29 Mart 2017, Çarşamba 12:37:50

Pegasus'ta hedef 2018!

Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet T. Nane, düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2016 performansıyla 2017 ve sonrasına yönelik hedeflerini değerlendirdi. Mehmet T. Nane, “2016’yı tüm zorluklarına rağmen operasyonel büyüme ile kapattık, 2017’den umutluyuz ancak asıl büyüme 2018 ve sonrasında gelecek” dedi.
  • Yaz sezonuna girioruz hala adam almadiniz ..az adama cok is yapmayin bole burasi hava alani uluslar arasi bi yer..yorgunluktan geberio insanlar agir iste calisioz fitk ve sakat kalma oranimiz cok yuksek ..bize ise girerken verdigin vaatler yipranma payi bedeli alicaksiniz dediniz..senelik kar payi piriminiz olcak dediniz..hersene zam olcak dediniz..simdi ne var bi kuru maasss allah hepsini size sorucak ..senelik zammi yapmadiniz yeni bisi cikardiniz rapor almassaniz 100 tl pirim maasllara dalga gcergibi..her gece bunlari vaad edipte bu durumlara dusurenleri colugundan cocugundan cikarsin...allahin gazabi ve laneti uzerine olsun rahata kavusmasinlar inssllh
  • sağlıklı bir yol almak icin önce sizlerin ne istediği sizler sadece yönetiçileriniz haric bedel ödemek icin yapılan tüm yanlışlıkları ve adamcılıkları tehdit küfür konusunda size yöneltilen yakuşıksız kelimeleri, eğer sizler yiyorsanız sızde sıkıntı var acil olarak derdinizi demokrat yapıda anlatıklarınıza değil sizi anlayacak sisteme gidin anlatın böyle olur ancak hak aramak küfür kafir tehdit ile olmaz emekci kardeşlerim uzlaşı ve istişare her şeyi cözer ekmek yediğiniz yer ve ailenize ekmek getirdiniz yer sakın ona vebal getirmeyin şirketinize sahip cıkın örnekleri cok var tercübe dinliyorsunuz kabahat sizde değil sizi yöneten orta sınıf ara yönetiçilerde onlar bıraz gövdesini koysa kimsenin adamı değilde işinin adamı olsa böyle sorunlar cok cabuk hallaolur ekmeğinize şiketinize sizler sahip cıkacaksınız orası siizn mahrem odanız namus kavramı gibi hayde bakalım kazanız mübarek olsun emekci kardeşlerim sahip cık sonuna kadar ekmeğine oyunlara gelme gaza gelme
  • Nane herkes anneni sulaleni anıyor Carfurda patates satmaya benzemez bu işler
  • 16 NISANI bekle pegasus
  • Lenn sizin gibi yalancı yok neymiş karpayı verilecekti nerde lenn
  • Esegi boyayip kısrak diye yutturacaklar siz önce haklarımızı verin.
  • başta burayı carfur zanneden sen nane en fazla uçağı havada görmüşken havayolu şirketi yönetmek neyine burda insanlar peynir ekmek satmıyo sayın nane insanların moralleri bozuk para yok iş çok adam yok bide büyüdük diyosun bunlar reklam kokan hareketler mehmet nane ilk başta kul hakkı yememeyi öğren bence basın toplantısı yapıcağına gel bir 8 saat ambarda bir çalış o zaman insanları anlarsın allahından bul
  • 2017 zammı yapmadılar bide şirket satılınca yazın kımse kaçmasın diye performans primi vereceklermiş 6 ayda bir eylül ve ocakta hanı 6 ay 16 nisandan neler oluyo pegasusda görün baylar bayanlar nane efendi burası markette patates soğan satmaya benzemez o koltuk sanada kalmaz.millet sizin yüzünüzden sağlığından oldu topal topal uçak altına giden arkadaşlar var. Şefler rapor getir o adamlar uçak altında kalınca bakın bakalım kime hesap vereceksiniz.bi vardiya içeri girmesin bakın bakalım neler oluyo koştuğundan kalkıp valiz atarsın nane bey acaba hiç apronu biliyomusun çok merak ediyorum neyse alma mazlumun ahını çıkar ayeste ayeste merak etme
  • Maasa zam yok ! Ne guzel nane bey . Sabiha gokcen havaaalinda sabah vardiyasinda 35 kisi raporluydu bundan sonra hep boyle gider haberin olaa .
  • Bir şirket düşünün, işçinin maaşlarına zam yapmaz, akşam 4-12 vardiyasına gelirsin yemek yiyemezsin, bak açık açık söylüyorum yemek yiyemiyorsun yesende lokmaları birer ikişer ağzımıza dizdiriyorlar SAĞLIĞA ZARARLI! 2 gece işe gel sabaha kadar çalış uykudan ol uykusuz uykusuz hareket halinde sabaha kadar çalış yine SAĞLIĞA ZARARLI aldığın paraya gelince asgari ücret 1400 bizim pegasustan aldığımız maaş 1500₺ maaş!!!nerede bizim gece çalışma primimiz??? nerede bizim cumartesi pazar tatil gunleri çalışma primimiz??? lan yemek yiyemiyorsun yemek.. yalandan bi multineti çıkarmışsın dışarda geçerli bı marketten alışveriş yapsan fazla bişey alamiyorsun pahalı.. multinet e para verene kadar her ay o multinet parasını bizim maaş hesaplarına yatirsana!!. Neden rapor almayan insanlara her ay ayrıca prim ödemesi yapmıyorsunuz neden performansa dayalı prim vermiyorsunuz neden 3 ayda 1 veya 6 ayda bir ikramiyeniz yok (diğer bazı şirketler bu ödemeleri yapıyor zamanında kötülediğini çelebi de dahil) bu kadar insan salak mı sizde bu şartlarda çalışmaya devam etsin?Ulan zamanında çelebiye demediginiz laf kalmazdı şimdi Çelebidende beter oldunuz beee bence şirketin adınıda değiştirin siz Pegasus yerine Hayatsus yapın hataylılar kurtarır sizin şirketi herkes raporları yapıştırmaya başlayınca :) HATAYSUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet T. Nane, düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2016 performansıyla 2017 ve sonrasına yönelik hedeflerini değerlendirdi. Mehmet T. Nane, “2016’yı tüm zorluklarına rağmen operasyonel büyüme ile kapattık, 2017’den umutluyuz ancak asıl büyüme 2018 ve sonrasında gelecek” dedi.

