07 Mart 2017, Salı 13:32:06

Pegasus yolcu sayısını ve cirosunu artırdı

Pegasus, 2016 yılında pazarın daralmasına rağmen misafir sayısını da cirosunu da artırdı
  • Artar tabi işimizi gücümüzü anlattıkları masallara inan dik bıraktık geldik kar payı dediler yalan oldu zam vermediler bir sene daha bekleyeceğiz belki de bir sene sonra 50 lira ile kandiracak multinet artık kesiliyor eko park da gitti daha yakın da bilette personel indirimi de gidecek
  • sayende Pgs biletlerinin cebimiz de;) tatile gidene kadar kredi kartın da bilet parası derdi kalmayacak. büyüksün daha da buyuyeceksin sayemizde... mutlu yolcu;)))
  • Bizim alınterimizle ettiğiniz karlar ve haksız yere çıkardığınız tazminatlarını bile vermediğiniz kadın erkek emekçilerin Allah tarafından sorgusunda nasıl bir basın açıklaması yapacaksınız acaba umarım Türk adaletininde karşısında yakında böyle hesap vereceksiniz
  • uçaklar kendi malımı, bu zarar olurken o uçakların ödemeleri yapılmışmo ona bakmak lazım bi yandan anamalda artış oluyormu yani
  • Verilen rakamların dünü ile bugünkü durumlarını kıyaslamadan doğru yorum yapmak mümkün değildir. Biz amatörler için , en önemli ve tek veri doluluk oranının % 78,6 olmasıdır. Sivil havacılık verilerinde %85'in altındaki doluluk oranları zarar , üstündekiler ise kar ettirir. Üstelik PGT low cost uçuyorsa durum iç açıcı değil, dikkatli olmak gerekir !Sektörün büyük sorunu çerçevesinde PGT 'de bu savaşı çok iyi yapmak durumunda .Aksi takdirde bu sarmal hepimizi üzer.
  • Iktisatta ve gercek hayatta ciro arttikca karin da artmasi beklenir. Elbette ters oranti da calisabilir bu ters oranti da maliyetlerin artmasi ve urun fiyatlarinin maliyete gore daha dusuk oranda artmasiyla dolayisiyla yuksek mailyetlerin fiyatlara tam olarak yansimamasi ile olusur ama soyle de bir durum var sektorde en cok calisan cikartan kabin ve kokpitte kisintiya giden tuvaleti bile parali yapabilirim diyerek tum maliyetlerini kisan bu gibi low cost mantigina göre calisan bu sirketin maliyetlerini fiyatlarina yansitmamis olmasi ve karini artiramamis olmasi da ayri bir ilginc tartisma konusu.
  • 1500 tl+harcırah
  • Onca kişi ekmek yiyor. İnşallah daha çok kazanır ve kazandırır.
  • Büyük zarar rakamları açıklandıktan sonra edilmeyen kar dan sonra cironun artması minik son rakam amorti tesellisi gibi olmuş :))
  • Sola destek tam destek öylemi airpırtcıklar Sizinde sıranız gelirr

Pegasus, 2016 yılında pazarın daralmasına rağmen misafir sayısını da cirosunu da artırdı

Pegasus Hava Yolları 2016 yılı finansal ve trafik sonuçlarını açıkladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2016’da Türkiye’deki havalimanlarını kullanan yolcu sayısında %4’lük bir gerileme yaşanırken, Pegasus, misafir sayısını %8,1 artırarak 24,14 milyona yükseltti. Pegasus, havacılık sektörünü olumsuz etkileyen pek çok gelişmeye rağmen 2016 yılındaki toplam cirosunu %6 artırmayı başararak 3,7 milyar TL’ye yükseltti.

2016 yılında bir önceki yıla oranla %8,7 artışla toplam 30,73 milyon koltuk arz eden Pegasus, kapasitesindeki artış ve talepteki daralmaya rağmen doluluk oranını %78,6’da tuttu. Pegasus, 2016 yılında filosunu %22,4 artışla 82 uçağa yükseltti, iç ve dış hatlarda pazar ortalamalarının üzerinde büyüme kaydetti.

