01 Eylül 2015, Salı 15:50:11

Pegasus'tan 'cin fikir' açıklaması

Pegasus Havayolları, AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in "acil iniş" iddilarına ilişkin açıklama yaptı.
  • acaba thy nın kalkış ve iniş önceliği olduğunu bilipte mi konuşuyorsunuz yoksa atayım bi laf ortaya elbet biri gelir oltaya taktiği mi ? hem burada itiraf neresinde orada kaldım ben
  • Sende adam mısın be Pegasus
  • Peki yolcu biliyormu, Sabiha Gökçen diye bilet satıp, Cengiz Topel'e plan aldığınızı?
  • istanbul hava trafiği oldukça fazla, limitler çok zorlanıyor. s. gökçenin yolcu potansiyelinin % 28 i izmit, adapazar, yalova ve düzceden gelen yolcular oluşturuyor. bu nedenle izmit cengiz topel bir an önce devraye alınmalı ve ana hatlarda seferler konulmalı. cengiz topelden adana, izmir, antalya, trabzon, izmir ,antep gibi ana hatlara seferlerle başlanabilir. yarın çok geç olmadan istanbulun yükü hafifletilmeli.
  • thy taxi yapmayı steve wonder dan mı öğrenmiş
  • iyi de havada plan değiştiririm sana ne oluyo
  • Boş boş yazmayın lütfen pegasusun yaptıklarını biz biliriz. Yerde uçak sollayan şirket gmrdünüz mü? Biz gördük havada uçak sollayan da. Pegasus ekip ne kadar az havada kalırsa bundan pay alıyor. İnkar etme pilota sor. Sonra kümsenin inemediği düşük görüşlü yerlere iniyor, alçalmada resmen süperman daha neler neler. Ayrıca bu haberin konusu da gerçektir savunacak durum değil yaptıkları. İşin içindeyiz bizden net kimse göremez. Ha bir de pegasusun kontrolörleri bağladığı falan yok sallamayın.
  • "..şirkete telafisi çok zor ek finansal yük getirmekte.." mi ?? Kaptanlara yapılıp, kabin ekibine yapılmayan zammın yanında devede kulaktır eminim..
  • Sabiha Gökçen de kapasite sorunu yokken Atatürk havalimanında şu an sizin yüzleştiğiniz nedenlerle gecikme yapanlara karşı yaptığınız reklmları hatırlıyormusunuz? acaba şimdi haksızlık yaptığınızı düşündünğz mü yoksa hala fırsat bu fırsat uyanıklığındamısınız?
  • Kim ne yazarsa yazsin, hangi sak sakci ne derse desin Pegasus bitmis otesi yok gercekten cok irtifa kaybetti, yolcusu perisan akli olan binmez ayni fiyata ve hatta daha ucuza her zaman Anadolu jet var

Pegasus Havayolları, Airporthaber köşe yazarı Murat Herdem'in acil iniş iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Üst üste yapılan acil inişleri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yoğunluğa bağlayan Pegasus, topu havalimanı yönetimine attı.

İşte Pegasus'un açıklaması:

"Çeşitli yayın kuruluşlarında Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş önceliği almak için bazı oyunlar yaptığını iddia eden ve gerçekleri yansıtmayan haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmak zaruri olmuştur.

Bilindiği üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı pisti, bakım çalışmalarının yapılabilmesi için gece yarısından sabah saatlerine kadar uçuşlara kapatılmaktadır. Pistin açılma – kapanma saatleri meydandaki yoğunluğa göre değişebilmekte ve bu durum, Pegasus dahil bu meydanı kullanan tüm havayolu şirketleri için oldukça zorlayıcı bir operasyon haline dönmektedir. Ayrıca havalimanının mevcut kapasitelerinin yanlış kullanılması, pist bakımlarının yüksek sezonda planlanması, uçakların iniş sırasında aralarında bırakılan mesafelerin fazla olması gibi konularda otoritelerin yapabileceği  önemli iyileştirmeler bulunmaktadır. Bu iyileştirmeler yapılmadığı sürece, hava yollarının rötarların azaltılması konusunda yapabilecekleri de oldukça sınırlı kalmaktadır.

