18 Ağustos 2014, Pazartesi 11:29:42

PEGASUS YOLCULARININ ÇİLELİ UÇUŞU!

Pegasus Havayolları’nın geçtiğimiz gün İstanbul-Gazipaşa seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, yaşanan olaylar nedeniyle saatlerce Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda bekledi. Yolcular isyan etti. Uçak, ekibi değiştirildikten sonra havalanabildi.
  • Low cost or low quality..?
  • Paraya kıyın "insan gibi" ulasin sevdiklerinize.. tek care thy
  • Pastirma yiyecekseniz thy ye ucun yok ben sosis yiyecegim diyorsaniz pegasus ucun okadar basit
  • Yazik olan hep kabin ekibine oluyor .Neler cekmislerdir 14 saatlik mesaide
  • Pegasus yerde klima çalıştırmıyor sanırım, dışarıdaki havayı veriyor içeriye. Bekliyor uçak yükselsin de içerideki havayı soğutabilsin diye. Normal sürelerde tamamlanan biniş ve kalkış olursa anlarım ama gecikme/bekleme durumlarında klima çalıştırılmalı. Her sefer aynı kaygalar yaşanıyor.
  • CAPTAIN , efendim "lowcoast" degil o kelime. Yanlis yazdiginizi dusundum, ama iki kere yanlis yazmissiniz. Low-cost olacak efendim.
  • öncelikle uçakta bu aşırı ve sıcak nemli havalarda uçakta 180 yolcu var dolayısıyla insanları rahatlatmak ve sakinleştirmek açısından uçakta klimayı 23-24 derecelere ayarlamak lazım hem nem oranı düşer hemde serin ve rahat bir hava ortamı oluşur. sinirli olan rahatlar uyur bu kadar nettir uygulayın görün. bunu yapmaz iseniz ve uzun süre de kalkış içinde sırada beklerse uçak mesela 30 dak. veya daha fazla işde yolculardan bir tanesi de fenalaşır diğer yolcular sinirlenir asabiyet oluşur.
  • bu uçak o gün gazipaşaya geldi indi ve gazipaşadan gece yarısından sonra 01:00'a yakın bir saatte havalandı. Ama pegasusun sayfasında iniş kalkış zamanlarında bu uçağın 22:50'de gazipaşa havaalanından kalktığı yazıyordu. Hal böyleyken 16 Ağustos günü zamanında kalkış performanısnı %51 olarak açıklayan pegasus, iniş kalkış zamanlarında bu şekilde hile yaptığını da düşünürsek %15-20 anca zamanında kalkmış. gerçekten mükemmel
  • Ground time artırılması lazım. Sabiha Gökçen e ek bir pist daha yapılması lazım. Pegasus personel sayısını artırması lazım.
  • Şurda yorum yazanları okuyorum gerçekten gülüyorum ya arkadaşlar sizi zorlamı bindiriyorlar pegasus'a binmeyin ucuz bilet alınca binbir havalara giriyorsunuz. Biletler pahalıymış bana niye denk gelmedi o pahalı biletler merak içindeyim. Zamanında alırsan gayet ucuz ve makul roma ya giderken gidiş dönüş 200 tl ye uçtum aynı zamanda tk 550 tl idi. Memlekete giderken 14 saat otobuste oleceğine en fazla 1.30 saatte ordasın bu sırada su içme yemek yeme ne olur ölürmüsün yiyip içiyorsanda ödersin parasını bu kadar basit. Gecikme gecikme diyorsunuz borajet 2.30 saat gecikince olay olmuyor pegasus bir saat gecikince kontuarları yıkıyorsunuz. Benim gibi her hafta iş için yurtdışına uçasınız ne olursunuz Allah bilir bu kadar büyütmeyin ya... Başka havayolu yapsa kimsenin gıkı çıkmaz pegasus yapınca ooooo. Pegasus olmasaydı çoğu insan uçmak ne demek bilemezdi bunuda unutmayın.

