01 Temmuz 2013, Pazartesi 11:36:06

PEGASUS'UN HAZİRAN KABUSU!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan operasyonlarını yürüten Pegasus Havayolları, yer hizmetlerini kendisinin vermeye başladığı tarihten itibaren rötarlı uçuşlarıyla dikkat çekti. Havayolunun Haziran ayı performansı dip yaptı.
  • Daha bir aylık bir kuruluş için böylesine acımasız yorum yapmak doğru değil. SAW havalimanında çelebi yer hizmerlerini ilk aldığında yaşanan gecikmeler hem daha fazlaydı hem de daha uzun sürdü. Kaldı ki yer hizmetlerinin en önemli bacağı olan ramp hizmeti hala çelebi tarafından veriliyor. Uçuşların yoğunluğu ve birsürü sebepten ötürü uçaklar gecikmeye girebiliyor buna uçağa zamanında gelmesi gerekipte gelmeyen yolcuların yarattığı gecikmelerde dahil. Gecikmelerin dip yapması demek % 50 ninde çok altında olması demektir en hafif tabirle, türkçeyi doğru kullanmak gerekli özellikle böyle bir sitede yazıyorsanız. Bunun yanında misafir hizmetlerinde yaşanan değişim yolcu memnuniyetini arttırmıştır , sizin tabirinizle tavan yapmıştır. Bunları da yazalım ve böyle güzel bir atılım yapmış ,büyüyen bir havayolu için insaflı ve doğru haber yapmak gerektiğine inanıyorum
  • paran varsa uçak alırsın kokpiti tamamladınmı uçağı uçurursun yer hizmetine gelince deneyim ve tecrübe sektörde çok önemli ha deyince olmuyor.
  • Her isin baslangicinda muhakkak hatalar yanlislar olabilir ama demek degil ki hep boyle gidecek lutfen bunlari dusunerek haber yapin ve yorumlayin
  • Burada yapılan yorumlara göre hiç değişmeyen birşey var.O da Pegasus ile THY yi karşılaştırma.Eğer böyle karşılaştırmlı yorumlara bakınca Pegasus büyük bir şirket olmuş.Yorumlarınız bunu gösteriyor.Ali Sabancı,daima belirttiği tek şey Pegasus ile THY nin asla mukayese edilemez olduğu,zaten böyle bir iddialarının da olmadığı..Gerçek olan da şudur ki;ülkemizde atılımlarında bu kadar cesareti olan,hava taşımacılığının bu kadar yaygınlaşmasını başlatan,Sabiha Gökçen e ve o bölgenin bugün kü halıne gelmesine tek kaynak olan,yenilikleri uygulamak için cesur kararlar alan,sahip olduğuğu en fazla uçak sayısına ulaşan tek özel şirkettir.Ve gelişimine devam etmekte,yer hizmetlerini de yavaş yavaş kendisi yapmaya başlamıştır.Bundan daha doğal birşey olamaz tabii ki.Ama başta Çelebi bu alınan karara karşılık resmen gecikmeleri yolcu bagajlarını zamanında uçağa ulaştırmama yoluyla sebep olmaktadır.Bunun kasıtlı yapıldığını da herkes görüp biliyor.Hiç kimse Pegasus a laf atmasın.O her zaman eniyisi.
  • Çelebi Hava Servisi'yle anlaşmayı fesih eden Pegasus aldığı yanlış kararlar sonucu hem maddi açıdan zarara hemde yolcu kaybetmeye devam edecektir.
  • Kaptan çocuklarına atılan laflara yazık...Babamızın bakkalı vardıda bakkal mı olmadık?..Yoksa bu laf atanların çocuğumu yok yada pilot olamamışmı?O devrelerde o çocuklarda zorunuza gitmesin ama çok iş yaptı,yapacakta!!!
  • sefer artışı yeni personel tabii personellerin birçoğu çelebiden gelme yani devam eden personel... personeli ezmenize gerek yok çoğu uçak on time kalkıyor bazı aksaklıklar yaşanıyor buda yaz sezonun verdiği yoğunluk malum... uçuş listesine bakarsanız bazı seferlerin 1 saatte bir veya 30 dakkada bir aynı yere gittiklerini görürsünüz. slogana hak vermek lazım "Türkiye'de Havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik!" evet herkesim uçağa binebiliyor artık bu gibi kriterleride göz önünde bulundurup yorum atmak gerek!
  • 33,000 sefer ile %86, uçan beygir mi pegasus mu ne fark eder, büyüdükçe çöker, tecrübe konuşur, hele hele bir de 2 den fazla farklı tip uçaklara sahip olsunlar, batarlar, bu iş o kadar kolay değil, bi de ER koyun, tadından doyulmaz, diğerleri gibi ne A330 lar geldi geçti Türkiyeden,
  • Akşam Adanadan İstanbula geleceğim. 22:25 kalkış tabi zamanında olmadı. Uçak ancak 00:55' te kalktı. Kaptan anonsunda diğer uçağa kuş çarptığı için gecikildiğini söyledi. Adanalı yolcular bekleme salonunda sinir küpü tabi. Bir açıklama yok, küçük bebeği olanlar, rahatsızlığı olanlar, sabah işe gidecekler herkes perişan, herkes mutsuz, herkes yorgun. Bari yolcuları insan yerine koy kısa bir izahat yap, nerede? Yer görevlilerinden İki tane genç bayanı koymuşlar oraya, onların da birşeyden haberi yok sus pus bağırış çağırışlara hakaretlere maruz kalıyorlar. Bana göre maaşlarını kuruşu kuruşuna hak ettiler. Aldığını hak etmeyen değerlendirmesini Ali beye havale ediyorum. Haa unutmadan, ekibinde ne denli bunaldığı gözden kaçmadı hani. Yanlışlıkla PA dan iki kez telsiz gönderilmesi de manidardır aslında EXCESSIVE WORKLOAD der yabancılar. Anlayan anladı. Yine de Allah kazadan beladan korusun ama dualarla bu iş bir yere kadar. Havacılık hata kaldırmaz. Bunu da bilen bilir.
  • atıp tutuyordunuz, :)))))))