Habere konu olan 21 Ağustos 2015 tarihli PC4227 sefer sayılı Gaziantep-İstanbul Sabiha Gökçen gece seferimiz, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, pistin kapanma saati olan 01:30’dan önce iniş yapamayacağı için Bursa Yenişehir ve Kocaeli Cengiz Topel meydanlarından birine inecek şekilde planlanmıştır. Ancak aynı gece, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkış yapacak havayollarının seferlerinde gecikmeler yaşanınca, Meydan Müdürlüğü pistin kapatılmasını 30 dakika ötelemiştir. Bu süre zarfında zaten havada olan ve içinde İstanbul misafiri taşıyan uçağımız, pist kapanış saatinin ötelenmesi nedeniyle Sabiha Gökçen havalimanına inebilir duruma gelmiş ve kuleden buraya iniş talep etmiştir.

Bu uygulama, uçak içindeki misafirlerin mağduriyetlerinin engellenmesi için alınması gereken en doğru karardır ve havacılık sektöründe diğer havayolları tarafından da yaygınca kullanılmaktadır.

Aynı gece uçan PC181 Hatay – İstanbul Sabiha Gökçen, PC127 Adana –İstanbul Sabiha Gökçen ve PC4149 Antalya – İstanbul Sabiha Gökçen seferlerimiz ise pistin kapalı olması üzerine Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na iniş yapmıştır.

Türk sivil havacılığı, İstanbul hava sahasındaki yetersizlikler ve bakıma alınan pistler nedeniyle, en yoğun dönemi olan Temmuz-Ağustos aylarında ciddi sorunlar yaşamaktadır. Havayolu şirketlerinin kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle rötar yapmaları, şirketlere telafisi çok zor ek finansal yükler getirmekte ve misafirleri mağdur etmektedir. Sonuçta kaybeden genel anlamda sivil havacılığımız olmaktadır. Burada hava yollarına düşen görev, gerekli iyileştirmelerin yapılması için bu problemleri ilgili mercilere aktarmaktır.

Bu konudaki gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarız..."

