15 Ağustos 2008, Cuma 11:36:16

SEKTÖRDE NELER OLUYOR?

Bugünlerde havayolu şirketlerinde hiç olmadığı kadar personel kıyımı oluyor. FLY Havayolları ve Ank Air’in ardından hangi şirket bir grup çalışanın işine son verdi?
  • öncelikle sabiha gökçen havaalanında kurmuş olduğunuz my teknik ile türk sivil havacılığında uçak bakım anlamında yeni bir kan getirdiğiniz için tebrikler.ancak my teknikle beraber anlaşılan o ki ACT KARGO yu gözden çıkartmış gözüküyorsunuz.hal böyle olmasa aylardır süren ve daha da sürecek olan şirket çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan ücret ödemeleri konusunda daha duyarlı olabilirdiniz.emekçi çalışır ve ay başında emeğinin hakkını bekler.gerisini onu ilgilendirmez.
  • çok üzülüyorum,hemde pekçok.mesleğinde uzmanlaşm personel en kolay bizde harcanıyor.bu personel kolay yetişmiyor,aynı zamanda şirketler kolay kurulmuyor.niçin birleşip kuvvet olmuyorlar.
  • Golden, TT, Fly ve Ankair, nam-ı diğer meşhur World Focus. Benim anlamadığım böyle sivil havacılığın yüz karası, amatörler tarafından yönetilen şirketlere neden zaman verilerek uçak almalarına müsaade ediliyor? Bunlar kapatılsın ve yöneticileri için de bir daha havacılıkla uğraşmamaları için önlem alınsın. World Focus uçak getirse ne olacak getirmese ne olacak? SITA'nın parası veya diğer borçlar ödenecek mi? Davayı kazananlariçin gelen mahkeme kağıtlarına World Focus'un avukatı tarafından" Sakın imzalayıp almayın. Adreste yok gösterin " deniliyormuş.Uçak getirecek ve bu kafa ile,bu umursamazlık ve bu yönetim ile tekrar uçak düşürecek. Artık bunlara Sivil Havacılık önlemler almalı.
  • ankair ile ilgili olarak, iyi eleman, iyi personel vs. ne alakası olabilir ki?? Bence Yavuz Bey'in taaa baştan beri WFA ile ilgili kafasında tasarlamış olduğu bir senaryo vardı ve bu tutmadı... Yoğunlaşmış olduğu alan/konu MRO gerçek anlamda açılsın Yavuz Bey zaten toparlayacaktır zaten, yani bence boş konuşmaya spekülasyon yapmaya (gerçekten içinde bulunmuyorsanız) gerek yok ....
  • İnsanlar neden ellerindekiyle yetinmezler??? Yavuz bey değermiydi bir uçak satıp küllerinden doğan kuşu öldürmek...? 11 ekimde AOC gereği uçakları tamamlasa ne olur Ankair. Nasıl çözeceksiniz BIS'ın 180 günlük ambargosunu? Değermiydi bu kadar insanı kapı önüne koymak. Nasıl bir duayenliktir bu? Sanırım siz bile inanamıyorsunuzdur bu olanlara...
  • ALİ BİRHAN HADİ CEVAP HAKKINI KULLAN .
  • yavuz çizmeci sen duayenı degılsın bu sektorun ayrıca alı BİRHAN sagadan sende sıfırdan mach airden geldın kımlerden hocam nasıl yapacaz diye yardım aldın SIRÇA KÖŞKÜNDE OTURAN ARKADAŞ KOLOT çekiL bu işi bırak yeni insanlar gelsın. ALİ BİRHAN SANA SÖYLÜYORUM SEN KİMSİN NE YAPARSIN BU İŞLER BİTTİ.BU YERİNE KİMLERİN DESTEĞİ İLE GELDİĞİNİ UNUTMA .HADİ BAKALIM GÖRECEZ BU SOLUKLU UZUN BİR YOL.BENİM SOLUGUM YERİNDE .BU İŞLER KOLAY DEĞİL BEN BURDA VE SİZ ORDASINIZ.CEVAP HAKKINIZI KULLANIN .
  • hani kullerinizden dogacaktınız benim duyduklarıma gore basarılı bır yonetıcısınız neden ankair ile daha fazla ilgılenmiyosunuz eminim isteseniz basarırsınız.ayrıca cok mukemmel bir kabin hiz. mudurunuz var umarım herseyı duzeltır ve cıkartılan elamanlarınızı tekrar alırsınız....
  • BEN ONUR AIR DE CALIŞMIYORUM ONUR AIR IN ELEMENI DEGILIM AMA BEN GERCEKLERI SOYLUYOM FREE BIRD DE OYLE ONUDA EKLIYEYIM UNUTTUGUM İÇİN OZUR DILERIM TK NIN ARKASINDA DEVLET VAR NURCULAR VAR HACILARDA HOCALARDA PARA BITMEZ TÖKEZLESE BILE DESTEK CIKARLAR BEN ÖZEL SEKTÖRDEN BAHSEDİYORUM KOYAR BENDE DHMİ YE BEŞ KURUŞ PARA ÖDEMESEM BENDE HERTERAFA UCARIM TK YI UNUTMASIN DİYEN ARKADAŞ BIZIM PARALAR GIDIYO ORAYA UNUTMIYALIM OZEL SEKTORE DESTEK OLALIM BU ZAMANA KADAR TK MİLLETİN PARASINI EMDİ OZEL HAVAYOLLARI PİYASAYA GIRMEDEN MILLET UCAGA BİNEMIYODU BE ALLAHTAN KORKUN ÖZEL SEKTÖR GIRDI İŞİN İÇİNE OYLELIK LE VATANDAŞ UCMAK NEDİR BİLDİ BUNU UNUTMAYIN GENE DİYORUM ONUR AIR HELAL OLSUN HIÇ OLMASSA TÜRKIYEYE GELEN YOLCUYU YABANCI SEKTÖRE KAPTIRMIYO BİRAZ MİLLİYETCİ OLALIM LÜTFEN TK TK NEREYE KADAR SELAMLAR
  • Arkadasima bende katiliyorum onurair gercektende cok basarili bir sirket,bende onurair calisanlarini tebrik ediyorum,ve basarilarinin devamini diliyorum.

