23 Ağustos 2016, Salı 10:25:05

Pegasus'tan engelli yolcuya büyük ayıp

Ercan Havalimanı'ndan Pegasus uçağı ile Adana'ya gelecek olan İlter Emine Yüksel ve zihinsel engelli oğlu Tahir Yüksel'e Pegasus ekibi tarafından zorluk çıkarıldığı uçaktan atılmak istendiği iddia edildi.
  • istediği koltuk acil çıkış koltuğu o koltuklara engelli yolcu oturtulmaz satın alsa dahi baska koltuk verilir ve para iadesi yapılır ne yazik ki..
  • bu tarz şirketler yolculara bilet satarken low cost carrier ne anlama geldiğini anlatmalılar. şöyle düşünün bazı oteller herşey dahildir. 150 kg luk bir kişinin yediği yemeği de sen ödüyorsundur. bir de oda kahvaltı konsepti vardır. çok daha ucuz olur. ben istediğimi istediğim zaman istediğim şekilde tüketebileyim dersin. paramın hesabını kendim yapayım diyebilirsin. işte durum bundan ibaret. eğer ki ikram hizmetleri ve koltuk seçimi çok önemliyse ona göre bir havayolu ile uçacaksın. yada ücreti karşılığında satın alacaksın yani oda kahvaltı bir otelde konaklamayı tercih edip akşam yemeğine de para aldılar diyerek sövüp saymayacaksınız.
  • allah yardımcısı olsun hepsinin.kişinin sağlık durumu ortada, anne bu durumu trajediye dönüştüreceği kadar önceden 1A-1B koltuklarını satın alıp. çocuğuna göz kulak olmalıydı. yaşanan hadise üzücü bunda hem fikiriz ancak etrafındaki insanlardan düşünceli olmasını ve iyi niyet göstermelerini isterken önce kendi çocuğunu kendi düşünecekti.
  • Arkadaşlar Pegasus konu ile ilgili açıklama yapmış ve Özürdilerim zaten.Bu durumda söylenecek bişey kalmamış.Evet engelli bir insan var ortada fakat 1 numaralı koltuğu daha öncesinde satın alan bir başka yolcu var.Yerini vermek istemeyebilir.Anne keşke daha öncesinde 1 nolu koltuğa bilet satın alsaydı...Ayrıca her uçak tipinde 1 nolu koltuğa engelli birey oturtulamaz.Malum acil çıkış kapıları var.Engelli biri olası bir kaza durumunda kesinlikle sorumluluk alamaz.O uçaktaki diğer insanlarında güvenliği düşünülmeli.Kaptan pilot prosedür gereği polis çağırmak zorunda. Yani gerçekten ülkede onca şehit varken bu olay bu denli büyütülmemeli idi....
  • Madem çocuk zihinsel engelli. O halde bir numaralı koltuğu nereden bilip de takıntı yapacak? Bu tamamen annesinin kendi uydurması. Yazdığı yorumdan ve kendi ifadesinden zaten alt okumayla kadının yalan söylediği ve iftira attığı çok belli. Hiç bir kabin ekibi zihinsel engelli bir çocuğa böyle kötü davranmaz. Ancak anne çirkeflik yapmış kontrolden çıkmış ki polis çağırılmış...
  • Sahibi vermek istemiyorsa PGS ne yapabilirdi, döverek mi kaldırsalardı parasını verip bileti almış olan yolcuyu? Kabin görevlileri ara buluculuk yapmak istemişse fakat 1A'daki yolcu koltuğundan vazgeçmek istememiş ise PGS ne yapabilir? Firmayı linç etmek, klavyeden esip gürlemek kolay. Burada çocuğunun durumunu bildiği halde 15-20 lirasına kıyamayıp Online Check-in üzerinden 1A yı önceden almayan anneye ne demeli?
  • pegasus haklı tmm çocuğun özürlü olabilir ama özürlü olması her istediği oolcak anlamına gelmez madem üzülmesini istemiyorsun biletini önceden alıcaksın
  • yorum yapan vatandaş adlı kardeşim unutmayalım ki ailemizden biride engelli olabilirdi.kendini lütfen o ailenin yerine koy...
  • Bunlar komplooo..Hepsi yalan..Özürlü çocuk olayı yalan..Geçen hafta 1 yolcunun değerli eşyalarını kaybetmesi ve sosyal medyaya taşıması komplo...Dış güçlerin işi:)PGS un 1 ton eğitim verip 1 senesi dolmayan kişileri bugünlerde işten çıkarması yalan..PGS personelinin geçen haftalarda para karşılığı sahte pasaportla yolcu uçurup şuan cezaevinde olması yalannn...Bugün akşam vardiyasında çalışanların 15 dakikalık kanuni dinlenme ve yemek molalarını alamamaları külliyenn yalan :))PGS herzaman kurallara uyarr....Dış mihrabların oyunu hepsiiiii:)))) yaşasın PGS:).........size ne demeli bilemiyorum:((
  • haklısınız. kimse yer vermek zorunda değil. belediye otobüsü sanıyor herhalde. o kadar para verip o koltuğu alan almış, ne hakla zorla o yolcuyu kaldırır?

