21 Aralık 2012, Cuma 08:54:44

PEGASUS'UN SİPARİŞİ AIRBUS'I UÇURDU

Türkiye’den gelen 12 milyar dolarlık sipariş, Airbus üreticisi EADS’in borsadaki hisse senetlerini önemli derecede artırdı. Sipariş, bazı üretim bölümleri kapanan ve Münih’ten Fransa’ya taşınma hazırlığında olan şirket çalışanlarını da sevindirdi.
  • Sürekli Pegasus ekipleri biryerlere gidiyormuş. Kimse giden yok arkadaşlar, kandirmayin insanlari.
  • Bünyeden THY'na uçup giden kokpit ekibiyle de rekor kırmaya aday...
  • airbus 320 neo şuanda 737 lerden üstün durumda belki ama airbusun maliyeti ve bakımı söz konusu olunca herzaman boeing 1 numara bence airbus yerine boeing 737 max serisinden sipariş verebilirdi ama ali sabancı bunu düşünmüştür elbetteki belki böylesi daha doğru onun için pegasusa hayırlı olsun :)
  • Boyünk
  • Uçursa ne olurki ERZURUM a uçmadıktan sonra
  • doğrunun ne olduğunu bilen sayın arkadaşım sen önce boeing yazmayı öğren ondan sonra hangi uçağın doğru olduğuna karar ver... :)
  • Boyink..! O ne ki yahu
  • pegasus da dogruyu buldu Boying den vazgecti sonunda :)

Üretim birimleri Avrupa’nın farklı kentlerine dağılmış olan Airbus üreticisi EADS, Pegasus’un verdiği 100 adetlik uçak siparişinin sevincini yaşıyor.

Haberin duyulması üzerine şirketin dünya borsalarındaki değeri yüzde üç oranında attı.

İki gün önce Frankfurt borsasında ortalama 27 Euro üzerinden işlem gören şirket hisseleri dün itibarıyla 30 Euro’ya çıktı.

Analistler, Frankfurt borsasında işlem gören hisse senetlerinin toplam piyasa değeri 24.70 milyar Euro olan EADS’in daha da değer kazanacağını tahmin ediyor.

Münih’teki üretim birimlerinin bazı bölümlerini kapatıp, Fransa’nın Toulouse kentine taşınma telaşında olan çalışanlar da, işyerimiz güvenceye kavuşuyor diye sevinç içinde. EADS’in Münih merkezinde uzun yıllar uçak mühendisi olarak çalışan Mahmut Türker, “Türkiye’den böyle büyük siparişlerin gelmesi bizleri çok mutlu ediyor” dedi.


Aynı zamanda FDP’nin eyalet milletvekili adayı olan Türker, “Türkiye ile olan ortak çalışmalar, son yıllarda büyük ivme kazandı. Pegasus’un yanı sıra Türk Hava Yolları’nın da yapımı devam eden Airbus siparişleri var. Pegasus’un 100 adet sipariş vermesi çok büyük bir olay. Biz Türk çalışanlar, bu gelişmeden bir kata daha sevinçliyiz. Airbus üretimi Avrupa’nın değişik kentlerinde yapılıyor. Münih’teki Ottobrunn ile yakındaki Augsburg önemli merkezler. Uçakların gövde montajı ise Hamburg’da yapılıyor” şeklinde konuştu. (Hürriyet Avrupa)

PEGASUS'UN SİPARİŞİ AIRBUS'I UÇURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sürekli Pegasus ekipleri biryerlere gidiyormuş. Kimse giden yok arkadaşlar, kandirmayin insanlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Kuş ~ 11 yıl önce
Bünyeden THY'na uçup giden kokpit ekibiyle de rekor kırmaya aday...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
gitseler nolur pilotmu yok güzel ülkemde ? :) kendini vazgeçilmez zanneden astronotlar kalmadı diye bilirdik...
ibrahim; ~ 11 yıl önce
airbus 320 neo şuanda 737 lerden üstün durumda belki ama airbusun maliyeti ve bakımı söz konusu olunca herzaman boeing 1 numara bence airbus yerine boeing 737 max serisinden sipariş verebilirdi ama ali sabancı bunu düşünmüştür elbetteki belki böylesi daha doğru onun için pegasusa hayırlı olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Boyünk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYİLE ALINMAYAN ~ 11 yıl önce
Uçursa ne olurki ERZURUM a uçmadıktan sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaale almayan_1 ~ 11 yıl önce
Sayın airporthaber yönetimi'de bu arkadaşı kaale almasa iyi olacak bence !! Erzurum da Erzurum....
airbus'a ~ 11 yıl önce
doğrunun ne olduğunu bilen sayın arkadaşım sen önce boeing yazmayı öğren ondan sonra hangi uçağın doğru olduğuna karar ver... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes uzman ~ 11 yıl önce
Boyink..! O ne ki yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noname ~ 11 yıl önce
Eyirbas'in kuzeni oluyor :)
Aynen.. ~ 11 yıl önce
Bence de kuzen... Şaka bi yana bir bakmışsınız ikisinin sahipleri ya aynıdır ya da aynı kulüpte kadeh tokuşturuyordur...
airbus ~ 11 yıl önce
pegasus da dogruyu buldu Boying den vazgecti sonunda :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000