13 Ocak 2010, Çarşamba 17:25:04

SABANCI VE ÇELEBİOĞLU ZİRVEYE ÇIKTI

Ekonomist dergisi tarafından gerçekleştirilen “Yılın İş İnsanları”nda zirveye çıkanlar belli oldu. Liste başı isimler arasında Ali Sabancı ve Canan Çelebioğlu Tokgöz de yerini aldı.
  • 52 yıldır var olan bir şirket. Birçok şirkette artık yetki almış insanlar bir zamanlar Çelebide çalışmıştır, Çelebide yetişmiştir. Böylesine uzun zaman faaliyet gösteren bir şirkette elbette istenmeyen insanlarda olmuştur. İstenmemiş insanların yorumları da olacaktır. Yorum yazmalarında sorun da yoktur. Çünkü burası yorum bölümü. Bir yoruma gülünür, bir yorumdan ders alınır, her yorum tatlı olmaz nihayetinde. Ama doğruyu herkes fark eder!
  • ÇELEBİ HAKKINI YEDİĞİ O KADAR İNSANIN VEBALİNİN ALTINDAN NASIL KALKACAK?
  • TGS den sonra Çelebi ne yapacak arkadaşlar ? Üstelik TGS SAW a da geliyormuş.
  • Sayın yorumcu çalışan şirketine bağlılığını gösterirse hiç bir problem olmaz karalamış olmak için birşeyleri dile getirmekten vazgeçin artık.Çelebi Hava Servisi sizin bu söylemlerinizden etkilenmez ve etkilenmeyecektir.Kaldı ki 10 ayın sonunda iş akdi feshedilen personele anlaşma imzalama aşamasında herşey açık seçik anlatılıyor.Kabul eden imzayı atıyor işine gelmeyen ben çalışmam deyip gidiyor.Onun için kendiniz yormayın.
  • Pegasus yine Çelebinin yanında çok iyidir. Çelebi her 10 yada bir işçi çıkartan bir şirket. Bu şirket çalışanlarından şirketlerine ne kadar bağlılık beklersiniz ?
  • Arkadaşımızın da açıklamalı olarak bahsettiği üzere, çelebi oldukça kaliteli gbir şirkettir. Bu yorumları yazanları tgs ya da havaş'taki çalışanlar olduğunu düşünüyorum. Bu çalışanların çelebi gibi kaliteli bir firmadaki sosyal aktivite, arkadaşlık ortamı, konfor ve rahatlığı çekememeleri böyle asılsız ve onlar açısından tiraji komik sonuçlara neden olabilen suçlamalarda bulunmakta; aslında çelebi gibi bir firmada çalışmak istediklerinin gizlice bir göstergesidir. Umarım ileride bu suçlamaları yapanlar yeterli katlieye ula konusunda başarılı olabilirler.
  • Çelebi' yle zorunuz ne yorumunun devamıdır.Ayrıca biliyor musunuz ki TGS' ye iş devri sırasında Çelebi' den çıkartılacak işçi ve işçi şoför personel karşılıklı görüşmeler ve çabalar neticesinde TGS' ye transfer edilmiş ve tazminatlarını alarak ayrıca kendilerine iş imkanı sağlanarak yollar ayrılmıştır.Hiç kimse mağdur edilmemiştir, trafik kazası, ölüm ve hastalık ile vb durumlarda acılı aileler ya da çalışanlar her zaman Çelebi' nin ve üst yönetimin desteğini arkasında hissetmiştir.Eğer bu yazdıklarımın dışında aksi bir durum yaşayan varsa onlar da hatayı kendilerinde arasınlar.Sektörde hiçbir firmanın göstermediği duyarlılığı Çelebi personeline karşı göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.
  • Çelebi aleyhinde yazı yazanlar Çelebi' yle zorunuz nedir sizin ya?Belli ki kuyruk acınız var her fırsatta Çelebi şöyle Çelebi böyle diye yazı yazıyorsunuz.Çelebi disiplinli bir şirkettir ve bu disipline ayak uyduramayanlar kötü anılarla ayrılıyorlar ondan sonra da şöyle böyle....Ayıp insan ne olursa olsun ekmeğini yediği yer için ileri gelir konuşmaz.
  • Bunlarınki başarı değil ki... Hepsi Miras. Babamdan o kadar para kalsa ben de başarılı olurum.
  • pgt gene iyide çelebi hepten beter gerçekten:)))çelebide çalışanlar iyi bilir...