Pegasus Hava Yolları 2016 yılı performansını değerlendirdi ve gelecek döneme ait hedeflerini açıkladı. 2016 yılında havacılık sektörünü zorlayan tüm gelişmelere rağmen taşıdığı misafir sayısını yüzde 8,1 artırarak 24,14 milyona çıkartan Pegasus, cirosunu ise yüzde 6,2 yükselterek 3,7 milyar TL’ye çıkardı. Pegasus CEO’su Mehmet T. Nane, havacılık sektöründe 2017 yılında temkinli bir iyileşme olmasını, asıl büyümenin 2018 itibarıyla gelmesini beklediklerini ifade etti.

Pegasus, 2016’yı da sektörden daha fazla büyüyerek kapattı

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet T. Nane, “2016 yılı sektörümüz için oldukça zorlayıcı oldu. Yıl boyunca hava trafiğini olumsuz etkileyen pek çok engelle karşılaştık, bu engellerin en büyüğünü 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Buna rağmen yıl boyunca misafir sayımızı ve gelirlerimizi artırmak için çok yoğun çalışırken, diğer yandan akıllı ve zaman zaman zihni sinir projelerle masraflarımızı kontrol altında tuttuk. Yılsonu itibarıyla iç hatlarda 15,29 dış hatlarda ise 8,85 olmak üzere toplam 24,14 milyon misafirimize hizmet verdik. Ana merkezimiz İstanbul Sabiha Gökçen’de toplam pazar iç hatlarda yüzde 5,8 büyürken Pegasus olarak biz misafir sayımızı yüzde 10,7 artırmayı başardık. Aynı şekilde pazar dış hatlarda yüzde 15,5 oranında daralırken biz yüzde 3,9 büyümeyi başardık” dedi.

