07 Nisan 2011, Perşembe 12:30:41

SABANCI: "PEGASUS, HIGH COST BİR HAVAYOLU"

Pegasus Hava Yolları, altyapısına eklediği ve dünyada ses getiren yeni teknolojik yatırımlarını, Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi’nde düzenlediği toplantı ile tanıttı.
  • söylüyorsunuz tabi ilginçlikte yapıyorsunuz diyoruz ama pegasus ile THY aynı kulvarın havayolu değil şunuda kavrayın pegasus low cost ucuz maliyetli bir havayolu thy de normal eğer pegasusta normal olsaydı kimse birşey demezdi thy ye kimse diyor mu neden pahalı yok ama low cost havayollarının dünyadki örneklerine bakınca son anda dünyadaki diğer low costlarda tavan bilet fiyat sistemi uygulamasıyla bile son dakikada hani belki 30 a 40 a değilde yine en fazla 80 e bilet bulunabiliyor ama pegasusta bu sistem nedn yok sen low cost havayolusun madm tavan fiyat uygulaması yapacaksı hem öyle hem böyle o zaman başlıktaki gibi high cost derler kimsenin neye binip bineceğine kimse karar veremez tabi asla ama son dakika fiyatlarıyla tabi tercih etmem
  • Kardeşim niye yayınlamıyorsunuz, Lale' yi tespit ettim, gereğini yapıcam.
  • Ne yaptığını çok iyi bilen personeliyle yoluna devam eden Pegasus ailesine başarılarının devamını dilerim. Tabii yine cahil cahil yorumlar havada uçuşmuş, herzamanki gibi... Çok bilen örümcek tayfa yazmış geçmiş daha da yazarlar zaten... Kötü eleştiriye tabiiki açık olan Pegasus ailesine bunları takmamalarını öneriyorum, yok sayın bunları böylece gıcık etmeye çalışma amaçlarınada ulaşamamış olsunlar :))
  • Kim ne derse desin arkadaş,yaklaşık 10 yıldır pegasus ta çalışıyorum.Her ayın son iş günü 00:01 de maaşımı alırım.daha dakika geciktiğini görmedim. Ali Sabancı her çalışanın fikrine saygı gösterir ve asla kimseyi küçük görmez ve bizi kendi ailesinden bilir ve aile kavramını oturtmuştur.Herzaman dediği birşey vardır ki bu haberin başlığıda yanlıştır;o "biz low cost bir şirketiz ama eğitimde,teknolojinin kullanımında high cost bir şirketiz. Sanıyorum buraya bu şirketten ayrılmış ya da girememiş kimselerin olumsuz yorumlarını okuyoruz.Ayrılanlarında kimler olduğunu biliyoruz.Bu şirketten ya sen ayrılırsın ya da eğitimde başarısız kalmışsındır,ondan ayrılırsın.Geriye ne kaldı.Çamur at izi kalsın.
  • yapılan birkaç yorum dikkatimi çekti ve şu kanıya vardım,değil ağzınla bilmem nerenle havada uçan kuşu tutsan yaranamıyorsun kimseye.şirket sistemini kurmuş.öğrenci arkadaş hayatından memnun da sen niye memnun değilsin.?demek ki biletini ne zaman alacağını bilmiyorsun.thy dende son anda almaya kalk fiyatı 300 tl nin üzerinde.niye tenkit etmiyorsun o zaman.bu şirketin adı,amblemi yıllar önce belirtilmiş.ali sabancı istese değiştemez miydi.sendeki akıl onda yokmu sanıyorsun.pegasus sayesinde sabiha değer kazandı,ona bile çamur attınız,adamlar türkiye de havacılık adına bazı ilklere adım atıyorlar,ona bile çamur atıyorsunuz.çamur atnlara söylüyorum.ne olur siz pegasus tan uzak durun.sanal ortamda çekilmiyorsunuz.uçakta hiç çekilmezsiniz siz..
  • konu başlığının bilet fiyatlarıyla alakası olmasada tam oturmuş. bazen, özellikle yaz aylarında thy business dan daha pahalı bilet satıyorlar. bu yüzden biletlere şöyle bakıyorum. 1 atlasjet 2 thy 3 anadolu 4 pegasus 5 onur
  • Pegasus bilindiği gibi Aer Lingus liderliğinde 1990 yılında kurulmuştur. Şirketin ismini şirketin ortaklarından olan Silkar Turizm'in sahibi Burhan Silahtaroğlu önermiş ve önerisi diğer ortaklar tarafından kabul görmüştür. Bilindiği gibi Silkar Turizm'in Pegaus'un anavatanı Güneybatı Anadolu'da Likya World adlı bir tatil oteli kompleksi bulunmaktadır.
  • Pegasus ismi güzel. Pegasusun orjial amblemi de güzel.Ama kuyrukta o renkler gövde de iletişim adresi firmayı derhal low cost sınıfına sokuyor. Önerim, Gövde boyasını amblemlerini ağırbaşlı güvenilir hava yolu imajı verecek şekilde değiştirisinler. Uçağı görenler iletişim adresini gövdeden okumayıp " ne güzel görünüyor acaba hangi firma " diye araştırsınlar. Bu sektör emek ister ve her uçak pek çok üstün nitelikli elemanları istihtam eder. Su şeker , sakız büskivit gibi bir sektöre girmeyip çok zor bir sektörde at koşturan Sabancıyı ancak taktir ediyorum. Bir önerim de 330 alıp Anlantikte bayrak taşıması. Pegasusu bir adım öne götürebilir.
  • Arkadaşlar Sabancının demek istediği biletlermiz ucuz ama pahalı bilet satan havayolları gibi de teknoloji yatırımlarımızıda yapıyoruz diyor.
  • ÖNCELİKLE PEGASUS A HAYIRLI OLSUN BU SİMÜLATÖR Ü.ORADA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIMDAN DUYDUĞUM KADARIYLA BU SAYI DAHA DA ARTACAKMIŞ.HEMDE FARKLI MODELLERDE.BU ARADA ŞURADA YAZILANLARA BAKINCA SADECE ŞAŞIRIYORUM.SANKİ HERGÜNLERİ UÇAKTA GEÇEN İNSANLAR GİBİ KONUŞUYORSUNUZ.ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM.AMACINIZ SADECE ÇAMUR ATMAK.Kİ İZİ KALSIN.BENDE HEP PEGASUSLA UÇARIM.BİLETİMİ ÖNCEDEN ALDIĞIM İÇİNDE GAYET EKONOMİK OLUYOR.PAHALI BULANLARA TAVSİYE EDERİM.EĞER PAHALI GELİYORSADA BİNME ARKADAŞ.BIDI BID YAPACAĞINA OTOBÜSLE GİT SENDE.YA DA THY İLE UÇ 200 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA.ÖNCE TAKDİR ETMEYİ BİLELİM.ADAMLAR BEDAVA UÇURACAK DEĞİL YA.PARASIYLA.İŞİNE GELİRSE.BÖYLE DEVAM ET PEGASUS.SENİNLE UÇARKEN EMNİYETTE HİSSEDİYORUM KENDİMİ.HEPSİ BU..

