25 Şubat 2010, Perşembe 09:49:50

PEGASUS'A BALYOZ GİBİ TOKAT

Pegasus Havayolları’nın egzoz gaz çıkış sıcaklığının limitler üzerinde gösteren uçağını yere indirip gerekli bakımları yapmaması üzerine SHGM şirkete asrın cezasını kesti. Ancak devamı da var. Şirketin cezaları bununla da sınırlı değil. Yönetimsel ceza da verildi.
  • SIKINTILARIN ASIL NEDENİ rumuzu ile yazan yorumcuyu tebrik ediyorum.Pegasus da yaşananları resmen özetlemiş. Uzantı denilen adamların kendi aralarındaki dayanışma övgüye değer.. Makamlarını korumak ve o görevlerde daha nice yıllar kalmaya devam edip nimetlerden faydalanmaya devam etmek için kişisel değerlerden ödün verdikleri yetmiyormuş gibi mesleki değerlerden verdikleri ödünler de oldukça üzücü..
  • arkadaşlar anlaşılmıyor galiba burada suçlu varsa o da shgm`dir .suçu pegasus`a ve ali sabancı`ya atmayın...
  • Kendi küçük çıkarlarınız için, onca değerli teknik insanı kah istifa edecek hale getirip, kah iş akdini fesh ederek üstüne bastığınız zaman sorun olmuyor. Ancak size yapılınca mazlumu oynuyorsunuz, gidenler gibi sessizce efe tavrıyla gitmek de olmuyor, belkide onlar kadar olamadığınız için, işsizlik korkusuda var. Camdan evde oturanlar başkalarına taş atmadan düşünmeli...
  • SN YUSUF BOLAYIRLI PGS GN.MD'LÜĞÜNE SN SERTAÇ HAYBAT'I ÖNERDİĞİNE, SN ŞEVKET SABANCI VE SN SERTAÇ HAYBAT BU ÖNERİYİ KABUL ETTİKLERİNE PİŞMANLIK DUYMALILAR.
  • 3 değerli, çalışkan, aslında işini çok iyi bilen Teknik Md'ün Form-4'ları iptal oldu. PGS acaba neden Teknik Müdür ÖĞÜTÜYOR? Bu durumun asıl sorumlusu bu Teknik Md'lerin işlerini GEREKTİĞİ GİBİ YAPMALARINI, GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALARINI, PROSEDÜRLERİ STANDARTLARA UYGUN GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ PARAGÖZ YAKLAŞIMLARLA ENGELLEYEN A.SABANCI VE GN.MD'DÜR. SHGM'nin asıl bu 2 kişinin Havayolu Sahibi Olma ve Havayolu Yönetme Yetkilerini iptal etmesi gerekir.
  • Sorunun özü bu Şirketin Genel Müdürünün tam bir "MASA BAŞI GENEL MÜDÜR" tipi olmasıdır. Bu duruma bağlı olarak KONULARLA İLGİLENEN UZANTILARI VARDIR.Ve o UZANTILAR kendisini egenellikle eksik ve yanlış bilgilendirirler.Bunu öyle GENEL MÜDÜRÜ RAHATLATICI VE MUTLU EDİCİ tarzda yaparlar ki o da inanmayı tercih edip masa başı Genel Müdürlüğünün tadını çıkarmaya devam eder.Bu UZANTILAR tahmin edeceğiniz üzere özellikle PİLOT YÖNETİMİYLE ilgili kişiler olup CEO'YU ve MASA BAŞI GN.MD'Ü mutlu edip dolayısıyla pozisyonlarını da korumak adına PİLOTLARA OLMADIK-İNANILMAZ talimatlar verip, uymayanı dışlarlar.Bu yönetimsizlik şekli PGS'de tüm konuları hastalıklı-hatalı bir sonuca sürükler.Bu UZANTILAR var oldukça skandallar bitmez.
  • bu olayın tamamen başka emellere hizmetettiğini unutmayın...biz hiçbir zaman uçuş güvenliğini riske atıcak birşey yapmadık,yapmıyoruz ve yapmıycazda...
  • Sanıyorum başa döndük, fikir fırtınası programında sayın Oktay Erdağı bey Ankara havacıları ile istanbuldaki havacıları karşılaştırıp sektörün gündemine getirdiğinde başta sefa inan bey olmak üzere kimse konuyu ciddiye alıp değerlendirmedi. İstanbulda hastalık devam ediyor. Oktay bey çabuk iyleşsede bu konuyu daha detaylı yeniden konuşsanız. Bence oktay bey her programda cümle aralarında çok önemli şeyler söylüyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre SHGM bu ceza ile de yetinmedi. Pegasus Havayolları’nın uçuş emniyetinden birinci dereceden sorumlu olan form-4 sahibi kişilerde mercek altına alındı. Bu kapsamda sorumlu bulunan Pegasus Havayolları  Teknik Müdürü Ercihan Bayır’ın form-4’ü iptal edildi.

