18 Kasım 2012, Pazar 09:57:08

PEGASUS'U İSTİYORLAR

Genç girişimciler, İstanbul’da düzenlenen G3 Girişimcilik Formu'na katılan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'dan uçuş talebinde bulundular.
  • Havayollarımız genelde karlı hatları kaçırmaz. Kayseri'den yazan arkadaş doğru söylüyor ise orada sefer talebe yetişmiyormuş. Tabi şu da var "Merzifon'da talep olmadığı için mi sefer yok, sefer olmadığı için mi talep yok." Aslında Çorum'un epeyi sanayici yekünü bulunuyor. Hükümetin bir vizyonu vardı: Ülke içinde orta mesafelere pervaneli yolcu uçakları ile uçuş yapmak, böylece maliyetleri düşürüp karayoluna alternatif olmak. Havayollarının bölgesel uçuşlarda bu segmentin fizibilitesine bakması lazım.
  • ASIL PESASUS YENI ACILAN IĞDIR HAVA LIMANINA SEFER DUZENLEMELİ THY DE DOLULUK %98 FİYATLAR COK YUKSEK IRAN VE NEHCIVAN VATANDASLARI NIN YOGUN KULLANDIKLARI BIR HAVA LIMANIDIR IĞDIR.
  • kars a ne zaman uçuş olacak
  • Kardeşim sadece çorummu siz önce ERZURUM seferlerini başlatında DADAŞ ların gönlünü alın
  • Sn.Sabancı ,eğer bu yorumumu okursan lütfen çözüm için birilerini görevlendir. Kayseri'den daha fazla uçuş olsun.Her uçağınız dolu gidiyor,yer bulamıyoruz,hele sabah şu 0800de giden uçağınızda hiç yer yok. Bunu daha öncede yazmıştım ama hala aynı.Yurt dışı içinde aynı taleplerimiz var. Lütfen değerlendirin.
  • Merzifon'vezirkopru,havza, ve Amasya toplasanız bir Corum etmez,Ankara'da sadece 1 milyona yakın çorumlu var , İstanbul, Antalya, İzmir'i de katacak olursak vede buna sanayiimizi ilave edersek sefer sayılarının cogaltilması isabetli karar olacağı aşikardır... Sayın Ahmet beyin bu olumlu tesbitini destekliyorum...
  • Bir öğrencinin bu foruma katılıp yaşadığı kentin gelişmesi için dilekte bulunması güzel.Normalde katılırsın dinler çıkar gezip eğlenirsin. Bence havaalanı yapmak yerine hızlı tren yapılırsa çözüm tabana yayılmış olur. Çorum'dan Merzifon'a gidişe yakın bir sürede Anakara'ya varılır.
  • Ekim Ayı yolcu rakkamlarına göre Sinop 55000 Yolcu taşımıştır Merzifonsa 66000 söylemek istediğim şu. Çorum,Amasya tokat o çevrede bu kadar yolcu toplayı sinop Tek başına bu kadar yolcu sayısına ulaştıysa bence çorumlular daha iyi düşünsün maşallah her yere uçuş istiyorlar. sinop'un nüfusu 203 Bİn Amasya 323 Bin Çorum 534 Bin toplam 857 Bin nüfusluk şehirlerin uçurduğu yolcu sayısı ortada sizce sabancı bu hatta uçak koyarmı ? not: sinoba a319 Amasyaya boinge 737-800 ucuyor.
  • Merzifon Havaalanının yolcusunun sadece Çorumlulardan oluştuğunu söylemek biraz abartıdır. Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasının bir kaç yıl önce yaptırdığı araştırmaya göre, MErzifon Havaalanınn yolcu potansiyeli 1,5 milyondur. Merzifon Havaalanını sadece Çorumlular değil, Amasya il ve ilçeleri ile beraber Tokat/Erbaa, Samsun Vezirköprü, Havza, Tosya, Kargı vs ilçeler ve doğal olarak Çorum'un ilçeleride kullanmaktadır. Çorumlu vatandaşlarımızca ve Çorum çevrelerince, Merzifondaki Havaalanını sadece Çorumlular kullanıyor, uçakları Çorumlular dolduruyor gibi asılsız bir hava yaratılmakta/pompalanmaktadır. Sn. Ali Sabancı Çorumlu vatandaşlarımızın gazıyla seferi koysun görür Çorum'un yolcu potansiyelini. Ayrıca şu an ki tarifeyi en çok Çorumlu vatandaşlarımız talep etmişlerdi. MZH-İST: 06:05- İST-MZH: 22:30 Çok verimli ve güzel bir tarifedir. Bölgedeki insanlarımız sabah İstanbula gidip, işlerini halletmekte akşam 22:30'da İstanbuldan kalkan uçak ile geri dönmektedirler. Gerisi boştur
  • denizli ye de ucsun

G3 Forumuna Çorum’dan Hitit Üniversitesi İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü Başkanı Ahmet Ölçer katıldı. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile görüşen Ölçer, Çorum’un havayolu ihtiyacını Sabancı’ya iletti.

Merzifon’dan yalnızca İstanbul Atatürk Havaalanı'na uçuş yapıldığını ve uçuş saatlerinin Çorum’a uymadığını anlatan Ölçer, yolcu potansiyelini Çorum’un karşıladığını, bu nedenle Çorum’a uyarlanmış saatlerde uçuş olması gerektiğini ifade etti.

Sabancı’dan Pegasus Havayollarının Çorum için Merzifon Havaalanına uçuş düzenlemesini talep eden Ölçer, İstanbul’un yanı sıra İzmir, Antalya, Diyarbakır gibi önemli merkezlere de uçuş yapılması gerektiğini dile getirdi.

