27 Aralık 2013, Cuma 10:04:18

PEGASUS ZEHİR ETTİ

Pegasus Havayolları ile balayına giden TRT personeli Cansu Sel’in hem balayına uçuşu kabusa dönüştü hem de balayından dönüşü. İşte Cansu Sel, Pegausus Havayolları’nın umursamazlığını şirket yetkililerine iletti ama şirket şikayetleri dikkate almadı. İşte detaylar...
  • 07.07.2018 PC902 sefer sayili uçagindda (VIE-Istanbul) satin aldigim tavuklu sandivic ten dolayi tatilim zehir oldu ! Bu nasil bir ihmarkarlik , resmen bozuk tavuk yedim. 1000 tlye odedigim ucak biletine yazik , size guvenen insanlara yazik. Inşallah batarsiniz. Bedduam cok buyuk
  • Benzer bir olay başımdan geçti İzmir'den Saw aktarmalı Basel'e uçacaktım. İzmirden uçak 45dk gecikmeli kalktı. Sabiha Gökçene indiğimizde Basel uçağına 25 dakika vardı. İki uçuşta Pegasuslaydı. Uçaktan inenleri pegasus görevlileri karşıladı ve yurtdışı aktarmalı yolculara "uçaklarınıza yetişemeyeceksiniz biz size otel ayarlayacağız ve yarın uçacaksınız" dendi. Hastası olan var acil gitmesi gerekenler var. Ayrıca sonuçta iki uçuşta Pegasus'un yanı uçakların transfer yolcuları beklemesi gerekir. Bir ihtimal uçağa yetişirim diye koşarak pasaport kontrolünden geçip kapıya gittim. Ekranlarda uçak için son çağrı yazmasına rağmen sevgili(!) Pegasus görevlileri kapıyı kapatıp yok olmuşlardı bile. Sonrasında Türkiye'ye tekrar giriş yapmak için 2 saat boyunca pasaport kontrolünde bekledik bizimle hiçbir Pegasus görevlisi ilgilenmedi. Sonrasında thyden Zürih bileti alıp paşalar gibi uçtum.İstediğin kadar su,kahve,meyvesuyu veriyorlar yemekte var.
  • Kimse kusura bakmasin ama ben Pegasusla yurticinde de yurtdisinda da seyahat ettim nerden baksaniz 14-15 kere ucmusumdur hosteslerden alan gorevlilerine kadar oldukca ilgilendiler.THYye gelince fiyatlar kazikti ve pegasusun hicbir farksizligini goremedim THY ile ucuslari arasinda..VIP yolcu falanda degilim, gayet siradan biriyim. TRT calisani arkadas (neden bastira bastira meslegini yazmissa artik) size de ayrica cok gecmis olsun...Umarim sorununuz en kisa zamanda cozulur...
  • ucaktakı yıyecekler de cok pahalı . hostesler ter kokularını kotu parfum yada deodoranmtla kapatmaya calısınca ortaya agır bır koku hakım oluyor .
  • hic unutmam 45 dakikalik istanbul antalya arasini 1 saat ucak rotar yapti diye kaptan pilot ozur dileyip sizi kestirmeden goturecem diyip 20 dakkikada indirdiydi.=
  • Sabancı solcu diye Pegasus kötüleniyor. Thy hükümetin diye hep güzellemeler. Evden çıkmadan yemeğimi yerim , iki tane soğuk patlıcan salatası yiyecem diye 200 lira bilete veremem kusura bakmayın.Hele şu hızlı trenler açılsın , uçağın yanından kimse geçmeyecek..
  • Paris CDG havalimanı hiç bilindik olmayan bir meydan olduğu için bagajımınyetkililerle birlikte açmak için alana gittim ifadesi gülünç ve gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bence havayolu seferi iptal etmek yerine alternatif sunup aynı şehirdeki daha yoğun CDG havalimanından sefer düzenleyerek sefer yapmış. Ama çok fazla seyehat etmediği anlaşılan Candan hanım bunu eziyet olarak algılamış. Birde bagajı kaybolunca nasıl zarar verebılırım dıye dusunup böyle bir yol bulmuş. Er yada geç gerçek su yuzune cıkacaktır. Pegasus Türkiyede yolcusuna misafir diyen ve asla yazınızda iddia ettiğiniz gibi hırsızlığa kaynak olabilecek, üstünü örtebilecek bir kurum değildir.
  • Siz TRT muhabirisiniz ve hiç değilse ettiğiniz mücadeleyi bizlere yansıtabildiniz. Birde mücadelesinin sesini duyuramayan mağdurlar var. Bu şirketler halk'a yani bize hizmet için var, bizi yolmak, mağdur etmek ve üzmek için değil. Sıkıysa aynı muameleyi KALİTELİ şirketlerde yapsınlar. Bu savsaklıkları, o departmanın ve şirketin ne kadar sorumsuz ve duyarsız olduğunun göstergesidir!!!
  • Hiçbir havayolu keyfiyen rötar yapmaz ve her rötar hava yolu için ekstra bir maliyettir.. Ve bir bagajın kaybolması için 99tane neden vardır. Bu madddeleri ise uluslar arası kuruluşlar belirlemiştir. Yolcuda bileti alana kadar ve aldıktan sonra iki algı vardır benim düşüncem bu, bileti almadan once 2 saatlik yol neden bir dünya para vereyim diyip ucuz bilet almak, bileti aldıktan sonra ise en pahalı bileti almis gibi davranmak. Thy gecikmelerinde bunu bekleyebilirsin ama amacı ekonomik yolcu taşımak olan pegasus gibi hava yolu şirketlerinden beklemen biraz hayalcilik olur. Ve sunu biliyorum ki bahsedilen bagajlarla ilgili sorunlar bütün hava yollarında oluyor malasef..
  • Sayin iPhone Uygulaması, Sivi sinirlamasi alt bagaj icin gecerli degildir, bagaji acip kontrol etmeleri bile tuhaf bir durum. yurtsidisinda yasiyorum, genelde 3 aktarma ile geliyorum. her gelisimde air canada -ki sahane bir sirket sayilmaz, surekli rotar, sorun cikaran bir sirkettir- thy ve lufthansa ile ucuyorum genelde. hemen hemen her seferinde bavulum kayboldu. her seferinde de bavul tum icerigi ile geri dondu. air canada bir seferinde bavulu 15 gun sonra teslim edebildi. icindeki 3 kilo peynir ile. o kdr abartili bir korunma yok yani sivi konusuda. yer gorevlilerinin hirsizliklari ve buna kilif uydurmalari var ama maalesef. yine air canada da 4 saati acan rotarlarda size yemek kuponu verilir, havalimani kucukse, restorani yoksa sizi disarda yedirir, shuttle da geri getirirler. ucak iptallerinde otel masrafi da karsilanir, sorun hava muhalefeti ise indirim kuponu verir. lutfen haklarimizi bilelim ve sirketlerin ucuz numaralarini kabullenmeden, hakkimiz arayalim.

