17 Mayıs 2016, Salı 10:00:22

Rötar Pegasus'a 15 milyon kaybettirdi

Yıllarca perakendede çalıştıktan sonra şubat ayında Pegasus Genel Müdürü olan Nane, sektördeki güvenlik önlemlerine hayran kaldı.
  • borajet ,thy ve atlas ta bu kış gayet düşük fiyatlarla taşımacılık yaptı ikram dahil.kim bu kullanmadıklarına para ödemeyenler??ikramlardan dolayı mı düşük taşıyorsunuz şimdi siz.peki o zaman atlas uçtuğu noktaların çoğunda ücretsiz servis veriyor.hesaplarsanız servis + ek 5 kg bagaj hakkı.sizden daha düşük.bu kış herkes düşük fiyatla uçtu, yazında yapın 69 tl görelim..
  • Karadan 12 saatte gidebileceğiniz yerlere 1 saatte, 24 saatte gidebileceğiniz yerlere 2 saatte gidiyorsunuz. Gecikme ile en fazla 3 saat oluyor. Sektörün içinde olanlar Sabiha limanında yoğun gün ve saatlerde (haftasonları) tüm şirketlerin gecikme yaşadığını biliyor. Malesef, henüz tuvalet adabını öğrenememiş, karşısındaki ile konuşma yoluyla iletişime giremeyen müsvettelerin, sadece çalışan olmasına rağmen ekiplere kan kusturması (15dklık gecikmede bile -sana diyorum anadolujetçi-), yer yer ekibe el kol ile müdahale etmesi beni çığrımdan çıkarıyor. Pegasus açtı bu işi de başımıza, öğretti bu çöplere uçak keyfini, şimdi tüm ekipler kan ağlıyor. Gecikme falan bahane yani, amaçlar çok farklı.
  • sofya; helsinki;
  • Sayın Genel Müdür rötar nedenlerini bavullarını bulamayan, havayolu olarak üzerlerine titredikleri misafirlerine bağladı. Belli ki son derece titiz bir araştırma sonucu gelmiş bu bilgi!!!
  • Ya ben şunu anlamıyorum. Şimdi bu meydanın bir kaldırma kapasitesi var dimi? Adamlar bu terminali, bu pisti, bu apronu yaparken şu kadar yolcuya/uçağa hizmet verebilir diye planlamışlar bu da doğru. Ee peki bu slotu kim veriyor arkadaşım bu havayollarına! Niye veriyor! Madem kaldırmayacaktı madem gecikmeler olacaktı neden veriyorsun bu slotu neden?? 2012'de Sabiha Gökçen'de işe başladığımda ne kadar güzeldi oysa. %90larda on-time yüzdesi felan vardı. Hadi düşsün yoğunluktan düşsün de kardeşim %70ler 75ler nedir yahu? Burada hem o slotu böyle olacağını bile bile isteyende hem de bile bile o slotu verendedir suç. Mağdur ise yolcu ve havaalanında o uçaktan bu uçağa koşturan personeldir. Artık dönüş kalmadığına göre şu dakikadan sonra yapılacak tek şey 2. pist veya hızlı çıkış taxi yolunun yapımını ivedi yapmak olacaktır.
  • Sabihada tek pist durumu devam ettikce buyumeyi ve rotarsiz ucusu unut
  • Ucuncu havalimani acilana kadar cozum Corlu'da Mehmet Bey.
  • demekki neymişşşş rötarların sebebi yüzde 95 bizďen kaynaklı değilmiş, değilmi sayın seyirciler? yok pegasusmuş rötar yiyen... yok bilmem neymiş... azıcık haber okuyun TEK PİST ve YOĞUN sadece iki kelime anlaması çok zor değil ha hala şikayet ediyorsan ozaman hiç uçak kullanma saatlerce süren araba otobüs yolculuğu yap. daha çabuk varacaksındır gittiğin yere eminim.
  • ben pegasusu kullanmadığımdan dolayı tehir ettiğini bilmezdim ama pazar günü konyadan istanbula gelirken havalimanında şöyle bir anons duydum .21:45 pegasus uçağı elazığdan geç geleceğinden dolayı uçak 22:30 da kalkacak denildi.Ben bindiğim Anadolu jet 21:15 kalkacaktı ama uçak yeni gelmesinden dolayı 21:30 kalktı.En azından 15 dakika genç kalktı ama pegasus gibi 45 dakika BEKLETMEDİLER.
  • Basarlar Nane bey her zaman flypgs.com

Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı firması Pegasus, 2016 yılı için büyümede vites yükseltirken, rötarlardan şikayetçi. Geçen yılı yüzde 34 oranında büyümeyle kapatan firma, bu yıl için de yüzde 15’lik büyüme hedefi koydu.

Şubat ayında Carrefoursa’dan Pegasus’a transfer olan yeni Genel Müdür Mehmet Nane, gerçekleştirdiği ilk basın toplantısında, 2016 yılının ilk 4 ayında 7 milyon yolcu taşıdıklarını belirterek, “Bu yılın Ocak-Nisan döneminde taşıdığımız yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.6 artışla 7.20 milyona çıktı. Geçen yılın aynı dönemine göre uçuşları yüzde 18.6 oranında artırdık” dedi.

% 15 büyüme hedefi
Nane, Pegasus olarak sektörün üzerinde, son 6 yılda her yıl yüzde 14 oranında büyüdüklerini, geçen yılı ise yüzde 34’lük büyüme oranıyla kapattıklarını söyledi. 2015 yılında 13.1 milyonu yurtiçi, 8 milyonu yurtdışına olmak üzere 22.6 milyon yolcu taşıdıklarını aktaran Nane, “Yurtdışında yüzde 10, yurtiçinde ise yüzde 28.3’lük pazar payımız var. Geçen yılki ciromuz 3.2 milyar TL. Bu yıl ise büyüme hedefimizi yüzde 15 olarak belirledik” bilgisini verdi.

Mehmet Nane, bu yıl ülkedeki olumsuzluklar nedeniyle sektörün küçüldüğüne de işaret ederek, “Bizim açımızdan en çok Avrupa’dan Türkiye’ye gelişlerde azalma oldu. Ancak bunu bu yıl son dakikacıların telafi etmesini bekliyoruz”
değerlendirmesini yaptı.

Pegasus’un filosunda 70 uçağı var. Yurtiçinde 33, yurtdışında 70 olmak üzere toplamda 41 ülkede 103 noktaya tarifeli seferler düzenliyor. Nane, yeni destinasyonlar üzerinde çalıştıklarına da değinerek, şunları söyledi: “Daha yeni iki rota ekledik. Bunlardan biri Azerbaycan Gabala, diğeri de Amman. Yeni destinasyon başvurularımız var. Sadece Antalya bazlı 18 destinasyon başvurumuz bulunuyor. İzin alınırsa uçaklarımız hazır hemen uçuşa başlarız.”

Farklı nedenleri var

Ülkemizde son dönemde rötar havayolu yolcularının en büyük şikayet konusu. Mehmet Nane, bu konuda, “Pegasus olarak bizden kaynaklı rötar oranı sadece yüzde 5. Yüzde 95’i bizim dışımızdaki etkenlerden. Çeşitli nedenler var. En büyük sorunlardan biri bireysel olarak geç kalan yolcular ya da check-in yaptığı halde uçmak istemeyenler. Kanuni olarak herkesin valizini verse de vazgeçme hakkı var.

Bu firmalara çok zaman kaybettiriyor. Valizi bulup indirme, bagaj kontrolleri bir hayli zaman alıyor. Pistlerin yoğunluğu da diğer önemli bir neden. Ayrıca rüzgar yüzünden de uçuşlarda aksama olabiliyor. Bize rötarların geçen yıl 15 milyon TL maliyeti oldu. Ancak rötarları azaltmak için daha fazla hazırlık yapıyoruz” dedi.
‘Üçüncü havalimanında olmak isteriz..’

Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ağırlıklı uçuşlar gerçekleştiriyor. Mehmet Nane, ana üslerinin Sabiha Gökçen olduğunu, firmaları İz Air üzerinden Atatürk Havalimanı’ndan çok az uçuş gerçekleştirebildiklerini söyledi. Nane, üçüncü havalimanıyla ilgili bir soru üzerine de, “Üçüncü havalimanı faaliyete geçince şartlara bağlı olarak orada olmak isteriz. 2020’den itibaren devreye girecek. İlk olarak birinci ve ikinci pistler devreye alınacak. İlk pistlerde yer almamız zor, bize bu hak verilmiyor. Ondan sonrakilerde olmak isteriz” dedi.

‘Sıkı güvenlik beni şaşırttı’

19 yıllık Sabancı Holding ve perakende deneyimi sonrasında çok farklı bir sektöre geçen Mehmet Nane’nin havayolu sektörüyle ilgili de ilk izlenimi şöyle: “Sektördeki güvenlik kurallarına hayran kaldım. Her ayrıntıda güvenlik var. Karayolu taşımacılığında bu güvenlik önlemlerinin yüzde 1’i uygulansa hiç trafik kazası yaşanmaz.”

Nane, uçuşlarında yiyecek ve içecek verilmemesiyle ilgili de, “Düşük fiyatlı havayolu taşımacılığı firması olmanın gerektirdiği kurallar var. Zaten insanlar kullanmadıkları şeylere para ödemek istemiyorlar. 69 TL’den başlayan fiyatlarımız var. Düşük fiyatlı uçuşlarımız olduğu için ücretsiz içecek servisi yapmıyoruz” diye konuştu. (Milliyet)

Rötar Pegasus'a 15 milyon kaybettirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

