20 Temmuz 2016, Çarşamba 17:15:56

Pegasus'tan 'kamu personeli' açıklaması

Pegasus Havayolları, kamu personelinin biletlerinde Ağustos ayına kadar kesintisiz iade ve değişiklik yapılacağını açıkladı.
  • Mrb  ben bebekli ve iki cocuklu bir ev hanimiyim ve her sene iki yada 3 sefer türrkiyeye pegasus hava yollari ile ucuyorum ama bu son 2 sefer hic memnun kalmadim  birincisi bebek arabalarini kapatmak icin zorliyorlar  kirilana kadar.  Ikincisi Check in de 500gr.  bile dünya problem haline getiriyorlar personel hic samimi değiller.sinirli  yardimci olmuyorlar artik türkhava yollarini tercih edecem benim gittiğim yere ters ve uzak olduğu halde umarim şikayetimi dikkate alirsiniz ve durumda bir düzeltme yaparsiniz
  • Mağdur etmeyeceğiz dediginiz günden beri mağduruz. Muhatap yok. Bilet ücretleri 5 ay geçmesine rağmen hala ödenmedi. Müşteri temsilcisi ile görüşebilmek tam bir mucize.
  • Şikayet sitelerinde yüzlerce mahduriyet var. Pegasus hiç iyi bir sınav vermiyor.
  • 24 ağustos gidiş 1 eylül dönüş ucak biletlerim ohal nedeni ile izinler iptal oldu iade alabilirmiyim ücretimi
  • Öğretmenleri de kapsıyor değil mi öğretmen kimlik belgesi yeterli mi??
  • Pegasus ve THY'ye yaşanılan olağan dışı durumda kamu personelini mağdur etmedikleri için teşekkür ediyoruz. Ancak, yabancı hava yolu şirketlerinden bilet alanların mağduriyetleri maalesef çözümlenememiştir. Bürokratların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için izinlerin ivedi açılması ve yurt dışı çıkışlarda yasağı bulunmayan personele sınırlama getirilmemesi hususunun değerlendirilmesi arz olunur.
  • Charter uçuşlar dahil midir
  • ilginiz için teşekkür ederiz

Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz günü yapılan kalkışma girişimi sonrası Başbakanlık tarfından tüm kamu izinleri iptal edilmişti.

Türk Hava Yolları (THY) da dün yaptığı açıklama ile uçuşu olan kamu personelinin mağdur edilmeyeceğini ve gerekli desteğin sağlanacağını açıklamıştı.

Pegasus Havayolları da bugün yaptığı açıklama ile uçuşu olan kamu personelinin bilet iade ve değişiklik taleplerinde kesinti olmayacağını açıkladı.

İşte Pegasus'un açıklamasıİ

Kamu personel izinlerinin iptal edilmiş olması nedeni ile, 19.07.2016’ya dek (19.07 dahil) Pegasus Hava Yolları’ndan bilet satın almış ve seyahat tarihi 31.08.2016 ’ya dek olan (31.08 dahil) kamu personellerinin ve 1. derece yakınlarının, 18.07.2016 – 31.08.2016 tarihleri arasındaki Türkiye çıkışlı/varışlı (iç hat seferleri dahil) uçuşları için herhangi ceza uygulanmadan değişiklik ve iade hakkı tanınmıştır.

Bu koşulları sağlayan kamu personelimizin 25.07.2016 gün sonuna kadar işlem yaptırmaları ve kamu personeli olduğunu gösteren bir belgeyi ibraz etmeleri kaydıyla, aşağıda anlatıldığı şekilde değişiklik ve iade işlemleri uygulanacaktır:

İptal/İade talepleri:
Biletleriniz için ücretsiz iade taleplerinizi Flypgs.com üzerinden iletebilirsiniz. Sitedeki Bize Yazın bölümünden aşağıdaki link üzerinden “Bize Yazın” butonuna tıkladığınızda açılacak formu doldurarak talebinizi iletebilirsiniz. Formu doldururken “Pegasus Hava Yolları'na ait uçuşunuz ya da rezervasyonunuz var mı?” sorusuna Evet’i tıklayarak, açılan bölümde kamu personeli olduğunuzu gösteren belgelerinizin görüntüsünü dosya olarak eklemeniz gerekmektedir. İptal talebinizde iade etmek istediğiniz uçuşunuzun PNR bilgisini mutlaka bildiriniz. https://www.flypgs.com/bize-yazin/kamu-calisanlari-bilet-iptali

