05 Temmuz 2011, Salı 08:30:12

PEGASUS'A İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ...

Avrupa'dan İstanbul Sabiha Gökçen'e uçmak isteyen tüm havayolu şirketleri, Pegasus'un kapısını çalıyor...
  • THY ILE KARSILASTIRILIYOR BIRI LOW COST DIGERI DEVLETIN SIRKETI BIRININ HIZMET BEDELI VE VERGILERI 50 TL YI GECIYOR DIGERININ 29 TL BILET FIYATLARINI SIMDI KONTROL ETTIM SUNEXPRESS VEYA DIGER TURK LOW COST SIRKETLERIN FIYAT POLITIKASI AYNI FARK YOK OLAMAZDA SADECE KAMPANYALARA KAMPANYALI BILETLERIN UZERINDE YAZILI OLAN HAKLARINIZA HATTA NORMAL ALDIGINIZ BILETLER ICIN YAZILI KURALLARI OKUMADAN UCUSA GITTIGINIZ ICIN SIZI ALELADE BIR YOLCU OLARAK GORUYORUM TURKLERIN COGUNLUGU BILETI ALDIM UCACAGIM DIYOR HAYIR ALDIN UYMAN GEREKENLER NE KARSILASACAGIN DURUMLARLA ILGILI BILGI SAHIBI OLMADAN KONUSAN TOPLULUK OLARAK GORUYORUM HANGI SIRKETLE UCTUYSAM YOLCULAR EKIPLERE SIRKET KARALAMA ILE YAKLASIYOR KIMSEYI SUCLAYAMAZSINIZ ONCE SOZLESMELERI OKUYUN
  • Bu beyefendi siyasi görüşünden dolayı mı kravat takmıyor ?Bademlerden mi ?
  • pgs kesinlikle low-cost degil kesinlikle, lutfen THY ile pgs'nin fiyatlarini karsilastirin ve low cost olmadigini gorursunuz. Gercek low cost ryan ve easyjet
  • Beyefendinin oturuşuna bakılırsa.Tövbeler tövbesi.Pegasus mu?Begakuş mu?Güldürüyor resimde görülen PEGAKUŞ çu.
  • kusura bakmayın pegasusla asla uçmam adamı resmen söğüşlüyorlar, koltuklar çok fazla dar o kadar da değil kendimi koli bandıyla yapıştırılmış cargo paketi gibi hissettim.. ama pegasus piyasada olmalı kalmalı parası çok ciddi var devam.. yalnız thy ile aşık atmaya çalışıyor bu mümkün değil diğer özel havayollarını adam yerine saymıyor, koymuyor.. Thy ile aşık atamaz mümkün değil neden uçak içi servis kalitesi thy nin mükemmel koltukları son derece kaliteli ve koltuk aralığı son derece geniş.. pegasus da yakında tuvaleti kullanmak için büyük 10 küçük 5 lira derlerse şaşırmayın derim bu iş böyle..
  • beyefendinin aciklamalarina bakilirsa kendini ust classmanlarda gormek istiyor galiba ... ugrasma bu kadar ya Star ya da diger alliancelar'a gircem de bitsin:))sonra firmayi birine satarsin bakarsin keyfine...meydan bos nasil olsa, dilin kemigi yok...AF mis, gulelim baride bosa gitmesin
  • halk arasinda pegasus cok puan kaybetti gurbetciler zoruna ucuyor pegasus ile nedeni hizmeti kötü!!! Ali bey sen bu duruma el atman gerekiyor halk arasinda pegasusun hic ama hic iyi puan kalitesi yoktur dogrusu bu!! Belki doluluk orani yüksek ama kalite cok ama cok düsük low cost ama herseyin bir duru var.kolay gelsin
  • Tokatlama mantigiyal ozellikle yazin high cost.pegasus THY den bile pahali.
  • saw ve istanbul merkez arasında hala bir ulaşım sorunu var!metro ulaşımı ya da raylı herhangi bir sistem olmadıkça havayolu şirketlerinin burada büyümesi sınırlı kalacaktır..sadece atatürke alternatif olarak kalacaktır bir atatürk havalimanı olamayacaktır.
  • Daha dun Hollanda dan izmire fiyat karsilastirmasi yaptigimda ayni donemde Pegasus fiyati sunexpress karsisinda nereyse iki kat daha fazla cikti. Dahasi da var: SXS direk, Pegasus, SAW aktarmali. Pegasus bu kadar dolu mu ucuyor da boyle fiyat uyguluyor? Ha bu bir seferlik bisey de degil devamli boyle. Ustelik profesyonellik yonunden de SXS Pegasusa 10 ceker. En son PGS ile uctugumda bir erkek hostes pazarda sebze satar gibi su satiyordu. "Evet millet yokmu su isteyen?" Bu yazdigim saka degil, bir yolcu gozunden baktiginizda cok komik bir goruntu veriyor.
Almanya'nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin ile yapılan işbirliğinin bunda etkisi olduğunu belirten Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Air France başta olmak üzere birçok havayolu şirketinden 'birlikte uçalım' teklifi yağdığını söyledi.