"Sayın yetkili,

09.12 – 13.12 tarihleri arasında ki  Paris balayı seyahatimiz için PEGASUS havayollarını tercih ettik Sabiha Gökçen çıkışlı uçuşumuz içinde Ankara aktarmalarımızı yine PEGASUS havayollarından satın aldık. . 13 Aralık 2013 saat 18.30 Paris Orly- İstanbul Sabiha Gökçen uçuşumuz için normal şartlarda  iki saat önce havaalanına ulaştık ve beklemeye başladık ancak PEGASUS’un uçağı hava muhalefetinden dolayı anlaşmanız olmayan Paris’in bir diğer havaalanına Charles de Gaulle ‘e indi. Transit olarak belirttiğimiz ,üzerine transfer etiketi yapıştırılan  bagajlarımız   bize teslim edildi ve diğer hava alanına nakledildik.

Soğuk hava şartlarında uzadıkça uzayan beklemenin ardından ve PEGASUS hava yollarını temsil eden bir tek yetkili bile olmadan kendi başımızın çaresine bakarak uçuşumuzu bulduk . Uzayan saatlerin sonunda  gerilen insanlar nedeni ile yolcular arasında kargaşa yaşandı ve uçakta hosteslerin üzerine gidildi. Burada bizimle birlikte birkaç kişinin araya girmesiyle elimizden geldiğince kargaşayı dindirmeye çalıştık ve nihayet uçuşumuz saat 01.00-01.30 sularında gerçekleşti ancak bu sefer yaşadığımız mağduriyeti dindirmesi adına aç susuz alanlarda beklediğimiz için PEGASUS’dan yemek talep ettik fakat şirket politikanız olarak bu konuda yardım alamayacağımızı paramızı ödersek yemek yiyebileceğimiz söylendi .Anlayışla karşıladık ve ödememizi yaparak yemeğimizi yedik .Saat 04.00 sularında İstanbul’a indik ve nihayet yetkilileri gördüm durumu anlatınca kaçırdığımız Ankara uçağını  sabah uçağına aktardılar ve saat 09.00’da Ankara Esenboğa havaalanına indik.

