31 Temmuz 2010, Cumartesi 13:57:18

PEGASUS'UN LASTİĞİ PATLADI

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Frankfurt seferi yapan B737-800 tipi yolcu uçağının iniş sırasında lastiği patladı.
  • Şirketimize geçmiş olsun diyorum . Umarım böyle talihsiz olaylar tekrar yaşanmaz.
  • Acaba Cin talimat versede akrabalar Bri-SA'da tayyare lastiği yapsalar? Yoksa lastik falan değiştirecekleri yok bunların....
  • Hayret ettim dogrusu... Pegasus´atoz kondurmayan arkadaslar THY´nin yerden yere vurulmasina alkis tutarken, Pegasus´a elestiriyi bile cok görüyorlar. Eminim bunlar THY´den sutlanan tayfalardir. Charter oldugunuzu unutmayin kardesim !!! Ucaginizdaki hosteslerinizin kalitesi sizin kaliteniz demektir. 3 kere uctum ücünde de Kabin amiri yolcularin huzurunda ekibe terör estiriyordu. Bu gibi aksakliklar sirketin ayibidir. Yolcunun böyle seylere tanik olmasi kabul edilemez. Sirketinizin arkasinda kim durursa dursun, kalite personel ile baslar ekipman ile devam eder, profesyonel organizasyon ile tamamlanir. hayirli isler, bol günesler pegasus´a da iyi inisler.
  • Özel bir şirkette kaptan olarak görev yapıyorum. Pegasus uçağının Frankfurt 25L pistini bloke etmesinden dolayı 25R pistine iniş yaptık. Kimsenin yaralanmaması ve uçağın hasarlanmaması çok sevindirici. Kaptan pilotlarımızı kutluyor, Pegasus ailesine geçmiş olsun diyorum.
  • Arkadaşlar, havacı olduğunu zanneden ama hiç bir alakası olmayan, yazmış olmak için buraya yorum yazanlara lütfen cevap vermeyin, versenizde anlamazlar. Evindeki klimasında bile havanın yoğunlaşması sebebiyle oluşan suyu anlamayıp "uçağın tavanından su geliyordu" diye yazanlara cevap verseniz ne olur?
  • Kaptan kimmiş bilen var mı?
  • iniş takımlarının havada iken dönmemesi açısından onları sabit tutan bir sistem vardır. yani iniş takımları sürükleme ile havada hareket etmezler. Sağ ana iniş takımında bulunan sensör ile sağ iniş takımı yere temas ettiği andan itibaren bu sistem kendini iptal eder ve ana iniş takımları yere değdiğini anlayarakdönmeye başlar. Ancak ön dikme halen dönemez durumdadır. ön dikmenin oturmasıyla beraber böyle bir ses duymanız normaldir. Emniyetli uçuşlar...
  • Pegasusu severim bize ucuz uçuş imkanı sunduğu için takdirde ederim. Bu nedenle cok sık ucuyorum zaten lakin bazı arkadaşların yorumları her ne kadar" bakkal ağzı" ile yapılmış olsa da haklılık payları var. Şöyle ki; nedenini bilmemekle beraber- siz tecrübeli havacı arkadaşlardan cevabını bekleyirum- Yaptığım istisnasız her ucusta ön dikme yere temas ettiğinde akkılları alan bir gacırtı sesi ile karşılaşıyorum. Bence sert iniş diye adlandırılan olay bundan kaynaklanıyor. Kimse kusura bakmasın ama amortisör diyeceğim :) heralde bir problem var... Güm diye yerden aldığı enerji ve darbeyi ucağın içine veriyor.
  • Tabii ki arıza olacak,sonuçta istem dışı arızalarda olacak.bunlar bizim işimizin bir parçası.. uçağın take-off ve landing hareketleri en riskli zamanıdır.bu riski en aza indirmek tecrübeyle sabittir.ve ben inanıyorum ki tüm kaptanlarımız gerekli tecrübeye sahipler.geçmiş olsun diyeceğimize,sölediklerinize bakın.ayıp ayıp.hepimiz havacıyız,birbirimize destek vermemiz lazım.ama biz türkler adam yerine koyulmak için,en çok bildiğimiz eleştirmenliğe soyunuruz hemen.aslında adam olmanın kıstasları yüzyıllardır apaçık belirtilmişken...çok büyük geçmiş olsun diyorum tüm pegasus camiasına ve havacılara.....TEKNİSYEN
  • burada olumsuz olarak yorum yapan herkese seslenmek istiyorum.yahu sizler kimsiniz,bu işi ne kadar anlıyorsunuz,hayret birşeysiniz yaa,tekerleğin patlamaya hakkı yok mu,motor un arızalanmaya hakkı yok mu..pilotlar lastik patlatmak için eğitim almıyorlar kardeşim.eğer lastik patlarsa uçağı pistin içinde tutabilmek için eğitim alıyorlar.uçağın motorunu arızalamak için eğitim almıyorlar,motor arızalanırsa o uçağı emniyetle yere indirebilmek için eğitim alıyorlar.sakın pilotlarımızı yabancılarla karşılaştırmayın.onlarada artık eğitim veren biziz.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalanıp Almanya'nın Frankfurt şehrine giden Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının lastiği patladı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; 803 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren TC-APJ kuyruk tescilli uçağın çekilmesi için pistin 2 saat süreyle trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Uçağın daha sonra bakıma alındığı öğrenildi.