Türk sivil havacılığında son dönemde üzücü gelişmeler birbiri ardına gelmeye devam ediyor.  Golden ve Tarhan Tower şirketlerinin havacılık serüvenine geçen yıl son vermesi, FLY Havayolları’nın ise bir türlü toparlanıp operasyonlarına başlayamaması ve halen belirsizliğin sürmesi sektörün üzücü gelişmeleri olarak öne çıkmıştı.

Şirket yapılarındaki hatalar nedeniyle bu üç şirketten ikisinin kepenk kapatması, birinin de bir türlü yeniden yapılanıp operasyonlarına başlayamaması Türk sivil havacılığının en önemli kayıplarındandı.

Şimdilerde FLY, Golden ve TT Havayolları’nın yaşadıkları sıkıntıları başka havayolu şirketleri de yaşıyor. Bir türlü 3’üncü uçağı filosuna katamayan Ankair, uçuş lisansının iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya. Isparta kazasından sonra adının Ankair olarak değişmesi ve yeni bir vizyonla havacılık sahnesinde yerini almasına karşın bir türlü beklenen hamleleri yapamayan Ankair, geçtiğimiz günlerde çok sayıda çalışanını ücretsiz izne ayırmıştı. 11 Ekim’de lisans hakkı sona erecek olan Ankair, kısa süre içinde ihtiyaç duyulan uçakları getiremezse kapısına kilit vurmak zorunda kalacak.

Artan yakıt fiyatları ve dünya genelinde kiralık uçak bulmakta yaşanan sıkıntılardan, kargo taşımacılığı yapan ACT Havayolları da etkilendi. Filosunda 7 uçağı bulunan ACT Havayolları’nın bir uçaklık ekibinin işine son verdi.

Sektörün bir diğer sıkıntlı şirketi ise Pegasus Havayolları idi. Pegasus Havayolları’nda çok sayıda pilotun toplu olarak istifa ederek başka şirketlerde uçmaya başladığı, istifaya gerekçe olarak da yoğun uçuş temposunun gösterildiği ifade edilmişti.