Her şey sona erdi derken bavullarımızdan birinin kaybolduğunu öğrendik. Burada devreye Havaş yetkilileri girdi ve rapor açtılar içindeki eşyalarımızın listesini teslim ettik ve beklemeye başladık fakat PEGASUS hala bizimle ilgilenmedi ve yer hizmetlerinin görevi olduğunu belirterek bizi başından savdı. Stres dolu beklemenin ardından Pazar akşamı Havaş bize ulaştı ve bagajımızın Charles De Gaulle ‘de kaldığını ve bulunduğunu söylediler. Ancak PEGASUS’un anlaşmalı  olmadığı bir alan olduğu için yetkililere ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını belirttiler ve bavulumuzun bize gelmesi ancak Türk Havayolları ile oldu. Bagajımız pazartesi sabahı verdiğimiz adrese teslim edilecekti ancak hiç bilinmeyen bir havaalanında kaldığı için içimiz el vermedi ve yetkililerin yanında bavulumuzu açmak istedik Pazar akşamı saat 09.00’da Esenboğa’ya geldiğimizde bagajımızı yetkililerle birlikte açtık ve Paris’ten aldığımız 4 şişe parfümümüzün çalındığını fark ettik.

Fakat hala PEGASUS çalışanları  web adresimize mail atın yetkili kimse yok diyerek en başından beri sergilediği tutumu devam ettirdi. Yetkililer polise yönlendirdi hem Havaş’ta hem de Karakolda tutanak tutturduk ve ardından ifademizi verdik. İfade sırasında Baş komisere de danışarak bir kez daha onun yanında bavulun sahibi eşim bir kez daha inceledi fakat bu seferde Bordeaux’dan aldığımız şarabımızın da çalındığı fark ettik ve ifade de beyan ettik. Karakolda verdiğimiz ifade sırasında bu sorunun tamamen muhatabının PEGASUS olduğunu ve sigortadan zararımızı temin edebileceğimizi komiserlerden öğrendik . Bunun üzerine PEGASUS bilet satışa geri döndük ve o geceki yetkili SERKAN BEY’e durumu izah edince olmayan yetkililere telefonla ulaşıldı ve o gece bize kayıt açıldı (1032303 numaralı kayıt).Ertesi gün nihayet kayıp bagajdan yetkili birisi (Züleyha SADAY) telefona cevap verdi ve havaalanı ve polislerle iletişime geçildi.Süreç başlatıldı.PEGASUS tarafından yapılan 1 -1 buçuk saatlik ( Tarafınıza belgeleri iletmemiz ve yetkilinizin tarafımıza dönme süresi ) incelemenin ardından Kayıp Bagaj Departmanı Sorumlusu Züleyha SADAY bize telefonla ulaşarak “sıvı taşıdığınız için  ödemeniz yapılmayacaktır. “ dedi. Ama biz şirketinizin ve tüm havayollarının genel kurallarına uyduk hiçbir sıvı kısıtlaması  olmayan alt bagaja bavulumuzu teslim ettik.

Bu, yasal bir dayanağı olmayan ve amatörce verilmiş gerekçeyi yetkili SADAY’a ( web sayfamızdan kurallarımızı okuyun dedi ve kendisine telefonda kuralları tekrar okudum ) ilettiğimde çaresiz kaldı ve “anlıyorum ancak genel müdürlük ödeme yapmayacak gidip savcılığa başvurun  yasal haklarınızı kullanın dedi “.PEGASUS neden yasal haklarımızı ve sigorta hakkımızı ört bas etmeye çalışıyor ? ve Neden PEGASUS ödemeyi reddettiğini yasal bir gerekçeye dayandırarak tarafımıza yazılı iletemiyor?  PEGASUS 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmeliğine göre (SHY-YOLCU) PEGASUS neden hizmet hakkımızı bize sunamıyor?

