16 Şubat 2011, Çarşamba 13:36:44

PEGASUS'TAN BORSAYA İLK ADIM

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Borsa'da işlem görmek üzere başvuruda bulundu.
  • Komik sensin dostum artık Ali Sabancı SABANCI HOLDING değildir... Sabancı Holding den ayrılali yıllar oldu... Aile büyükleri birer birer ölünce kardeşler ve amca oğulları biribirine düştüler. Para bu insanları böler... Ali abide hissesini aldı ayrıldı. Zaten uçakların bir kısmını peşin parayla aldı :) Parasının bittiğinede pek inanmadım. Onda para çok, borca almıştır. Elindeki nakiti bitirmemek için bu yönteme başvurmuştur ): ALİ ABİ NE UYANIKTIR :)))) Ben olsam bende aynısını yapardım...
  • IMKB denen borsa zaten bir kumarhanedir... Helal olan kazancı harama dönüştürmenin pratik yoludur...
  • Debt Equity Ratio'nun 0,85 olması şirketin dış borçla değil iç kaynaklarını çevirerek yatırım yaptığını gösteriyor. Bu da kanımca operasyonel kar marjının yüksek olduğunu, cost controlün iyi yapıldığını gösterir. EBIT ve EVA'ya bakmak lazım tabi. Mali politikalarda Sabancı asla yanılmaz.
  • YA KARDESIM NE KADAR ACELE EDIYORLARYA MAYA TUTMADI DAHA PEGASUS IMKB ACILACAK KADAR BÜYÜMEDI SURDA 3 SENE DAHA UCACAKTIKI GÖRÜM NE OLURDA BAK NELER DIKKAT EDELIM UCAKCILIKTAN PARA KAZANILMAZ KAZANSAYDI ESKI HAVAYOLLARI SAHIPLERI DEVAM EDERDI HAYIRLI OLSUN KAYSERILI HEMSERIME AMA ZORRR COK COK ZORRR BU SEFER
  • pegasusun halka arz belgelerine baktim da. mayis ayinda batman haftada 3 sefer ve saivas haftada 5 sefer başliyor.bukres haftada 7 sefer başliyor.ve tel-aviv,tiran,bakü,astana,almati,budapeste icin de izinlerin alim sureci devam ediyor diyor. pegasus yine çok hızlı buyumeye başliyor. bu hatlarin hepsi olursa inanilmaz buyur ve hepsindede yolcu potansiyeli var.
  • Ya sizler hakkaten komiksiniz bunlar sabancı be türkiyenin köklü ailesi bunların sizin şirketlerinizde çalışan sayısı kadar sırf mali danışmanları var. kendi küçük dünyanızda büyük hayal kuramadığınız için size utopik geliyor. bu güne kadar sabancıların batan 1 tane şirketi varmı bu batsın.. :))
  • Bütün bakımlarını rakibinin yan kuruluşuna ver. Her an ellerinde oyuncak ol.. Ondan sonra da İMKB'ye başvur. Millet de enayi çünkü..
  • Bu kadar borca yatırım falan yapılmaz. Hem habire bakım eksikliklerinden ceza yiyip duruyorlar SHGM den. IMKB e kote olduklarında bir bakım hatası yada cezası haberi hisse değerlerini dibe vurdurur. Geçmiş olsun Cin Ali..
  • havacılık sektöründe borç yüksek olması normal önemli olan büyüme potansiyeli yani eger dedikleri gibi şirket büyümeyi yakalarsa olası bir birleşmede hisse degerleri artar..
  • yatırımcı bir şirkete yatırım yaparken en önce karpayı dağıtım durumuna bakar.pegasus belli ki uzun yıllar kar payı dağıtamayacak.bedelsiz sermaye arttırımı da yapamayacak bu borçlulukla.ali sabancı'nın yabancı yatırımcıyı çekebilmek için çok uğraş vermesi gerek.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) internet sitesinde yer alan duyuruda, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş'nin Borsa'da işlem görmek üzere taslak izahnamesi hazırlayarak başvuruda bulunduğu belirtildi.

Duyuruda, çıkarılmış sermayesi 109 milyon 200 bin lira olan Pegasus'un halka arz edilecek hisse senetlerinin nominal tutarının 34 milyon 200 bin lira, ek satış hakkı dahil 39 milyon 330 bin lira olduğu kaydedildi.