Pegasus'tan 'cin fikir' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

.. ~ 9 yıl önce
acaba thy nın kalkış ve iniş önceliği olduğunu bilipte mi konuşuyorsunuz yoksa atayım bi laf ortaya elbet biri gelir oltaya taktiği mi ? hem burada itiraf neresinde orada kaldım ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanadı Kırık At ~ 9 yıl önce
Sende adam mısın be Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Senin kadar işte naparsın
Kanadı Kırık At ~ 9 yıl önce
Onu bunu bırakta senin gibiler konuştuğu için Pegasus denilen zımbırtı iş yapıyor. Şu Kanadı Kırık atı bir tamir edinde öyle iş yapın Hade Canım.
Bir merak eden. ~ 9 yıl önce
Peki yolcu biliyormu, Sabiha Gökçen diye bilet satıp, Cengiz Topel'e plan aldığınızı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hu ~ 9 yıl önce
Yolcuya demiyorlar havada katakulle yapar Sabiha Göjöene şneriz planıyla kalkıyırlar. Ama ilk kalkışları Topel veya Bursa oluyor havada plan falan değiştirdikleri yok milleti mak sanıyorlar
Len lavuk ~ 9 yıl önce
Önce türkçe ögren.
Len lavuk diyen .... ~ 9 yıl önce
Sen once edep ogren!!!
havacı ~ 9 yıl önce
istanbul hava trafiği oldukça fazla, limitler çok zorlanıyor. s. gökçenin yolcu potansiyelinin % 28 i izmit, adapazar, yalova ve düzceden gelen yolcular oluşturuyor. bu nedenle izmit cengiz topel bir an önce devraye alınmalı ve ana hatlarda seferler konulmalı. cengiz topelden adana, izmir, antalya, trabzon, izmir ,antep gibi ana hatlara seferlerle başlanabilir. yarın çok geç olmadan istanbulun yükü hafifletilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maxi ~ 9 yıl önce
thy taxi yapmayı steve wonder dan mı öğrenmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shumi ~ 9 yıl önce
Onu bilmemde pegasusun pilotları shumiden ferrari dersleri almış sanki
Maxi'ye ~ 9 yıl önce
Helal gece gece güldürdün. aynen examinerları S.wonder.
pilan ~ 9 yıl önce
iyi de havada plan değiştiririm sana ne oluyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pulsar ~ 9 yıl önce
Slot işleyen meydana inmene izin vermem bu oluyo anladın mı istersen havada uçak değiştir..
Kuleci ~ 9 yıl önce
Boş boş yazmayın lütfen pegasusun yaptıklarını biz biliriz. Yerde uçak sollayan şirket gmrdünüz mü? Biz gördük havada uçak sollayan da. Pegasus ekip ne kadar az havada kalırsa bundan pay alıyor. İnkar etme pilota sor. Sonra kümsenin inemediği düşük görüşlü yerlere iniyor, alçalmada resmen süperman daha neler neler. Ayrıca bu haberin konusu da gerçektir savunacak durum değil yaptıkları. İşin içindeyiz bizden net kimse göremez. Ha bir de pegasusun kontrolörleri bağladığı falan yok sallamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen kuleciysen ~ 9 yıl önce
Bende...
Yanlış... ~ 9 yıl önce
Pegasus'ta havada az kalana prim filan verildiği yok uydurmuşsunuz. Yerde sollama dediğiniz ancak uçağın biri taksi yolunda kalkışa giderken diğeri de aprondaysa olur. Onu da yer kontrol takip eder. Onlarda eğer trafiği rahatlatma durumu varsa sırayı bozar anca. Bunu da işine geliyorsa yapar. Yani sizin anlattığınız sanki taksi yolunda hızlı gidip solundan araba sollar gibi sollamak tarzında bir ifade, insanları salak yerine koymayın lütfen. Havada sollamayı nasıl farkettiniz onu anlamış değilim doğrusu. Şahsınıza takılmış bir TCAS'ınız var herhalde. Buna da açıklama getireyim, havada yeterli irtifa veya mesafe ayırımınız varsa ve diğer trafikle ciddi bir sürat farkınız varsa ve bunu yapabiliyorsanız yaparsınız. Ama terminal kontrol sahasında bunu kendi inisiyatifinizle yapmanız mümkün değil. Siz sürati artırırsanız ve yine trafiğin akışı açısından kontrolör bunun daha uygun olacağını düşünürse beelllkii çok çok az arkasında olduğunuz bir trafiğin önüne geçersiniz. Bu da yılda bir kez başınıza gelir ya da gelmez. Yoksa "reduce speed 220" ikazıyla tıpış tıpış sıranızı beklersiniz. İşin özü, lütfen birilerini karalayacağız diye bakkal ağzıyla havacılık konuşmaya çalışmayın, komik oluyorsunuz...
Çoooook zor ek finansal yük.... ~ 9 yıl önce
"..şirkete telafisi çok zor ek finansal yük getirmekte.." mi ?? Kaptanlara yapılıp, kabin ekibine yapılmayan zammın yanında devede kulaktır eminim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avia ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen de kapasite sorunu yokken Atatürk havalimanında şu an sizin yüzleştiğiniz nedenlerle gecikme yapanlara karşı yaptığınız reklmları hatırlıyormusunuz? acaba şimdi haksızlık yaptığınızı düşündünğz mü yoksa hala fırsat bu fırsat uyanıklığındamısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 9 yıl önce
Ahahah çok güzel bi konuya değinmişsin açıkla on time istatistiklerini
bitmis Pegasus ~ 9 yıl önce
Kim ne yazarsa yazsin, hangi sak sakci ne derse desin Pegasus bitmis otesi yok gercekten cok irtifa kaybetti, yolcusu perisan akli olan binmez ayni fiyata ve hatta daha ucuza her zaman Anadolu jet var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000