01 Aralık 2011, Perşembe 17:30:25

PEGASUS’A AĞIR SUÇLAMA

Hava-İş Sendikası, Pegasus Havayolları’nın süresi dolmadan İSG yer hizmetleri şirketi ile sözleşmesini iptal ederek Çelebi ile anlaşmasına sert tepki gösterdi...
  • tek hata gözünü para ve üye sayısı bürümüş olan sendikanın peşine düşmek oldu.*şimdiki aklım olsaydıda bulaşmasaydım* diyenler %99 ezici bir çoğunlukta.boş-iş(hava-iş)in gizli kameralarla üye görüntülerini deşifre etme,sızdırma haberide gerçekse eğer tem bir skandal..
  • 2 yıldır SAW da çalışan bir havacı olarak 697 arkadaşın işsiz kalmasına gerçekten çok üzüldüm fakat diger taraftan işsiz 600-700 kişide başka bir firmada iş sahibi oldu.İSG gerçekten çok kalitesiz hizmet veriyor ve yolcuların bagajları traktörden düşüp yerlerde geziyordu.Sendika çalışanların haklarını bu kadar sömürdügü sürece ne Çelebiye ne TGS ye Ne de PGS ye girebilir...
  • arkadaşlar önce dürüst olun.ne kadar zorunuz varmış isg calısanlarıyla.isg calısanlarından ne gördünüz.ucak lar gec kaldıgımız oldu bu yalan degil.araç eleman vardıda biz bunları evemi getirdik.sagolasınız cok kolladınız bizi kendinizden kaynaklanan gecikmeleri bile gecirdiniz.ucaklarınız teknik arızadan gecikme yedi yolculara bilgi veren bir yetkiliniz yoktu.nede olsa masa varken el atese sürülür mü.ben daha önce sabancıların bir sirketinde calıstım.ve böyle emin olun simdiki gibi yüz üstü bırakıldım. benim diyecegim burda varsa bazı hatalar insan faktöründen degil ırf bizim sirketimizin işi bilmez yönetiminden kaynaklanan olaylardır.benim diyecegim burda bizi yerden yere vuran arkadaşlar bir gün bizim durumumuza düşmez
  • beyler,haber uçuş emniyetini aksatmayla ilgili,ama herkesin anladığı isg nin çalışanlarının şirketleri politakasından kaynaklanan mağdur olma.yani tamamen farklı bir olay.demek ki bu da airporta belki ışık tutar;lütfen başlıklarınız bahsedilen konularla ilgili olsun...
  • Merhabalar.Öncelikle işten çıkarılacak 697 kişiye geçmiş olsun.isg ye de geçmiş olsun.Çünkü 16 maaş sendikal tazminatımızı ve diğer bütün haklarımızı fazlasıyla alacağız. G.B ve ekibi isg yi daha çok zarara uğratır.isg nin hemen onlardan kurtulması lazım. saygılar...
  • Nöb.İst.Md bahsetmişsin.Yolcu ile iki cümle ingilizce konuşamayanı var.Yolcudan bir hareket görünce telsizi bırakıp ofise kaçıp diğer personelini yüzüstü bırakanı var,uçakları erken kapatıp gn.müd gözüne girmek için yolcuları vaktinde gate e gelen yolcuları almayanı var.Sen nerde çalışıyorsun arkadaşım :)
  • Şu yazdıklarınızı okuyunca sizin kim olduğunuzu bile anlayabiliyorum ben.Lise mezunundan bahseden arkadaş,pegasustaki YÖNETİCİLERİ bir ingilizce sınavına sok bakayım ( hatta özellikle yer işletmedekileri ).Onların konuştuğu ingilizceyi Ali Bey görse zaten şaşar kalır.Hepiniz yalan yazıyosunuz.Pegasusta bir kısım mutlu grup var.Geri kalan işin agır tarafını yapanlar komple mutsuz.Pegasus önce yolcudan dayak yiyen görevlisine avukat tutsun.Personelini duruşmalarda yalnız bırakmasın.Bana burda yazdırmayın arkadaşlar lütfen!
  • Pegasusla çalışan bir firma olarak şunu söyleyebilirim: Gerçekten iyi hizmet veriyorlar. Daha önce bir kaç kez gecikmeler olmuş ve bunun personel yetersizliğinden olduğunu biliyorum, ama bunun kesinlikle Pegasus la ilgisi yok. Sendikaya ve Sendikacılığa karşı değilim ancak Sendikanın sırf aidat alıp umduğunu bulamayınca ortalığı karıştırdığına inanıyorum. Çelebiye geçiş, zaten az olan personel ve yetişmeyen işlerin sonucudur zannediyorum. Pegasus iyi hizmet veriyor bence
  • Çalıştığımız ortam arkadaşlık daha doğrusu aile olmak çok güzel bir şey birden çok havayolunda çalıştığımdan bu kanaati getirme imkanım var. Yöneticilerimiz gerçekten insan gibi insanlar. Yer olarak bahsettiğinden istasyon nöbetçi müdürlerinden,istasyon şef ve müdürlerine, yer işletme müdürü, yer işletme direktörü hepsi arkadaş gibi yaklaşım içerisindeler. Özel meselelerinizi bile dinleyen adam gibi adam insan gibi insanlardan oluşmakta. Patronumuz Sn. Ali Sabancı karakter sahibi ve yenilikçi birisi kendisindeki çalışma azmi bizlerin de en büyük motive kaynağı. Şu da bilinsin ki her çalışan yorulur. Her şey para değildir. Bunu da 100 lira için örgütleyip sonra kış ortasında sokakta bıraktığınız insanlar şimdi anladı. Saygılar
  • ISG elemanları acaba merdıvenı getirmek icin 45 dakıka yolcuyu ucakta bekleten kişilere sormak lazım kımse duygusallık yapmasın,yetişemiyorlar artık Sabiha Gokcen trafigine,havacılık yukarıdan asagıya takım işidir,aksaklık yapılıyorsa geregıde yapılır,uçuş ekipleri gerginmiş uçakta boş boş otobusu beklemek geriyor olabilir belki saygı gerekli biraz sanki!..
"Havayolu patronlarının ortak saldırısı Hava-iş’in örgütlenmesini engelleyemeyecektir" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 
 