Şirketin şu an net borçlarının toplam özkaynaklarına oranı %85 olurken, hisselerin satışı yoluyla gelen para bu borçların ödenmesinde kullanılacak.

İzahnameye göre Pegasus halka arzdan şunları amaçlıyor:

Uçak filosunu daha da büyütmek suretiyle Türk havacılık sektöründeki yüksek büyüme potansiyelinden faydalanmayı ve rekabetçi pozisyonunu güçlendirmek amacıyla borçluluğunu azaltarak likiditesini artırmayı planlamakta olup, halka arzın sermaye artırımı kısmından elde edeceği nakit girişini, yayılma ve büyüme hedeflerine kaynak olarak kullanmayı planlamak.
 

PEGASUS'TAN BORSAYA İLK ADIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Komik sensin dostum artık Ali Sabancı SABANCI HOLDING değildir... Sabancı Holding den ayrılali yıllar oldu... Aile büyükleri birer birer ölünce kardeşler ve amca oğulları biribirine düştüler. Para bu insanları böler... Ali abide hissesini aldı ayrıldı. Zaten uçakların bir kısmını peşin parayla aldı :) Parasının bittiğinede pek inanmadım. Onda para çok, borca almıştır. Elindeki nakiti bitirmemek için bu yönteme başvurmuştur ): ALİ ABİ NE UYANIKTIR :)))) Ben olsam bende aynısını yapardım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
IMKB denen borsa zaten bir kumarhanedir... Helal olan kazancı harama dönüştürmenin pratik yoludur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Debt Equity Ratio'nun 0,85 olması şirketin dış borçla değil iç kaynaklarını çevirerek yatırım yaptığını gösteriyor. Bu da kanımca operasyonel kar marjının yüksek olduğunu, cost controlün iyi yapıldığını gösterir. EBIT ve EVA'ya bakmak lazım tabi. Mali politikalarda Sabancı asla yanılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YA KARDESIM NE KADAR ACELE EDIYORLARYA MAYA TUTMADI DAHA PEGASUS IMKB ACILACAK KADAR BÜYÜMEDI SURDA 3 SENE DAHA UCACAKTIKI GÖRÜM NE OLURDA BAK NELER DIKKAT EDELIM UCAKCILIKTAN PARA KAZANILMAZ KAZANSAYDI ESKI HAVAYOLLARI SAHIPLERI DEVAM EDERDI HAYIRLI OLSUN KAYSERILI HEMSERIME AMA ZORRR COK COK ZORRR BU SEFER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasusun halka arz belgelerine baktim da. mayis ayinda batman haftada 3 sefer ve saivas haftada 5 sefer başliyor.bukres haftada 7 sefer başliyor.ve tel-aviv,tiran,bakü,astana,almati,budapeste icin de izinlerin alim sureci devam ediyor diyor. pegasus yine çok hızlı buyumeye başliyor. bu hatlarin hepsi olursa inanilmaz buyur ve hepsindede yolcu potansiyeli var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya sizler hakkaten komiksiniz bunlar sabancı be türkiyenin köklü ailesi bunların sizin şirketlerinizde çalışan sayısı kadar sırf mali danışmanları var. kendi küçük dünyanızda büyük hayal kuramadığınız için size utopik geliyor. bu güne kadar sabancıların batan 1 tane şirketi varmı bu batsın.. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bütün bakımlarını rakibinin yan kuruluşuna ver. Her an ellerinde oyuncak ol.. Ondan sonra da İMKB'ye başvur. Millet de enayi çünkü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kadar borca yatırım falan yapılmaz. Hem habire bakım eksikliklerinden ceza yiyip duruyorlar SHGM den. IMKB e kote olduklarında bir bakım hatası yada cezası haberi hisse değerlerini dibe vurdurur. Geçmiş olsun Cin Ali..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacılık sektöründe borç yüksek olması normal önemli olan büyüme potansiyeli yani eger dedikleri gibi şirket büyümeyi yakalarsa olası bir birleşmede hisse degerleri artar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yatırımcı bir şirkete yatırım yaparken en önce karpayı dağıtım durumuna bakar.pegasus belli ki uzun yıllar kar payı dağıtamayacak.bedelsiz sermaye arttırımı da yapamayacak bu borçlulukla.ali sabancı'nın yabancı yatırımcıyı çekebilmek için çok uğraş vermesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000