Değişiklik talepleri:
Değişikliklerde herhangi bir ücret cezası uygulanmaksızın, sadece yeni uçuşun ücret farkı alınacaktır. Değişiklik işlemleriniz için aşağıdaki kanallarımızı kullanabilirsiniz.

a. Flypgs.com sitesi Bize Yazın bölümündeki aşağıdaki linke tıklayıp, geldiğiniz sayfada “Bize Yazın” butonuna tıkladığınızda açılacak formu doldurarak değişiklik talebinizi iletebilirsiniz. https://www.flypgs.com/bize-yazin/kamu-calisanlari-bilet-iptali linkindeki formu doldurunuz. Formu doldururken “Pegasus Hava Yolları'na ait uçuşunuz ya da rezervasyonunuz var mı?” sorusuna Evet’i tıklayarak, açılan bölümde kamu personeli olduğunuzu gösteren belgelerinizin görüntüsünü dosya olarak eklemeniz gerekmektedir. Değişiklik talebinizde değiştirmek istediğiniz yeni uçuş bilgilerini “parkur, tarih, saat” bilgisini kapsayacak şekilde açık ve net bir şekilde bildiriniz.
b. 0850 250 6702 çağrı merkezimizi arayarak işlem yapabilirsiniz.

Acenteden alınan biletlerle ilgili uygulama
Acenteden alınan biletlerin iptal/değişiklik işlemleri için yukarıda belirtilen adımları izleyerek Pegasus Hava Yolları’na talebinizi bildirebilirsiniz. Acenteden alınmış biletlerin iptaline yönelik ücret iadesi için acentenizle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Diğer notlar:
Aksini bildirmediğiniz sürece iptal ve değişiklikler PNR’daki tüm yolcular için yapılacaktır. Değişiklik veya iade talebiniz alındıktan sonra paylaştığınız bilgilerin açık ve yeterli olması durumunda işleminiz tarafımızca yapılacaktır. İşlemlerin hızlı ve sağlıklı yapılabilmesi için web sitemizden yaptığınız taleplerde size en iyi ulaşabileceğimiz telefon numaranızı girmenizi tavsiye ederiz. 1.Derece yakınları anne, baba, eş ve çocuğu kapsamaktadır.

Pegasus'tan 'kamu personeli' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Esma ~ 7 yıl önce
Mrb  ben bebekli ve iki cocuklu bir ev hanimiyim ve her sene iki yada 3 sefer türrkiyeye pegasus hava yollari ile ucuyorum ama bu son 2 sefer hic memnun kalmadim  birincisi bebek arabalarini kapatmak icin zorliyorlar  kirilana kadar.  Ikincisi Check in de 500gr.  bile dünya problem haline getiriyorlar personel hic samimi değiller.sinirli  yardimci olmuyorlar artik türkhava yollarini tercih edecem benim gittiğim yere ters ve uzak olduğu halde umarim şikayetimi dikkate alirsiniz ve durumda bir düzeltme yaparsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebubekir ~ 7 yıl önce
Mağdur etmeyeceğiz dediginiz günden beri mağduruz. Muhatap yok. Bilet ücretleri 5 ay geçmesine rağmen hala ödenmedi. Müşteri temsilcisi ile görüşebilmek tam bir mucize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekin ~ 8 yıl önce
Şikayet sitelerinde yüzlerce mahduriyet var. Pegasus hiç iyi bir sınav vermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erva ~ 8 yıl önce
24 ağustos gidiş 1 eylül dönüş ucak biletlerim ohal nedeni ile izinler iptal oldu iade alabilirmiyim ücretimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şerife Gençtürk ~ 8 yıl önce
Öğretmenleri de kapsıyor değil mi öğretmen kimlik belgesi yeterli mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YabancıHavayolları ~ 8 yıl önce
Pegasus ve THY'ye yaşanılan olağan dışı durumda kamu personelini mağdur etmedikleri için teşekkür ediyoruz. Ancak, yabancı hava yolu şirketlerinden bilet alanların mağduriyetleri maalesef çözümlenememiştir. Bürokratların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için izinlerin ivedi açılması ve yurt dışı çıkışlarda yasağı bulunmayan personele sınırlama getirilmemesi hususunun değerlendirilmesi arz olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ebru ~ 8 yıl önce
benim ucusum eylülun 6 sinda dönüşü 10 daydi.bu tarihleri kapsamayacak mi yani? bu haksızlık ama OHAL oldu ve süre uzatıldı cikisimiz mümkün değil.bu tarihleri de kapsamalı kesinlikle
Derya ~ 8 yıl önce
Charter uçuşlar dahil midir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saadet özgen ~ 8 yıl önce
ilginiz için teşekkür ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000