Bir koltuk günde yaklaşık 7 kez satılıyor

Mehmet T. Nane sözlerine “82 uçaklık filomuzu etkin ve verimli kullanmaya devam ederek 2016 yılında konma sayımızı 166.691’e çıkardık. Her bir uçağımızın günde ortalama 12 saat kullanımını sağlıyoruz. Yani bir uçağımız günde 7 sefer yaparken biz bir koltuğu günde yaklaşık 7 kez satmış oluyoruz” diye devam etti.

Pegasus’un Mart 2017 itibarıyla 5,7 yaş ortalamasına sahip Türkiye’nin en genç uçak filosuna sahip havayolu olduğunu belirten Mehmet T. Nane, “Uçuş ağımıza Grozni, Samara, Nijniy Novgorod ve Volgograd şehirlerini ekleyerek Rusya’da toplam 7 noktaya uçmaya başlıyoruz. Orta Doğu bölgesinde ise uçtuğumuz şehirler arasına 12. noktamız olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’yi kattık. Yeni hatlarımız ile birlikte uçuş ağımızı 40 ülkede toplam 103 noktaya ulaştırdık.” 

“2016’da aldığımız yönetim kararları ile geleceğe çok güçlü hazırlanıyoruz”

Mehmet T. Nane, zor geçen 2016 yılı içinde verimli yönetim kararları aldıklarını ifade etti. “Önceliğimiz maliyetleri düşürmek oldu. Low-cost havayolu olmanın hakkını verecek ‘zihni sinir’ diyebileceğimiz projeler başlattık. Tüm maliyet kalemlerimizde sıkı bir optimizasyon başlattık. Yakıt verimlilikleri daha yüksek olan Airbus siparişlerimizin öne çekilmesi, Boeing teslimatlarının ise yeni bir takvime oturtulması gibi stratejik adımlarla hem nakit akışımızı hem de yakıt masrafı yönetimimizi ele aldık. Tüm filomuzda elektronik uçuş çantası (Electronic Flight Bag / EFB) uygulamasına geçerek uçuş operasyonlarımızdaki verimlilik ve tasarrufu artırdık. Kokpitte kağıt kullanımını bitirerek uçuşlarımızda ağırlık azaltıcı ve operasyonel verimlilik artırıcı çalışmalarımız kapsamında hedefimize ulaştık.

Tüm uçaklarımızın bakım / arıza durumlarını uçuş sırasında otomatik takip eden ve gelişen durumlara daha uçak yere inmeden çözüm oluşturmamızı sağlayan Aircraft Tracker (Uçak Takip) projesini tamamlayarak operasyonel süreklilik ve bakım / tamirat masraf verimliliğinde önemli adımlar attık. Uçtuğumuz meydanların yüzde 60’ında elektronik uçuş haritalarına geçtik. 2017 yılı içinde bu oranı yüzde 100’e çıkartarak Pegasus kokpitlerini bir veri merkezi gibi ele alacağız. Böylelikle ‘big data’yı kokpitte de kullanarak en verimli uçuş işletme şartlarına kavuşacağız.”

Mehmet T. Nane, sözlerine “2016 yılı ve 2017’nin ilk çeyreğinde mevcut filomuzu da verimlilik adına değerlendirdik. Öncelikle 4 adet Boeing B737-800 tipi uçağımızı Pakistan Hava Yolları’na (PIA), 2 tanesini de Flynas’a wet lease olarak kiraladık. Ayrıca 20 Mart itibarıyla şirket aktiflerimiz arasında yer alan 7 adet Boeing 737-800NG uçağımızı da toplam 178,7 Milyon ABD Doları bedelle Air Lease Corporation’a sattık.  Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması beklenen satış işleminden elde edeceğimiz geliri, filomuza finansal kiralama yöntemiyle eklenmiş bu uçakların ödemesinde, Pegasus’un yeni yatırımlarında kullanacağız. Bu satış operasyonu ile 2012 tarihli 100 uçaklık Airbus NEO anlaşması kapsamında yakıt kullanımında optimizasyon sağlayan portföy değişimini hızlandırmış olduk ve 2017 için planlanan 3 adet yeni A320 Neo alımını 6'ya çıkardık. Böylece şirketimizin ortalama filo yaşını düşürecek ve uçak işletme maliyetlerinde iyileşme sağlayacağız” diye devam etti.

