28 Aralık 2012, Cuma 09:52:52

SABANCI'DAN SAMİMİ İTİRAFLAR

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, HaberTürk TV'de katıldığı programda samimi itiraflarda bulundu. Sabancı, başka bir mesleği hayal dahi etmediğini söyledi...
  • helal olsun dosdoğru bir adam
  • Sn.İcra Kurulu Başkanımız Mardin Uçuşlarını Tekrar Gözden Geçirmenizi Önemle Rica Ediyoruz.
  • hic karsilasmadim, ama Havacilik sektörünün zengin cocugu olarak gördüm kendisini hic sevmedim, yalniz bu aciklamalari ticari ve insancil yönden OK. Havacilik hizmet sektörü olmasi gerekir bence ilk sirada ucus emniyeti ikinci sirada yolcuya hizmet , Pegasus insanlari cebinde teraziyle gezdirecek yakinda. 30 sene sektördeyim , iki kisinin 1 kilo fazlasi var , 1 kilo parasi isteniyor utanmadan, yani kisi basina 0,5 kg.
  • İ love this guy
  • Sabancı ailesinin en samimi, en harbi insanısınız Sn. Ali Sabancı.. Şu ana kadar birkaç fırın ekmek yediniz!.. Sizin insanlara, insanların size ihtiyacı var.. Asla yılmayın ve durmayın!..
  • Adamamın kare kökü...

Sabancı ailesinin girişimci ve renkli üyesi Ali Sabancı Türk havacılık sektörünün en yüksek alımını yaptıklarını belirterek, 100 uçak siparişi verdiklerini anlattı. Ali Sabancı, girşimcilik hikayesine ve özel hayatına dair de samimi açıklamalarda bulundu. 25 Milyon Dolar para batırdığını anlatan Sabancı, "Tüm Sabancı ailesinden özür diliyorum." diye konuştu. Bugüne kadar hiç piyango bileti almadığını da belirten ünlü işadamı, "Para parayı çeker. Ya bana çıkarsa ne yapacağım?" dedi.

İşte Ali Sabancı'nın açıklamalarından satır başları...

"SABANCI SOYADININ ALTINA EZİLEN DE VAR"

"Sabancı" soyadı kesinlikle bir kambur diyemem. Ama ben bu soyadının altında ezilen insanlar da gördüm. Benden bir yaş küçük kuzenim, genç yaşında öldü. Sabancı grubunda 6-7 değişik iş denedi. O olmadı, bu olmadı... Aslında kuzenim bize diyordu ki; "Ben çalışmak istemiyorum." Demek ki biz duymadık onu, aile olarak... Dolayısıyla bu dünyaya bir kere geliyorsun.

"BAŞKA BİR MESLEĞİ HAYAL BİLE ETMEDİM"

Aile şirketlerinde ister istemez kafayla kalp birbirine girmeye başlıyor karar verirken. Benim iki tane oğlum var. Ben ablama diyorum ki, aile fertleri işe girerken çok dikkatli olmalıyız. Bağırarak söylüyorum bunu ki, sıra benim çocuklarıma geldiğinde ablam da bana hatırlatsın. O çocuklara bu ağır yükü yüklüyorsun. Belki çocuk piyanist olmak istiyor. Benim küçük oğlum, post-it'e İngilizce şarkı yazıyor mesela... Ama ben küçüklüğümden beri başka bir mesleği hayal dahi etmedim. Çünkü sen bir yere göre yetiştiriliyorsun.

"25 MİLYON DOLAR PARA BATIRDIM"

Ali Sabancı, 25 Milyon Dolar para batırma hikayesini de şöyle anlattı: Bir zamanlar bir internet furyası vardı; turk.net... Güzel bir projeydi aslında ama beceremedik. Orada 25 Milyon Dolar para batırdım. Allah anamızdan babamızdan razı olsun tabii. Ama Ferit Şahenk, 72 milyon dolar batırmıştı. Öyle olunca biz de daha az batırmanın sevincini yaşadık. Şimdi düşünüyorum neyi yanlış yaptık diye... Birkaç şeyi yanlış yaptık. Esasında bizim o zaman çalıştığımız gruptaki portföyümüz böyle yeni ekonomi işlerine müsait değildi. Yeni ekonomide iş yaptığın zaman sürekli para koyman gerekiyor. Şirketi büyüteceksin sonra halka açacaksın ve ya bir stratejik ortağa satacaksın. Çok fazla kar olmadığı için yöneticileri hisseyle mükafatlandırman lazım. Bu biraz daha yöneticiye güveneceğin bir ortam...

