27 Eylül 2012, Perşembe 13:51:55

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları bugün medyada yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı...
  • Çok normal bir olay abartmaya gerek yok havacı arkadaşlar bu gibi olaylara çokca raslarız
  • Basit bi' go-around'u büyük tehlike olarak adlandırmak bile çok garip. Sensasyon severleri yine süsleyip püsleyip abartmışlar ne yazık ki.
  • medya olayı cok büyütüyor ve bizlerde..yok kule uyumuşmuşta..yokk çarpmaya ramak kalmısta..işte kapı gibi acıklama..olabılır boyle seyler..gayet normal pas gecmesı
  • bu ve buna benzer olaylar özellikle ahl de çok oluyo olayı abartmaya gerek yok bunun gibi bir sürü örneklere şahit oldum ...
  • akşam gazetesi gibi havacılılla uzaktan yakından bir ilgisi olmayan gazete havacılıkkla ilgisi haber yaparsa bu kadar olur işte.
  • REKLAMLARI İZLEDİNİZ VE SİMDİ haberler............
  • konu aydınlandı ama sağolsun medya bu yalan haberi düzeltmediği için suçsuz çalışanlar milletten küfür yediğiyle kaldı, bunun vebalini kim ödeyecek?
  • Thy nin de başına geldi ki zaten bu işi havayoluna bağlamayın ilgisi yok.
  • Konu THY olsaydı globally foss derdiniz, PGS olunca mevye veren ağaç taşlanır, Sizi seviyorum
  • anlaşıldığı kadarıyla uçağa iniş izni değil piste yaklaşma izni veilmiş ve sonrasında uçak kule tarafından pas geçirilmiş

Açıklamada:

27 Eylül 2012 tarihli Akşam Gazetesi’nde “350 Feet Kala Faicadan Dönüldü” başlıklı haberde yaşanan gelişmeler, aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir:

Pegasus Hava Yolları‘na ait Boeing 737-800 tipi TC-CPC tescilli, PC159 sefer sayılı uçağı, 24 Eylül 2012 tarihinde Gaziantep-İstanbul tarifeli uçuşunu tamamlayarak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişini gerçekleştirmek üzere kuleden izin istemiştir.

Kulenin uçağa normal iniş iznini vermesinin ardından, yaklaşık 7,5 km kala kule tarafından pist üzerinde hangara çekilmekte olan başka bir uçağın varlığı olduğu bilgisi verilmiş, ancak inişe engel bir durum olmadığı bilgisi ile piste yaklaşmaya devam etmeleri istenmiştir.

Piste 5 km kala, yerdeki uçağın pist üzerindeki geçişinin tamamlanmamış olması nedeni ile kule tarafından pilotlarımızdan emniyetli bir iniş yapılabilmesini teminen pisti pas geçmeleri istenmiştir.

Pilotlarımız kulenin talimatları doğrultusunda inişten vazgeçerek pisti pas geçmişler ve yeniden uçuş paternine girerek daha sonra inişi tamamlamışlardır.

Buna benzer durumlar, tüm dünya sivil havacılık sektöründe havalimanlarında karşılaşılan durumlardan olup dün yaşanan pas geçiş olayı da, emniyetli uçuş operasyonu için uygulanan sivil havacılık kurallarının tatbikinden  ibarettir.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

emk havacı ~ 12 yıl önce
Çok normal bir olay abartmaya gerek yok havacı arkadaşlar bu gibi olaylara çokca raslarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT (a.i.) ~ 12 yıl önce
Basit bi' go-around'u büyük tehlike olarak adlandırmak bile çok garip. Sensasyon severleri yine süsleyip püsleyip abartmışlar ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medya ~ 12 yıl önce
medya olayı cok büyütüyor ve bizlerde..yok kule uyumuşmuşta..yokk çarpmaya ramak kalmısta..işte kapı gibi acıklama..olabılır boyle seyler..gayet normal pas gecmesı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw personeli ~ 12 yıl önce
bu ve buna benzer olaylar özellikle ahl de çok oluyo olayı abartmaya gerek yok bunun gibi bir sürü örneklere şahit oldum ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akşam... ~ 12 yıl önce
akşam gazetesi gibi havacılılla uzaktan yakından bir ilgisi olmayan gazete havacılıkkla ilgisi haber yaparsa bu kadar olur işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihEFISNST ~ 12 yıl önce
REKLAMLARI İZLEDİNİZ VE SİMDİ haberler............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medyaya ~ 12 yıl önce
konu aydınlandı ama sağolsun medya bu yalan haberi düzeltmediği için suçsuz çalışanlar milletten küfür yediğiyle kaldı, bunun vebalini kim ödeyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 12 yıl önce
Thy nin de başına geldi ki zaten bu işi havayoluna bağlamayın ilgisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz / Rumuzsuz ~ 12 yıl önce
Konu THY olsaydı globally foss derdiniz, PGS olunca mevye veren ağaç taşlanır, Sizi seviyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
anlaşıldığı kadarıyla uçağa iniş izni değil piste yaklaşma izni veilmiş ve sonrasında uçak kule tarafından pas geçirilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000