Misafir deneyimini iyileştirmek üzere yeni yatırımlar

Pegasus’un temelinde misafir odaklı yaklaşım olduğunu aktaran Mehmet T. Nane, teknolojik yatırımlarla misafirlere daha iyi bir seyahat deneyimi sunmayı hedeflediklerini ifade etti. “Teknoloji bize hem operasyonlarımızda maliyet avantajı sunuyor hem de misafirlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak memnuniyetlerini artırıyor. Misafir deneyimini iyileştirmek için dijitalleşmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında misafir bildirimlerinin tek bir kanaldan yönetilmesi, misafirlerimize geri dönüşlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması için servis alanında yetkinliği yüksek bir altyapı olan Salesforce’u satın aldık. Salesforce ile misafirlerimiz şikâyetlerini e-mail, çağrı merkezi, sosyal medya ya da web sitemiz üzerinden hangi kanaldan yaparsa yapsın şikâyetleri tek bir platformda tutmaya başladık. Şikayet yönetimi entegrasyonu ile mümkün olduğunca fazla misafirimize bize ilk eriştiğinde çözüm bulmayı hedefliyoruz.

2017 Ocak – Şubat aylarına baktığımızda rakamlar oldukça tatmin edici. Hedefe yönelik aldığımız aksiyonlarımızda yüzde 90 iyileşme oldu, ekipler arası bilgi akışı da oldukça hızlandı. Şirket içi birimlerde şikayetlerin bekleme süresi yüzde 32 oranında azaldı” dedi.



Ana merkezimiz İstanbul Sabiha Gökçen’deki yer işletme operasyonumuzun tamamını da Mayıs ayından bu yana kendimiz yürütüyoruz. Bu projeyle temizlik, yer hizmetleri kaynaklı gecikme, boarding/de-boarding süreçlerinde büyük iyileşme gerçekleştirdik. Örneğin 7 aylık yer işletme karnemizi değerlendirdiğimizde bagaj bekleme süresinde yüzde 30’luk, bagaj kayıp/hasar vakalarında ise yüzde 35’lik bir iyileşme olduğunu görüyoruz. Bu durum misafirimize memnuniyet, bizlere ise verimlilik olarak yansıyor“ dedi.

Misafirlere seyahatlerinin her aşamasında seçenekler sunmayı önemsediklerini belirten Mehmet T. Nane, “Misafirlerimize uçuşlarını diledikleri gibi kişiselleştirmeleri, tatil deneyimlerini bütçe ve zevklerine göre şekillendirmeleri için pek çok ek ürün ve hizmet sunuyoruz. Misafirlerimizin uçuş öncesi, sırası ve sonrasında yanındayız, A’dan Z’ye hizmet veren bir seyahat markası olmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz”

“2017’den umutluyuz, 2018’de ise büyüme beklentimiz var”

2017’de Pegasus’un taşıyacağı misafir sayısını yüzde 5 ile 7 arasında artırmayı hedeflediklerini açıklayan Mehmet T. Nane, 2017’den umutlu olduklarını ifade etti. “İçinde olduğumuz yılı, 2016 krizi öncesindeki rakamlarımızı yeniden yakalama dönemi ilan ettik. Ancak Türk ekonomisine ve turizm potansiyeline inancımız yüksek. Bu nedenle 2017’yi bir yenilenme dönemi olarak görmekle beraber, asıl büyümenin 2018 ve sonrasında gelmesini bekliyoruz” diye ekledi.