“3 Kasım 2011 tarihinde yaklaşık 2,5 yıllık bir sendikal mücadele süreci neticesinde 1. Dönem toplu iş sözleşmesini imzaladığımız Fenerbahçe Kulübü başkan yardımcısı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Holdinge bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş firmasında tüm havayolu ve diğer firma patronları ortak planlı bir işlemle toplu iş sözleşmesini işlevsiz bırakmak ve 700’e yakın çalışanı ekmeğinden etmek için yeni bir saldırı başlatmışlardır.
 
İSG’den yer hizmeti alan ve ISG’nin en önemli müşterisi olan Pegasus Havayolunun 5 yıllık olarak yapılan yer hizmetleri alım sözleşmesini bitmesine 1,5 yıl kalmasına rağmen sözde tek taraflı fesih etmesi, böylelikle, iş hacminin daraldığı bahanesi ile İSG işverenince toplu işçi çıkarma prosedürü uygulanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yapılmıştır.
 
ISG ile Pegasus Havayolu arasında yapılan hizmet alım sözleşme feshi tam bir oyundur hiledir, muvazaadır. İşin garibi ISG bu yer hizmetleri alım sözleşmesine aykırı Pegasus’un fesih işlemine karşı kılını bile kıpırdatmamaktadır. Hatta cezai bir şart bile uygulanmamaktadır.”
 
 "PEGASUS UÇUŞ EMNİYETİNİ HİÇE SAYIYOR"
 
 Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki sendikal örgütlenmenin işveren tarafından önüne geçilmek istendiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:
 
“ 2011 Ağustos ayında tüm engellemelere rağmen başlatılan toplu iş sözleşme görüşmeleri 3 Kasım 2011 tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.
Ancak ISG Yer Hizmetleri A.Ş yönetimi toplu iş sözleşmesinden kurtulmak, diğer sendikasız ve toplu iş sözleşmesiz havayolu firmaları ise İSG’de kazanılan toplu iş sözleşmesinin kendi firmalarına da yayılacağı endişesi ile bu son oyunu sahneye koymuşlardır.
 