Sonuç olarak diğer havayolları hizmet satıyorken PEGASUS sadece ticari alışveriş amacı güdüyor. Sorun karşında yetkilileriniz ulaşılmaz oluyor. Acaba bünyenizde çalışan ve bu yönetmelikten  haberi olan var mı ? Yetkili olarak telefona çıkan şahıslar maalesef konuya hakim değiller ve  açıklama yapamayıp çaresiz kaldıklarında “bana ne, ben napayım genel müdürlük böyle söylüyor “ tavrına bürünüyorlar.

TRT muhabiriyim ve mesleğim gereği konuya hassasiyetim daha  da artıyor , Sizden geri dönüşü olmayan her geçen gün yasal haklarımızla ilgili daha çok bilgi sahibi oluyorum .

Hiçbir yasal dayanağı olmayan amatörce verdiğiniz cevaba itiraz ediyorum ve pegasustan kaynaklanan hırsızlığın telafisi için zararımın  tarafıma en kısa sürede ödenmesini tekrar ve tekrar talep ediyorum."


SAYGILAR
CANSU SEL

PEGASUS ZEHİR ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Pegasus Gida Zehirlenmesi ~ 6 yıl önce
07.07.2018 PC902 sefer sayili uçagindda (VIE-Istanbul) satin aldigim tavuklu sandivic ten dolayi tatilim zehir oldu ! Bu nasil bir ihmarkarlik , resmen bozuk tavuk yedim. 1000 tlye odedigim ucak biletine yazik , size guvenen insanlara yazik. Inşallah batarsiniz. Bedduam cok buyuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus mağduru ~ 8 yıl önce
Benzer bir olay başımdan geçti İzmir'den Saw aktarmalı Basel'e uçacaktım. İzmirden uçak 45dk gecikmeli kalktı. Sabiha Gökçene indiğimizde Basel uçağına 25 dakika vardı. İki uçuşta Pegasuslaydı. Uçaktan inenleri pegasus görevlileri karşıladı ve yurtdışı aktarmalı yolculara "uçaklarınıza yetişemeyeceksiniz biz size otel ayarlayacağız ve yarın uçacaksınız" dendi. Hastası olan var acil gitmesi gerekenler var. Ayrıca sonuçta iki uçuşta Pegasus'un yanı uçakların transfer yolcuları beklemesi gerekir. Bir ihtimal uçağa yetişirim diye koşarak pasaport kontrolünden geçip kapıya gittim. Ekranlarda uçak için son çağrı yazmasına rağmen sevgili(!) Pegasus görevlileri kapıyı kapatıp yok olmuşlardı bile. Sonrasında Türkiye'ye tekrar giriş yapmak için 2 saat boyunca pasaport kontrolünde bekledik bizimle hiçbir Pegasus görevlisi ilgilenmedi. Sonrasında thyden Zürih bileti alıp paşalar gibi uçtum.İstediğin kadar su,kahve,meyvesuyu veriyorlar yemekte var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok daha neler ~ 10 yıl önce
Kimse kusura bakmasin ama ben Pegasusla yurticinde de yurtdisinda da seyahat ettim nerden baksaniz 14-15 kere ucmusumdur hosteslerden alan gorevlilerine kadar oldukca ilgilendiler.THYye gelince fiyatlar kazikti ve pegasusun hicbir farksizligini goremedim THY ile ucuslari arasinda..VIP yolcu falanda degilim, gayet siradan biriyim. TRT calisani arkadas (neden bastira bastira meslegini yazmissa artik) size de ayrica cok gecmis olsun...Umarim sorununuz en kisa zamanda cozulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nail Yamac ~ 10 yıl önce
ucaktakı yıyecekler de cok pahalı . hostesler ter kokularını kotu parfum yada deodoranmtla kapatmaya calısınca ortaya agır bır koku hakım oluyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz yahni ~ 10 yıl önce
hic unutmam 45 dakikalik istanbul antalya arasini 1 saat ucak rotar yapti diye kaptan pilot ozur dileyip sizi kestirmeden goturecem diyip 20 dakkikada indirdiydi.=