Uçuş taleplerini not alarak gerekli çalışmanın yapılması için danışmanlarına talimat veren Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Çorum’un ihtiyaçlarını dikkate alarak Merzifon uçuşları için gerekli altyapı araştırmasını yapacaklarını ifade etti.

Sabancı, gerekli koşulların oluşması durumunda Pegasus Havayollarının Çorum’a uyarlanmış saatlerde uçuş yapılması talebini olumlu değerlendireceğini ifade etti.

PEGASUS'U İSTİYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Mustafa Kaya ~ 11 yıl önce
Havayollarımız genelde karlı hatları kaçırmaz. Kayseri'den yazan arkadaş doğru söylüyor ise orada sefer talebe yetişmiyormuş. Tabi şu da var "Merzifon'da talep olmadığı için mi sefer yok, sefer olmadığı için mi talep yok." Aslında Çorum'un epeyi sanayici yekünü bulunuyor. Hükümetin bir vizyonu vardı: Ülke içinde orta mesafelere pervaneli yolcu uçakları ile uçuş yapmak, böylece maliyetleri düşürüp karayoluna alternatif olmak. Havayollarının bölgesel uçuşlarda bu segmentin fizibilitesine bakması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGDIRA BEKLERIZ ~ 11 yıl önce
ASIL PESASUS YENI ACILAN IĞDIR HAVA LIMANINA SEFER DUZENLEMELİ THY DE DOLULUK %98 FİYATLAR COK YUKSEK IRAN VE NEHCIVAN VATANDASLARI NIN YOGUN KULLANDIKLARI BIR HAVA LIMANIDIR IĞDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
kars a ne zaman uçuş olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYİLE ALINMAYAN ~ 11 yıl önce
Kardeşim sadece çorummu siz önce ERZURUM seferlerini başlatında DADAŞ ların gönlünü alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
PGS Erzurum'a uçuyordu. Dadaşlar Pegasus'u sevmemiş olacak ki, zarar eden hat kapatıldı.
Kayseri'li, ~ 11 yıl önce
Sn.Sabancı ,eğer bu yorumumu okursan lütfen çözüm için birilerini görevlendir. Kayseri'den daha fazla uçuş olsun.Her uçağınız dolu gidiyor,yer bulamıyoruz,hele sabah şu 0800de giden uçağınızda hiç yer yok. Bunu daha öncede yazmıştım ama hala aynı.Yurt dışı içinde aynı taleplerimiz var. Lütfen değerlendirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent Batman ~ 11 yıl önce
Merzifon'vezirkopru,havza, ve Amasya toplasanız bir Corum etmez,Ankara'da sadece 1 milyona yakın çorumlu var , İstanbul, Antalya, İzmir'i de katacak olursak vede buna sanayiimizi ilave edersek sefer sayılarının cogaltilması isabetli karar olacağı aşikardır... Sayın Ahmet beyin bu olumlu tesbitini destekliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 11 yıl önce
Bir öğrencinin bu foruma katılıp yaşadığı kentin gelişmesi için dilekte bulunması güzel.Normalde katılırsın dinler çıkar gezip eğlenirsin. Bence havaalanı yapmak yerine hızlı tren yapılırsa çözüm tabana yayılmış olur. Çorum'dan Merzifon'a gidişe yakın bir sürede Anakara'ya varılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 11 yıl önce
Ekim Ayı yolcu rakkamlarına göre Sinop 55000 Yolcu taşımıştır Merzifonsa 66000 söylemek istediğim şu. Çorum,Amasya tokat o çevrede bu kadar yolcu toplayı sinop Tek başına bu kadar yolcu sayısına ulaştıysa bence çorumlular daha iyi düşünsün maşallah her yere uçuş istiyorlar. sinop'un nüfusu 203 Bİn Amasya 323 Bin Çorum 534 Bin toplam 857 Bin nüfusluk şehirlerin uçurduğu yolcu sayısı ortada sizce sabancı bu hatta uçak koyarmı ? not: sinoba a319 Amasyaya boinge 737-800 ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifonlu ~ 11 yıl önce
Merzifon Havaalanının yolcusunun sadece Çorumlulardan oluştuğunu söylemek biraz abartıdır. Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasının bir kaç yıl önce yaptırdığı araştırmaya göre, MErzifon Havaalanınn yolcu potansiyeli 1,5 milyondur. Merzifon Havaalanını sadece Çorumlular değil, Amasya il ve ilçeleri ile beraber Tokat/Erbaa, Samsun Vezirköprü, Havza, Tosya, Kargı vs ilçeler ve doğal olarak Çorum'un ilçeleride kullanmaktadır. Çorumlu vatandaşlarımızca ve Çorum çevrelerince, Merzifondaki Havaalanını sadece Çorumlular kullanıyor, uçakları Çorumlular dolduruyor gibi asılsız bir hava yaratılmakta/pompalanmaktadır. Sn. Ali Sabancı Çorumlu vatandaşlarımızın gazıyla seferi koysun görür Çorum'un yolcu potansiyelini. Ayrıca şu an ki tarifeyi en çok Çorumlu vatandaşlarımız talep etmişlerdi. MZH-İST: 06:05- İST-MZH: 22:30 Çok verimli ve güzel bir tarifedir. Bölgedeki insanlarımız sabah İstanbula gidip, işlerini halletmekte akşam 22:30'da İstanbuldan kalkan uçak ile geri dönmektedirler. Gerisi boştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
denizli ye de ucsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000