01 Haziran 2012, Cuma 10:21:48

PEGASUS’UN YENİ REKLAMI TARTIŞILIYOR

Sosyal medyayı en etkili kullanan havayolu şirketlerinden Pegasus’un, bir sosyal paylaşım sitesindeki reklamında kadınları ön plana çıkarması özellikle kabin memurlarının tepkisini çekti...
  • Aslında burada THY'ye de biraz dokundurmuş olabilir mi? Şimdi istermisin bir de "YA DA" reklamı yapsınlar. Hani, Hasanla, Hüseyinle uçun gibi?
  • bir arkadaş yorum yapmış pilotlardan bazıları yemek alıyorlar diye,doğrudur,bazıları alır ki o da artan yemeklerdir,onlardan da etli türlerini seçerler.o yemeklerin buzu bir kere çözüldümü zaten bir daha yenmez.ve sadece pilotlar değil kabin ekiplerindende alan olur,teknikten de... ama sadece et kısımlarını.kendileri için değil kedi-köpek için.Ama sen bunu anlamazsın arkadaş..
  • Oncelikkle soliyim benim asil meslegim reklamcilik 5 sene reklamcilik okudum reklam elestirisini senden cok dahaiyi yaparim . Benim lafim pegasusa deil sizin gibi sig dusunen insanlara 1 o grev niye yapildi zerre kadar bilgin yok!!! 2 bi meslek grubuna camur atmadan once seninde kardesin, ablan bu meslekte olbilrdu onu dusun . Ayrica kazandigimiz parayi dert edenlere o paranin hepsi helal hepsinde alinteri var. BiZ bu meslegi bilerek ve isteyerek sectik ve bircok fedakarlik yapioruz ailemziden yuvamizdan gunlerce uzak kalioruz. Gecemizi gunduzumuzu bilmioruz. Grev konusuna gelince kimse calistigi kuruma ihanet etmio sadece anayal hakki olan grev yasagini protesto edio haklari elinden gitmesin isto, bos gununde coguyla esiyle oturken ucusa cagirmainlar istio.. Haklari gasp edilmesin istiio ama sizin gibiler oldukca bu memlekette isimiz cidden zor. Cunku beyin bedava!!! Oku arastir sonra yaz. Bi gun seninde haklarin gasp ediir sende bu benim hakkim dersin!!! Sirayla bekle!!!
  • Dunyada tum reklamlarda kadinlar on planda tutulur. Bazen isin dozunu kaciran reklamlar olabiliyor. Genelde sunu soruyorum kadinlar madem bu tutumdan rahatsiz neden reklamlarda oynamayi kabul ediyorlar? Ekmek parasi icinse onurlarini neden ayaklar altina sermek yerine baska bir is yapmayi dusunmuyorlar? Bu bakis acisini kadinlar degistirebilir sadece. Pegasus reklamlari hafif konuyu espiriye almistir bence cok eglenceli bir tanitim kimsenin cinsel obje oldugu falan yok zaten bu kizlar manken kabin memuru olan bayanlar arkada bavulu ve uniformasi ile dolasiyor bunun kabin personeli icle ilgisi yok. Manken oynatma konusuda dogal olarak manknler guzel uzun bayanlardir. Atlaj jet reklamlarindaki gibi kabin memurunu onje olacak gosterecek rahatsiz edici sloganlar mevcut degil.
  • Sirket yetkililerine sormak isterim bu guzelleride flycafede kac paraya satiyorlar malum kabin icinde hersey parayla pgs de
  • bazı pilotlar var uçakta kalan yiyecekleri içecekleri çantalarına doldurup eve götürüyor arkadaş 25bin maaş alıyosun ne istiyosun şirketin ikramından...
  • ee tabi hizmeti sunan güzel kibar hanım hanımcık olmalı....bazılarının suratı 5 karış...bu arada thy atatürk kontrollüğünde çalışanların durumuda içler acısı bir surat bir tavır bir artist bir bilmiş....thy yönetimimi bunlarada dikkat etsin...personele kötü muamele var...
  • Sen uçağa karı kız görmek için geliyorsaN abdestini tutmaya çalış zira amansız kaza gelebilir başına havada
  • Almanya ve Hollanda o nasıl güzellik öyle...
  • Ne alakası var allah aşkına.....

Geçtiğimiz yıllarda Axe markasının kabin memurlarını cinsel obje gibi gösterdiği reklamlarından sonra bu kez Pegasus Havayolları’nda benzer bir kampanya başlatıldı.

Facebook’ta dolaşan ve milyonlarca kişinin izlediği reklamlar, kadınların cinsel obje olarak kullanıldığını düşünenlerin tepkisini çekti.

Airporthaber’e şikayette bulunan çok sayıda kabin memuru, Pegasus  Havayolları’nın söz konusu reklamlarda özellikle kabin memurlarını cinsel obje olarak çağrıştırdığını, kabin memurlarının işten atıldığı bir dönemde böyle bir reklamın incitici olduğunu kaydettiler.