Hava-İş sendikası ve İSG işçileri bu oyunu bozmak için 2,5 yıldır nasıl direndilerse yine direneceklerdir.
 
İSG yönetimi şimdi işçilerin mücadelesini önlemek için işçilere zorunlu ücretli izin dayatmaktadır. İşçiler hiçbir şekilde bunu kabul etmemekte ve vardiyalarına devam etme kararını uygulamaktadırlar.
 
Pegasus Havayolu işletmesi ise birçok başka illerden getirilen Çelebi Hava Servisi firmasının işçileri ile tüm uçuş emniyet kurallarını hiçe sayarak yer hizmetlerini yürütmeye çalışmaktadır.”
 
"PEGASUS’TA DA ÖRGÜTLENECEĞİZ"
 
Açıklamada, Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı’nın sendikal örgütlenmeden korktuğu vurgulanırken, “Ali Sabancı’da sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesinden korkmaktadır. Çünkü bu şirketteki çalışanların hangi koşullarda çalıştırıldığı ortadadır. Hava-İş her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmakta ve örgütlenme çalışmaları hızla yayılmaktadır. Bugün Çelebi firmasına kaçan Pegasus yakında orada da sendika ile nasıl olsa tanışacaktır. ISG işçileri Türkiye işçi sınıfına örnek olacak bir hak arama ve dayanışma mücadelesi sundular sunmaya devam edeceklerdir. Sabiha Gökçen havalimanında işçileri kış gününde işsiz bırakma kararı alan patronlar iş barışını sabote etmişlerdir. Bu noktadan sonra oluşabilecek olay ve olumsuzluklardan ne sendikamız ne de üyelerimiz sorumlu olmayacaktır.  ISG ve Pegasus Havayolu yönetimlerinin bu ortak işçi düşmanı planı bozulacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

*Dün de AirportHaber konuyla ilgili olarak özel haber ile okuyucularına konuyu detaylarıyla duyurmuş ve Pegasus'un ani kararı sonrasında yaklaşık 600 kişinin işinden olacağını aktarmıştı.