Pegasus’un CEO’su Mehmet T. Nane 2016 yılı sonuçlarıyla ilgili olarak; “2016 yılını turizm ve havayolu trafiğine olumsuz etkisi olan gelişmelere rağmen operasyonel büyüme ile kapattık. Geçtiğimiz yılda misafir sayısı itibarıyla Türkiye iç hatlar pazarı %5,8 büyürken Pegasus %10,7’lik bir artış yakaladı. Ülkemizin dış hat pazarı maalesef %15,5’lik bir daralma yaşarken, biz %3,9’la da olsa büyümeye devam edebildik. Bu zor yılda Türkiye’ye yatırıma devam ettik, filomuzdaki uçak sayısını 67’den 82’ye yükselttik” dedi.

Pegasus, 2016 yılsonu itibarıyla 556.350.074 Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVKÖK) açıkladı. Pegasus’un FAVKÖK marjı ise %15 olarak açıklandı

Pegasus yolcu sayısını ve cirosunu artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Emekçi ~ 7 yıl önce
Artar tabi işimizi gücümüzü anlattıkları masallara inan dik bıraktık geldik kar payı dediler yalan oldu zam vermediler bir sene daha bekleyeceğiz belki de bir sene sonra 50 lira ile kandiracak multinet artık kesiliyor eko park da gitti daha yakın da bilette personel indirimi de gidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaz geliyor ve ~ 7 yıl önce
sayende Pgs biletlerinin cebimiz de;) tatile gidene kadar kredi kartın da bilet parası derdi kalmayacak. büyüksün daha da buyuyeceksin sayemizde... mutlu yolcu;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K a ~ 7 yıl önce
Bizim alınterimizle ettiğiniz karlar ve haksız yere çıkardığınız tazminatlarını bile vermediğiniz kadın erkek emekçilerin Allah tarafından sorgusunda nasıl bir basın açıklaması yapacaksınız acaba umarım Türk adaletininde karşısında yakında böyle hesap vereceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil Ne diyicem bak hele ~ 7 yıl önce
uçaklar kendi malımı, bu zarar olurken o uçakların ödemeleri yapılmışmo ona bakmak lazım bi yandan anamalda artış oluyormu yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 7 yıl önce
Verilen rakamların dünü ile bugünkü durumlarını kıyaslamadan doğru yorum yapmak mümkün değildir. Biz amatörler için , en önemli ve tek veri doluluk oranının % 78,6 olmasıdır. Sivil havacılık verilerinde %85'in altındaki doluluk oranları zarar , üstündekiler ise kar ettirir. Üstelik PGT low cost uçuyorsa durum iç açıcı değil, dikkatli olmak gerekir !Sektörün büyük sorunu çerçevesinde PGT 'de bu savaşı çok iyi yapmak durumunda .Aksi takdirde bu sarmal hepimizi üzer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogruya dogru ~ 7 yıl önce
Iktisatta ve gercek hayatta ciro arttikca karin da artmasi beklenir. Elbette ters oranti da calisabilir bu ters oranti da maliyetlerin artmasi ve urun fiyatlarinin maliyete gore daha dusuk oranda artmasiyla dolayisiyla yuksek mailyetlerin fiyatlara tam olarak yansimamasi ile olusur ama soyle de bir durum var sektorde en cok calisan cikartan kabin ve kokpitte kisintiya giden tuvaleti bile parali yapabilirim diyerek tum maliyetlerini kisan bu gibi low cost mantigina göre calisan bu sirketin maliyetlerini fiyatlarina yansitmamis olmasi ve karini artiramamis olmasi da ayri bir ilginc tartisma konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayış ~ 7 yıl önce
1500 tl+harcırah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeval Gelmesin ~ 7 yıl önce
Onca kişi ekmek yiyor. İnşallah daha çok kazanır ve kazandırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciro Amortisi ~ 7 yıl önce
Büyük zarar rakamları açıklandıktan sonra edilmeyen kar dan sonra cironun artması minik son rakam amorti tesellisi gibi olmuş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airpırt ~ 7 yıl önce
Sola destek tam destek öylemi airpırtcıklar Sizinde sıranız gelirr

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000