargo ağırlığı 11.716.948 kg’a ulaştı.” şeklinde konuştu.

Konferansta ayrıca İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Reibel Taşımacılık ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Arif Badur, Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörü Aydın Alpa, Pegasus Hava Yolları Uçuş İşletme Direktörü Aydın Yumrutaş, Pegasus Hava Yolları Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gültekin Altuntaş, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Kargo Operasyon ve Pazarlama Müdürü Harun Ay, Lufthansa Cargo AG Türkiye Genel Müdürü Hasan Hatipoğlu, Militzer Münch lntl Türkiye Delegesi Kosta Sandalcı, Ekol Lojistik Genel Müdürü Murat Boğ,  DHL Express Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tonguç, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan IATA Proje Yöneticisi Okan Oğur, Damco Doğu Akdeniz Bölgesi CEO’su Okyay Öztuğran, Saudi Airlines Cargo Co. L.L.C. Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Rainer Muller, Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yaşar, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan ve Pegasus Hava Yolları Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula da birer konuşma yaptılar.
 

Sektörün profesyonelleri öğrencilerle buluştu

Yorumlar

Sener ~ 8 yıl önce
Thy kargonun olmadığı hava kargo toplantisi nasıl sektör toplantısı oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooo ~ 8 yıl önce
kargonun kıralı geliyoooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deişik ~ 8 yıl önce
ne diyon sen değişik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000