Ercan Havalimanı'ndan Pegasus uçağı ile Adana'ya gelecek olan İlter Emine Yüksel ve zihinsel engelli oğlu Tahir Yüksel'e Pegasus ekibi tarafından zorluk çıkarıldığı uçaktan atılmak istendiği iddia edildi.

İddiaya göre 8 Ağustos'ta Ercan'dan Adana'ya gelecek olan PC 238 sefer sayılı uçuşa bilet alan anne Yüksel ve engelli oğlu Tahir Yüksel işlemlerini yaptırmak üzere Ercan Havalimanı'na geldi.

Burada zihinsel engelli oğlunun uçak seyahatlerinde hep en önde oturma isteği ve böyle bir takıntısı olması sebebiyle 1 numaralı koltuğu talep eden Anne Emine Yüksel çalışanlarından anlayış bekledi. Ancak Anne Emine Yüksel'in bu isteği kabul görmedi oğluna 2 numaralı koltuk verildi.

Ancak uçağa geçer geçmez oğlunun 1 numaralı koltuğa oturduğunu belirten Anne Yüksel, kabin ekibi tarafından oğlunun koltuktan kaldırıldığını ve bu nedenle de oğlunun krize girdiğini, pilotun da uçağa polis çağırdığını iddia etti. Pilotla görüşmek isteyen ancak bu talebi de reddedilen anne Yüksel'e diğer yolcular sahip çıktı. 

İşte Anne Emine Yüksel'in sosyal medya üzerinden anlattığı o uçuşta yaşananlar:

 

