06 Mart 2018, Salı 10:13:35

Pegasus'tan 501 milyon kâr

Pegasus, 2017 finansal sonuçları ve 2018 beklentilerini KAP'a bildirdi.
  • Eee senden benden çıkarıp kar yaparlar, haram olsun!
  • Adamlar 2 sene önce Sözlesme ye madde koydular asgari ucrete zam gelirse ek gelirlerinizden para keseriz , gecen sene her ay 100 et tl , bu sene her ay 300 er tl para kesiyorlar. Bunu verseler raziyim ne kar payi..
  • kar yap daha çok yap Allah daha çok versin uçak üstüne uçak al her ay uçak al gözümüz yok ama sen kar payı dağıtma 1 sene zam yapma sonrasında zammı enflasyonun altında yap bu insanların hakkını ye . yeter bu insanların üstünden geçindiğiniz . ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum . ekmeğini yiyorum doğrudur fakat bukadar köle sistemiyle bukadar pintilikle bukadar hak yemekle olmaz . bu insanlar çoluğundan çocuğundan vazgeçiyo bayram seyran demiyo çalışıyolar uğraşıyolar evet bu işin özü budur sende bunun hakkını vermek zorundasın ha vermiyomusun sefasını sürdüğün gibi cefasınıda çekersin zamanı gelince.
  • Şirket kar payı vermekten vazgeçti ve tazminatsız personelleri işten çıkartıyolar. Ersinç de görmedim duymadım demeye devam ediyo bakalım toplu isyana çok az kaldı.
  • Kar var kar payı dağıtımı yok .yapılacağı söylenen zam enflasyonun yine altında kalıyor geçen sene yapılmayan zammı da hesaba katarsak. Kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz .
  • Teknisyen maaşında yaklaşık ayda 3000 tl ye varan kesintiye gidersen yaklaşık 100 teknisyen × 3000 tl=300000 bunuda 12 ayla çarparsan yılda 3 milyon 600 tl kar güzel para..afiyet olsun
  • Pgs’ye alim yok mu ?
  • KAP'a yapılan açıklama THY net kar 639 milyon TL PEGASUS net kar 501 milyon TL YORUMSUZ...
  • Kap a yapilan bildiriye gore thy 657milyon net kar, pegasus 501milyon tl net kar. Faliyet kari ve net kari karistirmayalim lutfen.
  • su bile vermeden yapılan kar

Pegasus Hava Yolları, 2017 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere göre 2017 yılında misafir sayısını yüzde 15,2 artırarak 27,82 milyona çıkaran Pegasus, cirosunu ise yüzde 44 yükselterek 5,3 milyar TL’ye çıkardı. Pegasus’un 2017 yılı net dönem kârı ise 501 milyon TL olarak gerçekleşti.

Pegasus, 2017 sonu itibarıyla iç hatlarda 16,89; dış hatlarda 10,45 milyon olmak üzere toplam 27,82 milyon misafirine hizmet verdi. Pegasus’un bir önceki yıla göre iç hat misafir sayısı yüzde 10,5 artarken, dış hatlarda misafir sayısı yüzde 21,7 oranında büyüdü.

Filoya 10 yeni uçak ekleniyor

2012 yılında verdiği 75’i kesin toplam 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında, 25 adetlik satın alım opsiyonunu A321neo uçak tipi için kullanma kararı alan Pegasus, filosunu ve uçuş ağını genişletmek için de çalışmalarını sağlam adımlarla sürdürüyor. Mart 2018 itibariyle filosunda toplam 75 uçağı bulunan Pegasus’un filosuna 2018 yılında 10 yeni uçak katılacak. Pegasus’un 10 yeni uçağından ilki Şubat ayında teslim alındı.

Mehmet T. Nane: “2018 yılında misafir sayımızı ve kapasitemizi yüzde 11 ile 13 arasında artırmayı hedefliyoruz.”

2017 yılının sonuçlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, havacılık sektöründe 2017 yılında temkinli bir iyileşme olduğunu ifade ederek, “Asıl büyümenin 2018 itibarıyla geleceğini öngördüğümüzü geçen seneden bu yana ifade ediyoruz. Sektörümüzdeki ve şirketimizdeki olumlu gidişat da bu düşünceyi pekiştiriyor. Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sivil havacılık sektörü genel anlamda çok daha iyi bir durumda, geçtiğimiz yılların olumsuz etkilerinden sıyrıldı. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam. Pegasus olarak 2018 yılında misafir sayımızı ve kapasitemizi yüzde 11 ile 13 arasında artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Pegasus’un ana stratejisi misafir odaklı yaklaşım ve teknoloji

Teknolojinin Pegasus için 2018’in en öncelikli yatırım konuları arasında yer aldığını ifade eden Mehmet T. Nane, “Teknolojiyi yakından takip ederek ve bunu misafirlerimize artı değer katacak projeler üretmek için kullanarak geleceğe daha güçlü hazırlanıyoruz. Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan ilk 10 havayolu arasında yer almayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tarifeli uçuşlara başladığı 2005 yılından bu yana dijital gelişmeleri ve yeni teknolojileri odağına almış bir marka olan Pegasus, misafirlerini daha iyi tanıyarak onlara daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Pegasus, misafir odaklı yaklaşımı ile 2018 yılı içerisinde misafirlerinin seyahat deneyimlerini kolaylaştırmak üzere tüm dijital kanallarını yenilemek için çalışmalarına tam hız devam ediyor.

