11 Ağustos 2008, Pazartesi 11:09:00

PEGASUS’TA İSTİFA FURYASI

Pegasus Havayolları çok sayıda pilotun istifası ile sarsılıyor. Peki, pilotlar neden istifa ediyor? İstifa eden pilotlar hangi şirketleri neden tercih ediyorlar? İşte Pegasus Havayollarını sarsan istifa olaylarının perde arkası.
  • BEN İZMİRDE OTURUYORUM ÇINARLI TL 10/B SINIFINDA OKUYORUM BENDE UÇAK ELEKTRONIK TEKNISYENİ OLMAK İSTİYORUM ACABA OLABİLİRMYIM DİYORUM AMA KENDİME İNANIYORUM OLCAM
  • son 3 senede istifa edenlerin haddi hesabı yok.ve gidenler öyle böyle insanlar değiller.aralarında 10 seneden fazla emeğini vermiş çok tecrübeli kaptanlar , amirler , eğitimciler ve teknisyenler var.bir çoğu sadece havacılığa devam etmek ve aşkı içlerinde söndürmemek için ayrıldı.daha az maaş sadece huzurlu bir yaşam için ayrıldılar.yaşanan çirkinlikleri burda sıralamıcam zaten bir çok kişi laikiyle yazmış.ama şunu belirtmek istiyorum 1- havacılıkta tercübe çok ama çok önemlidir.ne yapacağını bilmeyen bir personel felakete sürükler.2-bu duyarsız zihniyetinle gökberkler ve kavurlar yetiştiremeyeceğinden hiç bir zaman profosyelliğe ulaşamıyacaksın.3-ismini değiştir ve bırak pegasus hatıralarda güzel kalsın.4- ve en son sözüm sivil havacılığa neden bu kadar insanın ve tecrübeli havacıların istifa ettiğini araştırmıyosunuz. nerdesiniz?????? ali ve maa ailesi sizidemi susturdu...
  • "ARKADAŞLAR NIYE POLEMIGE GIRIYORSUNUZ.HERKES PILOT OLABILIR AMA UÇAK TEKNISYENI OLMAK BEYIN ISTER KAFA ISTER YETENEK ISTER INSIYATIF KULLANMAK ISTER.HERKES UCAK TEKNISYENI OLAMAZ" Bu yorumu yapan sanırım ki bir teknisyen arkadaşımız.Ben de sizler gibi havacılık camiasındanım.Bu yaşıma kadar kimseyi bu şekilde küçük görmedim.Bakın size genel olarak buraya yazan herkes için bir yorum yapayım. Her insan gayret ettiği, çalıştığı, çabaladığı, emek verdiği sürece her mesleği yapabilir, kendini yetiştirebilir, eğitebilir. Ancak bunu gerçekten farkedene ve anlayana kadar hiçbirşey olamaz.Lutfen bu konularda insanları küçük görmeyiniz, kendinizi de çok büyütmeyiniz. Hayatın takip edilmesi gereken esas çizgisi "denge"dir.Yorumlarınızda, eleştirilerinizde, iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda bunu yakalamanız dileğiyle.Konunun dışına çıktığım ve alanı meşgul ettiğim için özür dilerim.Rahatsızlığımı belirtmek, tepkisiz kalmamak amacıyla yazdım. Güvenli uçuşlar..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • PEGASUS kendi uçaklarını olduğu kadar Pegasus a wet lease olarak ( uçağı uçuş ekibiyle beraber kiralama ) SAGA dan IZAIR den CORENDON dan da kiraladığı uçakları için bir uçağın seferden gelip bakım ve kontrollerinin yapılması ıçin gereken yerde bekleme süresini büyük bir arsızlık ve umarsızlıkla 25 dk ya çekme gayretlerindedir.Uçağa gelen teknisyenler bile " Ben bu kadar sürede ne yapabilirim ki..Resmen imzala defteri gitsin gibi yapmamızı istiyorlar.." demektedir..Düşünsenize FULL dolu olan bir uçağın yolcularının ortalama 10 dk içinde boşaldığını düşünürseniz 15 dak süre içinde bu uçuş ekipleri yemeklerini yemeye uçağı kontrol etmeye ve uçş hazırlıklarını yapmaya çalışacaklar..Bu sürat ve koşuşturmaca sırasında gözden kaçan şeyler yada atlanan şeyler yada mecburen "Boşver istanbula dönünce baktırırız " denen şeyler olamaz mı sizce !!!!!
  • Ali Sabancı için "çok iyi biri,abicim abicim diye ağzımızın içine bakıyor,patron gibi değil sanki iş arkadaşı gibi bizimle sohbet ediyor " diyen saygıdeğer abilerimiz, kardeşlerimiz ; bu sonuç sizin eseriniz. Yine tuzağa düştünüz.Sonucuna katlanın artık.
  • sadece pegs de değil tüm sabancı ailesinin sahip oldugu tüm şirketlerde bu böyle gebetinceye kadr çalıştır en az maaşı ver gerisi hiç önemli değil.Ben bunu sadece rahmetli sakıp aganın ve erol sabncı-nın yaptıgı sanıyordum, hepside aynıymış demek..
  • sadece kaptanlar değil, pegasusun bütün departmanlarından her gün insanlar istifa ediyor. kaptan, kabin ekibi, bilet satış, genel müdürlük çalışanları. 'aile' kavramı bizi sadece güldürüyor, üvey evlatlardan oluşan bir aile. son 1.5 sene içinde tam 87 kabin memuru istifa etti!! kabin memuru tecrübesi 1.3 yıla düştü. güvenlik bu mudur? ground time 30 dakika, hemen kalkıyoruz, ama güvensiz.. pegasus sabancı desteği ile sonuna kadar ayakta kalacak malesef, burası türkiye
  • Abicim havacilik meslegi tüm dünya da gözde bir meslek iken sehabettin bollukcu ile baslayan calısanların kanini emme politikası ali sabancı beyle devam ediyor.. çalısanların kanını emen bu yöneticiler lütfen gitsin... Özcan toplar gibi adamlar gelsin bu sirketlerin basına... cem kozlular gelsin...
  • Pegasus Karamehmet zamanında bir aileydi.Karamehmet zamanında gününden önce maaşlarımızı alır,senede 2 defa zam alırdık.Sayın Karamehmet tutuğun altın olsun,alın terim helal olsun.Aynı şeyleri Ali Sabancı için söyleyemiyorum,aksine hakkımı helal etmiyor hesabını ahirete bırakıyorum.