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş ve Pegasus Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, havacılığın teknoloji ile buluştuğu son nokta anlatıldı.

FİLO HER GEÇEN GÜN GENÇLEŞİYOR

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk özel sektörünün en büyük filo yatırımını gerçekleştirerek misafirlerine ekonomik, güvenli ve tam zamanında seyahat imkanı sunan Pegasus’un, gerçekleştirdiği toplam 22.3 milyon Dolar değerindeki teknolojik 2 yatırımla dünya havacılık tarihinde de bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Ali Sabancı, “Low cost carrier modeliyle faaliyet gösteren Pegasus, konu uçuş güvenliği ve teknoloji olduğunda tamamen  “High Cost” bir havayoludur. Filomuzu daha da gençleştirerek, büyütmek amacıyla çalışmalarımız sürerken, dünyada öncü teknolojik yatırımlara da yatırım yapmaktan hiç kaçınmıyoruz. Bugün burada, toplam 22.3 milyon Dolar değerindeki bu teknolojik yeniliklerin en son versiyonlarını,  sizinle paylaşmak için biraraya gelmiş bulunuyoruz.” dedi.

"582 HAVAYOLU İÇİNDE YÜZDE 10'LUK DİLİMİNDEYİZ"

Konuşmasında, Pegasus’un teknoloji yolculuğunu özetleyen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da, tüm operasyonların A’dan Z’ye teknoloji tabanlı yönetildiğini ifade ederek, Pegasus’un Türk Havacılık sektörünü değiştiren başarısının anahtarının; “Doğru ürün, doğru pazarlama ve en son teknolojiyi“ kullanması olduğunu söyledi. Haybat, “Bugün burada, teknolojik altyapımıza iki  büyük yenilik  daha ekliyoruz. Pegasus Hava Yolları olarak,  Türkiye’nin en yeni simülatörüne sahip uçuş eğitim merkezini kurduk.  Dünyadaki 582 hava yolunun yalnızca Yüzde 10’u simülatöre sahip, biz de simülatör yatırımımızla  dünyadaki havayolları arasında yüzde 10’a yerleşmiş olduk. Ayrıca çift yönlü data aktarımını gerçekleştirmek üzere Wireless Groundlink End to End Solutions sistemini filomuza entegre etmeye başladık. Bu başlangıçla dünya havacılığında da bir ilk uygulamaya imza attığımızın müjdesini de gururla sizinle paylaşmak istiyorum.” dedi.