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azu ~ 10 yıl önce
Sabancı solcu diye Pegasus kötüleniyor. Thy hükümetin diye hep güzellemeler. Evden çıkmadan yemeğimi yerim , iki tane soğuk patlıcan salatası yiyecem diye 200 lira bilete veremem kusura bakmayın.Hele şu hızlı trenler açılsın , uçağın yanından kimse geçmeyecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paris CDG havalimanı hiç bilindik olmayan bir meydan olduğu için bagajımınyetkililerle birlikte açmak için alana gittim ifadesi gülünç ve gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bence havayolu seferi iptal etmek yerine alternatif sunup aynı şehirdeki daha yoğun CDG havalimanından sefer düzenleyerek sefer yapmış. Ama çok fazla seyehat etmediği anlaşılan Candan hanım bunu eziyet olarak algılamış. Birde bagajı kaybolunca nasıl zarar verebılırım dıye dusunup böyle bir yol bulmuş. Er yada geç gerçek su yuzune cıkacaktır. Pegasus Türkiyede yolcusuna misafir diyen ve asla yazınızda iddia ettiğiniz gibi hırsızlığa kaynak olabilecek, üstünü örtebilecek bir kurum değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asli ~ 7 yıl önce
Bu yorum gercekten cok komik olmus. Cansu hanim paragraf paragraf gayet kibar ve okunakli bir dille sikayetini anlatmis. Daha yaziyi dogru duzgun okumadan, Candan Hanim'in yazdiklarinin gercegi yansittigini dusunmuyorum diye yorum yazmak yerine Canan Hanim'in adini dogru okumasini tavsiye ediyorum. Pegasus'un ne kadar kotu bir havayolu oldugunu, onceden hazirlanmis ve isitilarak sunulan dandik yemekler icin odenen miktarlari hepimiz biliyoruz. Bosuna dil dokmeyin.
TRT Muhabiri ~ 10 yıl önce
Siz TRT muhabirisiniz ve hiç değilse ettiğiniz mücadeleyi bizlere yansıtabildiniz. Birde mücadelesinin sesini duyuramayan mağdurlar var. Bu şirketler halk'a yani bize hizmet için var, bizi yolmak, mağdur etmek ve üzmek için değil. Sıkıysa aynı muameleyi KALİTELİ şirketlerde yapsınlar. Bu savsaklıkları, o departmanın ve şirketin ne kadar sorumsuz ve duyarsız olduğunun göstergesidir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hiçbir havayolu keyfiyen rötar yapmaz ve her rötar hava yolu için ekstra bir maliyettir.. Ve bir bagajın kaybolması için 99tane neden vardır. Bu madddeleri ise uluslar arası kuruluşlar belirlemiştir. Yolcuda bileti alana kadar ve aldıktan sonra iki algı vardır benim düşüncem bu, bileti almadan once 2 saatlik yol neden bir dünya para vereyim diyip ucuz bilet almak, bileti aldıktan sonra ise en pahalı bileti almis gibi davranmak. Thy gecikmelerinde bunu bekleyebilirsin ama amacı ekonomik yolcu taşımak olan pegasus gibi hava yolu şirketlerinden beklemen biraz hayalcilik olur. Ve sunu biliyorum ki bahsedilen bagajlarla ilgili sorunlar bütün hava yollarında oluyor malasef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muzmin yolcu ~ 10 yıl önce
Sayin iPhone Uygulaması, Sivi sinirlamasi alt bagaj icin gecerli degildir, bagaji acip kontrol etmeleri bile tuhaf bir durum. yurtsidisinda yasiyorum, genelde 3 aktarma ile geliyorum. her gelisimde air canada -ki sahane bir sirket sayilmaz, surekli rotar, sorun cikaran bir sirkettir- thy ve lufthansa ile ucuyorum genelde. hemen hemen her seferinde bavulum kayboldu. her seferinde de bavul tum icerigi ile geri dondu. air canada bir seferinde bavulu 15 gun sonra teslim edebildi. icindeki 3 kilo peynir ile. o kdr abartili bir korunma yok yani sivi konusuda. yer gorevlilerinin hirsizliklari ve buna kilif uydurmalari var ama maalesef. yine air canada da 4 saati acan rotarlarda size yemek kuponu verilir, havalimani kucukse, restorani yoksa sizi disarda yedirir, shuttle da geri getirirler. ucak iptallerinde otel masrafi da karsilanir, sorun hava muhalefeti ise indirim kuponu verir. lutfen haklarimizi bilelim ve sirketlerin ucuz numaralarini kabullenmeden, hakkimiz arayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000