                              AirportHaber'in özel haberi için TIKLAYINIZ...
PEGASUS’A AĞIR SUÇLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 12 yıl önce
tek hata gözünü para ve üye sayısı bürümüş olan sendikanın peşine düşmek oldu.*şimdiki aklım olsaydıda bulaşmasaydım* diyenler %99 ezici bir çoğunlukta.boş-iş(hava-iş)in gizli kameralarla üye görüntülerini deşifre etme,sızdırma haberide gerçekse eğer tem bir skandal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2 yıldır SAW da çalışan bir havacı olarak 697 arkadaşın işsiz kalmasına gerçekten çok üzüldüm fakat diger taraftan işsiz 600-700 kişide başka bir firmada iş sahibi oldu.İSG gerçekten çok kalitesiz hizmet veriyor ve yolcuların bagajları traktörden düşüp yerlerde geziyordu.Sendika çalışanların haklarını bu kadar sömürdügü sürece ne Çelebiye ne TGS ye Ne de PGS ye girebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar önce dürüst olun.ne kadar zorunuz varmış isg calısanlarıyla.isg calısanlarından ne gördünüz.ucak lar gec kaldıgımız oldu bu yalan degil.araç eleman vardıda biz bunları evemi getirdik.sagolasınız cok kolladınız bizi kendinizden kaynaklanan gecikmeleri bile gecirdiniz.ucaklarınız teknik arızadan gecikme yedi yolculara bilgi veren bir yetkiliniz yoktu.nede olsa masa varken el atese sürülür mü.ben daha önce sabancıların bir sirketinde calıstım.ve böyle emin olun simdiki gibi yüz üstü bırakıldım. benim diyecegim burda varsa bazı hatalar insan faktöründen degil ırf bizim sirketimizin işi bilmez yönetiminden kaynaklanan olaylardır.benim diyecegim burda bizi yerden yere vuran arkadaşlar bir gün bizim durumumuza düşmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
beyler,haber uçuş emniyetini aksatmayla ilgili,ama herkesin anladığı isg nin çalışanlarının şirketleri politakasından kaynaklanan mağdur olma.yani tamamen farklı bir olay.demek ki bu da airporta belki ışık tutar;lütfen başlıklarınız bahsedilen konularla ilgili olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merhabalar.Öncelikle işten çıkarılacak 697 kişiye geçmiş olsun.isg ye de geçmiş olsun.Çünkü 16 maaş sendikal tazminatımızı ve diğer bütün haklarımızı fazlasıyla alacağız. G.B ve ekibi isg yi daha çok zarara uğratır.isg nin hemen onlardan kurtulması lazım. saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nöb.İst.Md bahsetmişsin.Yolcu ile iki cümle ingilizce konuşamayanı var.Yolcudan bir hareket görünce telsizi bırakıp ofise kaçıp diğer personelini yüzüstü bırakanı var,uçakları erken kapatıp gn.müd gözüne girmek için yolcuları vaktinde gate e gelen yolcuları almayanı var.Sen nerde çalışıyorsun arkadaşım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu yazdıklarınızı okuyunca sizin kim olduğunuzu bile anlayabiliyorum ben.Lise mezunundan bahseden arkadaş,pegasustaki YÖNETİCİLERİ bir ingilizce sınavına sok bakayım ( hatta özellikle yer işletmedekileri ).Onların konuştuğu ingilizceyi Ali Bey görse zaten şaşar kalır.Hepiniz yalan yazıyosunuz.Pegasusta bir kısım mutlu grup var.Geri kalan işin agır tarafını yapanlar komple mutsuz.Pegasus önce yolcudan dayak yiyen görevlisine avukat tutsun.Personelini duruşmalarda yalnız bırakmasın.Bana burda yazdırmayın arkadaşlar lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasusla çalışan bir firma olarak şunu söyleyebilirim: Gerçekten iyi hizmet veriyorlar. Daha önce bir kaç kez gecikmeler olmuş ve bunun personel yetersizliğinden olduğunu biliyorum, ama bunun kesinlikle Pegasus la ilgisi yok. Sendikaya ve Sendikacılığa karşı değilim ancak Sendikanın sırf aidat alıp umduğunu bulamayınca ortalığı karıştırdığına inanıyorum. Çelebiye geçiş, zaten az olan personel ve yetişmeyen işlerin sonucudur zannediyorum. Pegasus iyi hizmet veriyor bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çalıştığımız ortam arkadaşlık daha doğrusu aile olmak çok güzel bir şey birden çok havayolunda çalıştığımdan bu kanaati getirme imkanım var. Yöneticilerimiz gerçekten insan gibi insanlar. Yer olarak bahsettiğinden istasyon nöbetçi müdürlerinden,istasyon şef ve müdürlerine, yer işletme müdürü, yer işletme direktörü hepsi arkadaş gibi yaklaşım içerisindeler. Özel meselelerinizi bile dinleyen adam gibi adam insan gibi insanlardan oluşmakta. Patronumuz Sn. Ali Sabancı karakter sahibi ve yenilikçi birisi kendisindeki çalışma azmi bizlerin de en büyük motive kaynağı. Şu da bilinsin ki her çalışan yorulur. Her şey para değildir. Bunu da 100 lira için örgütleyip sonra kış ortasında sokakta bıraktığınız insanlar şimdi anladı. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ISG elemanları acaba merdıvenı getirmek icin 45 dakıka yolcuyu ucakta bekleten kişilere sormak lazım kımse duygusallık yapmasın,yetişemiyorlar artık Sabiha Gokcen trafigine,havacılık yukarıdan asagıya takım işidir,aksaklık yapılıyorsa geregıde yapılır,uçuş ekipleri gerginmiş uçakta boş boş otobusu beklemek geriyor olabilir belki saygı gerekli biraz sanki!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000