13 Mart 2015, Cuma 09:12:29

PEGASUS'A YEŞİL KURULUŞ ÜNVANI

Pegasus Hava Yolları, 2013’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için aldığı “Yeşil Kuruluş” unvanını, bu yıl da İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı için almaya hak kazandı.
  • Pegasus mu duyarlı şirket?çalışanlarına gösterdiği ilgi ve saygıdan belli. Hibeler olmasa, savingler olmasa o işe girişir mi? Pegasusun herşeyi paradır. Sömürmeye doymadı.
  • Nadir hocam basari Senin
  • Pegasus ailesine hayırlı olsun diyorum...

Pegasus Hava Yolları, 2013’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için aldığı “Yeşil Kuruluş” unvanını, bu yıl da İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı için almaya hak kazandı. Düzenlenen törende Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, ‘Yeşil Kuruluş’ sertifikasını Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin elinden aldı.

Pegasus Hava Yolları, çevreye gösterdiği duyarlılık ve bu doğrultuda yürüttüğü çalışmaları ile 2013 yılında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Yeşil Kuruluş” seçilmişti. Şirket, SHGM tarafından 2009 yılında başlatılan ve uygulama esaslarında yapılan değişikle 2014 yılından itibaren TSE ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında verilen ‘Yeşil Kuruluş’ unvanını bu yıl da Antalya ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı için almaya hak kazandı.

Havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların, çevreye ve insan sağlığına verdikleri önem doğrultusundaki çalışmalarının artırılması amacıyla başlatılan ‘Yeşil Havaalanı’ projesine bağlı olarak bir kez daha  ‘Yeşil Kuruluş’ seçilen Pegasus Hava Yolları, SHGM tarafından düzenlenen tören ile belgelerini aldı. Törene katılan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’a belgeleri Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi teslim etti.

Pegasus Hava Yolları atık yönetimi, doğal kaynak yönetimi ve emisyon yönetimini kapsayan proje şartlarını sağlayarak TSE’ye başvurusunu gerçekleştirdi ve SHGM’nin değerlendirme sürecinin ardından bu unvanı elde etti. Ayrıca Pegasus Hava Yolları, geçen yıla oranla genişleyen filosu ve % 17.3 artan misafir sayısına rağmen, özellikle yakıt tasarrufu uygulamaları ile uçuş başına yakıt tüketimini azaltarak, misafir başına düşen karbon salınımını %5,18 düşürdü.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat konu ile ilgili olarak “Çevreyi koruma yönünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile verimliğimizi arttırmaya devam ediyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sonra bir kez daha İzmir ve Antalya Havalimanı’nda gerekli şartları yerine getirerek ‘Yeşil Kuruluş’ unvanını kazandık. Bu unvanı almamızı sağlayan çevre yönetimi faaliyetlerimiz arasında, emisyon salımı azaltılmasına yönelik çalışmalarımız başta gelmektedir. Bu anlamda, yakıt tüketimimizi ve dolayısıyla karbon emisyonumuzu azaltmaya yönelik çalışmalarımız, yakıt tasarrufu sağlayan operasyonel uygulamalarımız, uçaklarımızda yaptığımız hafifletme çalışmaları ve yeni teknolojik yatırımlarımız bulunmakta. Gelecek dönemlerde de çevreye yönelik geliştireceğimiz projeler ile ‘Yeşil Havayolu’ unvanını almayı ve bu doğrultuda Türkiye’de havacılık sektöründe değişim yaratan hava yolu şirketi olmayı hedefliyoruz.” dedi.






 

PEGASUS'A YEŞİL KURULUŞ ÜNVANI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus mu duyarlı şirket?çalışanlarına gösterdiği ilgi ve saygıdan belli. Hibeler olmasa, savingler olmasa o işe girişir mi? Pegasusun herşeyi paradır. Sömürmeye doymadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Nadir hocam basari Senin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus ailesine hayırlı olsun diyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000