Pegasus Havayolları’nın geçtiğimiz Cumartesi günü tarifeli olarak 20:10’da İstanbul-Gazipaşa seferini gerçekleştirmesi planlanan yolcu uçağı yaşanan olumsuzluklar nedeniyle uzun süre içerisindeki yolcularla birlikte apronda beklemek zorunda kaldı. Gerilen yolcularla uçuş ekipleri tartışma yaşadı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre olay şu şekilde gerçekleşti:

PC4226 sefer sayılı uçuşla İstanbul’dan Gazipaşa’ya gitmek üzere Pegasus uçağına binen yolculara ilk olarak “operasyonel nedenlerden dolayı” 40 dakikalık gecikme yaşandığı belirtildi. Normal şartlarda tarifeli olarak 20:10’da havalanması planlanan uçak 20:50 sularında yolcuların uçağa alınmasından sonra kapılarını kapattı. Daha sonra pilotun kalkış için 7. sırada olduklarını anons etmesiyle birlikte yolcuların bekleyişi devam etti. Bekleme sırasında havalandırmaların açık olmadığını belirten yolculardan biri kendini iyi hissetmediğini belirtti. Uçak içerisinde yapılan anonsla yolcular arasında doktor olup olmadığı soruldu. Anonsun arından uçak içerisinde bulunan iki doktor rahatsızlanan yolcuya müdahale etti.

Vakaya müdahale eden doktorlar, yolcunun tansiyonunu kontrol etti ve havasız ortam nedeniyle nefes darlığı çektiğini ancak durumunun kritik olmadığını belirtti. Doktorlar, yolcuyu sakinleştirerek yerlerine oturdu. Ancak kokpit ekibi doktorların müdahalesi sırasında ambulans talebinde bulunduğu için yolcu kendini iyi hissettiğini söylemesine rağmen uçaktan indirilerek tekrardan ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi. 

YOLCULAR SAATLERCE UÇAK İÇERİSİNDE BEKLEDİ

Yaşanan olay sırasında uçuştan vazgeçtiğini belirten bazı yolcular uçaktan inmek istedi. Bunun üzerine uçuştan vazgeçen yolcuların bagajları uçaktan indirilirken, sivil havacılık kuralları gereği diğer yolcuların da bagajları tekrardan kontrolden geçirilmek üzere uçaktan indirildi. Bu sırada uçak içerisinde bekleyen yolcularla uçuş ekibi arasında tartışma yaşandı. Uçuş ekibinde su talebinde bulunan yolculara “uçak içerisinde yeteri kadar su olmadığı” gerekçe gösterilerek bu talepleri reddedildi ve terminal binasından su getirilmesi beklendi.

Olaylar üzerine iyice gerilen ortamda, ambulans doktorunun rahatsızlanan yolcunun uçuşa engel bir durumu olmadığını belirtmesine rağmen görev sürelerinin dolduğunu belirten uçuş ekibi uçmama kararı aldı. Yolculardan yerlerine oturmaları talep edilerek uçuş ekibi değiştirildi ve yeni uçuş ekibinin uçağa gelmesinden sonra tarifeli olarak 20:10’da yapılması gereken uçuş, yaklaşık 3 saatlik gecikmeyle 23:12’de gerçekleştirildi.

PC4226 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren uçak, yaşanan olayların ardından saat 00:10 sularında Gazipaşa Havalimanı’na iniş yapabildi.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

PEGASUS YOLCULARININ ÇİLELİ UÇUŞU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Low cost or low quality..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paraya kıyın "insan gibi" ulasin sevdiklerinize.. tek care thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pastirma yiyecekseniz thy ye ucun yok ben sosis yiyecegim diyorsaniz pegasus ucun okadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazik olan hep kabin ekibine oluyor .Neler cekmislerdir 14 saatlik mesaide

