24 Nisan 2012, Salı 09:16:30

PEGASUS’TA KARAR ANI

İstanbul’da düzenlenen CAPA Değişen Havayolları Zirvesi’nde konuşan Pegasus Havayolları CEO’su Sertaç Haybat, bir ay içinde 100 uçaklık siparişi açıklayacaklarını kaydetti.
  • Önce ekibinizin misafirimiz dediğiniz yolculara yaptığı küstah konuşmaları kontrol altına alın ne bu ya inanınki normal bir konuşma bile terslenme ile bitiyor. Bastonlu bir kişiyi Exite oturtmak en dikkatimi çeken nokta idi hosteslerin bazıları oturamaz dediler ama KA bastonu üst dolaba koydu - şimdi oturur - dedi olay kapandı, emergancy nerede kaldı allah bilir. Önce bunları görmek lazım dimi...
  • pegasusun önümüzdeki yıllarda boeing 777 alıp amerikaya başlayacağına dair duyumlar aldım..bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz..
  • 100 tane airbus ya da MAX yerine 10 tane 787 alsınlar daha karlı cıkmazsa neyim thy los angeles gidiş biletleri 2500 liradan başlıyor hesabını yapın.
  • Az önce THY'nin lise mezunu yabancı pilot alımı ilanını görünce nasıl içim acıdı anlatamam. Adı Turkish olan bir firmaya bak arkadaş! Yabancıları doyurmakta en önde. Pegasus, umarım geçen yaptığı gibi "Ayjet-Pegasus" (Tarkim-Pegasus da olur) programı daha açar. Veya bu okullardan mezun olan gençlere bir fırsat tanır. Sonra görürüz kredibiliteyi...
  • ne olur boeing alin fransadan airbus almayin yolun acik olsun pegasus ailesi
  • Aslında başlığı bu şekilde atmamam lazım çünkü THY yöneticileri bu haberleri ve yorumları okuyor ve inanın gerçekten endişeleniyorlar. Pegasus büyüdükçe hükümeti kullanıp akıl almaz şeyler yapılıyor. Örneğin Pegasus Ekopark'ın belediye aracılığıyla giriş-çıkışı kapatıldı. Sebep:Güvenli değilmiş! 7 yıldır güvenliydi şimdi mi emniyetsiz oldu? Pegasus reklamlı minibüsler yasaklandı.Sebep:Pendik belediyesine para ödenmeliymiş! Liste uzar gider. Verilmeyen hatları şunu bunu geçtim.Pegasus'u önleme telaşı servis aracındaki reklama kadar inmiş durumda.. Ama genede önleyemiyorlar. Bu da onları çıldırtıyor. Hele birde 100 uçak daha gelirse..THY biter..İnanın biter..
  • Neden hep bir ön yargı var ? Bu Ülkede sadece thy mi var arkadas.. Nedir bu korkunuz anlamış değilim iki şirketde TÜRK ve bu devlet havayolu mantıgını atmadıgımız sürece pegasus olsun baska özel şirketler olsun sizin gözünüzde bir hiç :) ama yakındır ne zaman özel bir şirket ER ucar o zaman sesiniz kesilir :))
  • teşekkür ederim, demek ki sadece ben havacılıktan anlamıyor muşum, her ne kadar bazıları için bu konu hakkında sığ yorum yapmış olsam da !
  • Tel-Aviv den sonraki diger yeni hatlar yakinda geliyor. Dubai ve Baku ancak ingilterede daha cok yer icin slot almaya calisiyor
  • LCC havayolu olmus olsa bile IATA nın belirledigi min. ucus surelerinde ancak ikram parali verilebilir. Bu surelerin uzerindeki ucuslarda ikram ucretsiz verilmek zorunda. Ayrica Pegasus'un hali hazirda uzun menzilli ucak siparisi mevcut olup 2014 yilinda teslim alacaktir. ABD ucuslari icin gorusmeler surmektedir.
Düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus, 9 milyar dolarlık dev siparişi bir ay içinde açıklayacak. Airbus 320Neo veya Boeing 737MAX serisi uçaklar arasında tercih yapacak olan Pegasus Havayolları, uçakları 6-7 yıl içinde teslim alacak.