"TÜM AİLEMDEN ÖZÜR DİLİYORUM!"

Balçiçek İlter'in "Peki, insan 25 Milyon Dolar batırınca ne hissediyor?" sorusu üzerine ise Ali Sabancı şöyle cevap verdi: Burada söyleyemem şimdi. İnsan kendini "Biip!" gibi hissediyor. Kendine diyorsun ki; "Ben burada neyi yanlış yaptım?" Zaten öyle pat diye 25 Milyon Dolar kaybetmiyorsun. Bir gün 7 milyon, öbür 3 milyon. Sonra bu dönecek galiba diyorsun, 10 Milyon koyuyorsun o da gidiyor. Biz de böyle olduk işte... Büyük Sabancı ailemden özür diliyorum böyle bir şey olduğu için! İş hayatında oluyor böyle şeyler, batırıyorsun da kazanıyorsun da. Önemli olan yaptığın hatalardan ders almak.

"PARA PARAYI ÇEKER DİYE PİYANGO ALMIYORUM"

Geçen piyangoda birine 22 Milyon Lira çıktı. Şimdi o insan hayatını 180 derece değiştirip hiçbir şey yapmayacak mı? Bana çıksa ben yine devam ederim çalışmaya. Ama para parayı çeker de bana çıkar diye piyango bileti almıyorum. Çıkarsa ne yapacağım?

"ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR"

Ali Sabancı, Özdemir Sabancı suikastiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Benim kuzenim Demir benden 2 yaş küçük. Ben, Demir'e çok yakınım. O bana bir gün bir laf etti, çok doğru dedi; "Ali, yakınız ama, ateş düştüğü yeri yakar." Demir, bir günde 24 yaşından 45 yaşına geldi... Sonunda ateş düştüğü yeri yakıyor. Yine hayatın koşuşturmacasında kendi odaklarına kayıyorsun. Benim amcam öldü, daha yakını nasıl olsun? Ama ne yalan söyliyeyim benim eşim var artık, iki çocuğum var. Ailemin kendi sorunları var. İster istemez biraz uzaklaşıyorsun. Şimdi Demir'in de güzel bir eşi ve 3 evladı var. Maalesef böyle şeyler yaşanıyor."

Kendisinin Sakıp Sabancı'ya benzetilmesi ile ilgili ise şöyle konuştu: Ona benzemek çok zor. Türkiye'de o kadar fırın yok.

SABANCI'DAN SAMİMİ İTİRAFLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

flypgs ~ 11 yıl önce
helal olsun dosdoğru bir adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mardinli Acente ~ 11 yıl önce
Sn.İcra Kurulu Başkanımız Mardin Uçuşlarını Tekrar Gözden Geçirmenizi Önemle Rica Ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Sabanci ~ 11 yıl önce
hic karsilasmadim, ama Havacilik sektörünün zengin cocugu olarak gördüm kendisini hic sevmedim, yalniz bu aciklamalari ticari ve insancil yönden OK. Havacilik hizmet sektörü olmasi gerekir bence ilk sirada ucus emniyeti ikinci sirada yolcuya hizmet , Pegasus insanlari cebinde teraziyle gezdirecek yakinda. 30 sene sektördeyim , iki kisinin 1 kilo fazlasi var , 1 kilo parasi isteniyor utanmadan, yani kisi basina 0,5 kg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir.. ~ 11 yıl önce
İ love this guy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 11 yıl önce
Sabancı ailesinin en samimi, en harbi insanısınız Sn. Ali Sabancı.. Şu ana kadar birkaç fırın ekmek yediniz!.. Sizin insanlara, insanların size ihtiyacı var.. Asla yılmayın ve durmayın!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
yıkama yağlama servisi
BRAVO ~ 11 yıl önce
Adamamın kare kökü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000