Pegasus Havayolları, Çelebi Hava Servisi’nden aldığı yer hizmetleri sözleşmesini 1 Haziran tarihi itibariyle iptal etti.  Yolcu check-in, uçağa kabul, kayıp ve hasarlı bagaj ile harekat koordinasyon hizmetlerini Çelebi Hava Servisi’nden alarak kendi ekipleriyle vermeye başlayan Pegasus Havayolları, Haziran ayı performansıyla sınıfta kaldı. Zamanında kalkış performansını internet sitesinden yayınlayan havayolu, Haziran ayı itibariyle performans kaybı yaşadı. Önceki aylarda yüzde 90’lar seviyesinde olan zamanında kalkış performansı Haziran ayı ortalaması yüzde 81 olarak ortaya çıkarken son hafta düşüş hızlandı.

24-30 Haziran haftasında yüzde 74 seviyesine gerileyen Pegasus, son günlerde sık sık basına yansıyan rötar haberleriyle gündeme geldi. Pegasus Havayolları’nın artan rötarlarında, yer hizmetlerinde yaşanan aksamaların etkili olabileceği kaydedildi.

Öte yandan 2005 yılının Aralık ayından bu yana tüm zamanında kalkış performanslarını yayınlayan Pegasus, Haziran ayı baz alındığında 2010 yılındaki  yüzde 73'lük zamanında kalkış oranından sonraki en kötü ikinci performansını bu yıl gerçekleştirmiş oldu. Pegasus Havayolları, zamanında kalkış oranlarında en iyi Haziran ayı performansını ise 2011 yılında elde ettiği yüzde 92,34'lük rakamla gerçekleşitrmişti.