Air Berlin ile ortaklık yaparak uçuş ağını genişletmeyi planlayan Pegasus Havayolu, Avrupa'da adından söz ettirmeyi başardı. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçmak isteyen tüm yabancı havayollarından işbirliği teklifi alıyor. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Air France gibi diğer havayolları ile işbirliğine gidilebileceğini söyledi.

Haybat, filo yapısını ve uçuş ağını genişleten şirketin projelerini Zaman'a anlattı. Pegasus Havayolları'nın Avrupa'da büyüdükçe adını sıkça duyurmaya başladığını ifade eden Haybat, Avrupa'daki low cost (düşük maliyetli havayolu şirketi) havayolları arasında yolcu sayısı bakımından 12. sırada bulunduklarını ve kısa sürede bu sıralamada üst sıraya doğru tırmanacaklarını söyledi. Haybat, Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçmaya başlayan tüm havayollarının, Pegasus ile işbirliği arayışına girmeye başladığına dikkat çekerek, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 55 trafiğine sahip olduğumuzdan bu havalimanının en büyük oyuncusuyuz. Çok geniş iç hat ağımız var. Buraya uçmayı planlayan şirketler, yolcularını iç hatlarda da bağlantı vermek amacıyla bizimle işbirliği arayışına giriyor." dedi.
 
Haybat, bugüne kadar birçok havayolu şirketinin işbirliği için müracaat ettiğini ifade ederek, Fransız havayolu şirketi Air France'ın da işbirliği talebinde bulunduğunu bildirdi. Fransa'da 3 noktaya uçuş düzenlediklerini dile getiren Haybat, "Air France, yaklaşık 1,5 yıl önce bizimle işbirliği arayışına girdi ve görüşmeler yapıldı. Ancak, Air Berlin ile planladığımız ortak uçuş anlaşması nedeniyle Air France ile işbirliğinin kapsamı konusunda karara varılmadı." diye konuştu.
 
YOLCU SAYISI EN AZ YÜZDE 15 ARTACAK
 
Sertaç Haybat, diğer havayolları ile yapılacak ortak uçuş işbirlikteliklerinde rezervasyon sistemlerinin uyuşması konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, Air Berlin ile yürütülen test çalışmalarının bu ayın sonuna doğru tamamlanacağını ve ağustos-eylül gibi ortak uçuşların başlayacağını söyledi. Air Berlin ile yapılacak işbirliğinin yolcu sayısını yaklaşık yüzde 15 artıracağını ifade eden Haybat, Air Berlin ile ortak uçuş işlemi tamamlandıktan sonra diğer havayolları ile işbirliklerinin de önünün açılacağını bildirdi.
 
Haybat'ın verdiği bilgiye göre, iki şirket arasındaki anlaşmayla ilk etapta Türkiye-Almanya arasındaki Pegasus uçuşlarında Air Berlin kodu kullanılacak. Air Berlin de, bu uçuşları satmaya başlayacak. Daha sonra Air Berlin, Pegasus iç hat uçuşlarını da kullanarak kendi kodu ile iç hatlarda misafirlerini dağıtacak. Pegasus da, Air Berlin'in Almanya ötesi uçuşlarını kullanarak yolcularını ABD'ye kadar uçuracak. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pegasus kodu ile New York'a bilet alınabilecek. Ortak uçuşlar başladıktan 3-4 ay sonra, Pegasus'un İstanbul-New York hayali de gerçekleşecek. Aynı şekilde Pegasus'un Tiflis gibi Ortadoğu uçuşlarında da Air Berlin kodu konacak. Air Berlin bileti alanlar, Pegasus ile Almanya'dan Tiflis'e uçabilecek.
 
SABİHA GÖKÇEN'E PARALEL PİST GEREKLİ
 
Pegasus Havayolları Genel Müdürü Haybat, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki en büyük sorunun, İstanbul'un hava sahası olduğunu söyledi. "Hâlâ Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ayrı bir trafik kontrolü yok." diyen Haybat, aynı merkezden hem Atatürk hem de Sabiha Gökçen Havalimanı trafiğinin yönetilmeye çalışılması nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.

Haybat, her iki havalimanı geliş yollarının ayrıştırılması gerektiğine ve bu yönde çalışma yürütüldüğüne işaret ederek, "Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'na paralel pist yapılması ve mevcut pistin de Kategori II'ye getirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. Haybat, Pegasus Havayolları'nın ortağı İzair'ın filosunda 7 uçak bulunduğunu dile getirerek, İzair'e 2 Boeing 737-800 ilave ettiklerini söyledi. İzair'ın gelecek yıl kiralama süresi sona eren 3 Airbus 319 ile 2 Airbus 320 uçağını iade edeceğini belirten Haybat, verimliliği artırmak amacıyla Türkiye'de ilk kez uygulanacak proje geliştirdiklerini belirtti ve ekledi: "İzair ve Pegasus'un tüm operasyonunu paralel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Aynı tip uçak, aynı kurallar, aynı operasyon. Pegasus ve İzair'daki kabin ve uçuş ekiplerinin birbirinin uçaklarında kullanılmasını planlıyoruz. SHGM ile görüşüyoruz. Onlar da olumlu yaklaşırsa bunu gerçekleştireceğiz."

