28 Kasım 2008, Cuma 08:02:08

Sabancı: "Krizi fırsata dönüştürmek istiyoruz"

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, tüm dünyada etkisini gösteren mali krizi fırsata dönüştürmek istediklerini söyledi.
  • Siz özel hava yollarını çok mu çok bekledik neden karsa uçmuyorsunuz? kırızi kara dnüştürürken kars istasyonouna uçarsanız zararmı edersiniz*? KARSA UÇUN bizleride bu uzun noktaya mahküm etmeyin.
  • Yorumunuz...inandırması gerekir.
  • muhaliflerini tanımak için...
  • bu ali sabancı değerli fikirlerini neden kendine saklamıyor acaba?

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk havacılık sektöründe belirgin bir talep daralması olmadığını ancak bir talep kayması durumu yaşandığını belirterek, 2009 yılının havacılık sektörü açısından zor bir yıl olacağını ve Türkiye'de verimli olmayan havayolu şirketlerinin ayakta kalamayacağını söyledi.

Pegasus Havayolları, kış tarifesiyle beraber seferlerine Hatay-Ercan hattını da ekledi. 16 Kasım itibarıyla başlayan Hatay-Ercan karşılıklı seferleri haftada üç kez olmak üzere perşembe, cuma ve pazar günleri gerçekleşiyor. Yeni başlayan Hatay-Ercan seferlerini kutlamak amacıyla Antakya Savon Otel'de düzenlenen kutlama programına Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da katıldı.

Pegasus Hava Yolları'nın dünü ve bugünü ile ilgili kısa bir sunum yapan Ali Sabancı, "Sabiha Gökçen'den 16 yurt dışı, 17 yurt içi hattında uçuş yaparak özel sektörde kısa zamanda bir numara olduk. Günde ortalama 100 sefer gerçekleştiriyoruz. Şu anda 14 uçağa sahibiz. Dünyada yaşanan ekonomik krizi bahane ederek yatırımları durdurmadık. 2015 yılına kadar 24 Boeing uçağı siparişi vererek krizi fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz. 1.8 milyar dolar yatırımla sektörde büyük bir adım attık" diye konuştu.

Ali Sabancı, daha sonra basın mensuplarının havacılık sektöründe bir talep daralması olup olmadığı yönündeki sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"'Havacılık sektöründe talep daralması var mı?' sorusu bugün içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamı ile ilgili bir şey. Şu anda henüz Türk sivil havacılığında bu yaşanmış değil. Yani toplamda bir talep azalmış değil. Ama Türk sivil havacılığında meydanlar arası bir talep kayması söz konusu. Mesela bir ay Sabiha Gökçen'de büyüme daha yüksek olurken, Atatürk Hava Limanı'nda daha düşük oluyor. Eskiden kendi parasıyla uçan müşteriler Pegasus'u tercih ederken, şimdi şirketler de bizi tercih ediyor. Artık şirketlerde bilet alırken fiyat soruyor. Eskiden sormuyorlardı. BU durumda bizim gibi düşük maliyetle uçan hava yollarına yarıyor. Ancak önümüzdeki aylar çok belirsiz. Krizin tam ortasına giriyoruz. 2009 yılı çok zor geçecek. Türkiye'de havacılıkta konsolidasyon şart. Avrupa'da son bir yılda 30 havayolu battı. Son 2 ayda 60 uçak boşa çıktı, çünkü onların mensup olduğu havayolları battı. Türkiye'de verimli olmayanlar ayakta kalmayacak. Güzel bir laf değil ama gerçek bu."

Akaryakıtta yapılan indirimlerin havayolu taşımacılığına yansımalarını da değerlendiren Sabancı, "Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş elbette ki petrol bazlı bir yakıt kullanan havayollarını da olumlu yönde etkileyecek. Ancak yaşanan bu düşüş eşzamanlı olarak uçak fiyatlarına yansıtılamıyor. Bunun olması için biraz zaman geçmesi gerekiyor" dedi.

 

Sabancı: "Krizi fırsata dönüştürmek istiyoruz"

Yorumlar

KSRS'LI ~ 15 yıl önce
Siz özel hava yollarını çok mu çok bekledik neden karsa uçmuyorsunuz? kırızi kara dnüştürürken kars istasyonouna uçarsanız zararmı edersiniz*? KARSA UÇUN bizleride bu uzun noktaya mahküm etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...inandırması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
muhaliflerini tanımak için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
bu ali sabancı değerli fikirlerini neden kendine saklamıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000