KRAL VE PRENSLERİN PİLOTLARINI PEGASUS EĞİTTİ

Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş da, Pegasus’un Boeing 737-800 Next Generation tipindeki yeni simülatörü hakkında bilgi verdi. Taşbaş, “En son teknoloji ile donatılan simülatörümüz ile Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi şu anda Türkiye’nin en yeni simülatörüne sahip durumda. Sivil Havacılık regülasyonları gereği pilotların, asgari 3 kez 4 saatlik periyotlarda simülatörde uçmaları gerekmektedir. Ancak regülasyonlarda yine başka yerlerde belirtilen gereklilikleri karşılamak için pilotlarımızın her birine yılda toplam 16 saatlik simülatörle uçuş eğitimi verilmektedir. 2008-2010 yılları arasında Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi’mizde 568 pilot eğitimi verildi. Bunların 56’sı yabancı pilotlardı. Kral ve Prenslerin pilotları da Pegasus tarafından eğitildi. Yeni simülatörümüz ile bu eğitimlerimizi katlanarak sürdürmeyi ve pilotlarımıza en iyi eğitimi vermeyi sürdürmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

PEGASUS DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Pegasus Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu ise dünya havacılığında ilk kez Pegasus tarafından kullanılmaya başlanan Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi hakkında bilgi verdi. 

Helvacıoğlu, ABD’li havacılık teknojileri devi Teledyne firması ile gerçekleştirilen ortaklık sonucu, filonun tüm uçaklarına entegre edilmeye başlanan Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi ile uçaklara data aktarımının 15 dakikaya indirildiğini belirtti.

Kemal Helvacıoğlu, “Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi, data aktarım işlemini 15 dakikaya indirerek, bilgilerin her uçuş sonrasında merkezle paylaşılmasını sağlıyor. Bu sistem, misafir konforunu ve emniyetini maksimize ederken, eğitim düzenlemelerini de optimize ediyor.  Yani bu şekilde bir uçağın MR’ı 15 dakikada çekilebiliyor.“ dedi.