“Büyüme planlarımızda iştiraklerimiz önemli bir yer tutuyor”

Pegasus’un İzAir ve AirManas iştirakleriyle bölgesel bir oyuncu olduğunu da vurgulayan Mehmet T. Nane, iştiraklerin Pegasus’un büyüme planları içinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. 

Pegasus, geçtiğimiz günlerde Air Berlin’in elinde bulunan yüzde 29,51 İzAir hissesini 1,2 milyon Euro’ya satın almak için anlaşmaya varmıştı. Tamamlanması için Ulaştırma Bakanlığı ve rekabet kurumlarının izinlerinin gerektiği satın alma sonrasında Pegasus’un İzAir’deki payı yüzde 98,63’e yükselecek.  

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, cep telefonları dışındaki elektronik cihazların uçak kabininde taşınmasını yasaklama yönündeki karara farklı açılardan bakılabileceğini söyledi.

Düz mantıkla bakıldığında bu yasakların iki boyutu olabileceğine işaret eden Nane, "Bu yasakları, iki şekilde yorumlayabiliriz; gerçekten burada bir tehdit var ve bu tehdide karşı, tehdit bertaraf edilene kadar önlem alınıyor. Diğer boyutta baktığımızda Türkiye'den çok güçlü markalar çıkmaya başladı, burada rekabet edemiyorlar, devlet eliyle bu rekabeti engellemeye yönelik bir girişim. Kalbim diyor ki böyle bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

Nane, dünyada liberal ekonomi sisteminin geçerli olduğunu hatırlatarak, "Bunu yapan ülkeler, liberal ekonomiyi yaratan ülkeler, böyle basit bir yönteme gidemezler. Mutlaka terörist bir olay, istihbarat vardır, kısa süre sonra da bitecek. Bitmeyecekse ve bu tehdit bertaraf edilmeyecekse, bu bizi diğer varsayıma götürüyor. Demek ki bizden korkuyorlar. Ben şunu gördüm iş hayatında; korkunun ecele faydası yok. Rekabette bu tür basit oyunlarla kısa süreli  kazanç elde edersiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Yasaklara karşı bazı önlemlerin alınabileceğine de değinen Nane, şunları kaydetti: "Türk girişimcisi o kadar akıllıdır ki ben Pegasus olarak söyleyeyim yaptığımızı, biz uçak içinde internet vermek üzere çalışmalar başlattık. Zor, oyunu bozarmış. Belki bu sayede biz de böyle bir yeni servis sunmaya başlayacağız. O nedenle böyle basit ayak oyunlarıyla kısa vadeli kazançlar, misafirin uzun vadeli elde etmek istediği fayda ve yararı getirmez. Bunlar serap gibidir, bir görürsünüz, bir yok olur. O nedenle kalıcı rekabetin unsurları; verdiğiniz hizmet, ürün geliştirme kapasiteniz ve misafir memnuniyetinizin kalıcılığıyla pekişir."

 PEGASUS 3. HAVALİMANINA TAŞINACAK MI?

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nane, yeni havalimanına taşınıp taşınmayacaklarına ilişkin soruyu şöyle cevapladı:
“ Üçüncü havalimanı üç fazda gerçekleşecek. İlk faz iki pist 90 milyon, ikinci faz 120 milyon, üçüncü faz 150 milyon kapasiteli olacak. İlk faz Atatürk Havalimanı ile hemen hemen aynı kapasite ile açılacak yani  ikamesi olacak. Zannediyorum ki Atatürk’ten uçmayanlara ikinci fazda bir yer  verilebilir. Biz 2014 yılından bu yana ikinci faza hazırız. Çalışmalarımız hazır. Talep gelirse düğmeye basacağız. Nereye uçacağımız ne kadar uçacağımız belli.”

