10 Ağustos 2016, Çarşamba 15:05:31

Pegasus'la yapılan uçuşa soruşturma

Kıbrıslı Rum öğrencilerin Türkiye’de düzenlenen bir spor turnuvasına “Pegasus Havayollarıyla” gönderilmesi konusunda Rum Eğitim Bakanı’nın soruşturma başlattığı bildirildi.
  • Bence yunan pilotlara gerektigi ilgiyi veremioz.arkadaslar yabancilara lutfen daha cok ilgi verelim,onlar bizi yabanci sever olarak tanio bu imajimizi lutfen yitirmeyelim :)))).amma allah var avrupa ulkelerinin icinde Turkiyeye hakaret etmeyen tek ulke.
  • KKTC yi tanimadiklari icin oradan yapilan giris cikis ve her operasyon illegal olarak gozukuyor Rumlar nezinde
  • Bulsunlar Trabzona giden ve Ercana gitmeyen bir şirket ve uçsunlar. Geyik haber işte laf ola beri gelr
  • Eğer istanbul üzerinden gittiyse neresinde sıkıntı var anlayamadım. Fazla milliyetçilik zeka sıkıntılarına sebep oluyor herhalde. İstanbul trabzon seferini aegean mı olympic airlines mi yapacaktı? Türkiyede bulunan bütün firmalar ya daha önce uçtu yada hala uçuyor ercana bundan kurtuluş yok. Otobüsle gitmeleri lazımdı ancak/
  • Vay be bizde yunan pilotlara kucak acalım
  • Hep siyasi hep siyasi. Türkler de rumlar da aynı. Rum sporcuların türkiyede resmi turnuvaya katılması normal, türkiyeye gidiş şekli anormal. Birbirini tanımayan iki ülkeden bahsediyorum. Fakat yavru vatan, Türkiye ile aynı müsabakaya katılamıyor. Vazgeçin artık siyaset yapmaktan. Sözüm her iki topluma. Kandırmayın insanları.

Kıbrıslı Rum öğrencilerin Türkiye’de düzenlenen bir spor turnuvasına “Pegasus Havayollarıyla” gönderilmesi konusunda Rum Eğitim Bakanı’nın soruşturma başlattığı bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kıbrıslı Rum öğrencilerin Trabzon’da düzenlenen dünya çapındaki bir spor müsabakasına Ercan Havaalanı’ndan da seferler gerçekleştiren Pegasus Havayollarıyla gitmiş olmaları konusunda soruşturma başlattığını yazdılar.

Habere göre bakanlığın açıklamasında, KKTC’de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin kullanılmamasına ilişkin ortak bir politika bulunmadığı belirtilerek, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için Rum Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili dairelerden, ortak süreç belirlenmesi talebinde bulunması istendi.

Gazete, Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü  Egli Pandelaki’nin konuya ilişkin açıklamasında, öğrencilerin Trabzon’a gidiş şekillerinin özel komite tarafından gerçekleştirildiğini ve ne kendisinin ne de eğitim bakanının bundan haberi olduğunu açıkladığını aktardı.

ÖĞRENCİLER TRABZON’A İSTANBUL’DAN GİTTİ
Pandelaki, konunun araştırılmaya başlandığını ifade ederek Rum öğrencilerin Türkiye’ye seyahat şekillerine de açıklık getirdi.Pandelaki, öğrencilerin Trabzon’a İstanbul’dan gittiklerini ve hem gidiş hem de dönüşlerinde “Pegasus Havayollarını” kullandıklarını vurguladı.

Öte yandan DİKO, EDEK ve Vatandaşlar İttifakı konuya ilişkin açıklamalarında öğrencilerin Ercan Havaalanına da uçuşlar gerçekleştiren bir havayoluyla Türkiye’ye gönderilmelerini kınadılar.

Pegasus'la yapılan uçuşa soruşturma

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Xlx ~ 8 yıl önce
Bence yunan pilotlara gerektigi ilgiyi veremioz.arkadaslar yabancilara lutfen daha cok ilgi verelim,onlar bizi yabanci sever olarak tanio bu imajimizi lutfen yitirmeyelim :)))).amma allah var avrupa ulkelerinin icinde Turkiyeye hakaret etmeyen tek ulke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu1 ~ 8 yıl önce
KKTC yi tanimadiklari icin oradan yapilan giris cikis ve her operasyon illegal olarak gozukuyor Rumlar nezinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 8 yıl önce
Bulsunlar Trabzona giden ve Ercana gitmeyen bir şirket ve uçsunlar. Geyik haber işte laf ola beri gelr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Eğer istanbul üzerinden gittiyse neresinde sıkıntı var anlayamadım. Fazla milliyetçilik zeka sıkıntılarına sebep oluyor herhalde. İstanbul trabzon seferini aegean mı olympic airlines mi yapacaktı? Türkiyede bulunan bütün firmalar ya daha önce uçtu yada hala uçuyor ercana bundan kurtuluş yok. Otobüsle gitmeleri lazımdı ancak/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebebi.. ~ 8 yıl önce
Rum yonetimi KKTC yi tabimiyor. Ve oradan yapilan ucuslari da kanunsuz olarak niteliyor. Onlara gore yasal olmasi icin atina ya. Oradan da istanbul aktarmali trabzona gitmeleri gerekirdi.
Yunan ~ 8 yıl önce
Vay be bizde yunan pilotlara kucak acalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok haklısInız ~ 8 yıl önce
Harbiden ADAMLARIN bir bilete tahammülü yok, biz her ay maaş ödüyoruz. Milliyetçilik böyle olur. MY
Dünya tarihi ~ 8 yıl önce
Yunanli ile Kıbrıs Rumu aynı değil... Biri Yunan, diğeri ise Bizans soyundan gelme, yani Yunan pilot ile bu olayı aynı haberde yorumlamak.. bilgisizlik ve cahillik ve boş konuşmadan ibarettir. BİLGİNİZE
Kktc ~ 8 yıl önce
Hep siyasi hep siyasi. Türkler de rumlar da aynı. Rum sporcuların türkiyede resmi turnuvaya katılması normal, türkiyeye gidiş şekli anormal. Birbirini tanımayan iki ülkeden bahsediyorum. Fakat yavru vatan, Türkiye ile aynı müsabakaya katılamıyor. Vazgeçin artık siyaset yapmaktan. Sözüm her iki topluma. Kandırmayın insanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000