08 Şubat 2017, Çarşamba 11:37:59

Pegasus’tan skandal uygulama

Ekonomik kriz gerekçesiyle uçucu personeli part time çalışmak zorunda bırakan Pegasus Havayolları, iş sözleşmelerine eklenen bir madde sayesinde asgari ücret zammını maaşlara yansıtmadı.
  • Pegasus’dan ‘Şok’… 5000 kişiyi işe alacak. Birçok Uçak markasını da bünyesinde barındıran Pegasus, 2017 yılında Şok bir kararla 5.000 kişiye daha istihdam sağlayacak. 14:1811 Şubat 2017 Ekonomi Türkiye'nin en hızlı büyüyen organize Uçak şirketi Pegasus Hava Yolları Şok bir şekilde 5000 kişilik personel alımıyle ekonomiye katkıda bulunacaktır. İstanbul Kurtköyde yapılan toplantı sonucu; yeni bir istihdam seferberliği başlatılmıştır.. İş arıyorum diyen kim varsa bize gelsin maaşını eksiksiz ödeyeceğiz; Bölüm müdürleri ve Direktörlerimize de diyoruz ki alın terinin karşılığını nakit olarak siz verin.Her bölümden personel alınacaktır.Saygılarımızla.Hamamcı Teyzeniz garantisiyle iyi günler.
  • Zaman'ında MNG de Florya alarga restoranda genel müdüre rest çekmişti pilotlar biz sizle uçmuyoruz diye sonrasında anında geri adım atmıştı gn md duyurulur...
  • Bu nasıl iş ya bu nasıl sözleşme hiçbir yerinde yazmıyordu asgari ücret yansıtılmaz kıdem tazminatını alamıyorsun diye yada bu nasıl bir sözleşme her tarafı işverenden yana bu nasıl adaletki böyle bir kurumsal şirket e böyle haklar tanınabiliyor bu hükümetin savcılarını göreve davet ediyorum böyle bir sözleşmeyi kabul etmiyorum.
  • Kayyum atansin..
  • Şubattan itibaren part-time yok... doğru haber yapın... eksik bilgilendirme yapmayın!
  • Borçlar kanunu üzerinden yapılan sözleşme ile zaten sezonluk işçi statüsünden çalıştırılan emekçi arkadaşlarımızın birde haklarını yiyorlar...Kanunen üstünlükleri var şirketlerin kafasına göre iş yapma üstünlüğü..
  • Efa tur çalışanları sizin için üzülüyorum aşağıdaki haberleri okudum hak yemek iyi bir şey değil temennim düzelmesi
  • Çalıştığı firmalarda aynı
  • Baştan sakat yapılmış sözleşmeler geçersizdir. Geçersiz sözleşmeyle istihdam yapan şirket her zaman sıkıntıya girer.
  • Uçuş ekipleri hala ne duruyorsunuz? 1 hafta uçmayın, bakalım ne oluyor? Bakınız Lufthansa, lokavt olsa bile biliyorsunuz ki bu ülkede ciddi pilot açığı mevcut.

Ekonomik kriz gerekçesiyle uçucu personeli part time çalışmak zorunda bırakan Pegasus Havayolları, iş sözleşmelerine eklenen bir madde sayesinde asgari ücret zammını maaşlara yansıtmadı.

Pegasus Havayolları’nda çalışanlara yönelik rahatsız edici uygulamalar sürüyor. Bir süre önce ekonomik şartları gerekçe göstererek çok sayıda çalışanı kapı önüne koyan Pegasus Havayolları, kalanları da işten çıkarılma korkusuyla part time (yarı zamanlı) çalışmak zorunda bırakmıştı.

Çalışanlara yönelik olumsuz yaptırımlarıyla dikkat çeken Pegasus Havayolları’nın iş sözleşmelerine koyduğu bir madde ise  akıllara durgunluk verdi.

Sözleşmede yer alan, “ asgari ücrete yapılan zam oranında uçuş tazminatından kesinti yapılır” maddesinden yola çıkarak çalışanlara asgari ücret zammı verildi ancak aynı miktarda uçuş tazminatlarından kesinti yapıldı. 