©AirportHaber.com

SEKTÖRDE NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

zlytmh ~ 16 yıl önce
öncelikle sabiha gökçen havaalanında kurmuş olduğunuz my teknik ile türk sivil havacılığında uçak bakım anlamında yeni bir kan getirdiğiniz için tebrikler.ancak my teknikle beraber anlaşılan o ki ACT KARGO yu gözden çıkartmış gözüküyorsunuz.hal böyle olmasa aylardır süren ve daha da sürecek olan şirket çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan ücret ödemeleri konusunda daha duyarlı olabilirdiniz.emekçi çalışır ve ay başında emeğinin hakkını bekler.gerisini onu ilgilendirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli Dağlı ~ 16 yıl önce
çok üzülüyorum,hemde pekçok.mesleğinde uzmanlaşm personel en kolay bizde harcanıyor.bu personel kolay yetişmiyor,aynı zamanda şirketler kolay kurulmuyor.niçin birleşip kuvvet olmuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
Golden, TT, Fly ve Ankair, nam-ı diğer meşhur World Focus. Benim anlamadığım böyle sivil havacılığın yüz karası, amatörler tarafından yönetilen şirketlere neden zaman verilerek uçak almalarına müsaade ediliyor? Bunlar kapatılsın ve yöneticileri için de bir daha havacılıkla uğraşmamaları için önlem alınsın. World Focus uçak getirse ne olacak getirmese ne olacak? SITA'nın parası veya diğer borçlar ödenecek mi? Davayı kazananlariçin gelen mahkeme kağıtlarına World Focus'un avukatı tarafından" Sakın imzalayıp almayın. Adreste yok gösterin " deniliyormuş.Uçak getirecek ve bu kafa ile,bu umursamazlık ve bu yönetim ile tekrar uçak düşürecek. Artık bunlara Sivil Havacılık önlemler almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankair ~ 16 yıl önce
ankair ile ilgili olarak, iyi eleman, iyi personel vs. ne alakası olabilir ki?? Bence Yavuz Bey'in taaa baştan beri WFA ile ilgili kafasında tasarlamış olduğu bir senaryo vardı ve bu tutmadı... Yoğunlaşmış olduğu alan/konu MRO gerçek anlamda açılsın Yavuz Bey zaten toparlayacaktır zaten, yani bence boş konuşmaya spekülasyon yapmaya (gerçekten içinde bulunmuyorsanız) gerek yok ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camdankuş ~ 16 yıl önce
İnsanlar neden ellerindekiyle yetinmezler??? Yavuz bey değermiydi bir uçak satıp küllerinden doğan kuşu öldürmek...? 11 ekimde AOC gereği uçakları tamamlasa ne olur Ankair. Nasıl çözeceksiniz BIS'ın 180 günlük ambargosunu? Değermiydi bu kadar insanı kapı önüne koymak. Nasıl bir duayenliktir bu? Sanırım siz bile inanamıyorsunuzdur bu olanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ALİ BİRHAN HADİ CEVAP HAKKINI KULLAN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
yavuz çizmeci sen duayenı degılsın bu sektorun ayrıca alı BİRHAN sagadan sende sıfırdan mach airden geldın kımlerden hocam nasıl yapacaz diye yardım aldın SIRÇA KÖŞKÜNDE OTURAN ARKADAŞ KOLOT çekiL bu işi bırak yeni insanlar gelsın. ALİ BİRHAN SANA SÖYLÜYORUM SEN KİMSİN NE YAPARSIN BU İŞLER BİTTİ.BU YERİNE KİMLERİN DESTEĞİ İLE GELDİĞİNİ UNUTMA .HADİ BAKALIM GÖRECEZ BU SOLUKLU UZUN BİR YOL.BENİM SOLUGUM YERİNDE .BU İŞLER KOLAY DEĞİL BEN BURDA VE SİZ ORDASINIZ.CEVAP HAKKINIZI KULLANIN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankair ~ 16 yıl önce
hani kullerinizden dogacaktınız benim duyduklarıma gore basarılı bır yonetıcısınız neden ankair ile daha fazla ilgılenmiyosunuz eminim isteseniz basarırsınız.ayrıca cok mukemmel bir kabin hiz. mudurunuz var umarım herseyı duzeltır ve cıkartılan elamanlarınızı tekrar alırsınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLM SUPERVISOR ~ 16 yıl önce
BEN ONUR AIR DE CALIŞMIYORUM ONUR AIR IN ELEMENI DEGILIM AMA BEN GERCEKLERI SOYLUYOM FREE BIRD DE OYLE ONUDA EKLIYEYIM UNUTTUGUM İÇİN OZUR DILERIM TK NIN ARKASINDA DEVLET VAR NURCULAR VAR HACILARDA HOCALARDA PARA BITMEZ TÖKEZLESE BILE DESTEK CIKARLAR BEN ÖZEL SEKTÖRDEN BAHSEDİYORUM KOYAR BENDE DHMİ YE BEŞ KURUŞ PARA ÖDEMESEM BENDE HERTERAFA UCARIM TK YI UNUTMASIN DİYEN ARKADAŞ BIZIM PARALAR GIDIYO ORAYA UNUTMIYALIM OZEL SEKTORE DESTEK OLALIM BU ZAMANA KADAR TK MİLLETİN PARASINI EMDİ OZEL HAVAYOLLARI PİYASAYA GIRMEDEN MILLET UCAGA BİNEMIYODU BE ALLAHTAN KORKUN ÖZEL SEKTÖR GIRDI İŞİN İÇİNE OYLELIK LE VATANDAŞ UCMAK NEDİR BİLDİ BUNU UNUTMAYIN GENE DİYORUM ONUR AIR HELAL OLSUN HIÇ OLMASSA TÜRKIYEYE GELEN YOLCUYU YABANCI SEKTÖRE KAPTIRMIYO BİRAZ MİLLİYETCİ OLALIM LÜTFEN TK TK NEREYE KADAR SELAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 16 yıl önce
Arkadasima bende katiliyorum onurair gercektende cok basarili bir sirket,bende onurair calisanlarini tebrik ediyorum,ve basarilarinin devamini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000