PARA?? ~ 8 yıl önce
borajet ,thy ve atlas ta bu kış gayet düşük fiyatlarla taşımacılık yaptı ikram dahil.kim bu kullanmadıklarına para ödemeyenler??ikramlardan dolayı mı düşük taşıyorsunuz şimdi siz.peki o zaman atlas uçtuğu noktaların çoğunda ücretsiz servis veriyor.hesaplarsanız servis + ek 5 kg bagaj hakkı.sizden daha düşük.bu kış herkes düşük fiyatla uçtu, yazında yapın 69 tl görelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 8 yıl önce
Karadan 12 saatte gidebileceğiniz yerlere 1 saatte, 24 saatte gidebileceğiniz yerlere 2 saatte gidiyorsunuz. Gecikme ile en fazla 3 saat oluyor. Sektörün içinde olanlar Sabiha limanında yoğun gün ve saatlerde (haftasonları) tüm şirketlerin gecikme yaşadığını biliyor. Malesef, henüz tuvalet adabını öğrenememiş, karşısındaki ile konuşma yoluyla iletişime giremeyen müsvettelerin, sadece çalışan olmasına rağmen ekiplere kan kusturması (15dklık gecikmede bile -sana diyorum anadolujetçi-), yer yer ekibe el kol ile müdahale etmesi beni çığrımdan çıkarıyor. Pegasus açtı bu işi de başımıza, öğretti bu çöplere uçak keyfini, şimdi tüm ekipler kan ağlıyor. Gecikme falan bahane yani, amaçlar çok farklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yenı noktalar ~ 8 yıl önce
sofya; helsinki;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suçlu misafirler :) ~ 8 yıl önce
Sayın Genel Müdür rötar nedenlerini bavullarını bulamayan, havayolu olarak üzerlerine titredikleri misafirlerine bağladı. Belli ki son derece titiz bir araştırma sonucu gelmiş bu bilgi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Personel ~ 8 yıl önce
Ya ben şunu anlamıyorum. Şimdi bu meydanın bir kaldırma kapasitesi var dimi? Adamlar bu terminali, bu pisti, bu apronu yaparken şu kadar yolcuya/uçağa hizmet verebilir diye planlamışlar bu da doğru. Ee peki bu slotu kim veriyor arkadaşım bu havayollarına! Niye veriyor! Madem kaldırmayacaktı madem gecikmeler olacaktı neden veriyorsun bu slotu neden?? 2012'de Sabiha Gökçen'de işe başladığımda ne kadar güzeldi oysa. %90larda on-time yüzdesi felan vardı. Hadi düşsün yoğunluktan düşsün de kardeşim %70ler 75ler nedir yahu? Burada hem o slotu böyle olacağını bile bile isteyende hem de bile bile o slotu verendedir suç. Mağdur ise yolcu ve havaalanında o uçaktan bu uçağa koşturan personeldir. Artık dönüş kalmadığına göre şu dakikadan sonra yapılacak tek şey 2. pist veya hızlı çıkış taxi yolunun yapımını ivedi yapmak olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ~ 8 yıl önce
Sabihada tek pist durumu devam ettikce buyumeyi ve rotarsiz ucusu unut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corlu ~ 8 yıl önce
Ucuncu havalimani acilana kadar cozum Corlu'da Mehmet Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Arkadaş Sabiha Gökçen havaalanını değerli yapan Anadolu tarafında olması. Anadolu yakasında yaşayan 7-8 milyon insan ve çevre iller.... Çorludan insanları Anadolu yakasına,İzmit, Adapazarı,Yalova hatta Bursaya katırlarlamı taşıyacaklar? Saçmalık .
işte bu kadar ~ 8 yıl önce
demekki neymişşşş rötarların sebebi yüzde 95 bizďen kaynaklı değilmiş, değilmi sayın seyirciler? yok pegasusmuş rötar yiyen... yok bilmem neymiş... azıcık haber okuyun TEK PİST ve YOĞUN sadece iki kelime anlaması çok zor değil ha hala şikayet ediyorsan ozaman hiç uçak kullanma saatlerce süren araba otobüs yolculuğu yap. daha çabuk varacaksındır gittiğin yere eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 8 yıl önce
Yıkama yağlama servisi
Yanlış ~ 8 yıl önce
Sen SAW'da tek pist olduğunu bilmiyor musun da slot talep ediyorsun o zaman kardeşim diye sormazlar mı şimdi adama? Senin yöneticilerin o yoğunluğu oluşturanlar. Bekle kardeşim acelen ne nereye gidiyorsun ikinci pisti yaptırmayı hızlandır açılınca da tepe tepe kullan ne bu kadar çok destinasyon açıyorsun demezler mi adama? Yoğunluğu yaratan bi dönüp kendisine bakmıyor, sonra yoğun ondan gecikme yok yaaa!
UÇAK HAKKINDA ~ 8 yıl önce
ben pegasusu kullanmadığımdan dolayı tehir ettiğini bilmezdim ama pazar günü konyadan istanbula gelirken havalimanında şöyle bir anons duydum .21:45 pegasus uçağı elazığdan geç geleceğinden dolayı uçak 22:30 da kalkacak denildi.Ben bindiğim Anadolu jet 21:15 kalkacaktı ama uçak yeni gelmesinden dolayı 21:30 kalktı.En azından 15 dakika genç kalktı ama pegasus gibi 45 dakika BEKLETMEDİLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konya Havalimani Kya ~ 8 yıl önce
Kulakların farklı işitiyor sanırım bu istasyonda hiç bir zaman o duyduğun şekilde anons yapılmadı ya az vicdanlı olun çamur atarken.
Flypgs ~ 8 yıl önce
Basarlar Nane bey her zaman flypgs.com

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000