AirportHaber.com

PEGASUS'UN LASTİĞİ PATLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 14 yıl önce
Şirketimize geçmiş olsun diyorum . Umarım böyle talihsiz olaylar tekrar yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba Cin talimat versede akrabalar Bri-SA'da tayyare lastiği yapsalar? Yoksa lastik falan değiştirecekleri yok bunların....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayret ettim dogrusu... Pegasus´atoz kondurmayan arkadaslar THY´nin yerden yere vurulmasina alkis tutarken, Pegasus´a elestiriyi bile cok görüyorlar. Eminim bunlar THY´den sutlanan tayfalardir. Charter oldugunuzu unutmayin kardesim !!! Ucaginizdaki hosteslerinizin kalitesi sizin kaliteniz demektir. 3 kere uctum ücünde de Kabin amiri yolcularin huzurunda ekibe terör estiriyordu. Bu gibi aksakliklar sirketin ayibidir. Yolcunun böyle seylere tanik olmasi kabul edilemez. Sirketinizin arkasinda kim durursa dursun, kalite personel ile baslar ekipman ile devam eder, profesyonel organizasyon ile tamamlanir. hayirli isler, bol günesler pegasus´a da iyi inisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özel bir şirkette kaptan olarak görev yapıyorum. Pegasus uçağının Frankfurt 25L pistini bloke etmesinden dolayı 25R pistine iniş yaptık. Kimsenin yaralanmaması ve uçağın hasarlanmaması çok sevindirici. Kaptan pilotlarımızı kutluyor, Pegasus ailesine geçmiş olsun diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, havacı olduğunu zanneden ama hiç bir alakası olmayan, yazmış olmak için buraya yorum yazanlara lütfen cevap vermeyin, versenizde anlamazlar. Evindeki klimasında bile havanın yoğunlaşması sebebiyle oluşan suyu anlamayıp "uçağın tavanından su geliyordu" diye yazanlara cevap verseniz ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptan kimmiş bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iniş takımlarının havada iken dönmemesi açısından onları sabit tutan bir sistem vardır. yani iniş takımları sürükleme ile havada hareket etmezler. Sağ ana iniş takımında bulunan sensör ile sağ iniş takımı yere temas ettiği andan itibaren bu sistem kendini iptal eder ve ana iniş takımları yere değdiğini anlayarakdönmeye başlar. Ancak ön dikme halen dönemez durumdadır. ön dikmenin oturmasıyla beraber böyle bir ses duymanız normaldir. Emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasusu severim bize ucuz uçuş imkanı sunduğu için takdirde ederim. Bu nedenle cok sık ucuyorum zaten lakin bazı arkadaşların yorumları her ne kadar" bakkal ağzı" ile yapılmış olsa da haklılık payları var. Şöyle ki; nedenini bilmemekle beraber- siz tecrübeli havacı arkadaşlardan cevabını bekleyirum- Yaptığım istisnasız her ucusta ön dikme yere temas ettiğinde akkılları alan bir gacırtı sesi ile karşılaşıyorum. Bence sert iniş diye adlandırılan olay bundan kaynaklanıyor. Kimse kusura bakmasın ama amortisör diyeceğim :) heralde bir problem var... Güm diye yerden aldığı enerji ve darbeyi ucağın içine veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tabii ki arıza olacak,sonuçta istem dışı arızalarda olacak.bunlar bizim işimizin bir parçası.. uçağın take-off ve landing hareketleri en riskli zamanıdır.bu riski en aza indirmek tecrübeyle sabittir.ve ben inanıyorum ki tüm kaptanlarımız gerekli tecrübeye sahipler.geçmiş olsun diyeceğimize,sölediklerinize bakın.ayıp ayıp.hepimiz havacıyız,birbirimize destek vermemiz lazım.ama biz türkler adam yerine koyulmak için,en çok bildiğimiz eleştirmenliğe soyunuruz hemen.aslında adam olmanın kıstasları yüzyıllardır apaçık belirtilmişken...çok büyük geçmiş olsun diyorum tüm pegasus camiasına ve havacılara.....TEKNİSYEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burada olumsuz olarak yorum yapan herkese seslenmek istiyorum.yahu sizler kimsiniz,bu işi ne kadar anlıyorsunuz,hayret birşeysiniz yaa,tekerleğin patlamaya hakkı yok mu,motor un arızalanmaya hakkı yok mu..pilotlar lastik patlatmak için eğitim almıyorlar kardeşim.eğer lastik patlarsa uçağı pistin içinde tutabilmek için eğitim alıyorlar.uçağın motorunu arızalamak için eğitim almıyorlar,motor arızalanırsa o uçağı emniyetle yere indirebilmek için eğitim alıyorlar.sakın pilotlarımızı yabancılarla karşılaştırmayın.onlarada artık eğitim veren biziz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000