Pegasus Havayolları’nda çalışan yaklaşık 15 pilot istifa etti. Low-cost sitemi ile çalışan Pegasus Havayolları’nın pilotlarının istifa etmelerinin asıl nedeninin ağır çalışma koşulları olduğu ifade ediliyor. Şirketten ilk etapta 7 pilot istifa etti. Ardından 5 pilot daha istifa etti. Çok geçmeden 4 pilot daha istifa ederek Pegasus Havayolları ile yollarını ayırdı.

 

Ayrılan pilotların çoğunun business uçaklarda göreve başladıkları belirtilirken bazı pilotların da SAGA Havayollarında göreve başladıkları ifade ediliyor. Pegasus’tan istifa eden pilotlardan bir kaçının da Sunexpress Havayolları'nda göreve başladıkları belirtiliyor. Pilotların istifa gerekçeleri arasında çalışma şartlarının ağır olması, dinlenmeye fırsat bulamama gibi nedenler olduğu ileri sürülüyor.

 

Şirketten istifa eden pilotların daha az maaş almayı göze alarak bu yolu tercih ettikleri belirtilirken, “Yeter ki dinlenmeye fırsat bulalım” dedikleri iddia ediliyor.

 

Pilotların “Şoförler, teknisyenler kadar istirahat edemiyoruz” dedikleri de iddialar arasında.

 

