11 Mart 2008, Salı 10:45:33

Sabancı'dan yeni yatırım

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yeni yatırımlar peşinde... Sabancı bu yatırımla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek...

Ali Sabancı, Emine Kamışlı ve Prof. Osman Müftüoğlu ortak oldu. Türkiye’nin ilk organik market zinciri ESOM Nisan ayında açılacak.

Son yıllarda ne zaman yurtdışına çıksam gözüme organik ürünlerin satıldığı küçük marketler takılıyor. Üstelik bu marketlerde yalnızca gıda yok. Kozmetikten temizlik ürünlerine kadar geniş yelpazede tamamıyla doğa dostu ürünleri bulabiliyorsunuz. Böyle giderse 50 yıl sonra dünyadaki doğal kaynakların üçte biri yok olacak ve binlerce canlı türü tarihe karışacak.

Bunu bilmek bile yetiyor bu konuda duyarlı olmak için. Artık organik yaşam tarzı milyonlarca insanı peşinden sürüklüyor. Hormonsuz gıdalar tüketmek isteyen, çevreye zarar vermeyen ürünler kullanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye’de de bilinçli tüketicilerin gözünde, her şeyin organik olanı daha makbul kabul edilirken, marketlerdeki küçük bölümler ve birkaç mağaza dışında bu ürünleri bulabileceğimiz yerler yok denecek kadar az sayıda.

Boots ve CVS eczaneleri olmak üzere Avrupa ve Amerika’da bu alanda çok sayıda zincir var ve sayıları hızla artıyor.

Artık Türkiye’de de Boots benzeri bir zincir olacak diyebiliriz.

Yakında Türkiye’nin ilk drug-store’ları, ESOM’larla tanışacağız. Bu işin mimarları Prof. Dr Osman Müftüoğlu, Ali Sabancı ve Emine Kamışlı. Şevket Sabancı tarafından kurulan, şemsiyesi altında Pegasus Havayolları, Medline, City Farm gibi markalar olan Esas Holding’in ’ES’i ile Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun ’OM’u markanın adını oluşturdu.

ESOM adı altında kurulacak olan mağazalarda sağlık görevlilerinin danışmanlığı eşliğinde organik gıdalar, organik kozmetik ürünleri, diyet gıdalar, minik estetik aletleri, rahatlatıcı masaj ürünleri, vitaminler, organik tekstil ürünleri, bitki çayları, mumlar satılacak.

City Farm kapanıyor

Esas Holding çatısı altında olan organik gıdaların satıldığı City Farm’lar ise kapanıyor. 10 City Farm mağazasından yalnızca İstinye Park’taki açık kalacak. Bu arada City Farm markası marketlerde satılmaya devam edecek ve diğer City Farm mağazaları ESOM’lara dönüşecek. Nisan ayında 3 ESOM mağazası açılacak. Ortaklar, iki yıl içinde 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Esas Holding’in ciro hedefi 1 milyar YTL

Esas Holding, 2007’de 700 milyon YTL olan cirosunu bu yıl 1 milyar YTL’ye çıkarmayı hedefliyor. Pegasus’un Esas Holding’in 2007 cirosundaki payı yüzde 70. ESOM’un şirket sermayesi ise 2.5 milyon YTL olarak açıklandı. Esas Holding’in çatısı altındaki şirketler şöyle: Pegasus, Medair, City Farm, Bonservis, Çoban Yoğurtları, Medline, Birleşik Sağlık Kurumları, Promed, Electro World, E.R (Gayrimenkul)

Sabancı'dan yeni yatırım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000