SABANCI: "PEGASUS, HIGH COST BİR HAVAYOLU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
söylüyorsunuz tabi ilginçlikte yapıyorsunuz diyoruz ama pegasus ile THY aynı kulvarın havayolu değil şunuda kavrayın pegasus low cost ucuz maliyetli bir havayolu thy de normal eğer pegasusta normal olsaydı kimse birşey demezdi thy ye kimse diyor mu neden pahalı yok ama low cost havayollarının dünyadki örneklerine bakınca son anda dünyadaki diğer low costlarda tavan bilet fiyat sistemi uygulamasıyla bile son dakikada hani belki 30 a 40 a değilde yine en fazla 80 e bilet bulunabiliyor ama pegasusta bu sistem nedn yok sen low cost havayolusun madm tavan fiyat uygulaması yapacaksı hem öyle hem böyle o zaman başlıktaki gibi high cost derler kimsenin neye binip bineceğine kimse karar veremez tabi asla ama son dakika fiyatlarıyla tabi tercih etmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim niye yayınlamıyorsunuz, Lale' yi tespit ettim, gereğini yapıcam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yaptığını çok iyi bilen personeliyle yoluna devam eden Pegasus ailesine başarılarının devamını dilerim. Tabii yine cahil cahil yorumlar havada uçuşmuş, herzamanki gibi... Çok bilen örümcek tayfa yazmış geçmiş daha da yazarlar zaten... Kötü eleştiriye tabiiki açık olan Pegasus ailesine bunları takmamalarını öneriyorum, yok sayın bunları böylece gıcık etmeye çalışma amaçlarınada ulaşamamış olsunlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim ne derse desin arkadaş,yaklaşık 10 yıldır pegasus ta çalışıyorum.Her ayın son iş günü 00:01 de maaşımı alırım.daha dakika geciktiğini görmedim. Ali Sabancı her çalışanın fikrine saygı gösterir ve asla kimseyi küçük görmez ve bizi kendi ailesinden bilir ve aile kavramını oturtmuştur.Herzaman dediği birşey vardır ki bu haberin başlığıda yanlıştır;o "biz low cost bir şirketiz ama eğitimde,teknolojinin kullanımında high cost bir şirketiz. Sanıyorum buraya bu şirketten ayrılmış ya da girememiş kimselerin olumsuz yorumlarını okuyoruz.Ayrılanlarında kimler olduğunu biliyoruz.Bu şirketten ya sen ayrılırsın ya da eğitimde başarısız kalmışsındır,ondan ayrılırsın.Geriye ne kaldı.Çamur at izi kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılan birkaç yorum dikkatimi çekti ve şu kanıya vardım,değil ağzınla bilmem nerenle havada uçan kuşu tutsan yaranamıyorsun kimseye.şirket sistemini kurmuş.öğrenci arkadaş hayatından memnun da sen niye memnun değilsin.?demek ki biletini ne zaman alacağını bilmiyorsun.thy dende son anda almaya kalk fiyatı 300 tl nin üzerinde.niye tenkit etmiyorsun o zaman.bu şirketin adı,amblemi yıllar önce belirtilmiş.ali sabancı istese değiştemez miydi.sendeki akıl onda yokmu sanıyorsun.pegasus sayesinde sabiha değer kazandı,ona bile çamur attınız,adamlar türkiye de havacılık adına bazı ilklere adım atıyorlar,ona bile çamur atıyorsunuz.çamur atnlara söylüyorum.ne olur siz pegasus tan uzak durun.sanal ortamda çekilmiyorsunuz.uçakta hiç çekilmezsiniz siz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konu başlığının bilet fiyatlarıyla alakası olmasada tam oturmuş. bazen, özellikle yaz aylarında thy business dan daha pahalı bilet satıyorlar. bu yüzden biletlere şöyle bakıyorum. 1 atlasjet 2 thy 3 anadolu 4 pegasus 5 onur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus bilindiği gibi Aer Lingus liderliğinde 1990 yılında kurulmuştur. Şirketin ismini şirketin ortaklarından olan Silkar Turizm'in sahibi Burhan Silahtaroğlu önermiş ve önerisi diğer ortaklar tarafından kabul görmüştür. Bilindiği gibi Silkar Turizm'in Pegaus'un anavatanı Güneybatı Anadolu'da Likya World adlı bir tatil oteli kompleksi bulunmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus ismi güzel. Pegasusun orjial amblemi de güzel.Ama kuyrukta o renkler gövde de iletişim adresi firmayı derhal low cost sınıfına sokuyor. Önerim, Gövde boyasını amblemlerini ağırbaşlı güvenilir hava yolu imajı verecek şekilde değiştirisinler. Uçağı görenler iletişim adresini gövdeden okumayıp " ne güzel görünüyor acaba hangi firma " diye araştırsınlar. Bu sektör emek ister ve her uçak pek çok üstün nitelikli elemanları istihtam eder. Su şeker , sakız büskivit gibi bir sektöre girmeyip çok zor bir sektörde at koşturan Sabancıyı ancak taktir ediyorum. Bir önerim de 330 alıp Anlantikte bayrak taşıması. Pegasusu bir adım öne götürebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar Sabancının demek istediği biletlermiz ucuz ama pahalı bilet satan havayolları gibi de teknoloji yatırımlarımızıda yapıyoruz diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÖNCELİKLE PEGASUS A HAYIRLI OLSUN BU SİMÜLATÖR Ü.ORADA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIMDAN DUYDUĞUM KADARIYLA BU SAYI DAHA DA ARTACAKMIŞ.HEMDE FARKLI MODELLERDE.BU ARADA ŞURADA YAZILANLARA BAKINCA SADECE ŞAŞIRIYORUM.SANKİ HERGÜNLERİ UÇAKTA GEÇEN İNSANLAR GİBİ KONUŞUYORSUNUZ.ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM.AMACINIZ SADECE ÇAMUR ATMAK.Kİ İZİ KALSIN.BENDE HEP PEGASUSLA UÇARIM.BİLETİMİ ÖNCEDEN ALDIĞIM İÇİNDE GAYET EKONOMİK OLUYOR.PAHALI BULANLARA TAVSİYE EDERİM.EĞER PAHALI GELİYORSADA BİNME ARKADAŞ.BIDI BID YAPACAĞINA OTOBÜSLE GİT SENDE.YA DA THY İLE UÇ 200 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA.ÖNCE TAKDİR ETMEYİ BİLELİM.ADAMLAR BEDAVA UÇURACAK DEĞİL YA.PARASIYLA.İŞİNE GELİRSE.BÖYLE DEVAM ET PEGASUS.SENİNLE UÇARKEN EMNİYETTE HİSSEDİYORUM KENDİMİ.HEPSİ BU..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000