Pegasus'tan engelli yolcuya büyük ayıp

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

yorumsuz ~ 7 yıl önce
istediği koltuk acil çıkış koltuğu o koltuklara engelli yolcu oturtulmaz satın alsa dahi baska koltuk verilir ve para iadesi yapılır ne yazik ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
low cost carrier ~ 8 yıl önce
bu tarz şirketler yolculara bilet satarken low cost carrier ne anlama geldiğini anlatmalılar. şöyle düşünün bazı oteller herşey dahildir. 150 kg luk bir kişinin yediği yemeği de sen ödüyorsundur. bir de oda kahvaltı konsepti vardır. çok daha ucuz olur. ben istediğimi istediğim zaman istediğim şekilde tüketebileyim dersin. paramın hesabını kendim yapayım diyebilirsin. işte durum bundan ibaret. eğer ki ikram hizmetleri ve koltuk seçimi çok önemliyse ona göre bir havayolu ile uçacaksın. yada ücreti karşılığında satın alacaksın yani oda kahvaltı bir otelde konaklamayı tercih edip akşam yemeğine de para aldılar diyerek sövüp saymayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hy ~ 8 yıl önce
allah yardımcısı olsun hepsinin.kişinin sağlık durumu ortada, anne bu durumu trajediye dönüştüreceği kadar önceden 1A-1B koltuklarını satın alıp. çocuğuna göz kulak olmalıydı. yaşanan hadise üzücü bunda hem fikiriz ancak etrafındaki insanlardan düşünceli olmasını ve iyi niyet göstermelerini isterken önce kendi çocuğunu kendi düşünecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saadet ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar Pegasus konu ile ilgili açıklama yapmış ve Özürdilerim zaten.Bu durumda söylenecek bişey kalmamış.Evet engelli bir insan var ortada fakat 1 numaralı koltuğu daha öncesinde satın alan bir başka yolcu var.Yerini vermek istemeyebilir.Anne keşke daha öncesinde 1 nolu koltuğa bilet satın alsaydı...Ayrıca her uçak tipinde 1 nolu koltuğa engelli birey oturtulamaz.Malum acil çıkış kapıları var.Engelli biri olası bir kaza durumunda kesinlikle sorumluluk alamaz.O uçaktaki diğer insanlarında güvenliği düşünülmeli.Kaptan pilot prosedür gereği polis çağırmak zorunda. Yani gerçekten ülkede onca şehit varken bu olay bu denli büyütülmemeli idi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fns ~ 8 yıl önce
Madem çocuk zihinsel engelli. O halde bir numaralı koltuğu nereden bilip de takıntı yapacak? Bu tamamen annesinin kendi uydurması. Yazdığı yorumdan ve kendi ifadesinden zaten alt okumayla kadının yalan söylediği ve iftira attığı çok belli. Hiç bir kabin ekibi zihinsel engelli bir çocuğa böyle kötü davranmaz. Ancak anne çirkeflik yapmış kontrolden çıkmış ki polis çağırılmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satılmış koltuk ~ 8 yıl önce
Sahibi vermek istemiyorsa PGS ne yapabilirdi, döverek mi kaldırsalardı parasını verip bileti almış olan yolcuyu? Kabin görevlileri ara buluculuk yapmak istemişse fakat 1A'daki yolcu koltuğundan vazgeçmek istememiş ise PGS ne yapabilir? Firmayı linç etmek, klavyeden esip gürlemek kolay. Burada çocuğunun durumunu bildiği halde 15-20 lirasına kıyamayıp Online Check-in üzerinden 1A yı önceden almayan anneye ne demeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bm ~ 8 yıl önce
pegasus haklı tmm çocuğun özürlü olabilir ama özürlü olması her istediği oolcak anlamına gelmez madem üzülmesini istemiyorsun biletini önceden alıcaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAN ~ 8 yıl önce
yorum yapan vatandaş adlı kardeşim unutmayalım ki ailemizden biride engelli olabilirdi.kendini lütfen o ailenin yerine koy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli tanık:) ~ 8 yıl önce
Bunlar komplooo..Hepsi yalan..Özürlü çocuk olayı yalan..Geçen hafta 1 yolcunun değerli eşyalarını kaybetmesi ve sosyal medyaya taşıması komplo...Dış güçlerin işi:)PGS un 1 ton eğitim verip 1 senesi dolmayan kişileri bugünlerde işten çıkarması yalan..PGS personelinin geçen haftalarda para karşılığı sahte pasaportla yolcu uçurup şuan cezaevinde olması yalannn...Bugün akşam vardiyasında çalışanların 15 dakikalık kanuni dinlenme ve yemek molalarını alamamaları külliyenn yalan :))PGS herzaman kurallara uyarr....Dış mihrabların oyunu hepsiiiii:)))) yaşasın PGS:).........size ne demeli bilemiyorum:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oya ~ 8 yıl önce
haklısınız. kimse yer vermek zorunda değil. belediye otobüsü sanıyor herhalde. o kadar para verip o koltuğu alan almış, ne hakla zorla o yolcuyu kaldırır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000