“RUSYA’DA ZARAR EDERSEK KAPATIRIZ”


Rusya’da yeni uçuş noktaları alan Pegasus’un bu hatları yeterli doluluk oranı yakalanamaması halinde kapatabileceğini vurgulayan Nane, “Rus pazarına tarifeli ile giriyoruz. Rus turistler charter uçaklarla geliyor, tarifeli ile gelmiyor. Bu yıl 4 noktaya uçuş izni aldık. Geçen yıl da 7 almıştık. Pazar payı gördüğümüz yerler  için uçuş izni aldık. Şu an için uçtuğumuz noktalarda hat kapatacak yer görmüyoruz. Ama zarar eden hat olursa sizi temin ediyorum ki hat kapatmaktan imtina etmeyiz. Bizim zararına uçma lüksümüz yok. Low cost olduğumuz için düşük marjlarla çalışıyoruz. Belli bir süre test ederiz. Mevsimsellikle ilgili mi diye bakarız. Hattın kar etmeyeceğini görürsek kapatırız. Rusya’da potansiyel var diye girdik. Aldığımız uçuşlar her gün değil, talep olursa artırırız olmazsa da kapatırız” dedi.
 

"EVLENMEYİ DÜŞÜNENLERİ YARDIM EDECEĞİZ"

Şirkette görev yapan kadın personellere yönelik projeleri de hayata geçirdiklerini kaydeden Nane, evlilik ve annelik programı sayesinde, evlenmeyi düşünen veya hamile olan çalışanlara destek olmak için proje başlattıklarını da sözlerine ekledi.

" ACI REÇETEYİ İÇTİK"

2016 yılının çok zor bir yıl olduğunun altını çizen Nane, geçen yıl ekonomik gerekçelerle tenkisat yapmak zorunda kalmalarını ise, " Acı reçeteyi içmek zorundaydık. Gövdeyi kurtarmak için hepimiz acı reçeteyi içtik" diyerek işten çıkarmaları yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Pegasus'ta hedef 2018!