Geçtiğimiz yıldan sonra bu yıl da Kara Efe (Efe 3 Distile Rakı) ana sponsorluğunda Ekonomist dergisi tarafından gerçekleştirilen “Yılın İş İnsanları”nda zirveye çıkanlar belli oldu. Ekonomist’in 3 bine yakın kanat önderiyle yaptığı anket, “Yılın İş İnsanı” kürsüsüne Ali Sabancı’yı çıkardı. “Yılın Bürokratı” geçen yıldan aşina olduğumuz bir isim, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz olurken, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de “Yılın Profesyoneli” seçildi.

Ekonomist dergisi tarafından 6 kategoride yapılan “Yılın İş İnsanları 2009” araştırmasının sonuçları açıklandı. İş dünyasının önde gelen 3 bine yakın ismine yöneltilen sorulara verilen cevaplar, 6 ismi zirveye taşıdı. Ekonomist’in Kara Efe ana sponsorluğunda, T-Systems alt sponsorluğunda düzenlediği yarışmada “Yılın İş İnsanı” kategorisinde son ana kadar büyük bir çekişme yaşandı. Son atakla oyların yüzde 33.1’ini alan Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 2009’un en başarılı iş insanı olarak seçildi. Pegasus’ta yaptığı atılımlarla öne çıkan Sabancı, özellikle Air Berlin’in hisselerini almasıyla fark attı. Bu kategoride Ali Sabancı’yı zorlayan isim ise Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’ti. Şahenk, yüzde 31’lik oy aranı ile ikinci oldu. Bu kategorinin üçüncüsü ise yaptığı sağlık yatırımlarıyla adından söz ettiren Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Ali Aydınlar oldu. Aydınlar, yüzde 15.1 oy aldı.

“Yılın Profesyoneli” kategorisi ise açık ara Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in birinciliği ile sonuçlandı. Sektörde 3G ve mobil numara taşınabilirliği uygulamalarının başladığı değişimi iyi yönetmesiyle dikkat çeken Ciliv, bu kategorideki oyların yüzde 32.9’unu alarak kürsüye çıkarken, en yakın rakibi Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise oyların yüzde 21.8’ini alarak ikincilik koltuğunu aldı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de bu kategoride yüzde 19.7 oy aldı.

“Yılın Bürokratı” alanında Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz neredeyse her üç katılımcıdan birinin oyunu alarak yüzde 58’lik oy oranıyla birinci oldu. Bir yıl önce de kürsüye çıkan Yılmaz, özellikle faiz indirimleriyle 2009’un en başarılı bürokratı seçildi. Bu alanda BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ikinci sırada kalırken, üçüncülüğü TMSF Başkanı Ahmet Ertürk aldı. Ertük oyların yüzde 23.3’ünü topladı.

Canan Çelebioğlu, "En İyi Girişimciler"den biri oldu

Ekonomist dergisinin Kara Efe sponsorluğunda düzenlediği yarışmanın “Girişimcilik” kategorisinde büyük çekişme yaşandı. Kurtköy’e yaptığı Viaport Outlet Shopping merkezi ile puanları toplayan Coşkun Bayraktar, “Yılın Erkek Girişimcisi” olarak oyların yüzde 28.5’ini aldı. Rixos Grubu’nun patronu Fettah Tamince yüzde 25.8 ile ikinci olurken, bu kategorinin üçüncüsü, başarılı inşaat projeleriyle oyların yüzde 20.8’ini alan Süleyman Varlıbaş oldu.

Kadın girişimci seçiminde de benzer bir çekişme yaşandı. Son güne kadar birincinin belli olmadığı ankette Çelebi Holding Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, zirveye çıkan isim oldu. Macaristan, Hindistan, Belçika, Almanya gibi birçok ülkede havaalanı yer hizmetleri, antrepo işletmeciliği işlerini üstlenen Çelebi Holding’i, ağabeyi Can Çelebioğlu ile birlikte yöneten Canan Çelebioğlu oyların yüzde 28.3’ünü aldı. Bu kategoride Aras Kargo’nun başına geçen Evrim Aras, oyların yüzde 26.4’ünü alarak ikinci oldu. Demsa’daki başarılı işleriyle dikkat çeken Demet Sabancı Çetindoğan oyların yüzde 23’5’ini alarak üçüncü oldu.