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Pegasus yerde klima çalıştırmıyor sanırım, dışarıdaki havayı veriyor içeriye. Bekliyor uçak yükselsin de içerideki havayı soğutabilsin diye. Normal sürelerde tamamlanan biniş ve kalkış olursa anlarım ama gecikme/bekleme durumlarında klima çalıştırılmalı. Her sefer aynı kaygalar yaşanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haddime degil ama ~ 10 yıl önce
CAPTAIN , efendim "lowcoast" degil o kelime. Yanlis yazdiginizi dusundum, ama iki kere yanlis yazmissiniz. Low-cost olacak efendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
öncelikle uçakta bu aşırı ve sıcak nemli havalarda uçakta 180 yolcu var dolayısıyla insanları rahatlatmak ve sakinleştirmek açısından uçakta klimayı 23-24 derecelere ayarlamak lazım hem nem oranı düşer hemde serin ve rahat bir hava ortamı oluşur. sinirli olan rahatlar uyur bu kadar nettir uygulayın görün. bunu yapmaz iseniz ve uzun süre de kalkış içinde sırada beklerse uçak mesela 30 dak. veya daha fazla işde yolculardan bir tanesi de fenalaşır diğer yolcular sinirlenir asabiyet oluşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazipaşadan ~ 10 yıl önce
bu uçak o gün gazipaşaya geldi indi ve gazipaşadan gece yarısından sonra 01:00'a yakın bir saatte havalandı. Ama pegasusun sayfasında iniş kalkış zamanlarında bu uçağın 22:50'de gazipaşa havaalanından kalktığı yazıyordu. Hal böyleyken 16 Ağustos günü zamanında kalkış performanısnı %51 olarak açıklayan pegasus, iniş kalkış zamanlarında bu şekilde hile yaptığını da düşünürsek %15-20 anca zamanında kalkmış. gerçekten mükemmel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ground time artırılması lazım. Sabiha Gökçen e ek bir pist daha yapılması lazım. Pegasus personel sayısını artırması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorla Değil ~ 10 yıl önce
Şurda yorum yazanları okuyorum gerçekten gülüyorum ya arkadaşlar sizi zorlamı bindiriyorlar pegasus'a binmeyin ucuz bilet alınca binbir havalara giriyorsunuz. Biletler pahalıymış bana niye denk gelmedi o pahalı biletler merak içindeyim. Zamanında alırsan gayet ucuz ve makul roma ya giderken gidiş dönüş 200 tl ye uçtum aynı zamanda tk 550 tl idi. Memlekete giderken 14 saat otobuste oleceğine en fazla 1.30 saatte ordasın bu sırada su içme yemek yeme ne olur ölürmüsün yiyip içiyorsanda ödersin parasını bu kadar basit. Gecikme gecikme diyorsunuz borajet 2.30 saat gecikince olay olmuyor pegasus bir saat gecikince kontuarları yıkıyorsunuz. Benim gibi her hafta iş için yurtdışına uçasınız ne olursunuz Allah bilir bu kadar büyütmeyin ya... Başka havayolu yapsa kimsenin gıkı çıkmaz pegasus yapınca ooooo. Pegasus olmasaydı çoğu insan uçmak ne demek bilemezdi bunuda unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorlama ~ 10 yıl önce
zaten senin zihniyetinde olanlar pegasusu tercih ediyor ;)
hoop ~ 10 yıl önce
1. PGS bağıra bağıra zamanında kalkış reklamı yapıyor. Tepki bu.. ayrıca kendi sitesindeki bilgiler de dogru değilmiş, yazılanlardan bunu anlıyorz.. 2. zorunda olmayan binmiyor, zaten insanlar da bunu yazmış burda.. 3.herkes binmesin etmesin diyeceğine, sen de dahil herkese kaliteli hizmet sunulsun diye, yanlışı savunacağına, olması gerekeni savun.. Bu standartta ki hizmeti savunuyorsan kazıklanan sensin demekki.. 3. Unutmaki, 2004-2005 te, yani ucuz bilet ilk piyasaya sürüldüğünde Onur, Atlas, Sunexpress te bilet fiyatlarını dusurdu ve bu bir kaç yıl boyle devam etti. Yani bu işi PGS tek başına sırtlamadı.. Neyseki biz bunları biliyoruz, yalan yanlış bilgiye kanmıyoruz, oylesine de yorum yazmıyorz :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000