©AirportHaber.com ÖZEL

PEGASUS'UN HAZİRAN KABUSU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

İnsaflı olalım ~ 11 yıl önce
Daha bir aylık bir kuruluş için böylesine acımasız yorum yapmak doğru değil. SAW havalimanında çelebi yer hizmerlerini ilk aldığında yaşanan gecikmeler hem daha fazlaydı hem de daha uzun sürdü. Kaldı ki yer hizmetlerinin en önemli bacağı olan ramp hizmeti hala çelebi tarafından veriliyor. Uçuşların yoğunluğu ve birsürü sebepten ötürü uçaklar gecikmeye girebiliyor buna uçağa zamanında gelmesi gerekipte gelmeyen yolcuların yarattığı gecikmelerde dahil. Gecikmelerin dip yapması demek % 50 ninde çok altında olması demektir en hafif tabirle, türkçeyi doğru kullanmak gerekli özellikle böyle bir sitede yazıyorsanız. Bunun yanında misafir hizmetlerinde yaşanan değişim yolcu memnuniyetini arttırmıştır , sizin tabirinizle tavan yapmıştır. Bunları da yazalım ve böyle güzel bir atılım yapmış ,büyüyen bir havayolu için insaflı ve doğru haber yapmak gerektiğine inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
paran varsa uçak alırsın kokpiti tamamladınmı uçağı uçurursun yer hizmetine gelince deneyim ve tecrübe sektörde çok önemli ha deyince olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasusum ~ 11 yıl önce
Her isin baslangicinda muhakkak hatalar yanlislar olabilir ama demek degil ki hep boyle gidecek lutfen bunlari dusunerek haber yapin ve yorumlayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabihadan... ~ 11 yıl önce
Burada yapılan yorumlara göre hiç değişmeyen birşey var.O da Pegasus ile THY yi karşılaştırma.Eğer böyle karşılaştırmlı yorumlara bakınca Pegasus büyük bir şirket olmuş.Yorumlarınız bunu gösteriyor.Ali Sabancı,daima belirttiği tek şey Pegasus ile THY nin asla mukayese edilemez olduğu,zaten böyle bir iddialarının da olmadığı..Gerçek olan da şudur ki;ülkemizde atılımlarında bu kadar cesareti olan,hava taşımacılığının bu kadar yaygınlaşmasını başlatan,Sabiha Gökçen e ve o bölgenin bugün kü halıne gelmesine tek kaynak olan,yenilikleri uygulamak için cesur kararlar alan,sahip olduğuğu en fazla uçak sayısına ulaşan tek özel şirkettir.Ve gelişimine devam etmekte,yer hizmetlerini de yavaş yavaş kendisi yapmaya başlamıştır.Bundan daha doğal birşey olamaz tabii ki.Ama başta Çelebi bu alınan karara karşılık resmen gecikmeleri yolcu bagajlarını zamanında uçağa ulaştırmama yoluyla sebep olmaktadır.Bunun kasıtlı yapıldığını da herkes görüp biliyor.Hiç kimse Pegasus a laf atmasın.O her zaman eniyisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kasıtlı mı? ~ 11 yıl önce
Çelebi bunu kasıtlı yapıyorsa bir cezası da anlaşmalarda olmalı heralde. Eğer ceza yoksa Pegasus sözleşme yapmada en iyisi değil.
Turkish ~ 11 yıl önce
Çelebi Hava Servisi'yle anlaşmayı fesih eden Pegasus aldığı yanlış kararlar sonucu hem maddi açıdan zarara hemde yolcu kaybetmeye devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Çocuğu ~ 11 yıl önce
Kaptan çocuklarına atılan laflara yazık...Babamızın bakkalı vardıda bakkal mı olmadık?..Yoksa bu laf atanların çocuğumu yok yada pilot olamamışmı?O devrelerde o çocuklarda zorunuza gitmesin ama çok iş yaptı,yapacakta!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlayana ~ 11 yıl önce
senin zoruna gitti galiba torpisiz,kendi emeğiyle pilot olmus,üstün yetenekli arkadasım benim(!)
saw staff ~ 11 yıl önce
sefer artışı yeni personel tabii personellerin birçoğu çelebiden gelme yani devam eden personel... personeli ezmenize gerek yok çoğu uçak on time kalkıyor bazı aksaklıklar yaşanıyor buda yaz sezonun verdiği yoğunluk malum... uçuş listesine bakarsanız bazı seferlerin 1 saatte bir veya 30 dakkada bir aynı yere gittiklerini görürsünüz. slogana hak vermek lazım "Türkiye'de Havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik!" evet herkesim uçağa binebiliyor artık bu gibi kriterleride göz önünde bulundurup yorum atmak gerek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 11 yıl önce
33,000 sefer ile %86, uçan beygir mi pegasus mu ne fark eder, büyüdükçe çöker, tecrübe konuşur, hele hele bir de 2 den fazla farklı tip uçaklara sahip olsunlar, batarlar, bu iş o kadar kolay değil, bi de ER koyun, tadından doyulmaz, diğerleri gibi ne A330 lar geldi geçti Türkiyeden,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok sıcak ~ 11 yıl önce
Akşam Adanadan İstanbula geleceğim. 22:25 kalkış tabi zamanında olmadı. Uçak ancak 00:55' te kalktı. Kaptan anonsunda diğer uçağa kuş çarptığı için gecikildiğini söyledi. Adanalı yolcular bekleme salonunda sinir küpü tabi. Bir açıklama yok, küçük bebeği olanlar, rahatsızlığı olanlar, sabah işe gidecekler herkes perişan, herkes mutsuz, herkes yorgun. Bari yolcuları insan yerine koy kısa bir izahat yap, nerede? Yer görevlilerinden İki tane genç bayanı koymuşlar oraya, onların da birşeyden haberi yok sus pus bağırış çağırışlara hakaretlere maruz kalıyorlar. Bana göre maaşlarını kuruşu kuruşuna hak ettiler. Aldığını hak etmeyen değerlendirmesini Ali beye havale ediyorum. Haa unutmadan, ekibinde ne denli bunaldığı gözden kaçmadı hani. Yanlışlıkla PA dan iki kez telsiz gönderilmesi de manidardır aslında EXCESSIVE WORKLOAD der yabancılar. Anlayan anladı. Yine de Allah kazadan beladan korusun ama dualarla bu iş bir yere kadar. Havacılık hata kaldırmaz. Bunu da bilen bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noldu ~ 11 yıl önce
atıp tutuyordunuz, :)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000