Sipariş edilen yeni uçakların özellikle Hindistan alt kıtası uçuşlarında ve yurtdışındaki diğer noktalarda kullanılacağının altını çizen Haybat, “ Pegasus halen Kuzey Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu’da ikili anlaşmalardan dolayı kısıtlamalar yaşıyor. Sadece Avrupa uçuşlarında bu kısıtlama yok. O Pazar da doygunluğa ulaşmış durumda ve sıkı rekabet var. İkili anlaşmalardan dolayı uçamadığımız ülkelere kısıtlamaların kaldırılacağını umuyoruz” dedi.

Ortadoğu’da Erbil, Tahran, Beyrut’a, Orta Asya’da ise Tiflis ve Almati’ye uçan Pegasus’un Afrika’ya uçuşu bulunmuyor.

Pegasus Havayolları halen Avrupa low cost pazarında koltuk sayısı açısından 8’inci sırada yer alıyor.
PEGASUS’TA KARAR ANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

ŞİKAYET ~ 12 yıl önce
Önce ekibinizin misafirimiz dediğiniz yolculara yaptığı küstah konuşmaları kontrol altına alın ne bu ya inanınki normal bir konuşma bile terslenme ile bitiyor. Bastonlu bir kişiyi Exite oturtmak en dikkatimi çeken nokta idi hosteslerin bazıları oturamaz dediler ama KA bastonu üst dolaba koydu - şimdi oturur - dedi olay kapandı, emergancy nerede kaldı allah bilir. Önce bunları görmek lazım dimi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pegasusun önümüzdeki yıllarda boeing 777 alıp amerikaya başlayacağına dair duyumlar aldım..bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
100 tane airbus ya da MAX yerine 10 tane 787 alsınlar daha karlı cıkmazsa neyim thy los angeles gidiş biletleri 2500 liradan başlıyor hesabını yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Az önce THY'nin lise mezunu yabancı pilot alımı ilanını görünce nasıl içim acıdı anlatamam. Adı Turkish olan bir firmaya bak arkadaş! Yabancıları doyurmakta en önde. Pegasus, umarım geçen yaptığı gibi "Ayjet-Pegasus" (Tarkim-Pegasus da olur) programı daha açar. Veya bu okullardan mezun olan gençlere bir fırsat tanır. Sonra görürüz kredibiliteyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne olur boeing alin fransadan airbus almayin yolun acik olsun pegasus ailesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslında başlığı bu şekilde atmamam lazım çünkü THY yöneticileri bu haberleri ve yorumları okuyor ve inanın gerçekten endişeleniyorlar. Pegasus büyüdükçe hükümeti kullanıp akıl almaz şeyler yapılıyor. Örneğin Pegasus Ekopark'ın belediye aracılığıyla giriş-çıkışı kapatıldı. Sebep:Güvenli değilmiş! 7 yıldır güvenliydi şimdi mi emniyetsiz oldu? Pegasus reklamlı minibüsler yasaklandı.Sebep:Pendik belediyesine para ödenmeliymiş! Liste uzar gider. Verilmeyen hatları şunu bunu geçtim.Pegasus'u önleme telaşı servis aracındaki reklama kadar inmiş durumda.. Ama genede önleyemiyorlar. Bu da onları çıldırtıyor. Hele birde 100 uçak daha gelirse..THY biter..İnanın biter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden hep bir ön yargı var ? Bu Ülkede sadece thy mi var arkadas.. Nedir bu korkunuz anlamış değilim iki şirketde TÜRK ve bu devlet havayolu mantıgını atmadıgımız sürece pegasus olsun baska özel şirketler olsun sizin gözünüzde bir hiç :) ama yakındır ne zaman özel bir şirket ER ucar o zaman sesiniz kesilir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
teşekkür ederim, demek ki sadece ben havacılıktan anlamıyor muşum, her ne kadar bazıları için bu konu hakkında sığ yorum yapmış olsam da !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tel-Aviv den sonraki diger yeni hatlar yakinda geliyor. Dubai ve Baku ancak ingilterede daha cok yer icin slot almaya calisiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LCC havayolu olmus olsa bile IATA nın belirledigi min. ucus surelerinde ancak ikram parali verilebilir. Bu surelerin uzerindeki ucuslarda ikram ucretsiz verilmek zorunda. Ayrica Pegasus'un hali hazirda uzun menzilli ucak siparisi mevcut olup 2014 yilinda teslim alacaktir. ABD ucuslari icin gorusmeler surmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000