2016 yılında geliştirdiği EFB (Electronic Flight Bag) sistemiyle kokpitten kâğıt kullanımını kaldıran Pegasus’un 2018 yatırım planları arasında kabini ve apronu da dijitalleştirerek ekiplerinin işlerini teknoloji yardımıyla kolaylaştırmak ve maksimum verimlilik elde etmek yer alıyor.

Tüm sistemlerini yeni teknolojileri kullanarak yeniden yapılandırmaya hazırlanan Pegasus, internet sitesinden mobil satış kanallarına, acente ekranlarından kontuarda kullanılan DCS ekranlarına kadar misafirlere daha hızlı ve akılcı hizmet sunabileceği tüm temas noktalarında optimizasyonu bu vizyon ve bakış açısıyla gerçekleştirecek.

Mehmet T. Nane, Pegasus’un misafirlerini daha iyi tanıyarak onlara daha iyi bir dijital deneyim yaşatma hedefiyle ilgili, “Yeni teknolojileri kullanarak hem operasyonlarımızda verimlilik hem de dijitalleşme hedeflerimizde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu sistemlerle tüm operasyon ve hizmet noktalarımızı yeniden yapılandırıyoruz.” dedi.

İnsan kaynaklarına yatırıma devam…

Bir diğer yatırım başlığını insan kaynakları olarak belirleyen Pegasus’un 2018 yılı ana hedefleri arasında sektörde yeni istihdam yaratmak da yer alıyor.

Sektördeki büyümenin etkisiyle şirkette pozitif bir etki yaratıldığını ifade eden Mehmet T. Nane, “Şirketimizi en iyi şekilde yönetmek ve büyütmek kadar havacılık sektörünün gelişimine ve Türkiye’nin istihdamına katkı sağlamayı da ana hedef ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Pegasus olarak, 2018 yılı içerisinde yaklaşık 1.400 kişilik bir alım planlıyoruz.” dedi.

Pegasus'tan 501 milyon kâr

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Mağdur ~ 6 yıl önce
Eee senden benden çıkarıp kar yaparlar, haram olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 6 yıl önce
Adamlar 2 sene önce Sözlesme ye madde koydular asgari ucrete zam gelirse ek gelirlerinizden para keseriz , gecen sene her ay 100 et tl , bu sene her ay 300 er tl para kesiyorlar. Bunu verseler raziyim ne kar payi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram ~ 6 yıl önce
kar yap daha çok yap Allah daha çok versin uçak üstüne uçak al her ay uçak al gözümüz yok ama sen kar payı dağıtma 1 sene zam yapma sonrasında zammı enflasyonun altında yap bu insanların hakkını ye . yeter bu insanların üstünden geçindiğiniz . ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum . ekmeğini yiyorum doğrudur fakat bukadar köle sistemiyle bukadar pintilikle bukadar hak yemekle olmaz . bu insanlar çoluğundan çocuğundan vazgeçiyo bayram seyran demiyo çalışıyolar uğraşıyolar evet bu işin özü budur sende bunun hakkını vermek zorundasın ha vermiyomusun sefasını sürdüğün gibi cefasınıda çekersin zamanı gelince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Djdoan ~ 6 yıl önce
Şirket kar payı vermekten vazgeçti ve tazminatsız personelleri işten çıkartıyolar. Ersinç de görmedim duymadım demeye devam ediyo bakalım toplu isyana çok az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 6 yıl önce
Kar var kar payı dağıtımı yok .yapılacağı söylenen zam enflasyonun yine altında kalıyor geçen sene yapılmayan zammı da hesaba katarsak. Kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Teknisyen maaşında yaklaşık ayda 3000 tl ye varan kesintiye gidersen yaklaşık 100 teknisyen × 3000 tl=300000 bunuda 12 ayla çarparsan yılda 3 milyon 600 tl kar güzel para..afiyet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canisi ~ 6 yıl önce
Ayda 3000 tokat carpsak sana carp 12 ile 36000 tokat eder yilda. Afiyet olsun.
havacı ~ 6 yıl önce
Zorla, dayatmayla maaşın %30-35'ine şirket tarafından el konulmuş. Çok yazık. Emeği geçenlerden Allah bunu kat kat çıkarsın. Sizlere de hakkınız ödensin. Zarar ederken kestin anladık ama Madem böyle devasa bir kâr var herkes hakkını geri almalı. Herkese %20 zaman yapsa yıllıık maliyeti 10 milyon etmez.
Pgs ~ 6 yıl önce
Pgs’ye alim yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAP'a yapılan ~ 6 yıl önce
KAP'a yapılan açıklama THY net kar 639 milyon TL PEGASUS net kar 501 milyon TL YORUMSUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAP ~ 6 yıl önce
Kap a yapilan bildiriye gore thy 657milyon net kar, pegasus 501milyon tl net kar. Faliyet kari ve net kari karistirmayalim lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 6 yıl önce
su bile vermeden yapılan kar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000