Asgari ücrete ek olarak uçuş tazminatı üzerinden maaş alan kabin ekipleri, maaşlarında asgari ücret zam farkını göremeyince önlerine sözkonusu sözleşme çıkarıldı. Aslında asgari ücret zammı yapılmıştı ancak bin 400 TL'lik asgari ücrete yapılan 100 TL'lik zam uçuş tazminatından kesildiği için zam yapılmadığı şeklinde algı ortaya çıktı.


©AirportHaber

Pegasus’tan skandal uygulama

Yorumlar Tüm Yorumlar (152)

Personel alımı hk. ~ 7 yıl önce
Pegasus’dan ‘Şok’… 5000 kişiyi işe alacak. Birçok Uçak markasını da bünyesinde barındıran Pegasus, 2017 yılında Şok bir kararla 5.000 kişiye daha istihdam sağlayacak. 14:1811 Şubat 2017 Ekonomi Türkiye'nin en hızlı büyüyen organize Uçak şirketi Pegasus Hava Yolları Şok bir şekilde 5000 kişilik personel alımıyle ekonomiye katkıda bulunacaktır. İstanbul Kurtköyde yapılan toplantı sonucu; yeni bir istihdam seferberliği başlatılmıştır.. İş arıyorum diyen kim varsa bize gelsin maaşını eksiksiz ödeyeceğiz; Bölüm müdürleri ve Direktörlerimize de diyoruz ki alın terinin karşılığını nakit olarak siz verin.Her bölümden personel alınacaktır.Saygılarımızla.Hamamcı Teyzeniz garantisiyle iyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 7 yıl önce
Dalga geçmenin yeri mi??
Sarp ~ 7 yıl önce
Zaman'ında MNG de Florya alarga restoranda genel müdüre rest çekmişti pilotlar biz sizle uçmuyoruz diye sonrasında anında geri adım atmıştı gn md duyurulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsyan ~ 7 yıl önce
Bu nasıl iş ya bu nasıl sözleşme hiçbir yerinde yazmıyordu asgari ücret yansıtılmaz kıdem tazminatını alamıyorsun diye yada bu nasıl bir sözleşme her tarafı işverenden yana bu nasıl adaletki böyle bir kurumsal şirket e böyle haklar tanınabiliyor bu hükümetin savcılarını göreve davet ediyorum böyle bir sözleşmeyi kabul etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekci ~ 7 yıl önce
Hergun bi saat fazla calistiriyo bazen ikiuc saat mesai yok resmi tatilde yil basinda nefes almadan calisan ramp onun bile mesaisi ni alamadi multinet kesiliyo roster vardiyasinda 2 saat fazla calisiyosun yalan oluyo kimse de ses yok sadece arkadan atıp tutuyolar helal olsun ses yok bole devam
Velidemir potin ~ 7 yıl önce
Kayyum atansin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 7 yıl önce
Şubattan itibaren part-time yok... doğru haber yapın... eksik bilgilendirme yapmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC750 ~ 7 yıl önce
Borçlar kanunu üzerinden yapılan sözleşme ile zaten sezonluk işçi statüsünden çalıştırılan emekçi arkadaşlarımızın birde haklarını yiyorlar...Kanunen üstünlükleri var şirketlerin kafasına göre iş yapma üstünlüğü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 7 yıl önce
Efa tur çalışanları sizin için üzülüyorum aşağıdaki haberleri okudum hak yemek iyi bir şey değil temennim düzelmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hyt ~ 7 yıl önce
Çalıştığı firmalarda aynı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakat ~ 7 yıl önce
Baştan sakat yapılmış sözleşmeler geçersizdir. Geçersiz sözleşmeyle istihdam yapan şirket her zaman sıkıntıya girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev hakkımız ~ 7 yıl önce
Uçuş ekipleri hala ne duruyorsunuz? 1 hafta uçmayın, bakalım ne oluyor? Bakınız Lufthansa, lokavt olsa bile biliyorsunuz ki bu ülkede ciddi pilot açığı mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000