Önceki yıllarda da “Yılın Sivil Toplum Önderi” kategorisinde zirveye çıkan TEMA, bu yıl da Onursal Başkanı ile yine ilk sırayı aldı. TEMA Vakfı’nın Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit, yüzde 41.7’lik oy oranıyla rakiplerinden açık ara birincilik kürsüsüne çıktı. Bu kategorinin ikincisi yüzde 24.5’ ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olurken, TÜSİAD Başkanlığı’nda son yılını geçiren Arzuhan Doğan Yalçındağ da yüzde 21.6 oranıyla oy alarak üçüncülük kürsüsüne çıktı.

SABANCI VE ÇELEBİOĞLU ZİRVEYE ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
52 yıldır var olan bir şirket. Birçok şirkette artık yetki almış insanlar bir zamanlar Çelebide çalışmıştır, Çelebide yetişmiştir. Böylesine uzun zaman faaliyet gösteren bir şirkette elbette istenmeyen insanlarda olmuştur. İstenmemiş insanların yorumları da olacaktır. Yorum yazmalarında sorun da yoktur. Çünkü burası yorum bölümü. Bir yoruma gülünür, bir yorumdan ders alınır, her yorum tatlı olmaz nihayetinde. Ama doğruyu herkes fark eder!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÇELEBİ HAKKINI YEDİĞİ O KADAR İNSANIN VEBALİNİN ALTINDAN NASIL KALKACAK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TGS den sonra Çelebi ne yapacak arkadaşlar ? Üstelik TGS SAW a da geliyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın yorumcu çalışan şirketine bağlılığını gösterirse hiç bir problem olmaz karalamış olmak için birşeyleri dile getirmekten vazgeçin artık.Çelebi Hava Servisi sizin bu söylemlerinizden etkilenmez ve etkilenmeyecektir.Kaldı ki 10 ayın sonunda iş akdi feshedilen personele anlaşma imzalama aşamasında herşey açık seçik anlatılıyor.Kabul eden imzayı atıyor işine gelmeyen ben çalışmam deyip gidiyor.Onun için kendiniz yormayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus yine Çelebinin yanında çok iyidir. Çelebi her 10 yada bir işçi çıkartan bir şirket. Bu şirket çalışanlarından şirketlerine ne kadar bağlılık beklersiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşımızın da açıklamalı olarak bahsettiği üzere, çelebi oldukça kaliteli gbir şirkettir. Bu yorumları yazanları tgs ya da havaş'taki çalışanlar olduğunu düşünüyorum. Bu çalışanların çelebi gibi kaliteli bir firmadaki sosyal aktivite, arkadaşlık ortamı, konfor ve rahatlığı çekememeleri böyle asılsız ve onlar açısından tiraji komik sonuçlara neden olabilen suçlamalarda bulunmakta; aslında çelebi gibi bir firmada çalışmak istediklerinin gizlice bir göstergesidir. Umarım ileride bu suçlamaları yapanlar yeterli katlieye ula konusunda başarılı olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi' yle zorunuz ne yorumunun devamıdır.Ayrıca biliyor musunuz ki TGS' ye iş devri sırasında Çelebi' den çıkartılacak işçi ve işçi şoför personel karşılıklı görüşmeler ve çabalar neticesinde TGS' ye transfer edilmiş ve tazminatlarını alarak ayrıca kendilerine iş imkanı sağlanarak yollar ayrılmıştır.Hiç kimse mağdur edilmemiştir, trafik kazası, ölüm ve hastalık ile vb durumlarda acılı aileler ya da çalışanlar her zaman Çelebi' nin ve üst yönetimin desteğini arkasında hissetmiştir.Eğer bu yazdıklarımın dışında aksi bir durum yaşayan varsa onlar da hatayı kendilerinde arasınlar.Sektörde hiçbir firmanın göstermediği duyarlılığı Çelebi personeline karşı göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi aleyhinde yazı yazanlar Çelebi' yle zorunuz nedir sizin ya?Belli ki kuyruk acınız var her fırsatta Çelebi şöyle Çelebi böyle diye yazı yazıyorsunuz.Çelebi disiplinli bir şirkettir ve bu disipline ayak uyduramayanlar kötü anılarla ayrılıyorlar ondan sonra da şöyle böyle....Ayıp insan ne olursa olsun ekmeğini yediği yer için ileri gelir konuşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlarınki başarı değil ki... Hepsi Miras. Babamdan o kadar para kalsa ben de başarılı olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pgt gene iyide çelebi hepten beter gerçekten:)))çelebide çalışanlar iyi bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000