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Insanlari kandirmayi birakin ~ 7 yıl önce
Yaz sezonuna girioruz hala adam almadiniz ..az adama cok is yapmayin bole burasi hava alani uluslar arasi bi yer..yorgunluktan geberio insanlar agir iste calisioz fitk ve sakat kalma oranimiz cok yuksek ..bize ise girerken verdigin vaatler yipranma payi bedeli alicaksiniz dediniz..senelik kar payi piriminiz olcak dediniz..hersene zam olcak dediniz..simdi ne var bi kuru maasss allah hepsini size sorucak ..senelik zammi yapmadiniz yeni bisi cikardiniz rapor almassaniz 100 tl pirim maasllara dalga gcergibi..her gece bunlari vaad edipte bu durumlara dusurenleri colugundan cocugundan cikarsin...allahin gazabi ve laneti uzerine olsun rahata kavusmasinlar inssllh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramp emekcileri ~ 7 yıl önce
sağlıklı bir yol almak icin önce sizlerin ne istediği sizler sadece yönetiçileriniz haric bedel ödemek icin yapılan tüm yanlışlıkları ve adamcılıkları tehdit küfür konusunda size yöneltilen yakuşıksız kelimeleri, eğer sizler yiyorsanız sızde sıkıntı var acil olarak derdinizi demokrat yapıda anlatıklarınıza değil sizi anlayacak sisteme gidin anlatın böyle olur ancak hak aramak küfür kafir tehdit ile olmaz emekci kardeşlerim uzlaşı ve istişare her şeyi cözer ekmek yediğiniz yer ve ailenize ekmek getirdiniz yer sakın ona vebal getirmeyin şirketinize sahip cıkın örnekleri cok var tercübe dinliyorsunuz kabahat sizde değil sizi yöneten orta sınıf ara yönetiçilerde onlar bıraz gövdesini koysa kimsenin adamı değilde işinin adamı olsa böyle sorunlar cok cabuk hallaolur ekmeğinize şiketinize sizler sahip cıkacaksınız orası siizn mahrem odanız namus kavramı gibi hayde bakalım kazanız mübarek olsun emekci kardeşlerim sahip cık sonuna kadar ekmeğine oyunlara gelme gaza gelme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grevs ~ 7 yıl önce
Nane herkes anneni sulaleni anıyor Carfurda patates satmaya benzemez bu işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhabbet ~ 7 yıl önce
16 NISANI bekle pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhabbet ~ 7 yıl önce
Lenn sizin gibi yalancı yok neymiş karpayı verilecekti nerde lenn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufuk ~ 7 yıl önce
Esegi boyayip kısrak diye yutturacaklar siz önce haklarımızı verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amantanrımdedim ~ 7 yıl önce
başta burayı carfur zanneden sen nane en fazla uçağı havada görmüşken havayolu şirketi yönetmek neyine burda insanlar peynir ekmek satmıyo sayın nane insanların moralleri bozuk para yok iş çok adam yok bide büyüdük diyosun bunlar reklam kokan hareketler mehmet nane ilk başta kul hakkı yememeyi öğren bence basın toplantısı yapıcağına gel bir 8 saat ambarda bir çalış o zaman insanları anlarsın allahından bul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramp ~ 7 yıl önce
2017 zammı yapmadılar bide şirket satılınca yazın kımse kaçmasın diye performans primi vereceklermiş 6 ayda bir eylül ve ocakta hanı 6 ay 16 nisandan neler oluyo pegasusda görün baylar bayanlar nane efendi burası markette patates soğan satmaya benzemez o koltuk sanada kalmaz.millet sizin yüzünüzden sağlığından oldu topal topal uçak altına giden arkadaşlar var. Şefler rapor getir o adamlar uçak altında kalınca bakın bakalım kime hesap vereceksiniz.bi vardiya içeri girmesin bakın bakalım neler oluyo koştuğundan kalkıp valiz atarsın nane bey acaba hiç apronu biliyomusun çok merak ediyorum neyse alma mazlumun ahını çıkar ayeste ayeste merak etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus isyanda ~ 7 yıl önce
Maasa zam yok ! Ne guzel nane bey . Sabiha gokcen havaaalinda sabah vardiyasinda 35 kisi raporluydu bundan sonra hep boyle gider haberin olaa .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEMEK PRİM ÇELEBİ ~ 7 yıl önce
Bir şirket düşünün, işçinin maaşlarına zam yapmaz, akşam 4-12 vardiyasına gelirsin yemek yiyemezsin, bak açık açık söylüyorum yemek yiyemiyorsun yesende lokmaları birer ikişer ağzımıza dizdiriyorlar SAĞLIĞA ZARARLI! 2 gece işe gel sabaha kadar çalış uykudan ol uykusuz uykusuz hareket halinde sabaha kadar çalış yine SAĞLIĞA ZARARLI aldığın paraya gelince asgari ücret 1400 bizim pegasustan aldığımız maaş 1500₺ maaş!!!nerede bizim gece çalışma primimiz??? nerede bizim cumartesi pazar tatil gunleri çalışma primimiz??? lan yemek yiyemiyorsun yemek.. yalandan bi multineti çıkarmışsın dışarda geçerli bı marketten alışveriş yapsan fazla bişey alamiyorsun pahalı.. multinet e para verene kadar her ay o multinet parasını bizim maaş hesaplarına yatirsana!!. Neden rapor almayan insanlara her ay ayrıca prim ödemesi yapmıyorsunuz neden performansa dayalı prim vermiyorsunuz neden 3 ayda 1 veya 6 ayda bir ikramiyeniz yok (diğer bazı şirketler bu ödemeleri yapıyor zamanında kötülediğini çelebi de dahil) bu kadar insan salak mı sizde bu şartlarda çalışmaya devam etsin?Ulan zamanında çelebiye demediginiz laf kalmazdı şimdi Çelebidende beter oldunuz beee bence şirketin adınıda değiştirin siz Pegasus yerine Hayatsus yapın hataylılar kurtarır sizin şirketi herkes raporları yapıştırmaya başlayınca :) HATAYSUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedisiniz ~ 7 yıl önce
İşe girene kadar araya adamlar sokmalar her işi yaparız yeterki iş olsun demeler. Gece yatarken okunan dualar. Allahım lütfen yeter artık beni alsınlar yalvarmalar. Şimdi de yok gece çalışmam maaş az zam yok sizler Nankörsünüz nankör.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000