 

Geçtiğimiz yıllarda da İzAir Teknik Müdürü Fuat Kadayıfçı’nın da teknik bakımları aksattığı gerekçesiyle form-4’ü iptal edilmişti.

 

Öte yandan Pegasus Havayolları ortaklığındaki İzAir’e de 2008 yılında astronomik bir ceza daha yazılmıştı. 1 milyon 600 bin TL’lik ceza için şirket mahkemeye gitmiş ve mahkeme cezayı iptal etmişti. İptal gerekçesi olarak da komik bir neden gösterilmişti. Mahkemenin gerekçesinde teknik cezanın doğru olduğu ancak ceza tebliğinin usullere uygun yapılmadığı vurgulandı.

 

©AirportHaber.com

PEGASUS'A BALYOZ GİBİ TOKAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Misafir ~ 14 yıl önce
SIKINTILARIN ASIL NEDENİ rumuzu ile yazan yorumcuyu tebrik ediyorum.Pegasus da yaşananları resmen özetlemiş. Uzantı denilen adamların kendi aralarındaki dayanışma övgüye değer.. Makamlarını korumak ve o görevlerde daha nice yıllar kalmaya devam edip nimetlerden faydalanmaya devam etmek için kişisel değerlerden ödün verdikleri yetmiyormuş gibi mesleki değerlerden verdikleri ödünler de oldukça üzücü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar anlaşılmıyor galiba burada suçlu varsa o da shgm`dir .suçu pegasus`a ve ali sabancı`ya atmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kendi küçük çıkarlarınız için, onca değerli teknik insanı kah istifa edecek hale getirip, kah iş akdini fesh ederek üstüne bastığınız zaman sorun olmuyor. Ancak size yapılınca mazlumu oynuyorsunuz, gidenler gibi sessizce efe tavrıyla gitmek de olmuyor, belkide onlar kadar olamadığınız için, işsizlik korkusuda var. Camdan evde oturanlar başkalarına taş atmadan düşünmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN YUSUF BOLAYIRLI PGS GN.MD'LÜĞÜNE SN SERTAÇ HAYBAT'I ÖNERDİĞİNE, SN ŞEVKET SABANCI VE SN SERTAÇ HAYBAT BU ÖNERİYİ KABUL ETTİKLERİNE PİŞMANLIK DUYMALILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3 değerli, çalışkan, aslında işini çok iyi bilen Teknik Md'ün Form-4'ları iptal oldu. PGS acaba neden Teknik Müdür ÖĞÜTÜYOR? Bu durumun asıl sorumlusu bu Teknik Md'lerin işlerini GEREKTİĞİ GİBİ YAPMALARINI, GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALARINI, PROSEDÜRLERİ STANDARTLARA UYGUN GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ PARAGÖZ YAKLAŞIMLARLA ENGELLEYEN A.SABANCI VE GN.MD'DÜR. SHGM'nin asıl bu 2 kişinin Havayolu Sahibi Olma ve Havayolu Yönetme Yetkilerini iptal etmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorunun özü bu Şirketin Genel Müdürünün tam bir "MASA BAŞI GENEL MÜDÜR" tipi olmasıdır. Bu duruma bağlı olarak KONULARLA İLGİLENEN UZANTILARI VARDIR.Ve o UZANTILAR kendisini egenellikle eksik ve yanlış bilgilendirirler.Bunu öyle GENEL MÜDÜRÜ RAHATLATICI VE MUTLU EDİCİ tarzda yaparlar ki o da inanmayı tercih edip masa başı Genel Müdürlüğünün tadını çıkarmaya devam eder.Bu UZANTILAR tahmin edeceğiniz üzere özellikle PİLOT YÖNETİMİYLE ilgili kişiler olup CEO'YU ve MASA BAŞI GN.MD'Ü mutlu edip dolayısıyla pozisyonlarını da korumak adına PİLOTLARA OLMADIK-İNANILMAZ talimatlar verip, uymayanı dışlarlar.Bu yönetimsizlik şekli PGS'de tüm konuları hastalıklı-hatalı bir sonuca sürükler.Bu UZANTILAR var oldukça skandallar bitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu olayın tamamen başka emellere hizmetettiğini unutmayın...biz hiçbir zaman uçuş güvenliğini riske atıcak birşey yapmadık,yapmıyoruz ve yapmıycazda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanıyorum başa döndük, fikir fırtınası programında sayın Oktay Erdağı bey Ankara havacıları ile istanbuldaki havacıları karşılaştırıp sektörün gündemine getirdiğinde başta sefa inan bey olmak üzere kimse konuyu ciddiye alıp değerlendirmedi. İstanbulda hastalık devam ediyor. Oktay bey çabuk iyleşsede bu konuyu daha detaylı yeniden konuşsanız. Bence oktay bey her programda cümle aralarında çok önemli şeyler söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000