‘Yolculuk bu güzellerle daha güzel. Her biri ayrı güzel, her güzel ayrı bir dil’, ‘ flypgs.com’a girin dillere destan güzellerle birlikte uçun’ sloganları kullanılarak hazırlanan viral reklamda farklı ülkelerden kadınlar kullanılıyor.

Sözkonusu reklama Pegasus’un Facebook’taki resmi sayfasından da tepkiler geliyor.

©AirportHaber

PEGASUS’UN YENİ REKLAMI TARTIŞILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Aslında? ~ 12 yıl önce
Aslında burada THY'ye de biraz dokundurmuş olabilir mi? Şimdi istermisin bir de "YA DA" reklamı yapsınlar. Hani, Hasanla, Hüseyinle uçun gibi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy kabinden ~ 12 yıl önce
bir arkadaş yorum yapmış pilotlardan bazıları yemek alıyorlar diye,doğrudur,bazıları alır ki o da artan yemeklerdir,onlardan da etli türlerini seçerler.o yemeklerin buzu bir kere çözüldümü zaten bir daha yenmez.ve sadece pilotlar değil kabin ekiplerindende alan olur,teknikten de... ama sadece et kısımlarını.kendileri için değil kedi-köpek için.Ama sen bunu anlamazsın arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pengune'e ~ 12 yıl önce
Oncelikkle soliyim benim asil meslegim reklamcilik 5 sene reklamcilik okudum reklam elestirisini senden cok dahaiyi yaparim . Benim lafim pegasusa deil sizin gibi sig dusunen insanlara 1 o grev niye yapildi zerre kadar bilgin yok!!! 2 bi meslek grubuna camur atmadan once seninde kardesin, ablan bu meslekte olbilrdu onu dusun . Ayrica kazandigimiz parayi dert edenlere o paranin hepsi helal hepsinde alinteri var. BiZ bu meslegi bilerek ve isteyerek sectik ve bircok fedakarlik yapioruz ailemziden yuvamizdan gunlerce uzak kalioruz. Gecemizi gunduzumuzu bilmioruz. Grev konusuna gelince kimse calistigi kuruma ihanet etmio sadece anayal hakki olan grev yasagini protesto edio haklari elinden gitmesin isto, bos gununde coguyla esiyle oturken ucusa cagirmainlar istio.. Haklari gasp edilmesin istiio ama sizin gibiler oldukca bu memlekette isimiz cidden zor. Cunku beyin bedava!!! Oku arastir sonra yaz. Bi gun seninde haklarin gasp ediir sende bu benim hakkim dersin!!! Sirayla bekle!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsin dogrusu ~ 12 yıl önce
Dunyada tum reklamlarda kadinlar on planda tutulur. Bazen isin dozunu kaciran reklamlar olabiliyor. Genelde sunu soruyorum kadinlar madem bu tutumdan rahatsiz neden reklamlarda oynamayi kabul ediyorlar? Ekmek parasi icinse onurlarini neden ayaklar altina sermek yerine baska bir is yapmayi dusunmuyorlar? Bu bakis acisini kadinlar degistirebilir sadece. Pegasus reklamlari hafif konuyu espiriye almistir bence cok eglenceli bir tanitim kimsenin cinsel obje oldugu falan yok zaten bu kizlar manken kabin memuru olan bayanlar arkada bavulu ve uniformasi ile dolasiyor bunun kabin personeli icle ilgisi yok. Manken oynatma konusuda dogal olarak manknler guzel uzun bayanlardir. Atlaj jet reklamlarindaki gibi kabin memurunu onje olacak gosterecek rahatsiz edici sloganlar mevcut degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pax ~ 12 yıl önce
Sirket yetkililerine sormak isterim bu guzelleride flycafede kac paraya satiyorlar malum kabin icinde hersey parayla pgs de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 12 yıl önce
bazı pilotlar var uçakta kalan yiyecekleri içecekleri çantalarına doldurup eve götürüyor arkadaş 25bin maaş alıyosun ne istiyosun şirketin ikramından...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşkınn ~ 12 yıl önce
ee tabi hizmeti sunan güzel kibar hanım hanımcık olmalı....bazılarının suratı 5 karış...bu arada thy atatürk kontrollüğünde çalışanların durumuda içler acısı bir surat bir tavır bir artist bir bilmiş....thy yönetimimi bunlarada dikkat etsin...personele kötü muamele var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Sen uçağa karı kız görmek için geliyorsaN abdestini tutmaya çalış zira amansız kaza gelebilir başına havada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 12 yıl önce
Almanya ve Hollanda o nasıl güzellik öyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu SHYO ~ 12 yıl önce
Ne alakası var allah aşkına.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000