©AirportHaber.com

PEGASUS’TA İSTİFA FURYASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

ÖZKAN ~ 16 yıl önce
BEN İZMİRDE OTURUYORUM ÇINARLI TL 10/B SINIFINDA OKUYORUM BENDE UÇAK ELEKTRONIK TEKNISYENİ OLMAK İSTİYORUM ACABA OLABİLİRMYIM DİYORUM AMA KENDİME İNANIYORUM OLCAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde sivil havacılık ~ 16 yıl önce
son 3 senede istifa edenlerin haddi hesabı yok.ve gidenler öyle böyle insanlar değiller.aralarında 10 seneden fazla emeğini vermiş çok tecrübeli kaptanlar , amirler , eğitimciler ve teknisyenler var.bir çoğu sadece havacılığa devam etmek ve aşkı içlerinde söndürmemek için ayrıldı.daha az maaş sadece huzurlu bir yaşam için ayrıldılar.yaşanan çirkinlikleri burda sıralamıcam zaten bir çok kişi laikiyle yazmış.ama şunu belirtmek istiyorum 1- havacılıkta tercübe çok ama çok önemlidir.ne yapacağını bilmeyen bir personel felakete sürükler.2-bu duyarsız zihniyetinle gökberkler ve kavurlar yetiştiremeyeceğinden hiç bir zaman profosyelliğe ulaşamıyacaksın.3-ismini değiştir ve bırak pegasus hatıralarda güzel kalsın.4- ve en son sözüm sivil havacılığa neden bu kadar insanın ve tecrübeli havacıların istifa ettiğini araştırmıyosunuz. nerdesiniz?????? ali ve maa ailesi sizidemi susturdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sizlerden biri ~ 16 yıl önce
"ARKADAŞLAR NIYE POLEMIGE GIRIYORSUNUZ.HERKES PILOT OLABILIR AMA UÇAK TEKNISYENI OLMAK BEYIN ISTER KAFA ISTER YETENEK ISTER INSIYATIF KULLANMAK ISTER.HERKES UCAK TEKNISYENI OLAMAZ" Bu yorumu yapan sanırım ki bir teknisyen arkadaşımız.Ben de sizler gibi havacılık camiasındanım.Bu yaşıma kadar kimseyi bu şekilde küçük görmedim.Bakın size genel olarak buraya yazan herkes için bir yorum yapayım. Her insan gayret ettiği, çalıştığı, çabaladığı, emek verdiği sürece her mesleği yapabilir, kendini yetiştirebilir, eğitebilir. Ancak bunu gerçekten farkedene ve anlayana kadar hiçbirşey olamaz.Lutfen bu konularda insanları küçük görmeyiniz, kendinizi de çok büyütmeyiniz. Hayatın takip edilmesi gereken esas çizgisi "denge"dir.Yorumlarınızda, eleştirilerinizde, iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda bunu yakalamanız dileğiyle.Konunun dışına çıktığım ve alanı meşgul ettiğim için özür dilerim.Rahatsızlığımı belirtmek, tepkisiz kalmamak amacıyla yazdım. Güvenli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wing ~ 16 yıl önce
PEGASUS kendi uçaklarını olduğu kadar Pegasus a wet lease olarak ( uçağı uçuş ekibiyle beraber kiralama ) SAGA dan IZAIR den CORENDON dan da kiraladığı uçakları için bir uçağın seferden gelip bakım ve kontrollerinin yapılması ıçin gereken yerde bekleme süresini büyük bir arsızlık ve umarsızlıkla 25 dk ya çekme gayretlerindedir.Uçağa gelen teknisyenler bile " Ben bu kadar sürede ne yapabilirim ki..Resmen imzala defteri gitsin gibi yapmamızı istiyorlar.." demektedir..Düşünsenize FULL dolu olan bir uçağın yolcularının ortalama 10 dk içinde boşaldığını düşünürseniz 15 dak süre içinde bu uçuş ekipleri yemeklerini yemeye uçağı kontrol etmeye ve uçş hazırlıklarını yapmaya çalışacaklar..Bu sürat ve koşuşturmaca sırasında gözden kaçan şeyler yada atlanan şeyler yada mecburen "Boşver istanbula dönünce baktırırız " denen şeyler olamaz mı sizce !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAZA ~ 16 yıl önce
Ali Sabancı için "çok iyi biri,abicim abicim diye ağzımızın içine bakıyor,patron gibi değil sanki iş arkadaşı gibi bizimle sohbet ediyor " diyen saygıdeğer abilerimiz, kardeşlerimiz ; bu sonuç sizin eseriniz. Yine tuzağa düştünüz.Sonucuna katlanın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flydeck ~ 16 yıl önce
sadece pegs de değil tüm sabancı ailesinin sahip oldugu tüm şirketlerde bu böyle gebetinceye kadr çalıştır en az maaşı ver gerisi hiç önemli değil.Ben bunu sadece rahmetli sakıp aganın ve erol sabncı-nın yaptıgı sanıyordum, hepside aynıymış demek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
sadece kaptanlar değil, pegasusun bütün departmanlarından her gün insanlar istifa ediyor. kaptan, kabin ekibi, bilet satış, genel müdürlük çalışanları. 'aile' kavramı bizi sadece güldürüyor, üvey evlatlardan oluşan bir aile. son 1.5 sene içinde tam 87 kabin memuru istifa etti!! kabin memuru tecrübesi 1.3 yıla düştü. güvenlik bu mudur? ground time 30 dakika, hemen kalkıyoruz, ama güvensiz.. pegasus sabancı desteği ile sonuna kadar ayakta kalacak malesef, burası türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVA Civa ~ 16 yıl önce
Abicim havacilik meslegi tüm dünya da gözde bir meslek iken sehabettin bollukcu ile baslayan calısanların kanini emme politikası ali sabancı beyle devam ediyor.. çalısanların kanını emen bu yöneticiler lütfen gitsin... Özcan toplar gibi adamlar gelsin bu sirketlerin basına... cem kozlular gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NasaBoy ~ 16 yıl önce
Pegasus Karamehmet zamanında bir aileydi.Karamehmet zamanında gününden önce maaşlarımızı alır,senede 2 defa zam alırdık.Sayın Karamehmet tutuğun altın olsun,alın terim helal olsun.Aynı şeyleri Ali Sabancı için söyleyemiyorum,aksine hakkımı helal etmiyor hesabını ahirete bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000