Mustafa GÜN / ZAMAN
PEGASUS'A İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY ILE KARSILASTIRILIYOR BIRI LOW COST DIGERI DEVLETIN SIRKETI BIRININ HIZMET BEDELI VE VERGILERI 50 TL YI GECIYOR DIGERININ 29 TL BILET FIYATLARINI SIMDI KONTROL ETTIM SUNEXPRESS VEYA DIGER TURK LOW COST SIRKETLERIN FIYAT POLITIKASI AYNI FARK YOK OLAMAZDA SADECE KAMPANYALARA KAMPANYALI BILETLERIN UZERINDE YAZILI OLAN HAKLARINIZA HATTA NORMAL ALDIGINIZ BILETLER ICIN YAZILI KURALLARI OKUMADAN UCUSA GITTIGINIZ ICIN SIZI ALELADE BIR YOLCU OLARAK GORUYORUM TURKLERIN COGUNLUGU BILETI ALDIM UCACAGIM DIYOR HAYIR ALDIN UYMAN GEREKENLER NE KARSILASACAGIN DURUMLARLA ILGILI BILGI SAHIBI OLMADAN KONUSAN TOPLULUK OLARAK GORUYORUM HANGI SIRKETLE UCTUYSAM YOLCULAR EKIPLERE SIRKET KARALAMA ILE YAKLASIYOR KIMSEYI SUCLAYAMAZSINIZ ONCE SOZLESMELERI OKUYUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu beyefendi siyasi görüşünden dolayı mı kravat takmıyor ?Bademlerden mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pgs kesinlikle low-cost degil kesinlikle, lutfen THY ile pgs'nin fiyatlarini karsilastirin ve low cost olmadigini gorursunuz. Gercek low cost ryan ve easyjet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyefendinin oturuşuna bakılırsa.Tövbeler tövbesi.Pegasus mu?Begakuş mu?Güldürüyor resimde görülen PEGAKUŞ çu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kusura bakmayın pegasusla asla uçmam adamı resmen söğüşlüyorlar, koltuklar çok fazla dar o kadar da değil kendimi koli bandıyla yapıştırılmış cargo paketi gibi hissettim.. ama pegasus piyasada olmalı kalmalı parası çok ciddi var devam.. yalnız thy ile aşık atmaya çalışıyor bu mümkün değil diğer özel havayollarını adam yerine saymıyor, koymuyor.. Thy ile aşık atamaz mümkün değil neden uçak içi servis kalitesi thy nin mükemmel koltukları son derece kaliteli ve koltuk aralığı son derece geniş.. pegasus da yakında tuvaleti kullanmak için büyük 10 küçük 5 lira derlerse şaşırmayın derim bu iş böyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
beyefendinin aciklamalarina bakilirsa kendini ust classmanlarda gormek istiyor galiba ... ugrasma bu kadar ya Star ya da diger alliancelar'a gircem de bitsin:))sonra firmayi birine satarsin bakarsin keyfine...meydan bos nasil olsa, dilin kemigi yok...AF mis, gulelim baride bosa gitmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
halk arasinda pegasus cok puan kaybetti gurbetciler zoruna ucuyor pegasus ile nedeni hizmeti kötü!!! Ali bey sen bu duruma el atman gerekiyor halk arasinda pegasusun hic ama hic iyi puan kalitesi yoktur dogrusu bu!! Belki doluluk orani yüksek ama kalite cok ama cok düsük low cost ama herseyin bir duru var.kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokatlama mantigiyal ozellikle yazin high cost.pegasus THY den bile pahali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saw ve istanbul merkez arasında hala bir ulaşım sorunu var!metro ulaşımı ya da raylı herhangi bir sistem olmadıkça havayolu şirketlerinin burada büyümesi sınırlı kalacaktır..sadece atatürke alternatif olarak kalacaktır bir atatürk havalimanı olamayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha dun Hollanda dan izmire fiyat karsilastirmasi yaptigimda ayni donemde Pegasus fiyati sunexpress karsisinda nereyse iki kat daha fazla cikti. Dahasi da var: SXS direk, Pegasus, SAW aktarmali. Pegasus bu kadar dolu mu ucuyor da boyle fiyat uyguluyor? Ha bu bir seferlik bisey de degil devamli boyle. Ustelik profesyonellik yonunden de SXS Pegasusa 10 ceker. En son PGS ile uctugumda bir erkek hostes pazarda sebze satar gibi su satiyordu. "Evet millet yokmu su isteyen?" Bu yazdigim saka degil, bir yolcu gozunden baktiginizda cok komik bir goruntu veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000